- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
válasz
#16939776 #28939 üzenetére
Köszönöm! Igen,erre a cpu megoldásra nem is gondoltam..de tényleg így jobb lesz
A vga -n is változtatom 750-re. Most a hűtést kell megoldani,néztem Thermalright AXP-140 RT,Noctua NH-L12 stb..,nem tudom melyik lenne a megfelelő?
Azért egy kicsit problémás a ház miatt,IN WIN H Frame Mini,mert ezt tudom most beszámítani a jelenlegi Asus Z97 Deluxe alaplapba.Eladni lenne a legjobb,és venni valamit erősebb táppal,de ez van.
-
Giovanny
őstag
Köszönöm hogy próbáltok segíteni
Nos,mivel a cpu adott 4790K,(de tudok cserélni 1:1 4790S-re is). Az alaplap ASUS Z97I-PLUS lesz,ha minden igaz, GeForce GT 740 2GB DDR3 LP vga-ra gondoltam,+2x8gb ram, 1db HDD és 1db SSD lesz még,talán ennyi
-
Giovanny
őstag
Ha 4790K helyett 4790S lesz és integrált vga,akkor elbírja a táp,vagy tényleg felejtsem el az egészet?
-
Giovanny
őstag
válasz
flashpointer #28892 üzenetére
Király....akkor keresek tovább
-
Giovanny
őstag
Akkor lehet rossz képet találtam,mert gyártó szerint 180W...de akkor is kevés lesz ha 180W gondolom.Illetve lehet ilyen tápot venni csak erősebbet?
-
Giovanny
őstag
-
Giovanny
őstag
Üdv,ITX szakértők. Lenne egy kérdésem hozzátok. Kinéztem magamnak egy házat 180W -os 80 PLUS Bronze táppal.A kérdésem az lenne hogy elbírja ez a táp a már meglévő i7 4790k (alapon) + GeForce GT 740 Low Profile vga-át?
-
Giovanny
őstag
válasz
flashpointer #28230 üzenetére
Lehet,de ahogy fent is említve volt,hogy ez már a microATX méretű ITX ház lesz...
-
Giovanny
őstag
Én is ITX-en töröm a fejem,de valszeg mATX lesz belőle.Mert Corsair H105 hűtöm van,és i7 4790K.De ezeknek kell hely sajnos..
-
Giovanny
őstag
Üdv szakik,tudnátok javasolni nekem egy legkisebb ITX házikót,amiben elfér egy H105 vízhűtő is ?
-
Giovanny
őstag
Köszönöm srácok a sok választ! Jelenleg ATX gépem van,csak gondoltam hogy ezt a teljesítményt egy jóval kisebb házban is elfér.Multimédiás gépnek van használva eddig is,de egy kis CPU tuninggal párosítva 4790K@4.5Ghz átlagos VGA (640GT ) van a gépben (már rég nem játszok) A Ram -ot illetően 2x8Gb van most is,szóval pont jó lesz ITX-nek is,nem hiszem hogy szükségem lenne 32Gb -ra.Csak ami esetleg későbbiekben ha szükségem lesz PCIe bővitőhelyekre,pl. jobb hangkártya,akkor max.USB cuccok jöhetnének szóba.
-
Giovanny
őstag
Üdv urak,támadt egy ötletem,hogy váltok ATX-ről ITX-re.Jelenlegi 4790K lenne benne,és 16Gb RAM társaságában.A felhasználási szokások: net,néha filmek kódolása,zenehallgatás,word,képek szerkesztése stb., Kérdésem az lenne,hogy mennyire melegszik ilyen kis házban az ilyen CPU,illetve más hátrányok/előnyökre is kíváncsi lennék,köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest