Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiz
őstag
válasz
OldMike #111084 üzenetére
Szerintem az mkv lejátszás gondot szinte biztosan kódolási probléma okozhatja, ha ez előfordul.
Nekem egy külső HDD van rádugva a TV-re, amin olyan filmek vannak, amit akármikor, akárhányszor meg tudok nézni. Lejátszáskor kiírja a jobb felső sarokban, hogy "Ez a videó nem támogatja a hangot." Aztán van amelyiknek tényleg nincs egyáltalán hangja, de a többségnek van. Van olyan is, amiből a magyar hangsáv eltűnt, csak az angol maradt. Vagyis pontosabban ott van a magyar, csak nem lehet kiválasztani. Oké, nem ismeri a kódolást. A bosszantó az, hogy régebben gond nélkül mentek ezek a filmek. Mivel a fájlok nem változtak, így gondolom a tv valamelyik szoftverfrissítésének köszönhető a dolog. -
KRoli92
tag
válasz
OldMike #111080 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet! Csak olvastam itt, hogy valakinek az új LG tv-je nem ismerte fel az mkv-t. LG 32LQ631C típusról nem találok semmi infót ezzel kapcsolatban, se a panelről. VA panel az ajánlott, nem az IPS? Nem nagyon értek hozzá. LG 32LQ63006LA jó lehet helyette? Ebben elméletileg VA panel van, és az mkv-t is lejátsza. Displayspecifications.com oldalon nézem. Gondolom hiteles. Valamelyik Hisense típusnál olvastam, hogy elég kevés videó formátumot ismer fel, ezért is gondolom, hogy nem minden új tv játssza le az összes formátumot. [link]
-
-
-Sawyer-
tag
válasz
OldMike #110775 üzenetére
Én is pont ezt a konvertert néztem egyébként, rengeteg "gyártó" neve alatt látta ugyanezt az eszközt, szerintem mind ugyanaz a kínai cucc csak más "márkanévvel".
Megvannak, az 5 hangszóró + a mélynyomónak van csatlakozása, de ha ez a konverter marad, akkor vennem kell 6db RCA csatlakozót amit a hangfalak vezetékeinek a végére kell forrasztanom. -
asr27
tag
válasz
OldMike #110031 üzenetére
Két pendrive-al is próbáltam, de semmi. Nincs rajtuk más fájl. Fat 32-re formáztam. Próbáltam úgy is, hogy mappába raktam aFW fájlt, meg úgy is, hogy simán rámásoltam a pedrive-ra.
Úgy is próbáltam, hogy áramtalanítottam, meg úgy is, hogy csak kikapcsoltam.
OTA frissítéssel nem tudom, mert nincs a tv-n wifi. -
válasz
OldMike #109849 üzenetére
RCA kimenetnél (a leválasztón) nem tudom,de nem hiszem hogy működik a hangerő szabályzás,az csak vonalszintű kimenet lesz.
Viszont a 3,5mm-es kimeneten ha jó tudom igen (abban van erősítő).
Nekem nincs tapasztalatom ezekkel,soundbart használok arc-vel.Amúgy valszeg a Fiio hangja jobb,azért az egy más kategóriájú gyártó.Biztos hogy jobb benne a D/A konverter.
-
trialboj
őstag
válasz
OldMike #109317 üzenetére
Köszönöm a választ. Tényleg találtam szinkronizáló lehetőséget, így már jó a hang, és érdekes mód helyre jött az rc kimenet is. De előtte végig játszottam jack>rca bemenet amibe rca>rca kábelt dugtam és így ment, majd rca>jack bemenet, ahonnan jack> rca kábellel kötöttem a hangrendszerre ez is ment, utána jó volt az sima rca>rca az átalakítóból a hangrendszerbe.
Szép estét. -
Zsadi
őstag
válasz
OldMike #109111 üzenetére
Az az erősítő fő kimeneti HDMI csatlakozója [kép] lehet, az enyémen ilyen, ami tudja az Arc funkciót. Plusz ha direktbe van az erősítőre kötve médialejátszó, konzol stb.. az erősítő HDMI bemeneteire, azon küldi ki a jelet a tv-re. ( Tv az Arc képes HDMI portjával van összekötve vele.)
De egyébként a CEC átnezese jó ötlet, esetleg még a HDMI kábel.
-
csk0612
újonc
válasz
OldMike #108693 üzenetére
Köszönöm a linket. Sajnos nem így néz ki....nem vonalak, hanem sötétebb sávok....túlságosan is szabályosan helyezkednek el, függőlegesen a teljes képernyőn, kb. 20-25 centinként és olyan 5-7 centi szélesek lehetnek.
Elképzelhető, hogy a szolgáltatás nem tökéletes (invitel kábel van)? -
rainman72
nagyúr
-
-
forras2
őstag
válasz
OldMike #107190 üzenetére
Ezeket hívják DAC-nak, igaz? Mert akkor átmászok a szaktopikjába, és kérek ott segítséget, mert így a leírtak alapján, googlen keresve elvesztem teljesen...
És ha tényleg az kell, amire gondolok, akkor olcsóbb 1 hangprojektort venni, vagy egy bluetoothos hangfal rendszert!
-
Cactustop
csendes tag
válasz
OldMike #104822 üzenetére
Teljesen egyetértek. Akkor még jót akartak csinálni. Ma a jó minőséget csak a legdrágább kategóriában kapod meg nagyon sok pénzért. ((óóó azok a régi szép idők amikor 2011-ben egy alsó középkategóriás 6xxx-es 32"-es Philips TV-ben is volt subwoofer ))
Valószínűleg segített a 3D "réteg" is, mert a régi Samsung 3D-s tvknek is igen jó képe van.
Sajna az LM 660-nak random jelentkező USB port hibája van + a tuner része is vacakol + okos tvként használhatatlan a frissítések hiánya miatt. De a 3D miatt marad hálószobai tvnek. -
gab.gergely
tag
válasz
OldMike #102582 üzenetére
Nincsenek tévénézési szokásaink, mert nincs kábeltévénk. Egy lassan egy nálam is öregebb 40es filipszet használunk kb. 1. generációs chromecast-tal. A legnagyobb veszély sztem ez utóbbi "home"képernyője lenne(vagy a spotify). Az XSX/4K vinne rá a váltásra, az a néhány cikk, amit(félig) olvastam, szinte mind a CX-et ajánlja, de az én szintemen szerintem a BX is bőven elég
-
válasz
OldMike #102582 üzenetére
Én is gondolkodtam már oleden,de nekem nem lenne jó.
4K filmezésre ideális lenne,de sokat mennek amolyan háttérzajnak tv csatornák is (CC,TV2 Comedy,Humor+ stb),akár napi 6-7órát is.
Utóbbiaknál a beégés csak idő kérdése.
Na most vagy 2 tv kéne (szerintem kivitelezhetetlen a helyigény miatt),vagy megtartom a mostani IPS paneles LG-t tv-zni és egy jobb oled árából veszek egy projektort+vásznat filmezni. -
BBali3
csendes tag
válasz
OldMike #99875 üzenetére
hello, köszi a választ, megnéztem most a hosszabbító nélkül, ugyanazt a filmet betettem a aminél legutóbb kifagyott, már másfél órája megy gond nélkül. Úgyhogy úgy néz ki tényleg a hosszabbítóval volt a gond, most megnéztem, azt írja USB 2.0-ás, nem tudom mikori, az is lehet valami ősi darab volt
Nem is értem miért nem próbáltam egyből ezzel, de mindenesetre köszi a tippet
-
válasz
OldMike #97199 üzenetére
Az előzőn (LF630V) még volt jack hang (fejhallgató) kimenet, miért kell lesajnálni róluk?
Régebben próbáltam már DAC-ot csak mintha nem lehetett volna vezérelni a hangerőt a tv-n keresztül csak az erősítőn - ami nem igazán járható út mivel Ö egy 30 éves "tekerőgombos"
Ezt jól gondolom vagy csak nem jól állítottam be akkor a tv-t?
-
kklausz
tag
válasz
OldMike #96477 üzenetére
szerintem most semmi sem naív, mert tényleg nincs ötletem
a bemenet választó jó helyen van. de amúgy is végig nyomkodtam mindent a dvd-től a tunerig), valamint a két optikain is.
házimozi erősítő, amúgy 5.1. kétféle hangszóró set lehetőség is van. (AB) azokat is próbltam. átkötve is.
mintha a tv jelét nem tudná feldolgozni az erősítő. bár szabványról beszélünk (dts pl ) szóval nem értem. pcm-el és automatikusra állítva is próbáltam . settopbox esetén pl az erősítő át is áll pcm-re. -
c41r0^
őstag
válasz
OldMike #95436 üzenetére
Szia,
vegul boltban megneztek nekem, a 43uk6470plc talp szelessege 72 cm. a 6400plf-ben nincs dvbs tuner, ennyi a kulonbseg. A kepeken lathato tomzsibb talp jar hozza, a YT videok a mervadoak. koszi, h raneztel te is.
szuleimnek lett a tv, 100k-ert korrekt vetel szerintem, dejudder is egesz artifaktmentes, kepe is rendben van, nincs veszes bevilagitas sem. nyilvan az anyaghasznalat sajnos kozep-also kat, de a belbecs eros kozep-kozep
-
c41r0^
őstag
válasz
OldMike #95428 üzenetére
Szia,
Ha megnézed az általam linkelt LG HU oldal képGALÉRIÁT, akkor látod a különbséget. Ne csak az első, alapértelmezett fő képet nézd, mert ott valóban csak annyi a különbség, amit írsz (6470 szürke, 6400 bronz-barna, és az állványuk is teljesen egyforma). Azonban a galériában a többi kép esetén már másképp néz ki a két típus, főként a felülnézteti képen látszik, hogy a 6470PLC-nek kisebb az állványa / talpa.
Pont ezért nem tudom, hogy most melyik tükrözi a valóságot, mert pl. YT videóknál a 6470PLC is úgy néz ki, mint a 6400PLF. Az LG HU galériába a 6470PLC-hez feltöltött képek lennének rosszak?
-
törölt tag
válasz
OldMike #95263 üzenetére
Keret kb. 30 ezer forint. 2.1 rendszerekkel szemezgettünk, nekünk az is elég.
Egy nem drága Trust Tytan 2.1 rendszert ha rá tudnék nyomni a tévére, már elég lenne. Inkább asszonypajti akar majd zenét hallgatni tévén, neki meg még sok is egy ilyen nem túl komoly 2.1
Filmhez meg szerintem tökéletes. 5.1-hez nincs elég hely. -
SkyLine3000
addikt
válasz
OldMike #95147 üzenetére
Engem is bosszant, h a kb 3,5 éves Lg-m felmondta a szolgálatot. A smart tv-m kb annyit tud, h bekapcsolom és ami bejön csatorna, azt nézem. A csatornaváltás, hangerőszabályozás vagy sikerül 10-15 perc után, vagy nem. Menükbe semmibe nem tudok belépni. A szoftverfrissítés és a visszaállítás sem oldotta meg. Tv szerelő szerint alaplapos lesz... Most várom, hátha lesz egy vihar villámcsapásokkal... Szóval az okostv-m olyan buta, mint a tök.
Tegnap este azért kellett kikapcsolnom, mert nem tudtam lehalkítani és nem tudott aludni a család. -
gulyasa
őstag
válasz
OldMike #95147 üzenetére
Nem egészen csak erről van szó.
Ha akarnák, meg tudnák oldani, de mivel nem az új "flagship" példányokról van szó, így nem is erőlködnek velük...Kapcsolódó cikk tavalyról: Kitört az okostévé botrány
(Nem tudom, hol tart az ügy.)
Más...
"Nekem nem jött még frissítés"
A tévé is rá van kötve közvetlenül a netre, vagy csak az iptv-hez kötődik HDMI-vel? -
blakey
titán
válasz
OldMike #95066 üzenetére
Szerintem ebben a méretben az FHD felbontású tévé még az SD tartalmakat is szebben jeleníti meg, mint egy lényegesen nagyobb UHD készülék, - szerencsére csak szerinted, az UHD tévékben lévő felskálázó messze jobb mint a FHD TV-kben így semmi akdálya az SD-t használni UHD TV-n. Egyébként azonos méretet érdemes összehasonlítani.
-
gubisadam
aktív tag
-
mirci18
addikt
válasz
OldMike #94756 üzenetére
Szia.
Köszönöm a választ.
Vagy így ahogy mondtad vagy egy távtartó fali konzollal a falhoz erősítem nehogy a fiamra essen a tv.
65 colos elég nagy a súlya a mérete miatt ezek már könnyen eldőlnek.Kábelesen akarom használni a tv-t de csak akkor ha kirakom a végleges helyére a tv-t.
Csak meglepődtem rajta hogy mennyire gyenge a wifi vevője. -
dns12
lelkes újonc
válasz
OldMike #93461 üzenetére
Én ezt azért nem értem, mert ez egy tök alapdolog egy lejátszótól és már a tévéket az emberek nem arra használják mint 15 éve hogy antennáról érkező jellel tévét nézzenek (nálam sincs már tévé előfizetés ahogy sok ismerősömnél sem). És a normális feliratkezelés nem egy nagy dolog, tök egyszerűen megoldhatnák.
Kipróbálom a javaslatodat majd és megnézem mennyire életképes. Köszi.
-
-
pjen
félisten
válasz
OldMike #89605 üzenetére
Ez egyáltalán nincs így.Egy ideig használtam philpis tv- t UPC Cisco beltérivel HDMI kábellel a SCSRT kimeneten scart dugó RCA kimenettel,abban RCA ,JACK kábel és egy Logitek erősítös hang fal.Most ugyanez a Philips Tv Amiko8265+ tuner,HDMI kábellel összekötve.A hang része ugyanaz.Scart,Rca,jack,logitek.Mindenhol van hang.Most Digi tv.Ha az Amikót kiveszem a rendszerből,csak a megállíthatóság miatt kell,akkor sem változik semmi.
E-Kaufman.ha a tv ben van DVB-C tuner akkor nem kell kártya,a kártya a kódólt adásokhoz kell a DIGI nél.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
OldMike #88375 üzenetére
Igen, és ugyanúgy szaggat, ha kikapcsolt állapotban dugom a TV-re.
A hang menüben két opció van: Auto, PCM.
A TV hangszórónál van egy ki-be üzemmód. Ha kikapcsolom, akkor ugye nem szól a hangszóró, csak ha rácsatlakoztatok valamit: hangszóró, fejhallgató. De ekkor is muszáj, hogy bekapcsolt állapotban legyen a TV. -
kenwood3
addikt
-
joe999
tag
válasz
OldMike #86007 üzenetére
Köszönöm a választ, te vagy a fény az éjszakában. Szóval ez nem szolgáltatói beltéri, az ismerősöm szabadon fogható orosz nyelvű adásokat néz rajta. Arra nem is gondoltam, hogy megnézzem milyen tunerek vannak a TV-be beépítve, valószínű, hogy ez lesz a megoldás. Egyébként szerintem a HDMI bemeneteknek semmi baja nincs, egyszerűen csak valamiért nem szeretik egymás (TV HDMI 2.0 vs. SAT HDMI1.x) Mégegyszer köszi a tippet.
-
sabrinho
tag
válasz
OldMike #85562 üzenetére
Végre valaki, akinek konkrét ismeretei vannak a témával kapcsolatban, úgy szól hozzá.
Kb. ennek kellene lennie a minimumnak egy fórumon.
Tehát összefoglalva a sok katyvasz "pontot":
Analóg jelet arról a tv-ről lehet kinyerni amin van jack, rca vagy scart kimenet. Ha jack fülhallgató bekötése a cél, akkor utóbbi kettőhöz még átalakító is kell.
Ha ezek nincsenek, akkor toslinken keresztül digitális jel nyerhető. Ahhoz, hogy ezt fülesre köthesd, kell egy digital-analóg konverter (DAC), és ha annak nincs erősítője, akkor egy külön erősítő, vagy egy spec. fülhallgató erősítő. Ennyi. Ehhez nem kell műszerésznek lenni, hanem csak egy alapvető felhasználó ismeret.Kérdésem még egyszer: használta valaki a tv beépített zenelejátszóját (Flac, dst, ilyesmit visz?, Listák kezelése, stb... vagy a Plex-szel jó ez is?)?
-
Toto00
tag
válasz
OldMike #84079 üzenetére
HDMI/ARC az a HDMI-n történő hangtovábbításra vonatkozik. Ez esetben nem is kellene optiokaival összedugni. Ezt akartam pár napja megoldani, de kiderült, hogy a sony házimozim nem tudja a HDMI/ARc-ot így a hang nem megy tovább onnan
Amit Te akartál írni az a HDMI-CEC. -
-
törölt tag
válasz
OldMike #83888 üzenetére
Ennek a PH nak egy bökkenője van vagy éppen pont nem baj. Nem volt még szerintem olyan itt bemutatott termék amit pár hozzáértő el ne kezdett volna fikázni. Ez legalább annyira szar mint a felesleges hájp. Már kezdtem örülni, hogy végre megtaláltam a tvmet és kezdtem a falikonzol keresgélését. Erre jön ez a kontraszt téma és az ips.
A cikk alapján megvettem volna. A hozzászólások miatt megtorpantam mivel 65colban nem olcsó. -
törölt tag
válasz
OldMike #82846 üzenetére
Nekünk felhasználóknak teljesen mindegy, hogy melyik gyártó milyen egyszerűen tud vagy nem tud panelt gyártani. Az árán semmi nem látszik, mivel nem ismerhetjük az árképzésüket. Erről szerintem neked se sok fogalmad lehet. Igazából a felépítése se érdekel minket, persze a másik koreai gyártó propagandája jól terjed("hála" neked is
), még talán a tesztoldalaknál is van hátszél hozzá. Az egyik tesztoldalon csak megjegyzést tesznek a paneltípusra, és annyit írnak, hogy natív 4k tartalom(szöveg) esetén extrém közelről(50cm) lehet valamilyen észrevételünk. Szerintem kérdezd az itteni 20-50 vagy akár mennyi felhasználót a saját benyomásaikról, vagy magad is sasold ezeket, mint ahogy én is megtettem párszor az üzletekben. Legalább saját tapasztalatot írnál, nem csak másod vagy sokad kézből, szóbeszéd útján terjedőt, hogy állítólag milyen képet ad. Állítólag?
Ennek ebben a formában semmi értelme itt szerintem. Röviden ennyi a véleményem a témáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest