- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Nkboy
senior tag
válasz
Szplöttyy #50428 üzenetére
Ha minden papír rendben van, tehát minden helyesen kitöltve, tanukkal aláíratva, akkor ez a része rendben van.
De! Kereskedő vagy nepper? Kereskedő illetékmentes. Ha nepper, akkor kifizettetik vele az illeték dupláját. Ha Te is így adod tovább, tehát csak adásvételivel, akkor veled is kifogják fizettetni a dupláját. Valószínű még az is, hogy a valós tulaj aki eladta a kereskedőnek, már bejelentette az okmányirodában, hogy eladta. Ha 15 nap után sem íratták át (leírásod alapján nem) akkor már a forgalomból is ki van vonva. A visszahelyezés költsége azt a személyt fogja terhelni, aki a nevére akarja íratni.Szóval nem éri meg így továbbadni! De kérdezz rá az okmányirodában, hogy jelenleg mi a trendi!
(#50493) TaaT:
Persze, hogy nemdohányzó, ki merne benne rágyújtani? -
-
hobizoli
nagyúr
-
8th
addikt
válasz
Szplöttyy #50301 üzenetére
Bonyolult. Olcsóbb ha ezt eladod és veszel egy dízelt. Ismerek egy lengyel srácot akinek hivatalosan bele van papírozva egy Octavia 1.4 16v euro4 motorja a huszonéves gömbölyű Audi 80-ba a gyári 1.8 benzines helyére. -15lóerő és -400ccm viszont most már euro4 az autó így olcsóbb rá a biztosítás és szmogriadó esetén is mehet vele. Náluk ez teljesen hivatalos, nem kell hozzá trükközni vagy a tilosban járni mint itthon. Az egyetlen kikötés, hogy nem lehet nagyobb teljesítményű motort belerakni mint amivel az autót gyárilag szerelték. Míg mi csak beszélünk a környezetvédelemről ők tesznek is érte. Itthon meg csak dobálóznak a nagy szavakkal és senki nem tesz semmit hosszú évek óta.
-
-
latyak17
tag
válasz
Szplöttyy #45569 üzenetére
Simán, ha van egy garázsod simán eldugod, ha meg kiárulod, és esetleg jönnek ellenőrizni? épp saját hobbi céljából egy autó felújításra gyűjtesz, és magadnak szeretnéd felújítani, ezért lebontod csontig, és mindent kicserélsz, majd ha valaki kérdezné fél év múlva vagy év múlva, hát elfogyott a pénz inkább beadtad megsemmisítésre... amúgy annyian csinálják, hogy ezért még életben nem büntettek meg senkit, sopronból győrbe ha megyek vonattal kb 3-4 félbontott autót látok olyan elhanyagolt udvarokon, hogyha azt szabad, akkor egy kocsival senki se fog szórakozni..
-
válasz
Szplöttyy #45569 üzenetére
600k ft felett kell adózni használt termék eladásakor. 200K felett be kell jelenteni de nem adóköteles. Az autó bontása engedélyhez kötött veszélyes hulladékkal operáló üzem, külön engedély köteles, szigorú szabályok mentén.
Más kérdés h simán megteheted ha egyetlen egy szomszéd sem nyom fel. Végén a maradékot meg a forgalmit le kell adni bontóba, kifizetni a megsemmisítés díjját és adnak papírt a taljes kivonásról. -
-
Melack
veterán
válasz
Szplöttyy #44532 üzenetére
Úgy tűnik, ezzel a felszereltséggel és mérettel nekünk több évre is elegendő. Néztünk egy Fiat Pandát és Ford Fiestát is, azok ugyan jók voltak, de a csomagtartó kicsi - kuka:
(#44533) kalmanchris: kövezést vállalva leírom, hogy mi miként számoltunk:
Néztünk autófinanszírozást: Budapest Bank, majdnem dolgozói csomaggal, kedvező THMmel (28% körül), 140.000 FT önerővel, 555.000 Ft fennmaradó résszel, 36 hónapra, Cascóval 28.500 Ft, Casco nélkül 24.900 Ft. Visszafizetendő cca 850.000 Ft. Ezért cserébe a BB megnézi a kocsit, kapunk hivatlaos állapotfelmérést - a kocsi 36 hónapig a banké, én nekem is bankot kellene váltanom hozzá, hogy minden egyszerűbben menjen.
Az egyszerűség kedvéért 800.000 Ftra számoltattunk ki mindent.
Személyi kölcsön 1, szintén BB: 31,8% THM mellett, 1.230.000 Ft körüli visszafizetett összeggel havi 35.000 Ft lett volna.
Személyi kölcsön 2, Citi: 24% THM mellett 1.023.000 Ft visszafizetendp, havi 29.000 Ft törlesztő.
A Cascot is emiatt néztem rá, hogy legalább egy része visszajöjjön... Tudom, nem szerencsés, többen is mondtátok, de aktuális keretekbe belefér (hagytam rá "mozgásteret"), szervíz megoldható, arra is van zsé.
Jelen állás szerint a 800.000 tényleg csak plafon volt, nem kell annyit felvennünk. De ezzek számoltunk, ezért tudom ezt most leírni. -
-
-
SpeedR
őstag
válasz
Szplöttyy #43773 üzenetére
Thx az infókat. Van nekik valami típushibájuk/nyűgük amire érdemes lehet vásárlásnál odafigyelni? Ezekben van már kettőstömegű? Váltóról, futóműről, fékről mit tudsz mondani?
Szart semmiképpen sem veszek. Szűkös a keret, de ha szükséges, akkor némileg fölé tudok menni. Az erősebb(80le), klímás, jobban felszerelt darabokat nézegetem. pl. -
Typhoon47
senior tag
válasz
Szplöttyy #43768 üzenetére
hát igen, ugye E38ban szinte egyik motor sem forgott 50nél 1000-nél többet, legalábbis a váltó így volt hozzá programozva. részben ennek köszönhető, hogy a blokk maga elnyűhetetlen volt, főleg a V12 m73b54.. még az életbe nem láttam olyat, hogy az a moci megállt volna.
-
qdak
addikt
válasz
Szplöttyy #43542 üzenetére
jomutkor linkeltem 2 fek maradekot ide h meddig hasznaltak!
gumihoz: jomutkor en guritom odebb a drot meg beall a kezembe :@
soknak ki van repedve az oldala es tok nyugottan hasznaljak...
es alt a kisebb gepekre jellemzo h szarabbak.
kulfoldosok, oott ugye musz h jo legyen vmennyire, meg mivel alt azok ujabbak adott is, ugye ha jol tom tobbe kerul a matrica 1 szarabb euros motorral, mint 1 jobbal, meg vhova be se engednek a ramatyokat. -
-
qdak
addikt
válasz
Szplöttyy #42855 üzenetére
mi lett a suzival?
en nem tudom, balnaba annyira megoszlik a velemeny, en mostansag a nagy ccm dieselek ert vagyok oda, bar ha omi maradna, lattam 1 W126 4.2 V8 at azt talan... nagyon teccet pedig nem is bor se fekete, de allapotra, meg szolid felni rajt, szoval o bejott asszem 800K volt amugyaztan nalam idosebb 3 evvel
-
qdak
addikt
válasz
Szplöttyy #42838 üzenetére
az fl elotti 210 nagyon ganen torik, meg rohad is, ha jol tudom 98 utan ezeket nemileg javitottak, inkabb azutanit nezz, multkor olvastalak h vmi karbis gepet akarsz, le is akartalak cseszni, csak joval kesobb olvastam mar.
en mar 90 be biztos vok h 220 lesz, addig meg elvagyok omival, meg nem is fogom eladni, mivel most en is tk zok (busz) szabad lennek, elozo reggel jovok haza, majd masik melo hej (alakul a muhely) este anya szulinapja, bevertem egy kis piat, erre este 10 kor telo h ma jojjek :@ reggel 4 utan jon a busz..., mert omegat muhelybe hagytam.
kivagyok kajakra. napok ota nem aludtam normalisan, talan 4 nap alatt 6h szoval bocs mindenkitol ha mogorva vok, vagy nem esik le minden elsore...
vissza temara
mennyit szansz autora?golya: probaltad kifizettetni biztositoval?
Agr t megnezetted? -
hobizoli
nagyúr
válasz
Szplöttyy #42724 üzenetére
a wastegate nem arra van, az az ajto, ami kinyit, ha drucklabda vezerlest kap a kar masik vegen
ha arrol lehuzod a vakuumcsovet, akkor szabalyozatlanna valik a turbo, es annyit fuj, amit csak bir...
...meg amig le nem olvad a dugo a benzinhianytol, vagy amig szet nem porgi magat a turbo -
-
-
válasz
Szplöttyy #42623 üzenetére
Én erre csak égyett tok mondani. A gyári Continental légruggancs lufija, törődéstől függetlenül 3-5 év alatt meghal, de csak 1 év gari van rá. Kerül 200-250 ojróba. Arnott luffancs, kerül 350-400 ojróba, és ha szakszerviz rakja bé, akkor élettartam gari van rá. Betű szerint (az arnott support egy képet kér a hibáról, és egyet az összedarabolt lufiról, és küldi postaköltség árán egy csere darabot életed végéig).
-
TaaT
nagyúr
válasz
Szplöttyy #42333 üzenetére
"-Ithon az ultetesre milyen szabaly van?"
"Az átalakítás a jármű felfüggesztési, rugózási rendszerét érinti, minden esetben előzetes engedélyhez kötött."
"-Ausztriaban tenyleg van a rendoroknek egy mero palcaja es ha tul low a gep akk forgalmi ugrik?"
Neki pár száz Eurójába került ha jól emlékszem, de vissza kapta a forgalmit [link]
-
Kickass
őstag
válasz
Szplöttyy #42342 üzenetére
kipuffból venni vagy gyártatni kell magyar H engedélyes műbizonylatost, azzal tényleg csak a legganébb jardok szaroznak hogy miért nincs forgalmiban, egyébként beiratni pl az ültetéssel együtt és máris nincs gond + pénzbe se kerül már azon felül
igen a többi része az szintén ugyanaz a kör mint ültetéssel ha mindent maxi hivatalosra akarsz
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bluering Libra irodai forgószék
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HP Rack és Tower szerver bazár
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest