- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Ez most a legerősebb mini itx? Vagy van erősebb?
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #48180 üzenetére
A2600-ban nem fogsz csalódni, nem vállaltál be egy 1600@2600-at? Vagy használtan vetted?
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #48166 üzenetére
Én kipróbáltam, már 2 éve, egy hétig nem volt meg.
Még az rx 550 is nagyon alacsony FPS számot tud fullHD esetén és az 20-30% al gyorsabb, mint azaz APU.
A minimum egy rx 560 -gtx 1050 amivel már lehet valamit kezdeni, de azonos áron ott van az rx 570 ami 50%-al gyorsabb, ha az új árakat nézzük, használtan 20-25eFt van rx 460/560 4GB és 25-35eFt egy 470/570
Ha pici géppel, vagy notival szeretnél játszani, akkor majd ha kiforrja magát ez lesz a megoldás. -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #48129 üzenetére
A RAM-ot inkább a CPU-nak kell szeretni, mivel abban van a RAM vezérlő, nem a lapon, bár lehet a lap bios is befolyásolja.
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47740 üzenetére
És azt hova, vagy hogyan? Ezek a biosok windows alól telepíthetők?, Mert én biosban próbáltam.
Amúgy most mindent normalra állítottam és xmp, meg manuálisan 1,35V-re raktam a RAM-ot és azóta nem fagyott, chinebench 20 lefutott (korábban elindítottam egyből dobott egy kéket) és 40 perc bf5 játszottam nem fagyott. Lehet 1,2V-al indult el eredetileg 3Ghz-en -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Speed® #47727 üzenetére
A másik verzió, hogy az új ssd miatt fagyogat, de mivel 3Ghz-en most már el sem akar indulni, tutira a RAM.
Tudom már miért szoktam le a RAM csereberérőlAmúgy az SSD eddigi max tempója amit láttam 600MB, gyakorlatban 430MB környékén megy stabilan, de egy 70GB másolásnál kb a felétől 50-80MB/s lassúlt.
Hőmérséklet max 43 fok -
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47683 üzenetére
Na beraktam az m.2-t gond nélkül felismerte.
Gigabyte Aourus B450I PRO Wifi alaplap és CRUCIAL 500GB P1 M.2 PCIe M.2 2280
A win 10 telepítés vicces volt, a másolás egyből 100%-ra ugrott, aztán volt vagy 5perc az egész.
A win 10 kb 10s alatt indul el.
Hőmérsékletet még nem néztem terhelve, terhletlenül 28 fok volt mikor még nem azon bolt a Windows -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47658 üzenetére
A metis plus volt terben, de szeretem a változatosságot, metis meg már volt.
A másik, hogy ott is volt baj a szellőzésel, meg az atx kábelei ott sem férnének el.
A hangos ventire még most is lehet kapni -
kisza25
félisten
válasz
Crabface #47655 üzenetére
Bf alatt maxon megy mind a kettő, az már 185W, de ez amúgy egy ryzen 2600 1600 bőrben.
70+ fokok repkednek egy matx házban, mini itx-ben meg csak több lesz
AxBattler: a h100- ba belemegy az atx tápom, amit linkeltél ahhoz tápot is cserélnem kell.
A h100- ba fentre szerintem bele tudok rakni egy ventit. Meg az a 40cm-es magasság sem túl vonzó, amúgy eredet árához képest jó áron van, ha sfx tápom lenne már venném is, de még azt is cseréljem le
Amúgy a h100- ba előre belemegy szerintem 2db 12-es, de ezt mindjárt megnézem -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47652 üzenetére
Max 1db HDD van tervben, az alaplapon lesz az 500GB SSD és a meleg levegő java a tápon át távozik ez zavar, de ez megvan h100-nál is.
A kémény hatás 40-50 fokos levegőnél 21 fokos külső hőnél nem tudom mennyire érvényesül, gondolom minimálisan.
Az rx 570 legalább annyi hőt tol ki a belső végén, mint a házfelölin, ezért is van most levéve a ház oldala.
A 14 cm és 20 cm venti meg sokkal hangosabb, volt mindkettő a core v1-ben. A 12 cm az ideális méret, nem véletlenül az terjedt el
ahol:
Δp = a statikus huzat, Pa (pascal)
C = 0,0342 – állandó, mely a füstgáz és a levegő fajtérfogatának függvénye
a = atmoszferikus nyomás, Pa
h = a kémény magassága, m
To = külső hőmérséklet, K
Ti = a füstgáz átlagos hőmérséklete a kéményben, K -
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47649 üzenetére
Sfx tápos és az a bajom vele, mint amúgy a COOLERMASTER Mastercase H100-al is, hogy 1 db befele fújó venti intézi a hűtést.
A core v1-nél volt hátul is venti, de így se tudtam hangtalanul rendesen lehűteni.
SilverStone FT03 1 db venti alul, fent meg a táp, ami kapja a teljes hőt és a meleg levegő nagy része rajta megy ki.
Az rx 570 itx tud meleget csinálni, meg az 1600@2600 is.
A jelenlegi ideiglenes háznak is le kellett vennem az oldalát.
A COOLERMASTER Mastercase H100-nál nem is értem, hogy felülre miért kellett az a nyomorult fogantyú, helyette inkább raktak volna bele ventihelyet felülre, amúgy felül rácsos, de nem találtam olyan képet amin látni lehetne, hogy mi van ott -
kisza25
félisten
válasz
Steve1207 #47644 üzenetére
core v1 volt már, most ez izgatja a fantáziám
70 mm magas a hűtőm arctic alpine 64 plus -
kisza25
félisten
Van valakinek tapasztalata a COOLERMASTER Mastercase H100 házikóval?
A táp elhelyezkedése aggaszt egy kicsit, hogy mit kezdek a kábelekkel, meg a CPU hűtő és táp távolsága, meg hogy az első 200 mm hűtő mennyire hangos és, hogy átszellőzteti-e a házat -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47625 üzenetére
Metisbe szeretnék, csak nem megy egyszerre minden.
A vga lecserélve rx 570 itx
A CPU 65W-os r5 1600@2600 (bemákolt) is most lett beszerezve
Az alaplap is most került hozzám, közben ugye a régi dolgokat el is kellett adni.
A 3db SSD és 1db hdd helyett lesz egy db m2 ssd 500GB ez most érkezik és ha már bemakoltam a procit kap egy gyorsabb RAM-ot.
Na most ezek megjönnek, eladom az ssd-ket, régi házat, RAM-ot, akkor jön a kuckó vásárlása és készen is leszek
Még jó, hogy úgy kezdtem neki, hogy a lapot lecserélem és megy a motyó itx-be
hegegabi80: mivel csak ideiglenes nem bajlódtam vele, ma ki is került 2db SSD, csak még a kábelei nem, meg még a héten RAM csere, m.w bele megy és akkorár csak egy harisnyázott kábel marad a hdd-nek
Tulajdonképpen a táp és HDD-t leszámítva mindent lecserélek újra és az egész művelet a metis árába fog kerülni, na jó kicsit több ~25eFt
(B)sati(/B): a tied milyen ház, gyárilag külső tápos? Hány W a táp? -
kisza25
félisten
kérdés: Arctic Freezer 13 befér a metisbe, valaki használja vele? ha jól látom 160 mm befér, ez meg elvileg 130 mm
-
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47547 üzenetére
Ja én is néztem egy állapotot, van egy 600 napot ment 100%os, egy 60 napot ment 100%-os, meg van egy 100 napot ment 93%-os, ezen meg is lepődtem, az a legújabb, csak most azon van a rendszer.
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47541 üzenetére
Van rá 5 év gari, rendszer meg játékok lesznek rajta, 3db kisebb ssd helyett lesz ez az 1db +1db 1TB 2,5" hdd
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #47536 üzenetére
550 512sp 26-30eFt
560 1024sp 35-40eFt
570 2048sp 43eFt
550-nek 15-20eFt nak kellene lennie
Más: megtaláltam a megoldást a metis kábelrendezésére -
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #47500 üzenetére
Na elkezdtem az építést, az jó, hogy a gyári amd hűtő egy féle képpen megy fel akkor is ennyire milliméteren múlik:
aztán itt abba is maradt az építés, mert őfelsége felébredt
Nem az én napom, tűvétettem mindent, de nem találtam az mx4 pasztát, azért a gyári hűtő, mert azon volt paszta.
Elképzelésem sincs hogyan fog a cucc beférni majd a metisbe, sok a kábel és túl sok az ssd -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47499 üzenetére
Megfordítod fejjel lefelé a hdd-t az nem segít?
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47478 üzenetére
5 év múlva lesz még asztali pc?
-
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47478 üzenetére
Na várjál már, azasszonynak külön gép kell nem tudtad?
Az övét most szedtem szét először teljesen, mert 20+ csavar tartotta, na meg körben patent, kitakarítottam, újra pasztáztam, most mehet még 6 évet kopkopkop
A mennyezeten kívül mindent elér egy 3 éves gyerekkis szék, nagy szék, a polc az meg létra
Külön bejáratú játszós szobám van a borospince felett -
kisza25
félisten
válasz
hegegabi80 #47454 üzenetére
Egy napja nincs gépem már most végem van
Teljesen alkatrészekre van szedve, alaplap már úton van, a házat majdnem eladtam (csak rájött, hogy matx nem jó neki) így teljesen kibontottam a gépet, a ház bedobozolva szállításra, abba már tuti nem költözik vissza, van egy tartalék házam lehet abba rakom amíg lesz metis plusz -
kisza25
félisten
válasz
Grave_444 #47402 üzenetére
A táptól is függ, mert sfx táppal befér nagyobb vga
Ami belemenne:
egy Gigabyte Aorus B450 I Pro Wifi
Ryzen 5 1600 (65W)
arctic alpine 64 plus
2*8GB adata 2400
Sapphire rx 570 ITX
4db ssd
12 cm ventik Bequiet
Ugye nekem volt sima metis, de már 3 éve, nem emlékszem a méretekre pontosan -
kisza25
félisten
sziasztok!
több kérdésem lenne: 1., A metis plusba, ha normál méretű táb van (atx) akkor 170 mm a max VGA ami befér?
2., ha van benne VGA, akkor a normál magas 12cm-es venti befér fölé, vagy az a nyílás azért van, hogy a VGA ott tudjon beszívni?
3., Normál méretű táp és 170 mm VGA esetén is befér a 4db 2,5" hdd? -
kisza25
félisten
Szóval BIOSTAR X470NH 30 k 24 hó gari szerintetek megéri?
-
kisza25
félisten
Szia! Nekem volt, hátúl 2db 8cm megy bele, elől meg van egy nagy 20 cm-es, nagyon nehéz átszellőztetni csendesen, az első venti 300-400 rpm-ig csendes, a 2db 8cm-es hátsónak meg nincsen légszállítása.
-
kisza25
félisten
sziasztok BIOSTAR X470NH erről a lapról van valakinek infója?
-
kisza25
félisten
Sziasztok, jó rég jártam erre, jönnek a téli hónapok, lassan lesz idő gépet építeni, de ahogy nézem ryzen alá 40- nél kezdődnek a lapok
azt hittem várok lejebb mennek sz árak
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #42460 üzenetére
ok csak sima ryzen topik is ezzel volt tele és kis előzetes utánajárással nálam nem volt hiba, se r3 1200-al, se r5 1400-al, dse 2x4GB RAM-al, se 2x 8GB RAM-al, sőt a 2400Mhz RAm megy 2800Mhz-et,
sok tesztet megnézve nem vennék csak 2200/2400G-t, dedikált kártya nélkül, de ha elöbb kijön a 2400G akkor azt vettem volna az 1400 helyett, mert akkor lenne tartalékba IGP, ha VGA-val valami van -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #42449 üzenetére
Az a helyzet, hogy mindenki szeretné a maximumot kihozni az igp-ből, ezért veszik a 3000-3200Mhz RAM kit-et
Persze kompatibilitást nem néznek és elfelejtik, hogy 2666Mhz felett már tuning (igazából dc-ben a 2666Mhz is tuning) és lutri, a másik, hogy nem nézik az alaplapoknál, hogy alapból támogatják-e a 2200-2400g-t
Aztán megkapják a lapot F1 bios-al, a nem kompatibilis tuning RAM-ot, a CPU és jön a fejvakarás és a sírás...
Én rászántam azt a 2 percet és megnéztem a listákat, ryzen 1200 és ryzen 1400 is gond nélkül megy, 2*4Gb és 2x 8GB is gond nélkül ment.
Amúgy a RAM-ok 2133Mhz minden esetben mennek.
Aztán jön, hogy bezzeg az intelnél nincs ilyen, ja mert minden CPU-nál új alaplap, persze, hogy támogatja az új procit, meg RAM sebességben is el van maradva, meg nem is igazán profitál belőle. AM4-re 3. generáció jön persze kell bios frissítés, legtöbb boltban lehet kérni -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Nerazim #42401 üzenetére
Nem, mind a 4 oldal felrakható a ház másik oldalára, belülről nincs fragva, csak az az oldal van szétvágva ami a vga felöl van, de ott is volt egy porszűrős rész a tápnak.
Nekem volt
Itt szemléltettem is, hogy variálható a plexi
13,9 k az új, mennyiért adná, hogy megérje venni egy vagdosott házat? -
kisza25
félisten
válasz
imibogyo #42387 üzenetére
Igen, de ez sem olcsó, de ez legalább mágneses, állok is neki farigcsálni
-
kisza25
félisten
Ilyesmire gondolsz?
Vagy esetleg ilyen
Vagy ez
Talán ez a legigényesebb ezek közül -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #42366 üzenetére
Igen ez így igaz, de neked meg mintha már lett volna rx 550-ed
A ryzen 2400g prociban kb 3x erősebb, VGA meg a fele lenne a jelenleginek
Nagyon erősen próbálom magam lebeszélni a visszatérésről, mert csak költségem lenne vele és semmilyen reális indokom nincsen, de jelenleg egy SILVERSTONE SG13 van a porondon, mert ehhez csak lapot kellene cserélnem -
kisza25
félisten
válasz
Cucuska2 #42360 üzenetére
nekem ezeknél az egybe rendszereknél /notiknál mindig ez a bajom, ha valami elszáll nincs gépem 1 hónapig
Amúgy ezt a ZOTAC ZBOX MAGNUS ER51060, ha 0-ról építenék gépet sem tudnám sokkal olcsóbban kihozni.
1060 3GB ~120eFt, ryzen 1400 43eFt, alaplap ~40eFt+ ház+ táp ~30eFt, az eddig ~230eFt és biztos, hogy nem lesz ilyen kicsi, ez meg ugye 240eFt
Méretek : 225 x 203 x 128 mm
Súly: 1 kg, ez utóbbi kicsit kérdéses, bár a táp az külön van. -
kisza25
félisten
válasz
ecaddsell #42353 üzenetére
ez sem sokkal olcsóbb ám
Asrocknak is van hasonló gépe, arról van belső kép is ASROCK DeskMini GTX 1060 mondjuk ennek nem találom a méreteit, asztali alkatrészekből azért nehéz ennyire kicsit összerakni, ez ugye 1060 6GB -
kisza25
félisten
válasz
Cucuska2 #42342 üzenetére
Azt hiszem ez méretben és teljesítményben is elég lenne, de akár egy 1050 ti is elég lenneMAGNUS ER51060
De van ennek igen brutál változata
MAGNUS EK71080
Amúgy a 1060 változatot kb anyiba kerül itx-ből összerakni, mint amenyibe kerül:240eFt
De van még vékonyabb változata is
MAGNUS EN1060K -
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #42339 üzenetére
az a baj, hogy az IGP gyenge pontja az, hogy ugyanakkora méreten (tokozásban) szeretnének CPU+GPU-t és ugye a rendszermemória sávszélessége.
kb 5-6 éve vágyam, hogy konzol méretben (vagy még kisebben) összerakjak egy játékra is alkalmas gépet, ami hangtalan és nem fől meg, de IGP ahogy fejlődik, úgy a játékok is, az rx 560 4GB is már nagyon kompromisszumos fullHD-re, attól meg még hol van a 2400g, sehol.
Az 1050ti ami alkalmas normális fullHD játékra (ki tudja meddig), mondom ezt úgy, hogy volt rx 460 4GB, rx 560 2GB/4GB freesync-es monitorral, rx 470 (2db), gtx 1050ti (azt hiszem ez az 5. fajta ami nálam van) és gtx 1060 3GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest