- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vis.p
aktív tag
válasz
Archttila #30717 üzenetére
Szomorúan olvasom a történéseket...
Szerintem is a bios-al lesz a probléma.
Meg kellene keresned a user manual-ban, hogy melyik usb port-ot kell használni a "blind-flash-hez". Általában az elsődlegest.
Persze a bilentyűzet kombináció is kellene. Laptopnál ez volt "control"+"home" bekapcsolás után nyomvatartva.
Valameddig vakon működik, és egy kis idő elteltével lesz képed, hogy tudd követni az utasításokat.
Bios chip benne van a foglalatban?Legalább a csempézés sikerült?
Én is döntönttem, nem veszek semmit. Várok egy évet. -
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
válasz
Archttila #30206 üzenetére
Ha minden nap egy ezressel drágább lesz a lap, akkor decemberben már valóban nagyon drága lesz.
Én sem rendeltem meg. Proci nélkül nem rendelem meg. 140k-ért meg nem veszek procit.
Nyáron adtam el a z97-et, azóta is minden nap megbántam vagy 10x.
Lehet, hogy várok még egy évet. -
vis.p
aktív tag
válasz
Archttila #29977 üzenetére
Szia!
Megvárod míg a polcokra kerül?
Két nagykert kérdeztem, senki nem tud semmit.
Ha megvárod a lapot, kérhetek majd segítséget?
Csak tesztelni kellene egy g.skill ramot 3600-3800mhz-en.
Hivatalosan csak 3400-at támogat a lap. Ha menne a 3600, akkor én is inkább ezt venném és nem a m8i-ot.
Egyénként adaptert már találtam u.2 -> m.2-re, de sajnos plussz egy hd mini sas kábel is kellene hozzá. -
vis.p
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #29831 üzenetére
Nem tudom sajnos. Csak 2 intel ssd-ről tudok ami ezt a csatit használja. Egy 400gb-os és egy 1,2tb-os. Intel 750 Series 2.5" ssd. 150k és 400k.
Nem tudom felfogni, hogy erre a 2db ssd-re miért kell az u.2??????
M.2 -> u.2 adapter már van, annak aki az utóbbit választaná.
150k-ért nem fogok venni ssd-t az biztos, inkább visszalépek a sima sata-s ssd-hez.
A külsőt már elfogadtam. A hdmi 1.4-et is. A lemaradt m.2-t nagyon nehéz.
Fogalmam sincs mit csináljak. A memóriámat csak ez a lap kezelné hivatalosan.
Már azon gondolkozom, hogy írok a TE-nek, hogy gyártsanak az u.2 csatihoz egy szerelhető 90 fokos apa-t. -
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
Sajnos igen.
M.2, aminek lenne értelme nincs, viszont van felesleges LN2 mode jumper.
Newegg.com -
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
válasz
Mercutio_ #29785 üzenetére
Szalagkábeles megoldást találtam.
Egy L-profil lemezzel megoldható. -
vis.p
aktív tag
Bocsánat, kicsit lemaradtam.
Felbosszantott ez a dolog.
Ez számomra érthetetlen....
Ha valaki, jelen esetben sajnos én is (már bánom, hogy eladtam a m7i lapomat), váltana az újabb platformra, és volt egy m.2 ssd-je, csak azért hogy ne legyen több felesleges kábel, jól megszívja.
És nem is csak egy kábelt kell még venni, mert nem hiszem, hogy benne lesz majd a dobozban..., hanem plussz egy adapter is kell majd.
"F.ck you Pisti everywhere."
Viszont lehetne egy okos megoldás az asus-tól.
Ha a laphoz adnának egy olyan nemlétező adaptert ami u.2-ről alakít egyből m.2-re. Szóval állítva lenne benne az ssd. A ház szellőzéséből is kaphatna egy picit. -
vis.p
aktív tag
válasz
shteer #29720 üzenetére
A színe nem tetszik, és semmi különleges nincs ami, mondjuk megkülönböztetné a z170i-től.
Ha valaki csak egy pillanatra ránéz, nem hiszem, hogy észrevenné, hogy ez rog. Pedig biztos nem lesz olcsó.
A z97-ben nem hátul volt az m.2. Volt displayport és hdmi is.
Ha ez nem hdmi 2.0 akkor felejtős. Még akkor is, ha van thunderbolt 3. -
vis.p
aktív tag
Asus Maximus VIII Impact
Nem ilyen külsőre vártam. -
vis.p
aktív tag
"Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond." Ezt a lapot használta:
Nála sem volt melegedés probléma. -
vis.p
aktív tag
válasz
kisza25 #29628 üzenetére
Szia!
Én ajánlom a z97 impact lapot mindenképpen. A legjobb leghűvösebb lapom volt. Egyáltalán nem tapasztaltam melegedést. Az igaz, hogy komoly vga-t nem használtam soha, de volt nálam 2-3 hétig egy 4790k sajnos csak 4.4ghz-en ment, de azzal sem volt semmilyen vrm melegedés probléma. Kézzel megérintve nem tudom, hogy volt-e 40 fokos prime95+furmark(igp) közben. Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond.
-
vis.p
aktív tag
válasz
flashpointer #29463 üzenetére
Nem baj azért köszönöm.
A memória frekit kellett volna még lejjebb venni.
Auto-ról Manual-ra és beállítani egy alacsonyabb frekit, mivel a megemelt bclk azt is befolyásolja.
Nem gondolnám, hogy +100mhz-ért bármilyen feszültséget állítani kellene.
De ki tudja.... -
vis.p
aktív tag
válasz
flashpointer #29461 üzenetére
Nem tudom. Az igaz, hogy az m.2 nvme ssd-k nagyon melegszenek. Alap 50-55fok, terhelve akár 90fok is lehet. Szerintem befér minden házba. Egyébként ez az egyik indok amiért megvárom inkább a maximus impact-ot.
Sikerült az i7-6700-el a bclk tuning? -
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
A lan csati alatt 2db (piros) usb 3.1-C van?
Mi a különbség a sima m.2 foglalat és az ultra m.2 csati között?
Egy Asus Maximus Imact VII-et váltanék Z170-re.
A Gigabyte vagy az Asus-t lapot néztem ki.
Optikai kimeneten lehet különbség a két lap között?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest