- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Land
veterán
Sziasztok!
Szeretném leváltani a 8 éves LG 42LM660S TV-met. Mikor vettem nagyon meg voltam elégedve a kijelző minőségével. Emlékeim szerint IPS a panele, de most rákeresve LED-et olvasok mindenhol. Ha szeretnék előre lépni képminőségben, akkor egy QLED már álleejtős lenne vagy mindenképp Oledet nézzek?
Cél : 55", 4K, külső lejátszó nélkül menjen minden videó formátum a PC-mtől és ne kelljen a telefonhoz Chromecastot venni. Köszi! -
Land
veterán
Üdv!
Nekem egy jó pár éves LG 42LM660S TV-m van, melyhez a Nero Media Homet használom PC-ről film/sorozat lejátszására.
Egyik sorozatnál nem játsza le a hangot és miután ezt megpróbálom a TV meghülyül és a sima kábel adásnál sem játsza már le a hangot. Csak TV ki-be kapcs segít.
A sorozat hangformátuma: E-AC3
Pendriveról sem megy a hang, próbáltam.
Mi a megoldás?
Az az érdekes, hogy a többi sorozatnál is ilyen a hangsáv, de azzal nincs baja.
Aminél nem játsza le:
Aminél lejátsza: -
Land
veterán
Sziasztok!
100.000 Ft-ig, min 42"-os (102 cm), Full HD TV-k közül van best buy vétel jelenleg? Anyumnak keresek Tv-t. Minél több garancia fontos lenne. Tudom plusz garanciát lehet hozzá venni több helyen is. Wifi előny. Köszi!
-
Land
veterán
Csak összeáll náluk a kép. Ez "5 ÉV GONDOSKODÁS" akcióban lett vée, ők meg 5 évre kiterjesztett garanciát kerestek. Elvileg majd kijön a szerelő házhoz.
Mondjuk "korrekt", hogy kijönnek házhoz:
"A negyedik és ötödik évben, ingyenes javítást, ingyenes alkatrészellátást nyújtunk. (Ebben az időszakban nem ingyenes a helyszínre történő kiszállás!)"
Forrás: link
-
Land
veterán
Aki 2012-ben vett LG 42LM660S TV-t Xbox 360-nal pl az Euronicsban, meg tudná erősíteni az 5 év garanciát? Az a baj, hogy az LG szerint a TV-re 2 év garancia volt, a jótállási jegyen semmi nyoma az 5 évnek, az Euronics pedig anno nem regisztrálta be a TV-t.
Tisztán emlékszem, hogy 5 év garanciával tolták ezt a promóciót, ezért is vettük meg. -
Land
veterán
válasz
laszlobak #79337 üzenetére
Annyit mondtak neki, hogy csináljunk egy gyári visszaállítást (tegnap megtettem, csak barátnőm ezt nem tudta).
Most elvileg 24 órán belül ők telefonálnak, hogy megoldódott-e a probléma. Ha nem, akkor jön a szerelő. Elvileg mi nem hívhatjuk őket, hogy kész a gyári visszaállítás... Gondolom nyitott ticket van a barátnőm nevére, cserébe lehet csak holnap fognak telefonálni, hogy legjobb esetben szerdán kijöjjön egy szaki. Remek...Amúgy magán a jótállási jegyen nem látok 5 évre utaló jelet, de 4 éve az Euronics 5 év garanciával hirdette a TV+Xbox 360 akciós csomagját. Haverom is így vette. Remélem van valamilyen online felülete az LG-nek, ahol ennek nyoma van.
-
Land
veterán
Kb. 1 hete írtam, hogy a 42LM660S TV jack kimenete elromlott és csak a TV hangszórójáról van hang. 10 perce viszont gondolt egyet filmezés közben és elnémúlt a gyári hangszóró is. Úgy érzékeli a tv, hogy külső hangfal van csatlakoztatva. Totál meghülyült. Szürke a Hang beállításokon belül a Tv-hangszóró
i rész is. Ennek annyi, mehet szervizbe? Gondoltam kihúzom a tápkábelt hátha észbe kap, de semmi. Ötlet?
-
Land
veterán
Sziasztok!
Haver venne új okos LCD Tv-t. Kerete 170.000 Ft.
Képátló elvárás 123-125 cm-es.
Márkák: LG (preferált), Samsung és végső esetben Sony.
HDMI: min. 3 db.
USB: legyen rajta
DLNA: ha ezen múlik pl a Nero Media Home működése, akkor legyen rajta.
Felbontás: elég a Full HD is, de ha van ennyiért UHD, akkor persze nem zárkózunk el előle.Főleg LG érdekelne, azért írtam be ide is az általános LCD TV topicon felül.
Van ennyiért Best/Buy? Köszi!
-
Land
veterán
Van egy LG 42LM660S tévém, amelyre eddig jack kimeneten keresztül volt rádugva a hangfal. Egyik napról a másikra már nem vezeti ki a hangot. 2 hangfallal is próbáltam. Jellemző, hogy meghal a jack kimenete a TV-nek? Még van rá garancia, tehát kénytelen leszek beküldeni gariba, mert azért a beépített hangfalak nem szólnak jól. Köszi!
-
Land
veterán
Haver venne TV-t.
Ezek a kritériumok:- min 115 cm-es
- UHD
- Smart
- Wifi, Miracast
- minél szebb panel!
- 24p
- minél kisebb input lag ha játszana
- max. 250k (fekete pénteken venné, tehát akciósan 250k-s is érdekel még ha jelen pillanatban jóval drágább)
- DLNA egyszerűen kezelhető legyen (Nero, Plex, plusz bármi ami ajánlott)Én az LG-t mondom (nekem 3 éves 42LM620S-em van), ha az új WebOS-ben ezek már javítva vannak:
- lassú billentyűzet
- lassú rendszer
- lassú youtube
- nem lehet hangsávot váltani PC-ről Nero Media Home-mal vezetékes kapcsolaton keresztül streamelt filmeknél (gépen kell kivágnom ilyenkor az elsődleges angol hangsávot)
- többször nem boldogul a film mellé rakott felirattal (sokszor a Nero újratelepítése megoldja...)Mennyire idegesítő, bosszantó az új WebOS kezelése? (Vajon az én TV-re lesz 2.0-s WebOS?)
Másik lehetőség, hogy Sony android Tv-t vesz: Sony Bravia KD-49X8309C .
Csak az talán fagy, újraindulgat jelenleg...Köszi előre a segítséget!
-
Land
veterán
Mi a trükkje annak, hogy Nero Media Home-n keresztül PC-ről elég sok feliratos filmnél nem jeleníti meg a feliratota TV? Gépen VLC player lazán mellérakja. Természetesen a feliratok nevét egyező nevűre átírtam a filmekével. Már 2 éve megvan ez a probléma sajnos a TV-nél. (42LM660s)
-
Land
veterán
Köszi!
Akkor jöhetnek a tippek ezen kritériumokra: 81-101 cm közötti, Full HD, DLNA képes, nem kell 3D, max 110.000 Ft-ért. Minél jobb képminőség a cél és ne legyen vastag kerete.
Köszi!
-
Land
veterán
Emagból próbálunk valamit megcsípni ha van LCD TV jó áron. Kell ahhoz smartnak lennie, hogy netkábellal rádugva tudjunk nézni filmet gépről pl. Nero Media Home-mal?
-
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #33803 üzenetére
És lehetséges, hogy a 42LM660S nem tudja a Miracastot? A beállításaiban nem találok arra utaló jelet. Így tükrözni mivel tudom a telefonom képét a TV-n? Marad a nálam használhatatlan Slimport kábel?
-
Land
veterán
Tudja a 42lm660s Miracastot? Az LG G2-m elvileg tudja, de nem sikerül kapcsolodnia. Kiírja a tv, hogy az (intel widi) ez az eszköz nem támogatott.
-
Land
veterán
Mely játékok támogatják elvileg a dual playt xboxon?
-
Land
veterán
Sziasztok!
Gondom van egy külső 1 Tb-os vinyóval.
TV-re (42LM660S) rádugva ez a hibaüzenet fogad:"A fájl vagy könyvtár sérült. Az USB eszköz nem olvasható."
Többször meg lett már formázva. NTFS-re van formázva, ahogy kell. A PC egyből felismeri.
Mi lehet a gond?
-
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #25911 üzenetére
Nem jó sehogy sem. Film.avi lett a sorozat és Film.srt a felirat és nem látja. A beállításokban szürke a felirat rész, nem lehet bekapcsolni.
-
Land
veterán
Srácok Universal Media Server-rel és Nero Media Home-mal próbáltam feliratos filmet nézni, de a feliratot az istenért sem jeleníti meg a TV. Ugyanarra van átnevezve, mint a film. Próbáltam a kódolást Unicode-ra rakni, de semmi. Van valamilyen trükkje?
-
Land
veterán
Mit kell csinálni ahhoz, hogy egy 1080p-s mkv fájl ne álljon meg "töltés" felirattal a Tv-n? Elég lassan puffereli a Nero Media Home és a többinél is megáll. Lehet valahogy növelni a streamlés teljesítményét? Most kénytelen vagyok sima avi verzióban leszedni a filmet és hanyagolni a HD filmeket. Pedig a TV-nek pont ez lenne a lényege...
-
Land
veterán
Azt mi okozhatja, hogy elindul a film és 1-2 perc után "Érvénytelen fájl." kiírással leáll?
Nero Media Home 4 Essential-lal osztom meg a filmeket gépről. TV-m: 42lm660s. Nagyon idegesít, hogy nem lehet normálisan filmezni...
Máskor "csak" "Leválasztva...blabla"-val egyszerűen eltűnik a bemeneti listából a Nero Media Home és nehezen jön csak vissza.
NOD-ot is lelőttem, de semmi változás. Win8-am van. -
Land
veterán
Srácok iszonyatosan bosszant, hogy az LG 42LM-660S TV-men a gépemről Nero Media Home 4 Essential programon keresztül streamelt filmek Win 8 alól folyamatosan leállnak. Olyasmit ír ki ilyenkor a Tv, hogy az eszköz lecsatlakozott. Aztán újra fel tudok csatlakozni, de folyton leáll kb 20 percenként. Ezt mi okozza? Szar a Tv firmwire-ja? Rossz a program? Rossz a beállítás? Már hónapok óta ez a problémám. Valami okosságot pls mondjatok!
-
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #24289 üzenetére
Felraktam, de nem igen működik.
Wifi kártyámmal küldeném a megosztást, de a TV így nem látja pedig 1 hálózaton van a TV és a gépem is.
Eddig Win 8 alól semmivel sem tudtam megcsinálni a DLNa filmezést.Így néz ki a dolog: T-Home internet->T-Home Modem. Utóbbi küldi a netet a Wifi kártyámra. A TV vezetékkel van rádugva a modemra.
Tűzfal miatt lehet, esetleg a NOD miatt?
-
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #24289 üzenetére
Köszönöm!
-
Land
veterán
Sziasztok!
Mióta Win8 van fent a gépemen a Nero Media Home 4 Essencial-t nem látja a TV. A gépemen a program mutatja az LG tv-t magában és DLNA-ként is. A Win8-cal lenne baj vagy ennyire gány a program?
A Plex Media pl Win7 és Win8 alatt is fél óra lejátszás után lecsatlakozott a TV-ről... Nagyon bosszantó. Nem tudom mi a baja mivel az új SSD-mre raktam a filmeket, így nem a vinyó a rossz.Tv: 42LM-660S
-
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #22605 üzenetére
Nagyon halk úgy is. Nem értem mi lehet a baj.
-
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #22590 üzenetére
Az RCA kábel másik végét hova dugnád a TV-n?
Ha a headphone jack kimenetet használom a TV-n, melynek másik vége 2RCA és a hangfalba megy, akkor a HDMI-n kapott T-Home Box-ból érkező jel nagyon halkan szólal meg. Viszont minden egyéb a gépről átjátszott forrás ugyanezen átvitel használatával jól szól.
A TV-ről csak akkor jön elég erős jel, ha a Box RCA kimenetéről kapja a jelet a hangfal a Line In csatlakozójába. -
Land
veterán
válasz
huncutka1029 #22585 üzenetére
Félmegoldás született.
1. A hangfalon van kék bemeneti jack nyílás. Ezt összekötöttem a TV Headphone jack nyílásával és van mondjuk zene, ha a megosztott zenéimet nyitom meg hálózatról. Tehát jack-jack kábellal. (Kék és zöld a végük.)
2. A Hangfal ugyancsak bemeneti jack nyílását ha összekötöm a T-Home Box RCA nyílásaival, akkor a TV adás szól. (RCA-Jack kábel.)Szóval vagy az egyik szól vagy a másik.Tehát ki-be kell dugdosni a kábeleket attól függően, hogy mit szeretnék hallgatni. Még agyalok valami jobb megoldáson.
-
Land
veterán
Üdv!
42LM660S TV-re rá szeretnénk csatlakoztatni egy Genius 1255-ös hangfalat, de meg sem mukkan. Ha a fejhallgató menetre dugom rá, akkor maxon is nagyon halk. Hogyan lehet ezeket összehangolni?
-
Land
veterán
Üdv!
Aki játszott Dual Play-ben pl. Xbox-on, annak is durván pixeles ebben a módban a játék? Vagy lehet nem tudja ilyenkor az 1080p-t?
A képet is elnyújtja felfelé. -
Land
veterán
Plex Media Serveren keresztül megosztottam a filmjeimet a 660S-sel. HDMI-DVI kábellal van összekötve a géppel a videokártyán keresztül. Azt vettem észre, hogy gyorsabb jelenetnél kicsit betorzul a kép. Erre van valamilyen megoldás, beállítás, akármi? Klónmonitorként VLC-vel elvileg jobb lehet?
-
Land
veterán
Az normális, hogy ha 3D-re váltok egy 3D-s filmnél (vagy vízszintesen vagy függőleges 2 képből áll a film), akkor eleinte elég rossznak tűnik a kép és "szenved" a szemem, majd pár mp után összerakja a képet?
660s-em van. -
Land
veterán
válasz
-=RelakS=- #17107 üzenetére
Van ötleted, hogyan oldjam meg?
-
Land
veterán
660s-hez van ajanlott beallitas vagy "Kisokos"?
-
Land
veterán
Tegnap vettünk egy LG 42lm660s Tv-t. A PC-vel HDMI-vel van összekötve a videokártyán keresztül. Kiraktam alapértelmezett monitornak és tegnap ki tudtuk próbálni rajta a 3D-t, viszont a hang a számítógép hangfalából jött. Hogyan oldható meg, hogy a TV hangfalát használja ilyen esetben? Illetve érdemes állítgatni valamit, hogy a képminőség a lehető legjobb legyen vagy maradjon alapértelmezett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest