Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Szia!
Ne tévesszenek a mostani információk, ez IPS kijelzős, Edge-LED háttérvilágítással.
A döntést a tévénézési körülményeid és a nézett tartalom alapján kell meghoznod. Ahogy mostanában írták is, nem teljesen sötét szobában, esetleg nem teljesen szemből nézett általános tartalmakhoz jó az IPS. Az 55" méretben egyébként sem kapsz LG tévét VA panellel. Filmnézéshez (különösen sötét helyiségben) ajánlottabb az OLED vagy a magasabb kategóriájú QLED (ez leginkább Samsung gyártmányban van, de vannak az újabban nálunk is kapható kínai gyártmányok is). Háttér jellegű tévézéshez az OLED kissé kockázatos lehet a csatornalogók miatt, különösen ha azonos csatorna van a kijelzőn sok-sok órán keresztül.
Szempont lehet még a talp kialakítása: nem minden esetben fér el a bútoron a két szélen lévő talp, ilyenkor az íves középső talpra lehet szükség (ennek helyigénye hasonló az LM660S szalagtalpához).
Szubjektív vélemény: az LM660S-nél nálam nagyon bevált a Magic Remote, szerintem a mostani utóda még jobb lehet, más gyártó kevés van hasonló jellegű távirányítóval, és kevesebbet is tudnak. -
Land
veterán
Csak összeáll náluk a kép. Ez "5 ÉV GONDOSKODÁS" akcióban lett vée, ők meg 5 évre kiterjesztett garanciát kerestek. Elvileg majd kijön a szerelő házhoz.
Mondjuk "korrekt", hogy kijönnek házhoz:
"A negyedik és ötödik évben, ingyenes javítást, ingyenes alkatrészellátást nyújtunk. (Ebben az időszakban nem ingyenes a helyszínre történő kiszállás!)"
Forrás: link
-
laszlobak
tag
Az én tippem az, hogy ez egy kis mechanikus hiba, ezért nem változika tápkábel kihúzásával . Minden Jack aljzatban egy mechanikus (a viszonylag kis méretéből adódóan eléggé gagyi) kapcsoló van. (Kis lemezkék hajolnak el annak hatására, ahogy a fejhallgató dugóját benyomod az aljzatba). Ha ezek "elfáradnak", akkor általában letörnek, és először általában a rácsatlakoztatott egység nem szól. A hiba elmélyülésével (több lemezke is letörik, vagy a mozgatás hatására a csatlakozó vezeték is letörik) jön az, hogy a beépített hangszóró sem szól.
Első lépésben mindenképp az aljazot cseréltesd ki. Maga a Jack aljzat filléres dolog, sok helyen megvehető, és ha a TV-d már nem garis, LG szervíz sem kell hozzá.
-
törölt tag
Van egy hosszabb beszámoló vond-tól az LH630V-ről, vagy még olvass vissza a többi véleményekért is. Vagy itt láttam még tavalyi 50LF5800-at, ennek még az egyszerűbb felépítésű Netcast-os menüje van, és ehhez lehet MR-t is venni. A 630V-hez nincs ilyen, de usb-s egér és billentyűzet használható hozzá.
tyccon -
OldMike
őstag
Az ilyen évjáratú tévéknél (meg még néhány későbbinél is) téma volt, hogy a Jack aljzat eléggé furcsán működik. Nagy erővel kellett a dugót benyomni, hogy teljesen bemenjen. Nem emlékszem hogy írtak volna a tiédhez hasonló hibát, de esetleg emiatt nem kizárt hogy valamilyen szakadás történhetett az aljzat illesztésénél.
Ennél a tévénél még automatikus hangszóró leválasztás van, nem állítható szoftveresen. Nálad leválasztja a tévé hangszóróját amikor bedugod? Ha nem, akkor szinte biztos az aljzathiba.
-
rwu
tag
A tv lejátszója csak az elsődleges feliratot/nyelvet játsza le hálózatról.
Pen/HDD-nél nincs ilyen probléma.
Ezt sajnos még ne javították.
Valaki itt írta h mely programmal lehet megcsinálni. keress vissza érte.
szerk.:
[megkerestem, íme] -
OldMike
őstag
Sajnos Magyarországon a 32" és a 42" közötti kategóriákat nem forgalmazzák, pedig neked még a 37" és 39" is beleférne. A parkr által említett LB650V nagyon jó választás, igaz hogy ez már 3D-s is. Elvileg lehetne az LB58x családból is választani, azok is DLNA képesek, és nem 3D-sek. Viszont azokban gyengébb a hardver (más a processzor, kevesebb a memória), valamint a nem 3D-s kijelző panelek sem tudják a 3D-s panelek képminőségét (persze a 2D-s képminőségre gondolok).
-
Stevenstyle
senior tag
Ami te szeretnél ahhoz kell, hogy DLNA képes legyen a TV, mivel te routeren és LAN kébelen (avagy Wifi-n) keresztül szeretnéd nézi a filmeket.
HDMI kábelhez nem, csak egy PC, de a kérdés nem erre irányult
bferke: szerintem világos és sötét homogén képekkel (Pl.: Fekete, fehér, szürke) nézd meg látsz-e pixelhibát. A bemeneteket is csekkold (USB, HDMI, ha lehet a Tunert is) illetőleg mozgóképpel sem árt. Ha van rá lehetőség akkor egy rövid 3D-s tartalmat is ráereszthetsz, volt nemrég egy polárszűrő hiba gyanús kolléga itt a fórumon. Abból végül is nem derült ki, hogy végül mi volt a kolléga problémájára a megoldás, de baj nem lehet belőle, ha azt is csekkolod
Hangja van-e meg hasonlók, pár percben nézd meg. kb ennyi...
-
huncutka1029
addikt
Kizártnak tartom, még a jóval olcsóbb LN570R is tudja.
itt van is róla egy demo
Elvileg kaptál a tv-hez egy felprogramozott NFC matricát nem? azzal kellene összehozni a telódat.Annyi hogy az lg remote-nál is csak akkor tolja ki a képet telóra, ha a DVR ki van kapcsolva (time machine)
Lehet, hogy neked is így kellene megpróbálni. -
babosmiki
addikt
-
huncutka1029
addikt
tudja
A miracast, és a wi di két külön dolog.
a Wi di az intel szabványa, csak az intel procikkal szerelt pc-k (ami támogatja) tudják.
A miracast a többi gyártónak az alkalmazásait támogatja.
De nem a pc teló asztalának képét, hanem az azon lejátszott tartalmat jeleníti meg a tv-n. -
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
ne tekerj bele a filmbe, ha DLNA-n játszod, és főleg ne wi-fin keresztüli lejátszásnál.
Sok filmnél a kódolás, vagy a változó bitsűrűsg miatt "dobja el" a lejátszó a filmet.
TS muxerrel konvertáld újra, vedd ki a felesleges feliratokat, és hangsávokat, a headerét pedig nyomd le H@level4.1 re. utána próbáld meg lejátszani.Win 8 alá nem jó a nero, az universak mediaserver jó lesz.
-
huncutka1029
addikt
igen az elég valószínű,
És ha t-home internet security is aktív, az is megfoghatja a modem tűzfalán is. Ki kell kapcsolni, csak nem lopja a netet a szomszéd
Én kikapcsoltam a jelszavas védelmet, és az Get IP with Unicast DHCP opciót engedélyeztem.Talán menj végig a kövi lépéseken:
TV:
prémium inicializálása
hálózat beállítás (automatikus IP és DNS beállítás)
teszt
Tv kikapcs,PC:
internet beállítás: kapcsolat tipusa legyen nyilvános, ne kérjen jelszót stb,
Azokat a mappákat a tulajdonságoknál tedd megosztottá amit majd a szerverrel is meg szeretnél osztani.(teljes hozzáférés)
pc kikapcsRoutert 5-10 percre húzd ki a konnektorból.
Ezután router be, pc be, universal mediaserver indít, betallózod a megosztani kívánt tartalmakat,
tv bekapcsol, és ha minden jól megy menni fog a megosztás. -
OldMike
őstag
Helló!
Ez a T-HOME Box dolog (IPTV?) hamarosan nekem is fontos lenne. Jelenleg még digitális kábeltévém van, CAM modullal. A tévé füles kimenetre van egy Logitech 2.1 (Z323) kötve, és így mindenféle bemenetre kapcsolt eszköz (DLNA, DVD lejátszó, videómagnó, USB eszköz, HDMI eszköz) egyaránt szól.
Ha váltanom kell a T-Home IPTV STB-re, akkor ez nem fog működni?Úgy tűnik, hogy Huncutka közben válaszolt, bízom benne, hogy így fog működni.
-
huncutka1029
addikt
de miért így?
Ha a tré hómos boxodon van hdmi kimenet, (gondolom van, ha HD tévéd is van..)
Azt az 1 hdmi portra dugod, akkor a jack rca kábellel minden forrás hangja szólni fog.a hangfalakon.
Vagy rosszul láttam, és nincsen a hangfalad hátulján RCA bemenet? Én úgy látom ott figyel, az kell neked! -
huncutka1029
addikt
jack rca a füles kimenetbe a tv.n.úgy láttam van rajta rca bemenet a hátlapon.
Hangfal max hangerőre, és a tv távirányítóval hangerőt tudod majd szabályozni.10-12 hangerőn már jónak kell lennie.
Már sokszor linkeltem, most neked is megteszem, hátha találsz benne neked tetsző ötletet is
ezt fusd át -
Zoty4
őstag
elvileg ha akkor azt mondták h készleten van, akkor nem gáz, meg kell hogy kapd
Amúgy szerintem nagyon hülyén csinálják, én a helyükben tuti vennék valahonnan még xboxot, mert azzal könnyebben megy az értékesítés. Így átbattyognak majd az emberek más bolthálózatba ahol van más ajándék ugyanannyi pénzért
-
-=RelakS=-
veterán
Az alapvető kérdés az, hogy a videókártyádnak van-e olyan opciója, hogy DVI-on is kiküldje a hangot. Ha nincs, akkor sehogy. Legegyszerűbben úgy tudod megnézni, ha megnyitod a Lejátszóeszközök ablakot, és megkeresed, van-e ott videókártyára emlékeztető kimenet
Ha megfigyeled, én is DisplayPorttal indultam, az meg tudja a hangot alapból. Az én videókártyám HDMI-n keresztül van bekötve, ezért sajna nem tudom kipróbálni, hogy DVI-on tud-e hangot küldeni egy Ati kártya. -
Fang
aktív tag
igaz hogy ez 765S-hez lett írva, de szerintem kiindulásnak ez is megteszi:
-
cetabon
csendes tag
A legjobb beállításokat a profi színprofilból kiindulva az alábbi helyen találtuk meg: háttérfény 51, kontraszt 88, fényerő 49, képélesség 0-10 között, felbontástól függően (HD: 0, SD: 10). A képjavítóknál már több módosításra váró paraméter volt: árnyalat R4, dinamikus kontraszt ki, szuper felbontás ki, színskála normál, élkiemelő ki, gamma 2,2, zajcsökkentés ki, MPEG-zajcsökkentés ki, fekete szint magas (csak HDMI bemenetnél állítható), helyi sötétítés ki vagy alacsony, TruMotion ki.
http://m.geeks.hu/m/cikk?id=7898 -
fear2
tag
gulyasa válasza helytálló.
Nekem a grafikai beállításoknál van olyan, hogy hdmi kimenet: hanggal együtt,vagy valami hasonló, ott ki van pipálva és engedi a hangot is.
Lehet hogy rosszul emlékszem,de mintha a tv beállításaiba is láttam volna valahol egy ilyen részt, hogy : hang hdmi csatlakozón keresztül, de erről majd felvilágosítanak az öregebb motorosok. -
gulyasa
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Napelem
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest