- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
VGYke #113935 üzenetére
…hogyan tud felvenni külső HDD-re úgy, hogy én nézem az egyik csatornát, mindeközben ő felveszi a beprogramozott másik csatorna műsorát, sehogy?
- sehogy. Viszont, ha van Kodi képes lejátszód, valamint pl. One TV-előfizetésed van, akkor a OneTV-vel felveszed és bármikor le tudod játszani pl. Kodi segítségével, vagy böngészőből. a valódi 2 tuneres TV-k manapság már ritkák, a legtöbb szolgáltató IPTV-alapon szolgáltatja az alkalmazásokat, valamint többnyire a saját eszközt preferálják, ami képes felvenni.Néha felveszek 1-2 sporteseményt, de többnyire, akkor, amikor nem vagyok otthon, így a TV mindig rögzíti. Amikor otthon vagyok és netán tényleg nézek valamit, de egy másik műsor is érdekel, akkor 2 lehetőségem van, felveszem a OneTV-vel, vagy visszanézem a visszanéző funkcióval, amit a OneTV biztosít, amennyiben ez elérhető.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #113669 üzenetére
A C1-hez ez való: LG AN-MR21GC, a 22-esnél frissítés történt és csak az újabb modellekhez, jó.
-
blakey
titán
válasz
g_g_g #113387 üzenetére
Lehet, hogy valami beragadt. 3 hónapja nincs Netflixem, de ilyet soha nem csinált a C2, mindig a tartalomnak megfelelő dinamikatartományt választotta ki. Viszont az írásod végére érve kiderül, hogy ez nem TV probléma, hanem az adott boxé. CI-t használok, így nem tudom, hogy mennyire box hiba, vagy beállítási gond, de lehet, hogy CI kártyával jobban járnál. Tehát nem a TV-n kell állítanod, hanem azon a boxon, és ha nem sikerül, akkor ott qka a rendszer.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
proper #113069 üzenetére
El kell telnie egy bizonyos időnek, de igen, aktiválható, én is így szoktam "előfizetni", 3 hónap alatt megnézem, amiket "begyűjtöttem", majd lemondom és várok néhány hónapot, majd megint aktiválom, ha elérhető. Most épp nem tudom aktiválni, mert még nem telt el az "előfizetés-mentes2 időszak, de majd december környékén izzítom a 3 hónapot.
-
blakey
titán
válasz
sandró60 #113031 üzenetére
Nem ismerem azt a TV-t, de ha sikerül beállítanod a sorrendet, akkor a csatornafrissítést ki kell kapcsolni, mert azt naponta egyszer frissíti. Ha kikapcsolod, akkor a jövőben manuálisan kell a keresést végrehajtani, amennyiben változás történik. Remélhetőleg ez segít.
-
blakey
titán
válasz
sityupityu #113029 üzenetére
Nagyon sok oled ilyen. Enyémek sem voltak ilyenek, de nem egy ilyen példáról olvastam, hogy bizony rendbejött. Egy TV-t megveszel és használod, akkor is ha nem "csíkos", nem kell folyamatosan 2 napig járatni, elég ha használod, első alkalommal a beállítások, próbálgatások, esetleg 1 filmmel együtt összejön 3-4 óra, másnap megint ismerkedsz vele, ez ennyi. Nem kell "járatni", "használni kell".
-
blakey
titán
válasz
masvilagx3 #113026 üzenetére
Az első 10-20 óra jót tesz a panelnek, járasd, használd. Ha utána is problémás, akkor vidd vissza, mert az hiba.
-
blakey
titán
válasz
masvilagx3 #113022 üzenetére
Ha nem tűnik el néhány óra vagy 1-2 nap használat után, akkor elállhatsz a vásárlástól, feltéve, hogy online vétel volt-e vagy sem.
-
blakey
titán
válasz
Kátai #112979 üzenetére
…az LG ebben a kategóriában még mindig ragaszkodik az IPS-hez. - konkrétan a saját paneljét részesíti előnyben, kategóriától függetlenül. OLED esetében is a saját fejlesztését részesíti előnyben, mondjuk ez minden márkára érvényes, ha van saját fejlesztése. Viszont, ha te VA-r szeretnél, akkor ne feltétlenül LG-ben gondolkodj. Válaszd a TCL-t, és van 14 napod eldönteni, hogy megfelel-e vagy sem.
-
blakey
titán
válasz
sony309 #112950 üzenetére
TV-n nem találok semmilyen beállítási lehetőséget, ami a képfrissítéssel állna kapcsolatban. - nem is fogsz, minden TV-n automatikus. A TV-d tudja az fps-váltást külső forrásból.
TV "Info" gombra továbbra is 60 Hz képfrissítést ír. - oké, enyém is kiír ilyet, de minnde mást is. Kodi vagy Amlogic topikban olvasgass a Kodi/CE beállításokkal kapcsolatban. Nem a TV-n kell állítani. -
blakey
titán
válasz
sony309 #112943 üzenetére
Az a TV ugyanúgy kezeli a többi fps-t is, Kodi beállításaiban keresd a hibát, valamit bekapcsoltál, ami miatt már nem vált fps-t. Tudom, másik TV-vel jó, de a lejátszó és a TV EDID infók alapján azonosítják egymást, és ha az egyik TV-nél valamit beállítottál, az a másik TV-re nem érvényes, mert másnak azonosítja. CE alapbeállításai jók, ne változtass addig, amíg nem tudod, hogy mi, mire van hatással.
-
blakey
titán
válasz
Tomassino_81 #112873 üzenetére
Valószínűleg azért, mert nem PCM-be küldi ki a hangot, állítsd fix PCM-re és jó lesz.
-
blakey
titán
válasz
L4mie #112767 üzenetére
…van erre olyan lejátszó mint a VLC amin röhögve láttam a NAS-t és annak tartalmát? - NAS-on futtatod a DLNA szervert és látni fogja.
Se VLC, se kodi, se Serviio, se DLNA lehetőség a menüben, mint ahogy egy videó mutatta. - VLC nincs, Kodi már van, Serviio-t a NAS-on kell futtatnod, ami egy DLNA szerver, ezt a TV alapból tudja, vagy ott van a Plex, Emby, aminek a szerver részét a NAS-on futtatod és a kliens a TV-n, vagy egyéb eszközön fut. -
blakey
titán
válasz
mobilizmo #112464 üzenetére
Most csak annyit írtam, hogy webOS-re van Kodi. Bárki, aki ért hozzá és kedve is van, fejleszthet egy alkalmazást.
Kodi alá van YouTube kiegészítő. Tehát meg is van a válasz, Kodi telepítése után lesz YouTube is. Nem próbáltam, de elvileg egész jól működik a Kodi webOS alatt. -
blakey
titán
válasz
Nyersszotyi #112398 üzenetére
Akkor mégis oké?
-
blakey
titán
válasz
Nyersszotyi #112395 üzenetére
Ez fura, mert nálam 3 LG-ből, mindhárom így működik, tehát tovább tudok lépni a programgombokkal.
-
blakey
titán
válasz
Nyersszotyi #112386 üzenetére
Program gomb (fel/le) kétszeri nyomásával a következő csatornára lép, azaz megjelenik a kódolt csatorna, a program gombot megnyomod, eltűnik a felirat, de ugyanott marad és ha még egyszer megnyomod, akkor csatornát vált.
-
blakey
titán
Indítsd újra az Apple TV távirányítóját.
-
blakey
titán
válasz
PLaci58 #112318 üzenetére
A Tv kapcsolja be-ki a soundbart és állítja a hangerejét is mindenféle cec nélkül - mert ahhoz nem is feltétlenül kell, mint írtam ("…vagy tanítható távirányító"), az akár infrán is működhet, az újabb TV-k és a rajta futó OS elég okos, tehát a TV-d távirányítója képes felismerni és megtanulni a vezérelendő eszköz hangerejét, ki/bekapcsolását és esetleg bemenet választását. Nekem sem kell ezekhez CEC, viszont nálam nem 1 TV-n van az, hogy csak akkor működik ARC-on a hangtovábbítás, ha a CEC-t bekapcsolom, nem kell a funkciókat aktiválni, csak legyen aktív oda-vissza kommunikáció.
…sőt sajnos ha bekapcsolok egy másik tvre kötött HDMI eszközt akkor is bekapcsolják a soundbart. - 100%-ban biztos vagy, hogy nincs bekapcsolva a CEC (Simplink)? Ha nincs, akkor sajnos az van, hogy az adott eszköz egyik gombja a soundbar bekapcsoló kódján kommunikál. Sok ilyen eszközzel találkoztam legyen az lejátszó, távirányítható izzó, TV. -
blakey
titán
-
blakey
titán
Látom, hogy ez a fórum azért van., hogy ha a tapasztalat más, mint a leírtak, akkor is a leírtak lesznek a mérvadóak. Tehát hiába fogják "egyesek" leírni, hogy náluk pendrive-val is működik, mert a "kettesek" továbbra is "kötik az ebet a karóhoz" miszerint a gyártó szerint nem működik. Ehhez csak gratulálni tudok. Próbáld ki egy 128GB-ossal.
-
blakey
titán
Az rendben van, hogy befejezted, de…
"Közben a Lg-től is megkérdeztem, milyen pendrive-al használható a tv-m."
"Olyan pendrive használata javasolt, melynek kapacitása 64GB vagy kisebb…"
Ezeken nincs mit magyarázni. Nem felvételről volt szó, hanem milyen pendrive használható. Válaszban maximum 64GB-os írnak, ez nevetséges, mert az 512GB-os is vígan megy.
Ha LG szerint nem kéne, hogy működjön, akkor nem működik, azaz…#112215 geri1111
Egyébként ebből használok egy 512GB-ost az OLED C2-höz, hibátlan. -
blakey
titán
Oké, akkor ez a "szentírás", még véletlenül sem működik pendrive-val, vagy 4TB-os HDD-vel. A lényeg, hogy amit az LG ír az jó, amit tapasztalunk, az nem.
Tehát, ha visszanézéshez minimum 80GB-os USB merevlemez ajánlott, akkor szerinted a 64GB-os pendrive jó lesz, legalábbis a te értelmezésed szerint.
Amire te hivatkozol, mint idézet, az a lejátszásra vonatkozik, de ha a visszanézésre is ez az LG válasza, akkor ők keveredtek ellentmondásba.
1-2 apróság:
"Szabványukat tekintve, pedig 2.0-ás szabvány az, amely használható." - ehhez képest, USB 3.2-est használok.
"2.0-ás szabványú HDD-t a kereskedelmi forgalomban nehezen lehet vásárolni" - mivel nem a HDD, hanem a ház rendelkezik valamilyen szabvánnyal.
Inkább nem kérdezek az LG ügyfélszolgálattól. -
blakey
titán
válasz
herdsman12 #112231 üzenetére
HDD-re és visszanézésre, ez a kettő "erősebb", mint az, hogy pendrive, mert az én példám is mutatja, működik pendrive-val is. Próbáljátok ki egy 128GB-ossal.
-
blakey
titán
válasz
herdsman12 #112219 üzenetére
Napi szinten használom, szóval nem érdekelnek a kézikönyvek, hibátlanul teszi a dolgát, és mindezt automatikusan, tehát ha nézem a műsort, akkor a nézés kezdetéig vissza tudok tekerni, átkapcsolok, akkor ott is ugyanez, vagy nézem a meccset, de közben máshol voltam, jött egy gól, visszanéztem, szóval jól működik.
-
blakey
titán
válasz
herdsman12 #112216 üzenetére
Nálam működik C2-n egy 512GB-os pendrive-val.
-
blakey
titán
válasz
forum_user #112045 üzenetére
Nagyon rossz úton jársz, jobban figyelj, olvasd el, amit írtam, + a képeken a feliratokat is olvasd el.
#112046 forum_user
A DAC átalakító áramellátását megoldhatja a TV egyik USB csatlakozása is? - ha elegendő áramot ad, akkor igen, elvileg kábel is van a csomagban. -
blakey
titán
válasz
forum_user #112042 üzenetére
Mint írtam, van olyan DAC, aminek 3,5 mm-es analóg jack kimenete is van, pl. ez, gondolom így már látod, hogy hova kell csatlakoztatni, tehát a TV és a DAC közé kell egy toslink kábel, a DAC és a hangsugárzóid közé mehet a 3,5mmes jack csatlakozóra végződő kábel.
-
blakey
titán
válasz
forum_user #112039 üzenetére
Az nem arra való, mert az optikai csatlakozás lehet toslink és 3,2mm-es is. Neked egy toslink - rca DAC (átalakító), pl. ilyen.
-
blakey
titán
válasz
m3tr0 #111964 üzenetére
Fogalmam sincs. - akkor ideje a routerben fix csatornákat beállítani, ugyanis vannak olyan eszközök, amik egyik vagy másik tartományt nem szeretik. 5GHz-en válaszd a 35-48-as tartomány valamelyikét, 2,4GHz-en az 1-11 valamelyikét. Auto módban hajlamos a router olyan csatornát választani, ami pl. a te esetedben nem jó, mert a TV nem szereti, nem látja, rosszul kezeli.
-
blakey
titán
válasz
Krisztianby #111888 üzenetére
Ide írj, hátha tudnak segíteni.
-
blakey
titán
válasz
vzsryl #111882 üzenetére
Sajnos nem ilyen egyszerű, körül kell nézni, hogy melyik évjáratú táv mely évjárattal kompatibilis. A 2019-es talán már nem kompatibilis a 2017-essel viszont a 2018 és 2020-sa évjárattal igen. Nézd meg, hogy gyárilag melyik táv kell a készülékhez és utána már könnyen rátalálsz a a megfelelő távirányítóra.
-
blakey
titán
válasz
LouiS22 #111874 üzenetére
Igaz, egy app, ami a szolgáltatásból olvassa ki az adatokat, az nem számít, viszont az üfsz-ről, Joli nénitől érkező információ hiteles és úgy is van.
A lényeg, hogy az állításodat megcáfoltam, miszerint "…a legvadabb, itthon is elérhető streaming szolgáltatások a 100 megaBIT töredékét használják csak ki 4K-ban (15-20 megabit adatforgalom).". -
blakey
titán
válasz
fujitsu97 #111805 üzenetére
Én napi szinten használom a TV-k optikai kimenetét is, a pcm ugyanúgy dinamikus. Ez a lekeverésen múlik, illetve az eszközökön is. Auto módban nyilván minden hangot kiküld, de, hogy mennyire tudja a TV, hogy az erősítő mit fogad, azt sajnos nem tudom. Mindenképp kipróbálnám egy másik optikai kábellel, mert ugye 3-ból 3 TV nem lehet rossz, szoftveresen biztosan nincs szándékosan elrontva, hogy használhatatlan legyen.
-
blakey
titán
válasz
fujitsu97 #111803 üzenetére
Ez valami szándékos LG dolog? - nem hiszem, nem találkoztam ilyennel. Kábel rendben van? Ha nem működik megfelelően, akkor mindenképp szerviz, nem normális. De nagyon gyanús, hogy nálad 3-ból, 3 rossz, inkább kábelre gyanakodnék, de beállítási gond is lehet, mondjuk a cucc nem kezeli az eAC3-at, ezért az Automatikus mód nem jó neki. Próbálgasd egyéb módokban is, pl. pcm.
-
blakey
titán
válasz
LouiS22 #111657 üzenetére
Ezért írtam feltételes módot.
#111658 lexter00
Meg már elég régi a soundbar 9 éves - akkor is volt HDMI-CEC.
A kézikönyvében szerepel egy ilyen rész:AUTO POWER BE/KI
E funkció működtetése előtt győződjön meg, hogy az OPTICAL IN opciót választotta, majd aktiválja az AUTO POWER.
Ez a funkció automatikusan be-, ill. kikapcsolja az egységet, ha ehhez a készülékhez optikai kábellel egy külső készüléket csatlakoztatott, és azt be- vagy kikapcsolta (TV, DVD-lejátszó, Blu-ray lemez lejátszó, stb.).
Ha ezzel a funkcióval kapcsolja be a készüléket, akkor az közvetlenül az optikai funkcióra vált, függetlenül attól, hogy a kikapcsolás előtt milyen funkció volt bekapcsolva.
-
blakey
titán
válasz
abteam2008 #111630 üzenetére
Fekete vs. fehér/szürke.
-
blakey
titán
válasz
proper #111619 üzenetére
Mindig is lesz a másiknál valamivel jobb, én már kezdem felérni ésszel, hogy felesleges dolog nem kell mert különben a határ a csillagos ég teljesen feleslegesen - ez így van, viszont a C széria nem csak hangban jobb, ha már ilyen választ kaptál, hanem kb. mindenben, jobb panel, ezáltal jobb képminőség, jobb processzor, stb. De egyet értek azzal, hogy van egy határ, ahonnan már minden csak extra, kvázi felesleges lehet.
-
blakey
titán
válasz
Skyhigh #111548 üzenetére
Van valahol egy leírás amiben benne van hogyan lehet saját csatorna sorrendetet csinálni ami nem a kedvencekbe rendezés. - hangolásnál nem a szolgáltatód választod, hanem az egyénit és ezzel párhuzamosan valószínűleg másik országot kell választanod, mivel furán fognak megjelenni az ékezetek, mondjuk szlovák vagy finn.
A másik, hogy amikor megnyomom a guide gombot akkor minden alkalommal feldobja hogy előnézeti kép ezen a csatornán nem érhető el. Ezt minden alkalommal leokézni elég idegesítő. Erre van valamilyen megoldás? - ez sajnos a kártyával jön, nincs megoldás, LG-n ilyen. (Gondolom Vodafone a szolgáltató)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest