- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gaborbol
őstag
válasz
tothm #177944 üzenetére
Volvo topickban kerdezz ra:[link]
10 ev koruli "luxus" auto ara ilyenkor mar meredeken megindul lefele, de a fenntartas, alkatresz arak, szerviz meg mindi elkeri az arat.
Motortol, alapottol fuggoen lehet par ever ki lehet belole hozni, de ez tipikusan az az idoszak amikor mar jonnek a felhok.
-
-
harry
veterán
Az egyik totalcaros cikkben ez állt:
"Lagunát legfeljebb akkor veszünk (van ennyiért I-es és II-es széria is), ha háromhavonta futóműveshez akarunk járni, de nem vetjük meg az általános motorszervizeket, az elektromos szakikkal pedig közeli barátságot ápolunk."
Nem tudom, amit néztél, az ez a széria vagy sem, avagy erre illik-e, mindenesetre utánajárnék. [link]Én ennyire nem kezelném negatívan a dolgot, de tény, hogy mindenképp úgy állnék hozzá, mintha egy idegentől vennék kocsit, ugyanúgy kérdésekkel, hitetlenséggel, utánajárással. Az alacsony ár miatt meg aztán főleg. A 'rendben van' is jelenthet két embernek teljesen mást, és akaratlanul is csalódhat így valaki. Szóval ha tudsz, derítsd ki róla mindent, szerviz, előélet (akár számlákkal, ha van), és persze megvizsgáltatnám én is, tehát a szokásos dolgok.
Már akkor persze, ha tényleg érdekel a típus, ennek is érdemes utánajárni, noha azt is szokták mondani, hogy egy gyengébb szériából is érdemes lehet megvenni azt a konkrét példányt, amelyikkel nincs semmi gond - avagy sokkal jobb, mint egy átlagosan jó típusból belenyúlni egy rosszba.
-
ABE
őstag
Először tudd meg, hogy egyáltalán milyen motor van benne. Aztán nézz utána, hogy mibe kerül az autó fenntartása (fogyasztás, adó, biztosítás, plusz néhány alkatrész árát is meg lehet sasolni). Ha ezután a "Kell nekem ez a típus?" kérdésre a válasz igen (mert reálisan átgondolva van pénzed az autó üzemeltetésére), akkor meg el KELL vinni az autót átnézetni egy szervizbe, mert bármi olyan rejtett hiba is lehet, amiről a legtisztességesebb eladó sem tud. Autót ne a fórum szerint, hanem saját meggyőződésed alapján vegyél. Annak nincs sok értelme, hogy pénz és idő megy el arra, hogy használatba veszed, aztán meggondolod magad hamar, és kezdődik elölről a hercehurca. Speciel én sem értem, hogy milyen apropója van annak, hogy piaci ár alatt adja el neked az autót. Ezt tisztázni kéne.
-
DeFranco
nagyúr
Miért adja el? Hogyan használta az autót (mire)? Mi a benyomásod a srácról? Mennyire jól ismered?
(...)
Jó, akkor ez volt a mese, most akkor komolyan gondold végig józan ésszel, hogy a fentiből mennyi volt a vakítás, és lássuk:
Miért adja el? Hogyan használta az autót (mire)? Mi a benyomásod a srácról? Mennyire jól ismered?
Az, hogy piszok mocsok és hazudik, az nem kérdéses, ha autót akar neked eladni. A kérdés, hogy mekkorát hazudik és mekkora piszok.
-
Szplöttyy
senior tag
Hol egy légzsákcsatlakozó miatt világít a légzsák+serv lámpa, aztán sorban mind a 4 trafót cserélni kell szép lassan, ha van benne keréknyomás ellenörző akkor az is szórakoztatni fog. Szeszélyes ennyi. Mndig produkál valami érdekes apróságot. Aztán lehet hogy évekig nem, aztán igen. Nem lehet előre tudni. Kártyás indítás is elszórakoztathat. De mondom, ha nem azt várod, mint egy japántól(olaj+izzó csere néha minden reggel a 2odik fordulatra indul miliszekundumra pontosan 1,3másodpercel a kulcs elfordítása után.Minden reggel, 10éven át) akkor jó lesz.
-
giigz
veterán
Szerintem, mielőtt megakarsz venni egy autót, olvass utána, hogy mik szoktak a bajai lenni. Kivétel vagy ez alól, ha beviszed a márkaszervizbe, és csinálják meg amit, kell oszt csókolom.
Nyavalyás autó az azt jelenti, mint írták is, hogy nem csak tankolod, hanem egyszer ez romlik el, egyszer az.
-
Zewa
senior tag
sportos, fiatalos, olcsón fenntartható?!
Fabia mint sportos, fiatalos?!
500k-s Fabiák full fapadok és a kínálatnak nagyon az alja... Nem ajánlom.
Ez egy racionális választás.
-
Rick4
félisten
Eredetvizsgát nem kötni kell, de ebben az esetben be kell iratnod magad, ha nyilatkozol, hogy visszterhes (tehát pl évi 100Ft-ot fizetsz érte) akkor az átírási illeték 25%-át kifizeted, mert ez az állam szerint vagyoni értékű jog. Kötsz a nevedre kötelezőt, és mész. De ha az eladónak sara van, nem fizet pl részletet, közüzemi adót, súlyadót, simán kihúzzák a kocsit alólad, mert ő a tulaj. Minden ilyen hülyeségtől megmenekülsz, ha szimplán a nevedre iratod a kocsit.
-
Mr.Grincs
veterán
Nekünk volt bmw x5 ünk. 2004 3.0d 5 gangos váltóval. Nagyon szerettük, vegyesben 8,5-9 litert szopott be ami nagyon jónak számitott. Ajánlani tudom vissza is sirom, de egy tanácsot fogadj meg, ne vidd márkaszervizbe soha kivéve ha tele vagy zsetonnal. Iszonyat dràgán mérik a szervízt meg az alkatrészeket. Vannak szervizek kifejezetten bmw re kihegyezve oda kell vinni fele meg negyed árban van a szervizeles.
Amit még nezz meg az a kia sorento abba is merci motor van vagyis volt egy széria amiben azok voltak azok jobbak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest