- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #65927 üzenetére
Nem is tudom hogy a backplate tetszik jobban vagy a párhuzamos vonalak és az összeszerelési precizitás.
Igazi mérnöki munka egyenesen a pakisztáni tuk-tuk szervizből...
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
flashpointer #65908 üzenetére
Ez itt nem egy 120w-os deskmini tapja ami akkora mint ket SATA SSD egymasra teve. Ennek legalabb 400 de inkabb 450w-osnak kell lennie az "asztali" 5060ti-hoz, vagy annal is magasabb a procitol fuggoen.
emellett meg ha 0.8L is lenne, akkor is tok mindegy, mert ugyanott tartunk es ahogy a korabbi felsorolasban is latszik - csak tovabbi hatranyok vannak amihez most ide irnam a gyanithatoan magasabb arat is. -
sb
veterán
válasz
flashpointer #65900 üzenetére
Majd meglátjuk az árát. Nem hiszem, hogy túl olcsó lenne.
-
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65908 üzenetére
a legnagyobb fizikailag amiket hasznaltam a dell 330 / hp 230, de azok is 'csak' 8.6deci. azota pedig van beloluk slim (GaN) ami lenyegesen kisebb, de meg mindig eleg jelentos es a farmerzsebet igencsak lehuzza
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
...Kulso tappal. Amivel egyutt mar ki is jonne a 4L.
Es akkor mar inkabb egy Velka 3 vagy valami hasonlo - jobb hutessel mind a cpu, mind az ITX gpu-nal es az alaplap is a vasarlora van bizva. Valamint rendes memoriaval a lassabb kesleltetesu SODIMM helyett (gondolom itt ez van). Emellett minosegibb haz, fejlesztheto, modularis, karbantarthato. -
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65896 üzenetére
nekem is igy van osszerakva, volt mar benne tobb itx lap, vegul a minisforum bd790 + 4060lp kombo valt be legjobban, csunyan elverte a 3950x-emet (az EPYC-kel nem birt, de annak meg az idle fogyasztasa botranyos ezekhez kepest
)
AI felhasznalast maga a 4060 a 8G memoriaval elegge lekorlatozza, de kicsi modellekkel lehet jatszani. -
VinoRosso
veterán
válasz
Nem semmi. A hangja vajon milyen lehet?
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65896 üzenetére
Attól függ mire használod, játékra egyértelműen egy 5060 Ti jobb, de a ryzen max nem arra van árazva. AI számításoknál az akár 96GB GPU memória miatt 3-4x gyorsabb a 5090-nél (igen, 5090), mivel a kártyán nincs annyi memória mint az alaplapon. Így már gondolom egyértelmű, hogy a ryzen max miért kerül annyiba amennyibe.
-
Hanok
senior tag
válasz
Most már csak az a kérdés hogy meddig bírod tartani a kezeddel a 80-85 fokos házat miközben fel szeretne szállni..
-
sb
veterán
válasz
flashpointer #65890 üzenetére
Gyorsan megnéztem 3 félkonfig árát:
mITX 150 mITX 150 mITX 150
7700X 250 7700X 250 7900X 320
32GB 90 64GB 160 128GB 320
7600XT 350 5060Ti 450 5060Ti 450
840 1010 1240Az első egyértelműen gyengébb szvsz. Gpu is, ram is, cpu is 370 szint inkább.
A második árazásban szerintem közel egálban lesz, a cpu még mindig gyengébb.
A harmadik nyers erőre hasonló de nem tudja azt amit a 128-as APU. Szerintem itt látszik az árazási prémium, a 64-esnél meg már nem igazán.
És ugye a gép többi része még nincs sehol... -
sb
veterán
válasz
flashpointer #65890 üzenetére
Már megbeszéltük, hogy ez nem átlagusernek jön. Annál többet tud AI + a sok egységes ram miatt. WS árazást kap, ennyi.
A kisebbek elérhetőbbek lesznek, most is 1400-1500 a 64GB-os, a 380-as még olcsóbb lesz, sztem 1200 körül az se lesz rossz... ha lesz annyi, de én ilyesmit tippelnék. Most alul is tartják az árat, hiszen 370 se nagyon van 1000, de inkább 1200 alatt, a most kijött - amúgy tök potens (leginkább ez van átlagusereknek szvsz) 350 is 1000 körül van. De az mostani szinten is irreális, az már nem sokkal jobb mint az előző gen. Ebből gondolom, hogy ezeknek lentebb kéne csúszni, 350: 7-800, 370: 1000, 380/395(32-64GB-os): 1200-1300 majd idővel.
Olcsóbb meg soha nem lesz a dvga-s verziónál, hiszen ez kompaktabb. Szerintem ez irreális elvárás. Ha levesszük a WS funkciókat akkor is többet ad szvsz egy 32GB-os azonosan erős kiépítés is, mint egy cpu+4060/5060 kombó. Akinek kell a kisebb méret, jobb fogyasztás az áldoz rá, akinek nem annak marad a dvga és nagyobb méret. A 128-as meg más liga.
@PROTRON
És ha AI vezérli az RGB-t akkor "jó helyre megy" az 50 TOPS is.
(Én nem is láttam az RGB-t, egyből a tesztekre tekertem a videót.)
-
rxmiss
tag
válasz
flashpointer #65853 üzenetére
ha ez is akkora zajgenerator, mint a 850-es 'kisteso', akkor nem ajanlom csendes szobaba. az egyetlen elonye talan az, hogy az indulaskor jelentkezo hangos coil whine-t elnyomja a terheleskor jelentkezo meghangosabb ventizaj
-
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65832 üzenetére
Jól néz ki, de sajnos sovány a teljesítménye manapság. Mondjuk az LP kártyák sosem voltak a topon ilyen szempontból.
Én egy normál RX 9070-re várok (valószínűleg hiába) ami nem hosszabb legfeljebb 24 centinél, bár igazán a 18 lenne jó. -
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65822 üzenetére
az AI apu elvileg annyira nagy, hogy azt csak forrasztani tudják, nem kompatibilis a sima - cserélhető processzoros - cpu socketekkel.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65817 üzenetére
ez egyébként milyen formátum, pico itx?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #65817 üzenetére
Személy szerint én nyáladdzok egy Minisforum árazású, AI MAX-os ITX deszkára...
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #65802 üzenetére
Csendes? Nincs benne semmi mozgo alkatresz ami hangot generalna...
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #65748 üzenetére
A 68 mm ventivel vagy anélkül értendő? A Thermalright pl a top flow hűtőknél a specifikációban külön a hűtő, külön a venti méreteit adja meg. Ha az csak a hűtő, akkor az AXP200 még alacsonyabb is, szintén 13 mm vastag 140-es ventivel.
-
Hanok
senior tag
válasz
Én szerintem egy ITX deszkán ez rálóg mindenre is, vagy valami tuti útba lesz neki akárhogy forgatod. Bár nyilván ez sem kapható itthon de én az IS-67XT-vel nagyon megvagyok elégedve. És bárhogy felfér.
-
BalageK
tag
válasz
Ezt tudom ajánlani (IS-55) de pl. Gigabyte B550 / 570 AM4 alaplapokhoz totál nem jó, valamiért Gb úgy gondolta jó ötlet a foglalatot kicsit máshová helyezni, így nem fért be pl. a Q58-ba.
-
sb
veterán
válasz
flashpointer #65713 üzenetére
Nem, itt ugyanazt adják csak kevesebb rammal.
De amúgy az a bénább még mindig sokkal gyorsabb mint bármilyen más IGP. És főleg alig kisebb mint a nagy, 40 CU-s... gondolom a sávszélesség itt is bejátszik, alig lesz lassabb mint a nagy.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65627 üzenetére
Jé, a képen el van rejtve egy fekete Terra.
-
Oliverda
titán
válasz
Igen, az a hűtés egy rossz vicc. Hatékonyabb lett volna, ha a kis nyamvadt venti helyett tisztességesen lamellálják azt az alumíniumdarabot.
Közben rendeltem egy másik passzív hűtőt. Jövő héten kiderül, hogy fel tudom-e szerelni.
-
válasz
Ekkora méretben nagyobb passzív borda segít, esetleg nagyobb topflow hűtő, ami az SSD bordáját is hűti.
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65541 üzenetére
Sajnos a Strix Halo-nál rámentek arra hogy sokkal több memóriát lehet rá tenni mint egy VGA-ra, és így AI számításokra többször gyorsabb mint akár egy RTX5090 (ha olyan dologra használod, amire a videokártya memóriája nem elég).
Ennek megfelelően csak arany árban lehet majd kapni.
Így már annyira nem érdekes. Indulhat a várakozás a Strix/Medusa Point alapú AM5 procira.
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #65540 üzenetére
Kb. 23-24mm, ennél pontosabbat nem tudok most mérni.
-
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #65541 üzenetére
Kár , mert így akkor való színű , hogy 8700g lesz apu-ban AM5 teteje ?
-
Oliverda
titán
válasz
flashpointer #65538 üzenetére
Már amennyiben a gyári, kis nyamvadt zajgenerátorral megspékelt alukocka lecserélése annak számít. Az a vicc, hogy még rendesen lamellázva sincs a mini ventilátor alatt.
mpierre: Ahh, pedig Conductonaut Extreme-mel kentem újra a kupak alatt a procit.
-
válasz
flashpointer #65468 üzenetére
Jó minőségű szűrője van neki, mágnesezve is van a két vége.
-
VinoRosso
veterán
válasz
flashpointer #65447 üzenetére
Szvsz életképtelen elképzelés.
1. 4k USD-ért bitang gaming laptopot lehet venni ami kisebb és nem 4 kiló.
2. Ha csak játékra kell kevesebből bérelek egy Ultra GF Now szervert RTX 4080-al aztán elég egy okostv vagy egy RB Pi hdmi porttal.
3. 6.5 liter, 7L-től vannak házak amivel a töredékéből kohozható egy hasonló build, de ha az ember megerőlteti magát egy kicsit maga is tud építeni 6L körül olyan házat sfx táppal amibe 'normál' itx komponensek mennek és kb ugyanezt tudja.
4.Maga a konstukció is rossznak tűnik, bár a belsejét nem látni, de ha vizet benyomorít valaki ekkora helyre annak a hatásfoka gyenge lesz, főleg fekvő házban vékony ventikkel, legalább forgatta volna el állóra a házat, hogy könnyen át tudjon áramolni a radin a levegő. Értelmesebb lenne külön csatlakoztatható egységként megtervezni a radit hibrid hűtéssel,aakkor repülőn szállítható lenne külön, feladott poggyászként, a gép pedig a kisebb súlynál fogva kéziben.4K USD-ért már elvárnék egy ilyen feature-t.
-
PROTRON
addikt
válasz
Na pontosan azért kezdtem anno saját ilyen projektbe, mert ezt az árcédulát én nem fizetem meg.
De sok sikert kívánok nekik, még több ilyet!Mármint nekem nem erőgép kellett, hanem minél több féle portokkal rendelkező, AUTOCAD képes munkaállomás, thin-mITX form factorban, hogy laptop legyen...
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Érdekes kis ötlet, kíváncsi vagyok meddig jutnak vele.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
flashpointer #65432 üzenetére
Igazság szerint még semmi. MOst állítom össze a két gépet, és felvetődött, hogy -ha belefér valami csoda folytán a házba egy léghűtés helyett egy folyadékhűtéses rendszer, akkkor -esetleg érdemes lenne azzal szerelni.
-
A.Winston
tag
válasz
flashpointer #65363 üzenetére
Meg frissitesek hogy jonnek ezekre? Egy generaciot azert meg kidob amd szerintem am5-re.
-
echterion
nagyúr
válasz
flashpointer #65348 üzenetére
Á, az nem opció, annyi helyem nincs a gépnek.
-
echterion
nagyúr
válasz
flashpointer #65339 üzenetére
Nekem se kellene 30 literes ház a Strix X570-I + 1080-hoz, de hát a vízhűtéshez még ez is szűkös. Tegnap leengedtem a vizet, de hogy az mekkora cumi volt. Ugye nem maradt hely a leeresztő csapnak, így okoskodni kellett, hogy hol bontsam meg úgy a kört, hogy ne ússzon el minden. De kész van, már csak találnom kell olcsón egy 240-es, 45mm-es radit...szerintem a sima 30-asok nem bírnának el 200-220W-tal értelmezhető hang mellett.
-
Acsi
aktív tag
válasz
flashpointer #65339 üzenetére
Egyel kisebb kártyával a 4L is elég lenne
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65295 üzenetére
Sajnos van célcsoport, AI szerencsétlenségek, és állítólag a legnagyobb model valamennyire hasonlítható az Apple Mac Studio 128GB-s változatához, csak feleannyi áron. Verge cikk ír róla, abban említik.
Annyira elegem van ebből a felfújt AI lufiból, úgy várom már hogy kipukkanjon. -
sb
veterán
válasz
flashpointer #65159 üzenetére
Nem teljesen 4070 szint. Vagy ez az asztali 4060=mobil 4070?
De persze ütős így is.Árban viszont használhatatlan lesz általános célra, ez szinte biztos. A 370-es is 400k-tól felfelé indul minipc konfigban amiből gyanítom 90%-a a rammal intergrált... minden.
Ez pedig bőven jó másra is, mint átlag-gpu használat. Olyanra amire igazából eddig nem volt integrált megoldás. Lehet, hogy megvásárolható példánnyal is ritkán futunk majd össze.Más:
Megjött a 790S7. Ilyen, csak dvga nélkül.A lap valóban normál ITX de sajnos standard cooler felfogatás nincs rajta, ez nem volt (nekem) egyértelmű. Ha minden igaz a külön árult ITX lapjaikon sincs, viszont a borda nagyobb és ventiből is 120-as megy rá. Az m végű mATX lapon van 1700-as felfogatás.
Ettől függetlenül nem tűnik rossznak a hűtés, bár még sokat nem nyúztam. Alapból sem hangtalan de ez a venti morgó hangjának köszönhető, a táp kellemesen halk. A cpu-n 1000-2300rpm között változott de elég random a vezérlés is, plusz Cinebench (gyors) alatt 70 fokig kúszott, szóval igazából még nagyon felpörögnie sem kéne. Ez egy halk ventivel korrekt lehet.
Amúgy pedig brutális a proci, CB23 32k pont. 100W-ig ugrott fel, de 85W-ra azonnal visszavett. A régi 5600G-nél gyakorlatilag 3x gyorsabb, a 8600G-nél is több mint 2x. Mellé egy mITX lap, 2.5GB lan, 2db 4.0 M.2 és egy 5.0-ás x16 PCIe sín, wifi slot és ami ritka (de sztem jó, masszív kábelezés helyett) egy DP-t tudó Type-C hátul.Ebben a felállásban a hűtő nem szabadon variálható, de így is átrakható végül is más ITX házba, jobb ventivel is, akár normál dvga mellé, LP helyett. Egy vízhűtő bepattintása már sajnos nem megy. Ill. barkáccsal biztos, mert azért van 4 furat nyilván a jelenlegi bordának is.
Még nem tudom kell-e nekem ilyen kraft, de akinek igen annak sztem elég jó ár/értékű cucc. Vicces, hogy nem sokkal olcsóbb a B650M+8600G konfigom sem... (és a másik sem), amiket ide-oda próbálok mITX házakba betuszkolni. Rendes mITX lappal meg már olcsóbb se lenne gyakorlatilag.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
Érdekes a 8060S teljesítménye - kíváncsi leszek, mit hoz a jövő, mert pletykálnak egy Valve-féle Steamboxot is. Ha valami hasonló chippel lesz felszerelve, akkor TV alá nekem tökéletesen megfelelne teljesítményben.
-
PROTRON
addikt
válasz
flashpointer #65177 üzenetére
Ez már tettszik, lehet sikerül főnit rábeszélni.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Nekem tetszik, de majd csak ha AM5 foglalatba is kapható lesz akkor lesz igazán érdekes.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
nekem is ez az arc 580 duruzsol a gépben, eddig kifogástalan.
Se nem hangos, se nem melegszik. Természetesen megfelelő procim van mellé, amely támogatja a funkcióit.
(ínyenc vagyok az új technológiák terén) -
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #65136 üzenetére
Ez tényleg jó áron van, alin 6K huf körül láttam. Az én 9215 ventim 2k körül volt darabja.
Amúgy szép kis darab. -
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #65131 üzenetére
Ezt a szép fehéret honnan sikerült beszerezni?
Ha már ventik, nekem 2 db ID-COOLING NO-9215 ARGB (NO-9215-XT-ARGB) volt a gyári 80-as helyett. Szinte az utolsó 2 db-ot vettem meg pár évvel ezelőtt az emagról, azóta se láttam sehol. Pedig jó kis venti, hangját nem hallani és legalább tud világítani. -
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #65131 üzenetére
Ha a TRUE-hoz kapott 120-as ventiből indulok ki, akkor sokáig. Még ma is működik, egy Prolimatech Meghalems-n.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #65120 üzenetére
Egesz kellemes csalodas, gyari min RPM helyett lemegy egesz 450-ig, de ~900 nal meg 10 centirol semmi hangja! Persze aztan a kerdes hogy meddig marad ilyen : )
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #65099 üzenetére
szerintem meg pont hogy inkább a mediatek-es wifi a jobb az intelnél
szoftveresen mindenképpen
tudod akár linux alól is access pointként használni 5ghz-en, na intel ilyet nem tud -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65103 üzenetére
A "képernyőkép" minőségéért elnézést, ez most egy ilyen kis barkácsolós darab éppen, a fan#1 az 2 db. Akasa 80x11, a fan#2 az a Noctua A9x14 (ami amúgy 14mm, nem 15
), a Noctua csendesebb, de az akasa sem rossz ilyen fordulaton. Nekem kettő van, egyikben van valami hiba ami ilyen nagyon halk sistergés-cicergést eredményez, az a zavaró, de a jó példány szerintem szép csendes ahhoz képest hogy negyed ára a noctuának. Ha elég közel rakom a fülem (~5 centi) akkor igen, búg, de olyan közel egy picit már a noctua is.
Disclaimer: a teszt közben fűt a klíma, szóval nem abszolút némaságban teszteltem.
De nagyon közel raktam a fülem. Nekem ez a dupla venti ment 24x7 hónapokon át egy nasban a szobám sarkában és teljesen elégedett voltam a "hangjukkal". -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65103 üzenetére
Olyan nem létezik, hogy "abszolút nem hallható".
Igyekszem még ma megnézni. -
Paxker315
veterán
válasz
oh, hát én csak a gyors piaci áttekintésre reflektálnék. Hogy nem tűnik rossznak. Mondjuk a GB-opcióját nem ismerem. Bár nem feltétlen jó választás az sem.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65101 üzenetére
Az 11mm.
Van itthon, használt, saját NAS-ban ment, PWM-es, alacsonyabb fordulaton nem hallod. De nem egy Noctua kategória. Megnézzek rajta valamit? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
nekem mondjuk pont egy intel modullal volt jelszint problémám, de gondolom ebben Mediatek van, én viszont Qualcommra váltottam.
na meg elég nagy pozitívum hogy raktak rá 2pines hőmérséklet szenzor headert, aki egyedi vízhűtésben gondolkozik, annak ez hatalmas plusz.
de jah, 220 elég horror egy B-chipsetes lapért.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
flashpointer #65091 üzenetére
Nem tudom mennyire lehet hangos.
Azt hiszem ez az a gép: [link] -
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #65042 üzenetére
Nem
Legalább is az enyém néma! hála istennek -
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65017 üzenetére
HD Plex táppal csak óvatosan, azt olvastam róla hogy rettenetesen felmelegszik rajta a hűtőborda, ilyen 70-80 fokra...
-
coccolino
aktív tag
válasz
flashpointer #65020 üzenetére
tudom, hogy van lehetőség NUC-ra, és vanna állatok is, de egyelőre maradok a 2,5 órát szitkozódós, előtte heteket, hónapokat agyalós, tervezős, összeszerelős vonalon
-
coccolino
aktív tag
válasz
flashpointer #65017 üzenetére
ebben teljesen igazad van, és egyet is értek
a prioritás nagyjából hang>méret>teljesítmény (780m iGPU-val már próbálkoztam, egyelőre kevés, így egy 2060 teljesítménye jó lenne alapvetően)
-
Vigneau
félisten
válasz
flashpointer #64940 üzenetére
Nekem meg a felfelé meredezés a jó a Jonsbo C6-ban. Az a szerencsém, hogy a mostani lapom 22.6cm széles, így még nem kellett vennem flexi SATA kábelt. Bár ha eltűnik a SATA SSD-m, akkor már nem lesz ilyen gondom, csak az USB-re kell figyelnem.
-
kutga
félisten
válasz
flashpointer #64926 üzenetére
Van egy 4 terás WD Purple 5400-as merevlemezem, annak azért elfogadható a hangja, most külső házban van, nem nagyon hallani. Nézegettem ssd-ket is ebben a méretben, de úgy vélem, a hagyományos hdd-nek jelenleg kedvezőbb a fajlagos költsége.
MOD
Viszont ebbe a Chieftec házba nem kell a MK-35DV kiegészítő, hogy fogadja a hdd-t? [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #64926 üzenetére
2,5 5400rpm HDD sem kifejezetten néma. Idle hangosabb akármelyik ventilátoromnál.
Halk gépbe alap az SSD, főleg ilyen ITX célra szvsz. -
kutga
félisten
válasz
flashpointer #64918 üzenetére
Igen, néztem ezt is, de ehhez kell egy külső táp is, ugye?
-
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #64876 üzenetére
Hi !
Milyen VGA megy bele ? -
válasz
flashpointer #64876 üzenetére
Mennyi idő, mire egy ilyen ITX custom loophoz minden apróságot, fittinget stb összevadászol a magyar piacról?
Bármikor megcsapott a szél, hogy ilyen projektbe kellene kezdeni, azonnal eltántorodtam a beszerezhetetlen cuccoktól. A levegős setuphoz is alig tudom mindig megvenni az általam kiszemelt dolgokat. -
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #64795 üzenetére
Az oké, én csak arra gondoltam, hogy a 850I lapnál ezt orvosolták.
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64726 üzenetére
Jól néz ki !
Majd annak a falatnyi ventinek a hangja kíváncsi leszek milyen.
-
BalageK
tag
válasz
flashpointer #64670 üzenetére
Mind felsoroltad :-D
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Ahogy Crabface kolléga is írta, pl. ilyet is lehet vele csinálni.
-
Crabface
senior tag
válasz
Fogyasztás és méret. A linkelt hűtővel low profile és single slot lesz. Így akár egyliteres konfigokba is belemegy.
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #64646 üzenetére
Eddig is nagyon bejött az FE dizájn, de ismét sikerült egy szinttel feljebb tenniük a lécet.
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64646 üzenetére
Gyá more... Ez adja nagyon.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #64593 üzenetére
Hosszan
Roviden: -
válasz
flashpointer #64617 üzenetére
2 hónapja rendeltem a B650I Lightning WiFi-t, 75k-ért, igaz emagról bulgáriából, már akkor is csak ott lehetett kapni értelmes áron, szerencsére minden fasza, zsír új jött szépen becsomagolva... de egyébként igen, sajnos az ITX piac prémiuma egyre nagyobb és nagyobb, ahogyan jönnek az új termékek...
Egyébként sokan félnek a MediaTek wifitől, de az utóbbi években szerintem már alaptalan a félelem, a B650I Lightning-ban RZ616 (MT7922) van, teljesen stabilan működik, Windows és Linux alatt egyaránt, pedig nyúzom rendesen, szinte egész nap SSH-zok rá, azonnal észrevenném, ha lecsatlakozna vagy nagy lenne a latency.
A nagy gépemben (X870E Nova) pedig RZ717 (MT7925) van, ugyancsak kifogástalan.
Persze lehet routertől függ, Flint 2-m van, ami ugyancsak MTK(az is minden eszközzel kifogástalanul működik).
VRM téma: 9950X van a B650I Lightning WiFi-mben, itt írtam róla: #64348
Ezzel a konfiggal a VRM stabilan 78-80 fokos (~1 órás terhelés után), ~140 wattos CPU fogyasztás mellett (~200W komplett gép konnektorból). Bőven elfogadható, és nincs is felső ventim a házban, érzem, hogy fent távozik a VRM melege, valószínűleg jóval hűvösebb lenne, ha beraknék egyet. -
HUN_Sector
őstag
válasz
72000ft, b650 [link]
Ilyen van nekem is. A wifi stabil1db m2 van rajta az igaz, de nekem egy 512-es ssd elég bele, meg egy 512-es 2,5-ös normál ssd van még csatlakoztatva hozzá (a terrás m2-t odaadtam a gyereknek)
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64622 üzenetére
ASRock B850I Lightning WiFi szerintem nem lesz 300euro vagy ha most van már valahol annyiért akkor az inkább csak az újdonság ereje, szóval ha tudsz még várni szerintem az ilyen 200-220e lesz. És akkor mindenki boldog
Egyébként én már egy éve ugyanezzel küzdöttem és a B650i 86k-ért teljesen jó volt de akkor még a nagy testvére 140k-volt...nyilván ott azt a felárat nem érte meg..De én már akkor is azt mondtam hogy az a620 az nagyon-nagyon budget kategória..Sajnos be kell nyelni hogy az itx lapok egy két éve nagyon nem a réteg pénztárcának való..Mármint ha normálisat akarsz venni..
-
Hanok
senior tag
válasz
flashpointer #64620 üzenetére
Én biztos nem vennék PBO nélküli lapot, OC AMD-nél nem nagyon van, nagyon minimális az a határ amiben feljebb lehet menni viszont az UV az több szempontból hasznos tud lenni a boost freki kontra hőmérséklet zónában. Bár nem írtad a feltételeket de egy X-es verzió pl. simán szarabbul tud boostolni ha eléri a temp limitet ami ugye 90 fokig is elmegy. B650i lightning wifi? Vagy B650E-PG? Az azért biztos olcsóbb mint egy x870i-e.
-
Crabface
senior tag
válasz
Ami van aprón 650i az nem jó?
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64613 üzenetére
Az szívás... Pedig nagyon cool kis házikó ez. Még mindig ütős konfigokat lehet pakolni bele.
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64611 üzenetére
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64609 üzenetére
Ott van egy másik probléma is. A hossztarto acél vissza van hajtva és vesz el helyet a gép tetejehez képest. Ha délután ppakolok a padláson megmérem.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64598 üzenetére
Renderelt kép. 12VHPWR csati sincsen rajta, pedig elég biztos, hogy arról kapja az áramot.
A 3 pcb amúgy valszeg még stimmel is, csak azt a diagrammot nem tudom értelmezni ott a hűtésekkel. -
zolika15
tag
válasz
Fura ez az illusztráció én csak 1pcb-t láttam a bemutatón, két oldalt csak a hőcsövek voltak amiken át fújnak a ventik amolyan 3d vapor chamber, a pcb-n pedig vannak szalagkábel szerű csatlakozások gondolom a portok úgy lesznek kivezetve az io shield-re.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ehhez a képhez magyarázat kell, mert a #1-2-3 alapján nekem ez inkább tűnik valaki találgatásának, mint tényleges diagrammnak.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64588 üzenetére
Nem értem a kérdést. Az a kép egy "robbantott ábra" a #64577-ben látható kártyáról.
Magam is úgy tervezem, hogyvizet rá
, ezért is vagyok elalélva a fél tenyérnyi nyáktól. ne mhittem, hogy +30% fogyasztás mellett lehet méretben kisebb a motyó. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #64580 üzenetére
30%-al több hőt 30%-al kisebb hűtéssel. Az egyetlen, amire gondolni lehet, hogy a kisebb nyák miatt mindkét venti teljesen átfújó.
Ez a cucc kb minden házba befér, amibe az RTX 4080 FE-k belementek. Kérdés, hogy hova teszed a radiátort utána... -
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64563 üzenetére
Valamit valamiért. Addig még elmegy szerintem a 4070. Vagy körül lehet nézni az AMD-nél, de ott se jobb a helyzet...
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #64554 üzenetére
jaja neztem is egy disassembly videot, csak az m2 toronyban van porgettyu
-
tippm86
tag
válasz
flashpointer #64511 üzenetére
Az a Meshroom, ez gyárilag csak itx lapot ír.
-
cucka
addikt
válasz
flashpointer #64486 üzenetére
Ezekből egyikben sincs mozgatható gerinc, máshogy vannak felépítve.
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64482 üzenetére
Fractal Terra is ilyen... A mozgathato ''gerinc'' miatt csak igy megoldhato.
-
Crabface
senior tag
válasz
flashpointer #64448 üzenetére
Velka 3 kit nem erdekli a joarcot?
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #64344 üzenetére
Ami megmagyarázza miért nem szerepel a 4 slotos kitétel az idézetben, amire reagáltam.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #64217 üzenetére
Nem a néma csend a lényeg, úgy értem, hanem az adott konfig potenciáljának kiaknázása. Nyilván egy MoRa+2×D5 rendszerrel emellett néma is lehetne, de ennyire messze nem mennék. Nyilván a kompakt méret is lényeg, azért vett ilyen barebone-t annó a kolléga, szóval 2 darab 240-es valami normális pumpával elég lehet szerintem.
Természetesen nem szeretném más f.szával verni a csalánt, de ebben az esetben mindenképp invesztálni kell. Vagy szétvágni a házat, de az is anyagi veszteség szerintem. Ha ki akarja aknázni a processzor és vga képességeit, akkor le kell tudnia hűteni vagy így, vagy úgy. A speciális alaplap miatt a házcsere magában nem feltétlen járható út.
Ja, a 2-vel jobb vga-t ugyanúgy nem fogja tudni lehűteni ebben a gépben...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
flashpointer #64174 üzenetére
azért a meshi nagyon kompromisszumos ATX lappal.
illetve, a Meshlicious-be tudtommal csak ITX-et tudsz tenni, a Meshroom az ATX kompatibilis.
-
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #64171 üzenetére
Na de hogy fér el benne atx lap? Tápot hová teszem?
-
válasz
flashpointer #63954 üzenetére
Tény, a 4060 a legerősebb a felsoroltakból, egyúttal a legdrágább... és min. kéne mellé egy i7-8700, vagy 9700.
A 90 fokos fordítóról mindig megfeledkezem, jó cucc az.
-
dugo_
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Én is azt hittem, hogy majd jól lekövetem a piacot, 2-3 évente teljes csere, aztán mindjárt 8 éves lesz a konfig, amiben a 7th gen Pentium "frissült" egy 6th gen i5-re.
Após ugyanígy volt az autóval, amit végül 20 évesen megkaptunk.
-
Francia91
veterán
válasz
flashpointer #63929 üzenetére
Nyilván nem az a lényeg, de jobb, ha pl 95 fok helyett 60 fokon megy a VRM teljes terhelés alatt, több az esély rá, hogy kibírja, amíg le nem váltod...
Esetemben pedig más tészta, van otthon Socket 462-es (Athlon XP 3000+, HD3650 AGP VGA, 3x1 GB RAM), LGA 775-ös csúcskonfigom (Xeon X5472, Radeon HD6950, 8 GB RAM), mai napig hibátlanul mennek, és elő vannak szedve időnként retrózni
-
Dapro
senior tag
válasz
flashpointer #63736 üzenetére
nincs rajta gari, 3080amat cseréltem be mert 100+ fok volt , ez legalább hűvösebb
majd az 5000 széria... -
HookR
addikt
válasz
flashpointer #63701 üzenetére
Ha van a hátlapon szellőzőnyílás és a csatlakozók a CPU-hűtő felől nagyon be vannak dobozolva, akkor az egyértelműen az irányított légáram jele. Szerintem mind a 4db Z890-es Mini-ITX lapban van rejtett venti, az Asus-ban talán kettő is (+1 felfogatási lehetőség az M.2 slotok felett).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest