- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Mért? Azért mert keveset megyek még nem tehetem azt dinamikusan és kellő gyorsulással?
Nem szeretek idegeskedni vezetés közben. És a korábban felsorolt autóink mind ezt tették / teszik velem bizonyos szituációkban.
Idegesít ha megyek egy gyenge-közepes emelkedőn 3.-ban 30-40-nel padlógázon és nem hajlandó gyorsulni az autó hogy feljebb kapcsolhassak. Mondjuk ez most itt városi forgalomban gondoltam.
Mert most ez van itt Veszprémben, megyek fel a színháznál a dombon és 2-es már kevés a motornak, hallom, érzem, de ha hármasba kapcsolok akkor meg megtorpan és hiába nyomok padlót nem gyorsul... Persze ha már nagyon felhúz, akkor visszarakom 2-be és hadd visítson, de ott legalább gyorsul. (persze nem kell egetrengető emelkedőre gondolni...)szerk.: egyébként ahogy a gyerek egyre nagyobb lesz, úgy fogunk egyre többet utazni... btw továbbra sem értem hogy függ össze a több km meg az autó dinamikája?
110 lovas autóval is lehet sokat autózni ahogy fordítva. Nem őrültködni kell ilyen autó, hanem azért, hogy ha szükség van az erőre, akkor legyen.
-
Dany007
veterán
Kezdem érteni! Köszönöm!
@Franco: Igen igen, mikor apám vezeti ő is 4000-4500-ig pörgeti... De akkor már hallani a hangján hogy hmm hogy na hogy kapja az észt. Gondolom fogyaszt is mint az állat. Nem szeretem "kínozni".
Nekem kézenfekvőbb lenne ha alacsonyabb fokozaton is húzna. Nem azért, mert minden kanyarból padlógázzal akarok kihajtani, hanem csak így nekem kényelmesebb vezetni.
Tudom ha bármikor megnyomom a gázt akkor lódul.
Már többször volt olyan, hogy autópályán 110-120-nál előzés közben valaki hirtelen bejött mögém és nyomni kellett volna, hogy megelőzzem a mellettem levőt majd elengedjem a mögöttem levőt. De ugye 5-ben ilyenkor hiába nyomok padlót, szép komótosan gyorsul .... ugye kb 3.500-ig. A vissza 4 még vállalható de akkor meg csúnyán ugrik egyet, érezni hogy nem szereti.
Na mindegy, egyszer majd kipróbálok egy turbós diesel-t is. -
Dany007
veterán
Ahham! Kezdem érteni.
Tehát ha hasonló érzést akarok, mint a régi Sierránál volt, akkor turbó dieseles autót nézzek."míg a szívó benzinesnél egy folyamatosan felépülő görbe van, ami nem ad ilyen hatást."
Igen-igen. Ez jó megfogalmazása annak amit én is érzek. Illetve ez az ami konkrétan zavar... a mondeoban is meg az omegában is.
@kornelka: értem értem... ezesetben a zöldekre leszek mérges.
@Xero: Azért lepődök meg mert nekem kb annyit jelent a kettő közötti különbség mint szomszéd Pistabácsonak az Intel DualCore és az Intel Core2duo közti különbség. Ami valójában óriási.
-
hobizoli
nagyúr
nem csak loero a lenyeg, hanem a nyomatek is, 25Nm az +20%nyomatek, mikozben a loero csak 10%-l tobb, azaz reszterhelsen siman sokkal jobban is megy, es nem csak 10%-l jobban
latatlanul belulnel, es seggre 10m utan megmondod melyik melyik
1200kg-t mar kell mozgatni, idealis esteben 110-120loeros motor valo hozza, alatta csak szopas van, egy kamionnal az orszaguton...persze mindent meg lehet elozni idovel, csak vagy jonnek mogotted, akik veld egyutt turjak le es az miatt nem tudzs te mneni, vagy szembol jonnek hiaba van egyenes, vagy mar a kanyar jon, es egy forgalmasabb uton vagy dimbes-dombos hegyi uton a 1.4-s motor fosgyenge elozni...ott az 1.6 sem egy repulogep, de egy fokkal jobb
ott a tesom Ignis-e pl, ami megcsak nemis 1200kg, hanem csak 950, 93loeros, 1332ccm-s a motor, szoval ezeknel az 1.4-knel nem sokkal kisebb, meg VVT-s meg 16v-s..., de M1-n M3-n vagy M7-n meglat egy emelkedot es nemhogy a sebsseget nem tudja tartni, a hanem lassul(!!!)
Érd-nel belefutva 135-140-l az aljaba 90-l jottunk fel vele 4.ben 4 szemellyel a tetejere, aszittem kiszallok es megtolom kb
-
-
blt.62
őstag
Elöl a kormánytól is elfér a hasam? 165kg vagyok és jócskán pocakos. Az szerintetek igaz,hogy az autómata váltós autóknál messzebb lehet ülni a pedáloktól mert nem kell a kuplung pedált nyomogatni? Bocsi ezekért a kérdésekért,de nekem fontosak. Ez a baj a picassómmal is,hogy már teljesen hátra van tolva az ülés és alig tudom benyomni a kuplungot. Akkor a Super B-nek a csomagtere és utastere is ugyan úgy elég a csomagoknak mint a picassóé? Nem muszáj kombit venni belőle.
-
DeFranco
nagyúr
Még egyszer kiemelem, nekem eddig (lekopogom) a "kötelezőn" kívül, ami állapottól függetlenül egy egyéves lexusra is ki kellett volna fizetni, eddig összesen 25k volt amit az autóra költöttem, és ebből 18k-t már a megvételkor tudtam (felxibilis tag csere). Szóval én pont hogy nem locsolom rá a pénzt.
-
DeFranco
nagyúr
Költség-költség
A lényeg, hogy számolni kell velük. Jó, a telefonköltség pont véleményes
de minden a te zsebedre megy bármit csinálsz.
Ha meg egymilliós kereted van egy négylufis-hathifis-bőrülésesre akkor hidd el, még a tankban maradt benzint is külön kell számolni, hogy beleférj
-
-
Bdanyy
addikt
Hat én ilyen max akkor mernék venni, ha kocsira költhető netto 300 lenne havonta
Annak hogy álljon, ha valami gáz van vele, nincs sok értelme.
Mondjuk én szar példa vagyok mert nem szánom rá magam semmire, mert ami tetszik az total felesleges lenne, annyira meg nem vagyok autóraszorulva, hogy olyat vegyek ami nem jön be maximálisan (bár kisebb igényeim vannak
)
-
Integra
titán
köszi srácok, a dél-magyar linkre már nem klikkeltem..
ettől függetlenül, ha a kulcs nincs az autóban akkor meg pláne nem értem. most akkor az autó elindíthatóságáért baszták meg (ez azt feltételezi, hogy bent hagyta a kulcsot is), vagy csak erre hivatkozva, de a nyitott ablak miatt vágták meg úgy, hogy a kulcs nem volt benne.....jaaa, és látom, hogy egy kutya volt az autóban. persze húzza csak fel az ablakot 80 fokra, hadd süljön meg az eb is..
én érzem már megint csak ennek az egész helyzetnek az abszurditását??? megint az amúgy szabályos, normális kisembert basztatják, ahelyett hogy a nagyipari csalókat, drogárusokat és rongálokat, vandálokat üldöznék? .... -
-
-
DeFranco
nagyúr
Igen, de hogy jön ez ide?
(tényleg hogy jön ez ide?)
@qdak: te lerohadtál Fehérvárnál. péesbocsi
@aero.: eh... (nem) és legközelebb lefotózom csak neked az órát hogy 2550 (mintha nem lenne mindenkinek duva mindegy, hogy nekem mennyit mutat a fordulatszámmérő, de hogy lassan meg is leszek hazudtolva, azon kezdek bepöccenni)
-
DeFranco
nagyúr
Ez is lehetséges, bár inkább alulról érzem. Ez a kisebbik probléma, ez tényleg extrém használat, tanultam belőle, majd mostantól kicsit jobban figyelek.
@kornelka: ez is igaz. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy az alsó határ 2000 vagy 1700 körül van (józan belátással olvasnék erről pár véleményt) de lehet tényleg a gyertya bánná.
Akkor mondjuk, hogy a rezonancia probléma megoldva, úgy is csak ritkán jelentkezett, majd jobban figyelek. Marad a kerregés a futómű meg a balkormányos nyikorgás
@Bdanyy: ma hülyeségeket beszélek. Igaz. Akkor legyen a... milka.
@kornelka: és ki érti azt???
mondjuk ha elmagyarázná ezt a birkatetetővályú dolgot akkor lehet meglátogatnám a hétvégén szakértésre, de így kénytelen vagyok ráküldeni a TEK-et, hogy át akar fúrni a nagykövetségre terrorcélzattal.
@aero.: az a baj, hogy az 1500 az első lassításnál 1200 és ilyenkor jön a rezonancia (most az az ötletem van, hogy berezonál a motor az erőlködéstől, és ezt veszi át a tartóelemeken keresztül az alja vagy a kasztni, de ez csak ötlet). Pont ezt írtam, hogy ez szokott lenni a szituáció. Érdekes, anyu az 1.0 corsával lazán kanyarodik 20-szal 3-asban, minden gond nélkül, nem tudom leszoktatni róla. Ott nem rezonál.
-
Kornel
veterán
először nem biztos, hogy többet, de amikor elkormolódik a gyertya vagy az EGR, akkor az sokba lesz.
én is így használtam a splash-t, le is cseréltem csereperiódus előtt a gyertyát most, mert nem volt már szép... benzinest pörgetni kell, ennyi. akinek ez nem tetszik, vegyen dízelt.
2000 rpm alatt benzinest ne használjatok! -
_NCT
addikt
No utolsó reakcióként lehet hülyeséget írok de... F1-be azért a pilóták edzik magukat, míg a sarki fűszeres Marika néni szervezete nem biztos, hogy kibírja azt, amit egy viszonylag fiatal szervezet. + még laikusként arra gondolnék, hogy a mai matchbox műanyag autókban elég sok elem van ami elnyeli az ütközés erejét, míg a régi autókban 'vót a vas oszt kész'. Ami persze nem igaz, ott is megvoltak a dolgok, de nem ilyen részletességgel mint ma. De mind1, a lényeg hogy nem kívánom senkinek a próbababa szerepét.
-
Laraxior
titán
Mint a Vel Satis... csak ez mocskosronda egy autó
Ebbe tényleg a 350Z motorja van?
Mi a rossebbért nem lehet az ilyen összkerékre pakolni?
Egyébként nem lehet megcsinálni egy elsőkerék-meghajtású autót összkerekesre? -
-
Integra
titán
juj..
próbáltam természetesen azt is.az az ijesztő, hogy az igo mennyire elment a többitől, pedig ez is olyan hajmeresztő dolgokat tud néha.. és mégis, még mindig toronymagasan a legjobb.
komolyan, lassan azt várom, hogy a google végre elkészíti a saját teljesen offline és valós navigációs alkalmazását a maps-re építve.
-
-
-
-v-
addikt
Jó, hát ez már igaz mondjuk
De a BMW szerintem mindig is előtte járt motorfejlesztésben (meg technikában meg mindenben) az az Audinak.. sőt igazából majdnem bárki másnak.
Egyébként '99-ben az év motorja lett 2.0-2.5 kategóriában ez a 2.5 V6 dízel, szóval nem hiszem, hogy rossznak számított volna a fogyasztása akkoriban. -
Kornel
veterán
elvileg lehetne, 10w40 helyett 0w20-al már kimutatható lenne, de jó nekem az 5w30 is bele
egyébként halkabban és simábban jár a motor tőle, szinte azonnal van olajnyomás reggel mínusz sok fokban is, egyenlőre ennyi, amit tudok mondani róla. most mm100-at tankolok, először van 5 körül az átlagom télen(országúton), majd 400 km múlva tudok pontos értéket is mondani. -
Kornel
veterán
ilyenkor mondom azt, hogy inkább ülök újabb kocsiban, mint régi prémiumban.
1,9M-ért pl. már van ilyen corolla, ami egész jól hangzik, ha van olyan megbízható a motorja, mint az M16A, akkor későbbi cserénél ez is alternatíva lesz nekem az sx4 sedan helyett. bár ha jól gondolom, ennek sokkal jobb a töréstesztje, mint a suzukinakneduddki, vélemény?
-
Tökmindegy
senior tag
Azt is beszéltük,hogy alapjárat függő is a dolog,Meggurítani finoman meg lehet de ha teljesen felengeded a kuplungot és nem játszol vele akkor az le fog fulladni ,nem úgy mint egy dajzel. Erre mérget vehetsz.
giigz
És haladtál is vele felengedett kuplunggal 1 esben gáz nélkül?
Videót kérünk!
Vagy mekkora az alapjárati fordulatszám? Ja azt nem tudod ,írtad nincs benne műszer. Jó lenne tudni ám.
Lehet fel van tekerve. -
-
-
-
-
Typhoon47
senior tag
hát az már big block
tárcsára meg: neki nem a külső számított, hanem, hogy az autó műszakilag rendben legyen és természetesen pöcc röff mindig. az autó teljes vételi árát ráköltötte még egyszer már, de most olyan is lett az autó amilyenjah és rozsdamentes a vas, ami mondanom se kell mekkora kincs manapság..
-
Szplöttyy
senior tag
Azt egyszer kipróbáltam én is, az osztrák határól hazafele egy 1.3benzines Micubishivel, fedcomp szerint 140km/h-nál ~8.2körül volt, 90km/hnál ~5liter körül, beálltam egy kamion mögé ~85körülre ott egyből csak 3.3-3.5öket írt, de frusztrált hogy nem látok és nem haladok, szóval nem erőltettem.
-
nesa
veterán
Mint ez a barom
-
m3tr0
őstag
Mert azok a törések általában arról szólnak,amit te is mondasz,hogy pályán versenyeznek és valaki elsokall vagy besorolnak elé stb. és neki csapja a korlátnak.
Az egy szuper sportautóban alap,hogy nem borul fel azonnal, mert hát ugye alacsonyan van a súlypont széles lapos stb. Ezért inkább pörög össze vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest