- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigribigri
tag
válasz
Indiant #113242 üzenetére
Itt azért keverednek a fogalmak
Manapság minden LCD tv LED háttérvilágítással készül. Az UHD az felbontást jelöl (4K) nem technológia. A nanocell az az LG "találmány" (marketing bullshit), amely egy plusz nanokristályos réteg a kijelzőn (a néző felöli oldalon), amitől állítólag tisztább színek és egyéb jóságok várhatóak.
A legfejletteb a qned, ami elvileg ötvözi a mini-led, nanocell és kvantumpontos (máshol ez utóbbit qled-nek hívják) technológiát. Ez elvileg tök jó lenne, csak én úgy láttam, hogy a friss qned sorozat "olcsóbb" tagjaiból kispórolták a mini-led-et, a 9-es sorozat ami meg már tényleg jó, az irreálisan drága.
Röviden és konyhanyelven fogalmazva ennyi... -
aradebil2
senior tag
válasz
Indiant #108793 üzenetére
A Chromecast nem streamel, hanem castol, nativan fut a kis kütyün a HBOGo. Nekem a nano753 az első okos tv-m, és elég nagy csalódás egy chromecasthez,de még a vodás boxhoz képest is.
Egyszerűen venni kell egy normális tv okositót a tv árának töredékéért, és kész. Kinek éri meg szenvedni a már újonnan is fos rendszerekkel? És erre panaszkodnak Samu és TCL topikban is, nem csak az LG-sek. -
Azteeek
tag
válasz
Indiant #108787 üzenetére
Ügyfélszolgalat válasza: Köszönjük, hogy megkeresett bennünket, valamint szeretnénk elnézését kérni a tapasztalt kellemetlenségekért! Sajnálattal szeretném közölni, hogy a mai nappal számos TV készülékeknek megszűnt az HBO GO applikáció támogatása. Ezek Samsung TV-k amiken vagy Orsay rendszer fut, vagy amelyeken Tizen, viszont 2016 előtt lettek gyártva, illetve LG TV-k amiken webOS 3.5 vagy az alatti operációs rendszer fut.
Annak érdekében, hogy az applikációt tovább lehessen hatékonyan fejleszteni és optimalizálni jelenlegi készülékekre/operációs rendszerekre, sajnos ezeknek az eszközöknek a támogatását meg kellett szüntetni. Az applikáció 2022.01.25.-én el lesz távolítva az áruházakból, ezzel egy időben pedig az akalmazás automatikusan törlésre kerül az érintett készülékeken is.
Ha továbbra is szeretné a TV-n keresztül nézni az HBO GO-t, ajánlhatom esetleg a Chromecast használatát, amit HDMI csatlakozó segítségével a TV hátuljába tud csatlakoztatni, és erre tükrözni a Google Chrome böngésző képét egy laptopról, vagy asztali számítógépről. -
OldMike
őstag
válasz
Indiant #91119 üzenetére
Lehetséges hogy két eltérő dologról beszélünk.
Arról az esetről írtam, amikor én a telefonomon egy DLNA appot használok, és azzal küldöm át a tévére a telefonon lévő képeket, zenéket, videókat. Ez nálam úgy működik, hogy a tévén nincs bekapcsolva a wifi kapcsolat. Ezt az én tévémen SmartShare-nek hívják.
Van az az eset, amikor tévét csak kijelzőnek használnánk, tehát a telefon képét jelenítenénk meg rajta egy az egyben. Ekkor a router egyáltalán nem játszik, és a két wifis eszköz (a tévén is az van bekapcsolva) közvetlenül kapcsolódik egymáshoz. Ez a ScreenShare.
-
OldMike
őstag
válasz
Indiant #91103 üzenetére
Azért mert a telefon wifin kapcsolódik nem kell a tévén a wifi kapcsolatnak bekapcsolt állapotban lennie. A kapcsolódás a routeren keresztül megy, a lényeg hogy az eszközök azonos hálózaton legyenek. Nekem már elég régi (2012-es) a tévém, a kezdetektől kábelen van csatlakoztatva, mégis bármilyen wifis eszköz kapcsolódik hozzá.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Indiant #83612 üzenetére
értem, köszi a választ
mondjuk én is így vagyok ezzel, ezért is kértem az eladó személyes szállítását, még akkor is ha így "többe" kerül.
Ha ez sem jön össze, valami okból kifolyólag, akkor meg marad a helyi edigital vagy MM
alapvetően én is így szeretek vásárolni és kihagyni a futárokat, bár nem tudom hogy egy MM szállítása mennyivel megbízhatóbb mint egy futáros....
mert hát a fél világot átutaznak ezek a tv csomagok -
zoltannagy
aktív tag
-
válasz
Indiant #82121 üzenetére
Jelenleg egy 3 éves 47LA660 van itthon. Nem is volt még betervezve a csere, gondoltam majd OLED-re váltok egyszer, mikor már barátibb áruk lesz.
Aztán a 2017-es modellekkel kukázta a 3D-t az LG, és most ott vagyok, hogy vagy veszek egy 55"-os HDR 4K-s LED-et, vagy kénytelen leszek külön TV tartani a 3D-re és a 2D-re. Kvázi a 950v-vel egy ideig el tudnék lenni, legalább addig amíg az LG nem gondolja meg magát a 3D-vel kapcsolatban... -
válasz
Indiant #82114 üzenetére
Úgy értettem a kérdést, hogy csak az árkülönbség miatt döntöttél a 8507 mellett, vagy mert a 950v backlight bleed-je annyival rosszabb volt. Meg nem tudom hogy esetleg a vékonyság miatt esetleg rendre rosszabb a 950v ebből a szempontból, vagy csak te fogtál ki egy gyengébb példányt. Most a 8507 a megbízhatóbb helyeken 335-345ezer között van, a 950v meg 340ezer a MM-nál. Ergo eggyel "jobb" modellt kapnék ugyanannyiért.
-
rzerge
aktív tag
válasz
Indiant #82056 üzenetére
Mondjuk ezzel vitatkoznék.
Nekem egy LB731 volt és utána jött az UH664v. Ég és föld a két tv közötti különbség. Sokkal szebb színek, élek, stb... és ez csak egy 664, 7es 8as széria biztos "smooth"abb.
Ez az én véleményem.Nekem pl a falon, de ezt jobban sikerült megcsinálni, mint az előző szériát, talán kicsit keskenyebb, és jobban elférnek a csatlakozók. Igaz jobb, ha mindenből "L" csatival rendelkezik az ember.
Még annyi, hogy így a falon abszolút nem látszik, hogy fehér, csak annyi hogy ezüst keretes. -
tomi5244
őstag
válasz
Indiant #82056 üzenetére
Ez most elgondolkodtatott.
Úgy vagyok vele ha már veszek legyen 4k, lehet böngésznék is rajta, viszonylag közelről és akkor már lehet lenne értelme a magasabb felbontásnak. Meg lehet 1-2 év és jön az áttörés 4k t erén. 190e körül van a 49UH664V ez ugye 4k, van ennek fullHD megfelelője olcsóbban? Blútusszal? A BT is csak azért lenne jó, mert az MR-nek az kell.
-
Indiant
addikt
válasz
Indiant #82045 üzenetére
rákerestem és ezt találtam 2013-ból:
"- a magyar karakterkiosztáshoz másik országot kell megadni (pl. finn, szlovák, stb.)
- ki kell kapcsolni az automatikus GMT időzónát, kézzel kell megadni, hogy nyári időszámítás vagy téli van"
Nekem úgy rémlik,h. az idő manuálison van a tvn, de szerintem az időzóna szürke, r-go nem állítható.
Délután kipróbálom. -
xy2003
tag
válasz
Indiant #81983 üzenetére
Én is gy gondolom csak mivel írta,hogy személyes vásárlás után volt csere azt hittem van valami szabály erre is mert ugye sokan hisznek a régi 3 napos mendemondában.
hanics
Ok az internetes rész egyértelmű,volt idén egy tv vásárlásom amit 14napnál lett visszavéve,kb napi 4-5 órát használtam addig. -
hellboy.4591
csendes tag
válasz
Indiant #81958 üzenetére
Tegnap délután kb 1 órára áramtalanítottam, majd visszakapcsolás után csináltam egy gyári beállítást és most működik minden rendesen. Nekem sajnos a kikapcsolás nem segített, bekapcsolás után érzékelte hogy van csatlakoztatott eszköz, de mikor kiválasztottam akkor nem talált jelet.
Van esetleg valakinek kalibrációs beállítása az uh6107, uh6207 vagy uh610v valamelyikéhez? Rtings.com oldalon pedig találtam uh6100-hez valót, de nem valami fasza az uh610v-hez. Melyik tv áll a legközelebb az uh610v-hez?
-
Indiant
addikt
válasz
Indiant #79778 üzenetére
Nos az túlzás ,h. teszteltem, mert ugye a probléma nem mindig áll fenn, de lehet mégis igazam lesz.
"Mert ezek szerint a tv nem "mindig" keresi a jelet."
A jelenség ua. volt HDMI3-on a beltéri, bekapcs. bootlogo, mutatja az ip-t, az usb-t, majd bevillan a kép és a tv azt írja nincs jel. (A beltérin tudok csatornát váltani.) Erre kihúzom a HDMI1-et és a HDMI3-on megjön a jel. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Indiant #79788 üzenetére
55" alatt nem kapsz most OLED tévét, s már azok sem férnek be a 110 cm-es szélességbe.
(#79789) VaDy: Ha van pénz bőven, akkor én vagy Sony 50W755/756, 50W805/808/809 vonalon nézelődnék, vagy LG 49UH7707/8507-ben (előbbiek VA, utóbbiak IPS panelesek, erre figyeljetek). De jó lehet a Pana 50DS630E, vagy akár valamelyik 7-8000-es Samu is. Ha meg jobb/gyorsabb/stabilabb okosfunkciók kellenek, akkor céleszközt kell vásárolni. Pl.: [link]
(#79790) shteer: Talált, süllyedt.
-
VaDy
tag
válasz
Indiant #79788 üzenetére
Ha erre gondolsz: LG OLED65E6V, akkor ez nem jó, mert mint írtam 124 cm a max ami befér , ebből meg 139 cm a legkisebb!
Azért köszönöm a "segítséget"... ezért kár volt 10 percig próbálkoznom a jelszóval, no de mindegy elmegyek médiába beszélek pár ottani okossal, azt megveszem valami olcsó ajánlott boltba.
Kár h a fórum se a régi már, pedig mennyit segítettek itt nekem anno, ráadásul egy Ph!addikt nem olvassa el amit írok, no de mindegy , jöhet a ban, köszi puszi! -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79778 üzenetére
az is lehet, hogy az eco mód bekapcsolva maradt, ilyenkor, csak az aktuális portokat, bemeneteket működteti. Pl HDD is kikapcsol ilyenkor. Mondjuk arra azért van külön kapcsolási lehetőség. de a wifit, lant és a HDMI bemeneteket nem tudom ez mennyiben érinti.
illetve mégis,A wifit is kikapcsolja az ECO mód.
Ezért is iktattam ki -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79776 üzenetére
hát, van fura dolga a tv-nek is épp elég, de azért javasoltam, hogy próbáld ki ezeket, mert lehet, hogy csak egy kontakthiba, vagy tényleg kábeles baj van. És ha felhívod a szervízt, akkor már kész tényeket közölhetsz.
Nálam is volt már, ( de lehet írtam is) hogy xboxnál, ha előbb kapcsolok oda, mint ahogy a konzol teljesen "bekapcsol" akkor nem volt jel... -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79773 üzenetére
másik kábel? másik HDMI port? ezeket próbáltad?
Közel sem biztos, hogy a tv a hibás!
Próbálj más eszközt is ugyanezen a porton, ha azzal jó, akkor a tv hiba kizárható. Szerviz is ezt fogja kérni....
Ha kihívod, és kiderül hogy kábelhiba, akkor kiszállási díjat fognak fizettetni.
DE ha ezzel a próbával kiderül, hogy minden bemeneten minden eszközzel ez van, akkor már sokat segítesz nekik, és valszleg a helyszínen ki is javítják.
Vagy bebizonyosodik, hogy a beltéri kaki... -
Indiant
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
Indiant #79712 üzenetére
amennyire guglival sikerült megfejteni, neki a tv csinált 2 particiót egy linuxost és egy ext3-t
ő azt akarta a filmjeit is ezen a HDD-n tarthassa ezért variálta át egy linux+ext3+ntfs felállásra a hdd-tnekem nem tudja a tv formázni azt kéri pc-n formázzam meg ntfs-re
hívtam a szervizt
beszélt a központtal, de csak a diszpécserrel nincs ötletük, holnap megpróbál szervizessel beszélni hátha találkoztak már ilyennek, azt viszont nem tartja valószínűnek, hogy 2 alaplap is rossz, ezt én sem. De már mindent kipróbáltam.
Lehet maga az FW van hibásan megírva? De eddig senki nem reklamált?Pendrive-t se fogad el pedig a használatiban az is benne van, de ezt még elviselném
-
bnorci71
addikt
válasz
Indiant #79712 üzenetére
alaplapot cserélt ennél többet ő nem tud csinálni azért is érdeklődtem volt-e már ilyen itt, szóval a gyárba van a gond hisz az alaplapot készen kapja a szerviz.
hívtam már őket hogy most merre hogyan tovább de nem volt bent majd visszahívhúú az angol nekem nem megy, de majd guglival megpróbálom értelmezni
-
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #79449 üzenetére
ilyet én is tapasztalatam xboxnál. Akkor nem jelentkezik, ha előbb bekacsolom a konzolt, és csak utána váltok át a HDMI bemenetre..Miután kiírja, hogy "xbox konzol most már elérhető".
Ha előbb átkapcsolok, majd utána kapcsolom be a konzolt, akkor néha jelentkezik ez a bosszantó tünet.És olyat is produkál, hogy smart share, vagy YT böngészés után, ha nem lépek vissza a főmenüjéig, (nem állítom le a lejátszást) és váltok Tvre, akkor a hang nem szólal meg. ilyenkor ki-be kapcs, vagy vissza az előző alkalmazáshoz, és onnan nem az exit, hanem a back gombbal lépek ki legalább 1 "mappaszintet"
-
Wasquez
senior tag
válasz
Indiant #79318 üzenetére
A tv okosítók, gondolom, nem így működnek, mert akkor nem sok értelmük lenne.
A média lejátszó más tészta egy kicsit, nem? IP-n keresztül akkor nem is lehet ráküldeni anyagokat, amiket kirak a megjelenítőre, hanem csak a merevlemezre másolt tartalmakat lehet megjeleníteni? -
Wasquez
senior tag
válasz
Indiant #79316 üzenetére
A telenorosok azt mondták, hogy cromecast-et árulnak, amivel működik a szolgáltatás.
Gondolkozom, hogy egy kínai hdmi-s okosítót megpróbálok hozzá.
A tv-ben nekem is megjelenik, de ha le akarom játszani, akkor azt írja ki, hogy töltse le a filmet.
Elvileg ígéret van rá, hogy a nagyobb tv gyártók eszközei kapnak támogatást. Az eddig ígért és megvalósult támogatások alapján ez nem tűnik üres ígérgetésnek.
Neked milyen média lejátszód van?
Androidos telefonból nem lehet ilyen tv okosítót fabrikálni? -
TRob1
veterán
válasz
Indiant #79148 üzenetére
Gondolom nálad még a win is xp (hisz működik), és minden szoftvered 1.0-ás verzió, hisz szintén működnek. És a telefonodon sem fogadod el sosem a frissítéseket...
Ez tudod kiknek a tapasztalata: Akik miatt még mindig barlangba laknának az emberek és kőbaltát használnának. Mert működött, minek "frissíteni".
De mindenki csinál amit akar (illetve ez sem teljesen igaz, mert aki annyira felelőtlen hogy pl. a winnek és a szoftvereknek sem enged frissülni, az potenciális veszélyforrás másokra nézve is, és élből kellene tiltani a net használatától a szolgáltatók részéről. De ez már nagyon off.)
-
shifty85
tag
válasz
Indiant #78955 üzenetére
Szia!
Nem vagyok csókos!
Sajnos nem... most az egyszer szerencsém volt, csak kicsit noszogatni kell őket, hogy mi van a rendeléssel?! Amúgy köszönöm!
Sok különbség nem lehet a kettő között, a panel más, kb ennyi, a 950V olyan mint a régi 660S, Cinema Screen, "nincs keret" ! De mást nem találtam a leírásokban! Ja meg az ár, jelenleg a legolcsóbb 8507-es 380e, a 950V pedig 450e, szerintem nem éri meg azt a +70e-t! Ha nem cserében ajánlották volna fel, tuti nem veszem meg!
A felhősödés amúgy csak az alsó részen van, ott is csak a bal és jobb oldalon erősebb. Finomhangolni még sajnos nem volt időm.
Nem erős, kíváncsi vagyok, hogy sikerül e a beállításokkal eltűntetni, vagy marad az együttélés!
-
törölt tag
válasz
Indiant #78862 üzenetére
Már Yogi kipróbálta a múltkor és működik, csak nem követted a beszélgetést lehet. Az a kapcsoló másra való, talán állandó Dolby használat, de nem kapcsolgatnám, nehogy szobadísz legyen a tévéből. A Helyi fényerő sötétítést végig próbáltad, hogy melyik állásban a legjobb?
hkari Sajnos csak kétmagos a széria, de még a 630V-is, ezért ilyen, de egyszer hátha frissítik és jobb lesz. Írogatni kell sűrűn az üfsz.-nak.
rolywrx Az online felületen jelentsd, ott lesz nyoma is, utána meg kérdezz rá chat-en vagy telefonon. Ha 3 munkanapon belül vagy, akkor a boltot kell hívni, hogy cseréljék.
hkari Nem valószínű, hogy gyorsabb lenne ez se a kétmagos proci miatt, de ki kell próbálni pl. MM, madaras, euronics helyeken. Sajnos a FHD-k mind ilyenek idén, csak az UHD-k négymagosak, de arra meg nincs szükséged gondolom annyira.
-
TA68
őstag
-
TA68
őstag
válasz
Indiant #78842 üzenetére
Na, akkor megpróbálom elmagyarázni. Nem írnak minden LG UHD tévéhez külön vezérlő szoftvert, hanem egy globálisat használnak. A szerviz menüben lehetnek olyan kapcsolók, ami az adott típusnál nem csinálnak semmit, vagy azért, mert nem tartalmazza az adott szolgáltatást, vagy mert egy újabb processzorban fixen bekapcsolásra került. Itt az utóbbiról van szó. Fixen bekapcsolták a prociban a Dolby Vision HDR támogatást.
-
törölt tag
válasz
Indiant #78842 üzenetére
A múltkor már megtárgyaltuk ugyanezt, nemtom miért jössz megint ezzel.
Ha kíváncsi vagy mit, hogyan magyaráznak, azt majd inkább tőlük kérdezd.
tchriss Mert a 664V a jobb tv, ezek alapján is.
Grande Ale Megpróbálkoznák egy tv visszaállításával.
Tarlóbetyár A szín árnyalat beállításokat nézd meg, hátha kis módosítás kell. Gondolom a fehéregyensúly és egyéb részletes szín beállítások alapon vannak[link], ha nem, akkor van a Kép beállítások visszaállítása. -
OldMike
őstag
válasz
Indiant #78850 üzenetére
Néhány éve volt már szó itt a topikban az EDGE LED tévék bevilágításáról, akkor néhányan próbálkoztak a hátsó csavarok lazításával (egyes vélemények szerint a túlhúzott csavarok okozhatnak ilyen jelenséget), és volt akinek sokat javult.
Azért szerintem egy ilyen kategóriájú tévénél nem a tulajnak kell barkácsolnia, hanem a szerviznek kijavítania, vagy cserélnie.
-
OldMike
őstag
válasz
Indiant #78844 üzenetére
Ez csak egy személyes vélemény (sajnos az elhangzó szöveget nem értem, nem tudom hogy erről van-e szó benne):
a jelzett időpontban látható képen a bal tévé (a jobb is) szerintem megfelelően van beállítva egy esti filmnézéshez. Ilyen (de még kevesebbnek sem) bevilágításnak egyáltalán nem lenne szabad látszania.
-
TA68
őstag
válasz
Indiant #78828 üzenetére
"A jobb és bal alsó sarok bevilágítása az gondolom teljesen normális, ugye?"
Ha nem túl erős, akkor normális."Kép a képben-t tudnak ezek? Nekem csak a kép a kép mellett sikerült eddig."
Csak az utóbbi."az update figyelmeztetést miképp lehet letiltani?"
Szerintem sehogy. Egy párszor elutasítod, akkor többet nem figyelmeztet. Én beüzemelés után rögtön frissítettem. -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #78776 üzenetére
beállítás után lapozz a további beállításokban az aljára / vagy a haladó beállításokban, és ott kell lenni egy olyan opciónak, hogy alkalmazás minden bemenetre.
Ha arraq kattintasz, akkor nem fog váltogatni ha pl HDMI, TV SAT, Böngésző, DLNA között vááltogatsz.
Mert ezeknek alapból más a beállítása. -
huncutka1029
addikt
válasz
Indiant #78716 üzenetére
nem láttam,
de valszleg valami minőségi hibás, outletes dolog lehetett.
szellemcsíkos az meg gondolom a demó mód max képjavítókkal, és magas gamma mellett nézte, és az edge ledek bevilágágítására, vagy felhősödésre is gondolhatott.
az a baj, hogy ebből semmi nem derül ki. Lehet, hogy csak láma volt, és nem is tudja leírni a hibát, vagy eltúlozta..
Ebből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest