- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludwig1981
újonc
Hi!
Ugyanezt a tv-t vettem MM-ben 320-ért és 5éves teljes garival, mert lemaradtam az akciós sony-ról.
Szívem szerint mondjuk Samsungot vettem volna ennyiért, de nem kezelik a DTS-t szóval kuka.
Viszont nem értelek minek vetted meg ezt ha csak panaszkodsz róla?
Nekem semmi bajom vele. Pik pak összeraktam.
4éves Lg-t cseréltem le és ég és föld a különbség!
A UPC HD adások tűélesek és olyan mintha a moziban ülnék.
Persze azért össze van kötve házimozival, erősítővel.
A filmeket pedig laptop-erősítő-tv összekötésben nézem.
A problémáid többségére megvan a válasz az Lg honlapján stb...hangcsúszás stb..
Nem értem mit vártál a távírányítótól is?
Azt hitted varázspálca lesz?
Akkor 1millás TV-t kellett volna venned
Ráadásul nem is tök alap TV.
A LG 65UK6470PLC na az alap! Rendesen le is van húzva értékelésekben. -
OldMike
őstag
Az én 7 éves, más op. rendszerű LG tévém kezdettől fogva bajlódott a feliratokkal. Akkoriban jellemzően még külön fájlban is megvoltak a feliratok (az MKV-ban is persze), de csak akkor kezelte a tévé, ha az MKVToolnix programmal kitöröltem az MKV-ból a feliratsávot, és beletettem a film könyvtárában lévő SRT-t. Azonban ekkor is csak akkor volt jó, ha a külön SRT is megmaradt. Azt ne kérdezd, hogy ennek mi volt az oka - nem tudom - de így működött.
Irigykedtem a WebOS-szel rendelkezőkre, mert ők simán tudtak feliratokat váltani, minden bohóckodás nélkül. Úgy tűnik, hogy az LG "javíthatott" valamit.
Ma már jellemzően nincsenek külön SRT állományok, ezért kénytelen vagyok az MKVExtract programmal kiszedni az MKV-ból a feliratot, és azzal megcsinálni a fentieket.
Nem öröm, de nálam csak így működik. Nem feltétlenül gondolnám, hogy így csináld, lehet hogy a WebOS esetében már az is elég, ha csak kiszeded a feliratot a külön fájlba. -
dns12
lelkes újonc
65UK6950
A feliratokkal továbbra is próbálkoztam tegnap. Vissza is kerestem a fórumban és nemzetközi oldalakon is és úgy látom az lg médialejátszója egyszerűen nem képes lekezelni sok esetben mkv-ban lévő feliratokat. Amikor valaki ilyen issue-val jött vagy nem kapott választ vagy olyat ami próbálja megkerülni a beépített médialejátszót.
Ezek szerint tényként kell venni, hogy sok esetben mkv-ban lévő feliratot nem képes lekezelni a tévé. Ha ez így van, ez egy roppant nagy minuszpont.
-Írták korábban a plexet, ami azért szívás mert a NAS-om még FHD-t sem biztos hogy ki bírna így szolgálni nem hogy UHD-t. Szerintem a PC-m is gyenge lenne hozzá az i5-ös procijával.
-Írták hogy rakjunk hozzá külön fájlban srt-t. Lehet hogy ezt le bírja kezelni de nagyon nem életszerű hogy az ember minden alkalommal keresgessen megfelelő srt-t a filmhez amiben amúgy van magyar felirat csak a tévé nem bírja lekezelni.
-Amit még el bírok képzelni hogy letöltöm a filmet 3 verzióban és az egyik esetében csak lekezeli a feliratot a tévé, de hosszú távon ez sem életszerű.
-Nézem a filmet magyar hangsávval, kizárt dolog.
-Akkor inkább használom a közel 10 éves WD Live-ot és lejátszom FHD-ben, mert az minden feliratot normálisan lekezel.Ezzel így ott járunk hogy igazából a tévé médialejátszója használhatatlan
Lehet venni hozzá egy normális 4k lejátszót 50-60k extra pénzért...
-
blakey
titán
HDMI ARC: Na ezt még sosem próbáltam előtte, de tegnap tettem egy próbát. A HDMI ARC-s be/kimenetet összekötöttem a házimozi erősítő egyik HDMI bemenetével, a hangot HDMI ARC-re állítottam és semmi nem történt. Lehet hogy a házimozi erősítő nem mindegyik bemenete tudja ezt kezelni? - a z erősítő kimenet ARC-os, nem a bemenete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest