- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertoth
senior tag
Miért kellene kukázni?! Marhaság, ismerek olyat akinek c8 van ami már 4 éves és semmi baja, akkor még 1 év garit kapott rá, azóta mondjuk ez változott, nekem 2024 januárig van. Pont ellenkezőleg, nekem az lg led-em adta meg magát 2 év alatt, csupa kékké vált az egész panel, amit sajnáltam mert szerettem, tesóm lg-je meg félig besötétült, az sem bírta 3 évig.
-
Croft-21
őstag
Tegnap este olyat csinált a tv, amit eddig még soha. Épp néztem az RTL-t és egyszercsak elment a kép és a hang. Csak fekete képernyő volt, mintha kikapcsoltam volna a tvt, de nem. Át kapcsoltam egy másik csatornára, az jó volt. És ezt tegnap 2x is eljátszotta. Remélem nem a tv-vel van a gond, az szép lenne 2 hónap után.
-
sityupityu
veterán
-
bozso067
tag
Tudnál valami érvet is hozzá?
A fő ok, hogy használt, meg 5 éves. Azon túlmenően?
Egy ilyen 450k volt új korában.
Ha az áruházi bemutató darabokat nézzük, amik napi 16- órát mennek (és nem adják nagyságrendekkel olcsóbban azokat sem), akkor egy 1 éves áruházi bemutató darab megfelelne egy otthoni használatú 5-6 évesnek (mármint üzemidőt tekintve). -
asdf_
veterán
Nem is újként adják el. Így a 2 év mellett a 10 kilónál nagyobbat helyben kell javítani vagy a szerviznek kell elvinni dolgot is bukja az ember, meg a javítás idejével meghosszabbodó és csere esetén újrainduló garanciát is, a 30 napnál hosszabb javítás esetén vagy a 4. hiba megjelenésekor kötelező cserét is. Olyanról már nem is beszélve, hogy nem a gyári szerviz nyúlkál majd benne, hanem valami gipszjakab. És akkor emellé jön még, hogy 2 éves okosrendszer, azaz apptámogatásban ennyivel hamarabb fog kifutni mondjuk az HBO meg Netflix meg ilyenek. NAGYON olcsóbban kell ezt adni a bolti újhoz képest, hogy ne tátott szájjal f*szerdőbe legyen belőle. Félár környékén kezdenék el még csak gondolkodni is rajta.
-
Zsadi
őstag
Ez így van.
Nálam is nemrég volt kijelzőcsere 2 év gari lejárta előtt egy hónappal. Beregisztráltam az LG-hez a tv-t, számlát, a hibát képekkel. (Nem volt vészes, inkább zavaró). Pár napon belül felvette velem a kapcsolatot mind az ügyfélszolgálat, mind a területi szervízes. Megrendelték a kijelzőt, kijött a szerelő, és nagyon gyorsan kicserélte helyben. (Újabb egy évet kaptam a kijelzőre, de csak arra.) Kb. max 2 hét volt, a rendelés miatt.
A másik esetben (lentebb írtam), mind ez több hetekben, cipekedéssel, egymásra mutugatással, idegben telt... Ja, azóta nincs is meg már az outlet.
De ha nem lesz probléma a készülékkel, és árban is jó, akkor megéri. -
Balinov
titán
Köszi, aposek, szóval csak azt tudom, 99%hogy fhd meg hogy 2020as
Nem ragaszkodom ehez a típushoz de ahogy olvasom modellev azonosság kell
Apos most hívott hogy a görgő kiugrott és nem muxik. Ad 1,hogyazanyamba sikerült
saját 43lf630v magic remoteja rohadtul bírja mióta megvan, pedig a 25 kilós labrador és a 7 éves kisfiam többször atgazol rajta, leejti, stb.. Már az is fura hogy nem kaptak klasszikus távot, mint mi a sajathiz. Anno úgy vettem extraként a magicot
-
blakey
titán
Inkább úgy írom, a legjobban az Apple támogatott, ugye ott már régóta van 5.1, jobb kép, jobb hang, a többi az néhány év és már nem megy semmi. Egy 8 éves Apple készüléken is simán működik, de egy 2017-es OLED-en meg nem, ami ráadásul LG. LG, Samsung
, hagyjuk, inkább Sony, Philips, Panasonic, ott legalább nincs ilyen 2016 vagy 2018-as korlátozás.
-
blakey
titán
De azért vicc, hogy vesz egy TV-t és 4-5 év múlva már használhatatlan lesz néhány app, pl. jó drágán megvette az OLED-et és most vehet hozzá egy másik eszközt, és mindez azoknak gáz, akik nem szeretnek több eszközt használni. Nekem pl. nem az, mert külön eszközeim vannak, de ezt a "felhasználói támogatottságot" erősen elitélem én is.
-
blakey
titán
Én is így gondolom, aztán a gyakorlat majd lehet, hogy másképp lesz, meglátjuk. Azért írtam, mert konkrétan le volt írva egy tavalyi cikkben, hogy a GO megmarad és a meglévő előfizetők kedvezményesen válthatnak. De olyan gyér a kommunikáció, hogy semmit nem tudni az egészről.
-
blakey
titán
Attól még a GO futhatna korábbi TV-ken is, mert ugye az HBO MAX nem leváltja az HBO GO-t hanem párhuzamosan fog futni mindkettő? Legalábbis amikor hírbe került a Max akkor arról írtak, és lehet, hogy a meglévő előfizetők lehetőséget kapnak az átváltásra, gondolom valamilyen kedvezményes díjon.
-
blakey
titán
Tisztában vagyok a dolgokkal, de leírtam, hogy korábbi verzión is megy Akár a 2 éves modell támogatottsága is bármikor megszűnhet, TV-k esetében elég nagy az esély az ilyenekre, gondol egyet a szolgáltató és nem fejleszt tovább arra a verzióra. az ilyenek miatt életképesebb egy külső lejátszó. HBO MAX-al sok készüléken lesznek érdekességek, akár pozitív, akár negatív irányba.
-
rainman72
nagyúr
Beszéltük már ezt,szóba került a 82" is,én még mindig tartom magam ahhoz hogy ez a méret idén is VA,hiába mást ír a DS.
[De az is lehet nincs igazam,de kár érte]
Illetve van az Lg-nek 60"-os modelje idén is,az is VA [link] [Csak erre nincs kedv.] -
rainman72
nagyúr
Eddig ugy tünik csak a 43Nano753-55Nano753.
Első lehet VA vagy IPS is.
Utobbi pedig a méret ellenére VA lett.
Ez megegyezik azzal amit a disp.spec is megadott.
Az UP seria-rol nem akar senki nyilatkozni itt,vagy ennyire nem veszik
Most a 70UP81-t láttam jó áron 250e környéke és 3 év gari -
rainman72
nagyúr
Nem kuka mert én is megtartottam,nem is írtam ilyet.De nagyon spórolosra és átlagosra sikeredett,ami kevés a hdr megjelenítéshez.Ezt leírja az rtings is és én is ezt látom.
Általános tv nézésre ajánlott,de pl Netflix hdr jobb egy dolby vision képes készüléken.
A VA panelnél jóval nagyobb a kontraszt ott jobb lesz a helyzet sztem,de azt valszeg már nem veszek hogy kipróbáljam. -
Kiskutya
veterán
LG-nél lehet igaz de én ips-röl váltottam va panelre és a színek is sokkal szebbek gondolom a nagyobb fényerő is közre játszik. Az ips színei max oldalról nézve jobb mint a va-nak de ha full szemből nézzük minden téren elvérzik az ips. (szubjektív vélemény úgy hogy volt mindkettő)
-
Darth_Revan
veterán
Értem, akkor a színei jók lehetnek. Viszont milyen a fekete ?
Találtam egy összehasonlító videót ahol a VA paneles 43" Samsung Q60A-val hasonlítja össze :
Ilyen téren jobb az LG viszont fehér terén :
A Samsung tűnik jobbnak.
Mondjuk azt nem tudom hogy a videóban VA vagy IPS paneles e az LG ..
Gyakorlati tapasztalat mit mutat ?Illetve a dobozban gyárilag Magic Remote van ?
-
Olvastad az LG oldalán? Február 20-ig tart a promóció. Ha 13-án regisztrálsz, akkor egy hétig tudod még használni díjmentesen. Amit bármikor elérsz, mert most is csak az egy hetes ajánlat aktív.
A kérdés már csak az, h van itt valaki akinek sikerült tv-n keresztül regisztrálni??? -
A nejem sosem regisztrált semmire, az Ő apple ID-val is beléptem a TV-n, ott sincs semmi lehetőség. Az LG oldalán sincs semmi egyértelmű leírás csak ennyi:
"Az ajánlat az LG Content Store-ból vagy a televízió főmenüjében az Apple TV+ reklámbannerre kattintva egyszerűen elérhető."
Milyen ajánlat a store-ból, hol???? Reklámbanner?? NINCS!!
Nagyon férc így az egész. Azt gondolom, h nem igazán egyértelmű ez így, mintha adnának is meg nem is. -
pecccccccca
őstag
Jó isten, úgy eldugták, hogy alig találtam meg.
Beállítások—>Összes beállítás—>Támogatás—>OLED kezelés—>Eszköz önkezelése—>Energiatakarékos üzemmód—>Automatikus kikapcsolás.Jobban el sem tudták volna dugni..
Agytrösztök írják a webOS-t úgy látom. Bezzeg a Szoftverfrissítés ott van az elsők közt. -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Tavaly én 70 körül nem láttam 32 colos 4k-t, pedig amúgy nézegettem. Azóta is gondolkozom nem-e lett volna jobb az épp azon a hétvégén akciós 40 colos Hisense UHD az MM-ben, ami aztán szépen felment 100 felé. Max bemagyaráztam volna az asszonynak, hogy most meg a kicsit látja nagynak
-
_Dumber_
őstag
Az gond, mert olyat már nem találok
A https://www.flatpanelshd.com/ oldal elég sokra (PL a NANO75 és a NANO77-re is ) IPS-t ír.
Akkor kivesézem, hogy mire kellene:
Inkább napközben nézünk TV-t. Elég jellemzp a nagy betekintési szögben TV-zés, és a fehéredés engem eléggé zavar. Ugye erre a sima VA panel nem igazán alkalmas. A NANOCELL technológiával javítottak rajta?
Mikor megjelent a NANOCELL arról volt szó, hogy ez IPS technológiához fejlesztették ki.
Miben ad többet a NANOCELL a VA-hoz?
(Tudom, vegyek OLED-et. azzal nem lesz gond.. Ha végképp nem találok oldalról nézhetőt akkor a 48" OLED lesz a befutó...)
-
pecccccccca
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Könyvajánló
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest