- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Leslie1966 #110627 üzenetére
Csak tv csatornáknál vagy mindehol?
Mert lehet szolgáltatói gond (kábeltv jel gyenge,vagy STB esetén annak lehet gondja,esetleg ebben az esetben a hdmi csatival/kábellel).
Ha mindenhol rossz,akkor az lehet kijelző,de inkább alaplap hibára saccolok.
Persze ezek csak találgatások,erre pontos választ csak egy szerelő tudna adni. -
válasz
Sigiusz #110543 üzenetére
Szerintem topikot tévesztettél.
De azért némi ötlet:
Sony,tehát gondolom Android tv fut rajta és Play áruházban nem található az HBO.
Ha így van,akkor meg irány a google, “hbo max android tv apk”.Valószínűleg mondjuk apkmirroron fent lesz.PC-n letölt,pendrivera rárak,tv-re rádug és feltelepít.
Nem kell átjátszással szórakozni.
Nálam így lett megoldva a Prime Video is Android TV-s boxon,az sem volt fent Play-ben. -
válasz
Bazs1981 #110481 üzenetére
Tv csatornák nézésénél esetleg a Szuperfelbontás maxra tekerésével lehet valamelyest javítani a képen,de szép éles így sem lesz.
Egyszerűen ennyire gagyi a műsorszórás.
Sok csatornánál SD felbontás van még mindig,de a HD csatornák se az igaziak,mivel az is csak 1080i és nem 1080p,na meg a bitrátát is hagyjuk inkább. -
-
válasz
brandx #110441 üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni,de lehet ez hardveres hiba lesz (memória).
Én nem hallottam még olyat,hogy tvkben javítanák a memóriákat (illetve cserélnék),inkább az egész alaplapot cserélik.
Újonnan (ha még gyárt pótalkatrészt az LG) nem tudom mennyibe fájna,a bontottak német ebay-en 20euro alatt vannak,1db van csak drágábban (~49€,elvileg törött kijelzős tv-ből származik és új,bár ennyi idős szériánál ezt furcsállom).
Persze a bontottnál ott a lutri faktor.
Azért én egy gyári visszaállítást megpróbálnék a helyedben csinálni mielőtt szerelőt keresnék. -
válasz
violino #110414 üzenetére
Ha fejhallgató csati kell,akkor 10-12k körül lehet venni hdmi arc hangleválasztót,azon van 3,5mm jack kimenet amit ráadásul szabályoz a tv távja is .
Ha kell belinkelem.
Erre ugyanezen a kimeneten akár egy 20-30k körüli pc hangfalat is rádughatsz,az is jobban szól mint a tv sajátja. -
válasz
violino #110412 üzenetére
Gondolom nem mondok újat azzal,hogy olyan hangfalhoz/erősítőhöz amelyiken ilyen csati van (Toslink,vagy hétköznapi nevén optikai csati).
HM erősítők,soundbarok,hifik (nem mindegyiken van).
Esetleg optikai->analóg átalakítóval bármilyen aktív cuccra (pl számgép hangfal) rá lehet kötni,de tv távos hangerőszabályzásod nem lesz,a fenti cuccoknál sem minden esetben van.HDMI ARC/eARC csatiba ARC/eARC kompatibilis soundbart,házimozit tudsz bekötni,azon megy ki a hang az eszköz felé.eARC-n megy ki a tömörítetlen Atmos az erre képes hangcucc felé.
Ehhez is lehet HDMI ARC hangleválasztót venni amin van 3,5mm jack csati,rca,optikai kimenet,így onnantól bármilyen analóg hangcuccot rá dughatsz.Ha van a tárcádban még 100-200k közötti összeg akkor szerezz egy Samsung Q700A soundbart és akkor csak egy hdmi kábel kell az összekötéshez.
Lesz egy komoly hangod és kényelemes lesz használni (tv távos hangerő szab.,tv-vel együtt kapcsol ki és be).
Ha ennyit nem szánnál rá,akkor Atmos nélkül ott a Samsung A650 (ez csak dd/dts 3.1,hátsó szettel 5.1).Minden más analóg cucchoz valamilyen adapter fog kelleni,teljesen mindegy hogy az optikairól,vagy a hdmi-ről akarod levenni a hangot.
-
válasz
siposjozsef #110398 üzenetére
Én MKVToolNix-szel pc-n szoktam megszerkeszteni azokat a filmeket amikben túl sok a felirat.Pl Apple TV+ sorozatai.
Egyszerűen kiveszem a pipát azok elől amik nem kellenek,aztán pár perc alatt újragenerálom a fájlt és meg is oldódott a túl sok felirat gondja.
Tudom melós,de én ezt találtam használható megoldásnak. -
válasz
violino #110395 üzenetére
Ja hát 130-140k körül meg pláne nem szabad hatalmas képminőséget várni,főleg ha plazmához vagy szokva.
Ez pont olyan mintha egy amoled-es felsőkategóiás Samsung Galaxy után vennél egy IPS paneles 100k alatti Xiaomit.
Önmagában nem rossz,de nem csúcs,de ez amoled/oledhez képest nagyon gyenge.
Minden csak viszonyítás kérdése.
Vagy hozzászoksz ahhoz amit ad az a tv,vagy mélyen zsebbe nyúlsz és veszel egy Oledet.
Egy Qled/Nanocell paneles tv is jobb lehet mint a jelenlegi UP,de a plazmához/oledhez képest még ezek is gyengébbek lesznek,egyszerűen más a technológia. -
válasz
violino #110393 üzenetére
Milyen tv-t vettél?Csak mert ez az LG UHD elég tág fogalom.
Amúgy plazma után még a legjobb lcd egy kicsit gyengébb lesz,mivel teljesen más a 2 technológia,az alsóbb kategóriás lcd-k meg pláne összehasonlíthatatlanok egy plazmával.
A plazma modernebb megfelelője inkább az Oled. -
A dedikált gombokat nem tudod programozni.A Netflix/Amazon/Disney biztos elég vastagon tejelt az LG- ek,hogy dedikált gombot kaphassanak a távokon.
Nem azért fizettek hogy mi halandók csak úgy mást programozhassunk azokra a gombokra.Animációk:
Zárt és faék rendszer,nem adtak olyan lehetőséget számunkra,hogy az animációkat kikapcsolhassuk.
Fogyasztói társadalom: “Lassú,vagy akadozik a rendszer a gyengébb vas miatt?Vegyél drágább és magasabb kategóriás tv-t amiben erősebb a vas,de természetesen tőlünk.Jobb kell?Fizess!”
Sajnos… -
válasz
Kulbi #110330 üzenetére
Kéne.Az én 2018-as belépőszintű UK szériám is kezeli.
A mkv-ban lévőket és a külsőket is.
Akkor van bajom,ha sok a felirat.Pl Apple TV+ sorozatai.
Annyi felirat van bennük,hogy nem listázza az összeset a tv,így azokat MKV Toolnix-szel szoktam megszerkeszteni (felesleges feliratokat kivenni). -
válasz
mobilizmo #110302 üzenetére
LCD-nél nehezen hiszem,főleg ha mondjuk semmilyen local dimming nincs.
Az enyém fogyasztása konstans,hiszen folyamatosan megy a háttérvilágítás (nincs local dimming a tv-ben).
Próbáltam a sötétebb filmmel és nagyon világossal is,a pillanatnyi fogyasztás semmit se változott.
Persze itt az én tv-mről van szó,más típusok máshogy is fogyaszthatnak. -
válasz
rainman72 #110210 üzenetére
Nekem nagyon bejött,olcsónak viszont nem mondanám. [link]
tonnni7:
Ezeken a csodálatos direkt kijelzőtisztító folyadékokon én évekkel ezelőtt végigmentem,sokfélét próbáltam,egy forintot nem ért egyik sem.Szinte az összes után csíkos maradt a kijelző kisebb/nagyobb mértékben. -
válasz
tonnni7 #110207 üzenetére
Obiban vettem mikroszálas kendőt (ultrafinom,vékony kék,nem a vileda féle vastag),plusz a MOL kúton kapható Lotus üvegtisztító.Tökéletesen foltmentes ezektől minden.
Mindenre ezt a párost használom.Kijelzők,autó üvegei,ház ablakai,tükrök.Sehol egy csík,vagy folt.
Nekem bejött.
De a zöld Clin (Streak-free) is meglepően jó. -
válasz
Nimda #110203 üzenetére
2 kábelt próbáltam.
Az egyik ugye amivel a kezdetek óta használom (Hama),a másik pedig az Xbox mellé csomagolt kábel.
A 2. ilyen megszakadás után cseréltem ki az Xbox kábelére,azzal is folytatódott a jelenség.
Eleinte havonta 1x,max 2x csinálta,mostmár van hogy hetente 2x.Megpróbálom még másik hdmi kábellel is,de én sok reményt nem fűzök hozzá.350k-ig 60-75” között most mi az ajánlott vétel LG-ben?
Leginkább IPS paneles kellene.
Mondjuk nem tudom maradni akarok-e az LG vonalon.
A rokonságban fellelhető szinte összes LG legkésőbb 4-5 évesen beadta a kulcsot,szemben a Samsungokkal.Azok 8-10évig is bírták (legalábbis a régiek),de több is van ami a mai napig működik (pedig van olyan LCD ami 2008-as).
Amúgy sem kezdődött a kapcsolatom az LG-vel fényesen,ugye fél évesen már kijelzőt kellett cserélni… -
Hát nekem önköltséges lesz a csere,lassan ideje lesz lecserélnem a tv-t.
3,5éves,de a bt halott benne (magic remote sem müködik),ez a lecsatlakozás mindennapos lenne ha nem egy droidos boxot használnék már.
Mostanában pedig egyre gyakrabban csinál olyat,hogy eldobja az ARC-t és visszavált a tv hangszóróira,aztán 1-2 perc elteltével megint visszajön az ARC és szól tovább a soundbaron.
Új korában volt 160k ez a tv,ma alig van értéke még akkor sem ha nem lenne semmi baja,szóval ezeket megcsináltatni nem fogom,inkább megy a vendégszobába,oda pont jó lesz még arra az évi 5-6 napi használatra tv-zéshez.
Hogy mit fogok venni azt nem tudom.
Oled lenne jó,de 500-600e forintot nem fogok költeni egy 60-65”-es tv-re,max 350k a határ.
Már gondolkodtam márkaváltáson is. -
válasz
Canonfan #110021 üzenetére
Jóformán a légegér a plusz az MR-ben,meg hogy bt-n működik,akár a takaró alól is működik,meg van benne mikrofon így tudsz hanggal keresni (tv-n sok hasznát eddig nem vettem,max olyan régiókban lehet jó ahol a google asszisztens engedélyezve van a tv-n)
Az hogy más eszközöket is tud vezérelni az nem a táv miatt lehet,hanem mert a tv tud HDMI-CEC-et,így azon keresztül küldi a jelet(parancsot) a tv az adott eszköz felé.
A erősítőt nem fogja vezérelni (specifikus dedikált gombok hiánya),a de CEC miatt ki/bekapcs működhet,ahogy a hangerőszabályzás.De kizárólag hdmi esetén,ha ilyened nincs akkor még kisebb az esély a vezérlésre.
Optikai csati esetén a hangerő szabályzás csak akkor megy (ha megy),ha a Denon felkészítette az erősítőt más márkájú tv távokhoz,de ebben az esetben nagyon max ki/bekapcsol és meg a vol +/- megy.
Bemenet választást,hangszín állítást és a hasonlókat nem fogsz vezérelni az MR-re,tehát teljesen nem tudod kiváltani a gyári Denon távot.
Amit tudsz,vagy nem tudsz az alap LG-vel irányítani a Denonon,pont annyit tudnál/nem tudnál egy MR-rel is.
Ha kizárólag emiatt vennél,akkor ne tedd.
Amúgy szerintem rohadt kényelmes az MR ha az okostv funkciókat akarod használni.A légegér és a görgő Netflix/YT/HBO Max/stb esetén tök kényelmes,főleg hogy bármilyen lehetetlen szögben tartva működik. -
válasz
KubanitoS #109961 üzenetére
A tv-n nálam is ilyen hulladék az HBO Max.
Én “kiszerveztem” a médialejátszást egy Strong Leap-S1-nek (az utolsó csavarig ugyanaz mint a Thomson THA-100,csak olcsóbb kicsit és fekete),azóta gördülékenyebb minden ami eddig nyűgösebb volt.Ilyen az HBO Max-is.
Húszonpárezer forint volt,de megérte,főleg hogy az app választék is nagyobb (plusz ott az apk telepítés).
Ja és vezérli (bekapcsolás után) a Magic Remote. -
válasz
vzsryl #109896 üzenetére
Párosítsd újra és inkább teszteld le.
Takard le az infrát az elején,hogy úgyis működnek e az alapfunkciók,mert ha nem,akkor sima infratávként működik,ami viszont más gondra utalhat.
Nálam is elment a légegér,plusz csak akkor működtek a gombok ha a tv felè nézett a táv.
Újrapárosítottam,de rövid időn belül újra nem volt jó.
Másik távval is teszteltem,ugyanez.
Lehalt a bt modul a tv-ben…
Több helyen is olvastam már ilyen hibáról. -
válasz
OldMike #109849 üzenetére
RCA kimenetnél (a leválasztón) nem tudom,de nem hiszem hogy működik a hangerő szabályzás,az csak vonalszintű kimenet lesz.
Viszont a 3,5mm-es kimeneten ha jó tudom igen (abban van erősítő).
Nekem nincs tapasztalatom ezekkel,soundbart használok arc-vel.Amúgy valszeg a Fiio hangja jobb,azért az egy más kategóriájú gyártó.Biztos hogy jobb benne a D/A konverter.
-
válasz
SomethinWild #109847 üzenetére
Van direkt hdmi arc leválasztó,az kell neked.
Pl.: [link] -
válasz
Pokzoli #109639 üzenetére
Ugyanezt a házat én is megvettem pár hónapja.
Egy hulladék.
Igaz TV-vel én nem próbáltam,géphez vettem (HP mini pc).
Win néha felismeri,egy rövid ideig jó (10perctől kezdve max 1 óra),aztán se kép se hang.Ha valahogy nagy nehez fel is támasztom,akkor is ugyanúgy lehal egy idő után.
Eleinte azt hittem a hdd rossz,de az tesztelve lett másik pc-ben,ott stabil,szóval az Axagon csodája egy hulladék. -
Világítsd meg közelről kissé beeső szögben zseblámpával a kijelzőt.
Ha látszik valami képszerűség halványan,akkor elhullott a háttérvilágítás.
Családban 2 tv is így múlt ki az elmúlt 2 évben,igaz azok nem 3 éves tv-k voltak,de ez igazából semmit sem számít,1évesen is meghalhat bármelyik. -
Ha már HBO Max!
Nem sikerült valami acélosra ez a WebOS app…
A netflixhez képest nálam 4x-5x annyi ideig tart már csak az is mire betölt az app,a filmek is sokára indulnak el,a beletekerés utáni töltés is sok,meg eltelik fél-1 perc mire a pixeltengerből kitisztul a kép még az alap hd verzióknál is.
Netflix ezzel szemben mindenre azonnal reagál. -
válasz
h1mpi #109483 üzenetére
Képével megvagy még elégedve és amúgy hibátlanul üzemel?
Csak mert ha mindkettőre igen a válaszod,akkor csak az streamingszolgáltatók miatt nem érdemes cserélni.
Venni kell egy tv okosítót (pl Xiaomi Mi Box S,Thomson THA100,esetleg valami olcsóbb kínai masina) és a problémád meg is van oldva 15-30e forint közötti összegből. -
Na kipróbáltam a wifi/bt/Magic Remote eldobálás javítására itt kapott tanácsot.
Tv hátulját lekaptam,modulból és alaplapból kihúztam a szalagkábelt,alkohollal kicsit megpucoltam a csatikat és a kábel érintkezőit,összeraktam és úgy néz ki ez tényleg megoldotta a problémát.
Most újra megy minden!Király! -
Ez random előjön az UK6200-on is.
Van hogy hetekig jó,aztán van olyan hogy 1nap többször is lecsatlakozik a netről,aztán fel.Wifi-nél is csinálta,kábelen is csinálja.
Probléma oka a mai napig ismeretlen számomra is.
Most (lekopogom) egy jó ideje nem jött elő és ritkán is jön elő,így nem vág szét az ideg. -
-
válasz
jattila48 #109177 üzenetére
Szerinted hogy máshogy lehet arra “ösztönözni” az embereket,hogy új eszközt vegyenek?
Nagyon sok eszköznél van tervezett elavulás,van ahol szoftveres oldalról,van ahol hardveres oldalról.
Az autóiparban is ez megy.1literes turbóval feszített motorok 30-40k-s olajcserékkel…
Nehogymán elmenjen a paraszt 300-500k km-t komolyabb zsebbenyúlás nélkül.
Vagy nyúlj zsebbe nagyon mélyen ha fel kell újítani 150-200e km-nél,vagy vegyél újat jó drágán.
TV-nél is ez van.Vagy valami elpusztul benne és/vagy szoftveresen herélik ki,aztán a polgár mehet újat venni.
Kapitalizmus… -
válasz
Balinov #108962 üzenetére
Az enyémen a görgő tengelye makkant meg,eltört,pedig dobálva sem volt.Mondjuk 3 éves táv,plusz ahogy néztem egy kis semmitérő vékony műanyag.
Na MR18-BA-t találni kihívás!
19-es is jó hozzá,de azt se annyira egyszerű már találni,főleg emberi áron.Anno 12k volt a ‘18-as.
Itthon már nem találni,német amazonon meg olyan ára van,hogy annyiért dugják fel oda ahova én gondolom. -
válasz
Croft-21 #108907 üzenetére
“vagy vidd vissza, elvileg 14 napon belül elàlhatsz a vásárlástól, bár lehet hogy ez csak az online vásárolt termékekre igaz”
Csak online vásárlásnál él ez a lehetőség,ha személyesen boltban vette,akkor nem.Legalábbis nem köteles a bolt semmit sem visszavenni,de persze van olyan aki megteszi önként,de azok se fogadnak el mindeféle indokot.Ha vissza is veszik,akkor úgy hogy ott levásárolhatod a vételárat,pénzt ritkán adnak vissza.
De inkább a törvényt követik,szóval max kapsz egy “így jártál” kártyát. -
válasz
blakey #108846 üzenetére
Sajnos (vagy nem sajnos) ebben az évszakban rohadt sok a szabadidőm,munkámból adódóan sokszor hétköznap van a pihenőm is.
Asszony egy ideje nincs (legalábbis állandó),gyerek sincs,barátok meg sokszor csak hétvégén érnek rá.
Garázsban sem tudok bütykölni,sajnos nem fűtött.
Szóval sol időm van filmezni.
Tavasztól nem lesz ilyen,jönnek a kertimunkák (éljen a falusi élet),házon is kell ezt-azt csinálni,meg elindul a motoros szezon is.
Na késő őszig nem nagyon lesz időm filmezni,szóval valószínűleg évszakhoz kötött lesz a legtöbb előfizu.
Kivéve a YT Prémium és a Spotify.Előbbi a reklámok miatt,utóbbi meg azért mert a kocsiban és a bukósisakban is mindig szól a zene. -
válasz
rainman72 #108843 üzenetére
Nem örülök annyira!😁
Jön az HBO MAX és a Disney+…
HBO Go-t annak idején azért mondtam le,mert nem volt túl sok érdekes tartalom,ami volt is hamar kipörgettem és nem is frissült olyan jó tempóban a tartalom,de ez a MAX-szal megváltozhat.
Lassan már egy kisebb vagyont fogok havi szinten elkölteni.
Netflix,Spotify,YT Premium,HBO MAX,Disney+…
Aztán egyszer majd beesik az Amazon Prime és a többiek is szépen lassan. -
válasz
Gyima #108812 üzenetére
Pont pár hozzászólással korábban írtam le erről a gondolataimat.
Olcsó: Android TV-s box,de erre lehet apk-ból kell az appot felrakni.Vagy Androidos médialejátszó,ezekben teljes play áruház van. (Az Android TV oprendszer nem ugyanaz mint a sima Android ami sok kínai tv-s boxon fut!)
Hátránya lehet,hogy gyártótól és készüléktől függően lehetnek gyengeségei az OS-nek.Drágábban: Apple TV.Sokáig kap majd frissítést,stabilitásban ugyanazt hozza mint a szifonok,plusz lehet okosotthon központként használni ha valaki Home Kit kompatibilis okosotthon cuccokat vásárolna.
Hátránya az ára,plusz nincs lehetőség “okosan” beszerzett virágboltos appok telepítésére mint droidon. -
válasz
Azteeek #108799 üzenetére
Android TV-s boxra (Mint a Xiaomi cuccai) szerintem úgy kell felberhelni apk-ból,nem hiszem hogy az Android TV-s Play áruházban elérhető,vagy legalábbis nem tudok róla.
Külső meghajtóról történő apk telepítés miatt viszont a legolcsóbb Mi TV Stick kiesik,nincs rajta usb port,a Mi Box S-en van.
Sima androidos boxokra szerintem elérhető,ahogy Apple TV-re is,csak mondjuk ez utóbbi nem éppen olcsó.
De van egy halom más fajta androidos tv box,főleg kínából és amazon.de-ről,csak minőségben nagy a szórás.Ha az LG-men elkezd valamelyik app bohóckodni én az Apple TV mellett teszem le a voksom,az legalább aránylag sokáig lesz relatíve gyors és stabil.
-
válasz
Azteeek #108797 üzenetére
A kérdésed egyben ellentmondás.
Milyen eszköz amit nem kell bekapcsolni?
Ilyen nincs!Valamilyen tv okosító (pl Xiaomi Mi TV Stick,vagy Mi Box S) kell,márpedig ezek külső eszközök,külön kell őket vezérelni.
Chromacast esetén is kell külön eszköz,hiszen a telefonról/tabletről vezérled. -
válasz
mapal #108697 üzenetére
Azt sem értem,hogy neked hogyan sikerült kimásolni szerkesztésre a listát.Nekem UPC-nél (mostmár ugye Voda) nem is engedte a tv.
Amúgy nálam egy fiatalabb típusnál (2018-as UK széria)az utolsó frissítés óta hülyült meg.
Korábban jó volt (Tarr kft-s kábel),de már nálam is hasonló hiba van. -
válasz
Griff55 #108622 üzenetére
Digi kábeltv?
Csak mert akkor nem kell a médiabox,de a routert sem kell beiktatni a tv-hez.
Nálam a kábeltv úgy van,hogy egy sima elosztó van a bejövő kábelen,onnan megy a koax a routerbe a netnek,másik ágról meg a tv-be a kábel.
De ebben az esetben kell CI modul (kártyaolvasó),meg a szolgáltató kártyája a tv-be. -
válasz
Suineg #108564 üzenetére
1 hónapja toltam fel a win11-et,előtte win10 pro volt.
Ahogy írtam,nekem semmi bajom nincs a 4K filmek lejátszásával a 2018-as LG és transzkódolás nélküli Serviio párossal.Qtyiii:
Nem azt mondom,hogy biztos ez a gond,de ez is lehet.Ugye nem egy izomproci és azért egy magasabb bitrátájú 4K HDR film transzkódolásához kell a teljesítmény.Elég ha a proci hangyaf@sznyit megakad a folyamattal és máris jöhet a puffer a a tv-n a nem folyamatos adatfolyam miatt.
De mint írtam,nem biztos hogy ez a probléma,de benne van a pakliban.
A hálózat is lehet a nyűgje.Vehetsz sokszázezres routert is ha nincs jól beállítva és olyan helyen laksz,ahol körülötted nagyon sok wifi hálózat van (jobbára szintén normális beállítás nélkül).
Ezek tudják egymást zavarni,ami szintén okozhat anomáliát.
Wifit érdemes fix csatornára állítani,leginkább olyanra ami nincs agyonterhelve.
Faluhelyen nekem könnyű dolgom van,3wifi van csak hatótávon belül.Mesh hálózat miatt nagy eséllyel az enyémet jóval több szomszéd látja mint fordítva. -
válasz
Suineg #108561 üzenetére
Én nem transzkódoltatok semmit,tehát elvileg úgy megy át a hálózaton a film ahogy van,nem nyúl bele a szoftver.
A szerverként használt gépemben egy i5-6500T dolgozik (HP Elitedesk 800 G2 Mini),tökéletesen megy róla minden,pufferelést lassan egy éve nem tapasztaltam.
De volt egy kis ideig egy Chuwi mini pc-m (Celeron N4100),azzal sem volt gond.Ha mégis belefutok valami anomáliába,akkor sem transzkódoltatom a filmeket,inkább másik verziót keresek belőle.
A transzkódolás eléggé le tudja terhelni a gépet,főleg ha jó nagy bitrátájú filmeket néznél így,amiatt is tud pufferelni a tv-n. -
válasz
Qtyii #108559 üzenetére
Mindegyik verziónál tökéletes a felirat megjelenítés (ugye a felirat neve szigorúan ugyanaz kell legyen mint a film fájlneve,csak ugye .srt a kiterjesztés)
Nekem eddig majdnem minden filmet megettek (kivéve bd iso),egy-két filmnél futottam csak bele problémába.Valami kódolási probléma lehetett mindig,mert nem a puffereléssel volt gond,hanem akadt a film.
Másik release-zel mindig megszűnt a hiba. -
válasz
Qtyii #108557 üzenetére
Emby:
Kell hozzá a szerver a gépre,oldalukról elérhető.
Saját appja van a tv-re,Content Storeban megtalálod.
Serviio:
Van ingyenes és prémium része is.
Én az ingyenest használom.A prémiumban olyan pluszok vannak,amik nem létfontosságúak,ezek nélkül is megy a filmezés,ezért nem is fizettem a prémiumért.
Amúgy egy “bizonyos” oldalon fent van a prémium is.
Serviiohoz nem kell tv-re app,a szervert látja a tv saját lejátszója,csak ugye faék módon,nem olyan szép és informatív a felület mint Plexnél,vagy Emby-nél. -
válasz
Qtyii #108552 üzenetére
Én is mértem már sebességet,a számok amiket láttam gyászosak.
De amíg a Netflix 4K,a Youtube 4K és a pc-ről streamelt 4K HDR filmek gond nélkül mennek és gyorsan működik minden nem érdekel annak az 1db appnak az adata ami elérhető a content store-ban,se annak a buta faék böngészőben futtatott Ookla féle speedtestnek.
Szerintem fals értékeket mutatnak.
Ookla pl 11megát mutat,de közben meg gond nélkül nézem a nagy bitrátájú 4K-s filmeket a gépről. -
válasz
Qtyii #108550 üzenetére
Nálunk Arris wifis kábelmodem van,azzal nekem is voltak bajaim.
Idén januárban elkezdtem rendberakni a hálózatot,az Arris csak modemként működik,maga a hálózat TP-Link Deco M4 és E4 Mesh routerekből áll.Ahol kábelek is vannak,ott az összeset kicseréltem új Cat6-os kábelekre.Azóta nincs gondom. -
válasz
Suineg #108540 üzenetére
Röviden és tömören: Nem
Ezek tv-k és nem pc-k/androidos tv boxok,az usb max billentyűzetnek és egérnek van,de inkább külső adathordozónak.Mi a gond a 100-as lan-nal?Nálam most kábellel van a hálózatra kötve a tv,maga a gép serviio-val meg wifin csatlakozik a routerre.Transzkódolás nélkül a legnagyobb 4K HDR filmek is gond nélkül mennek.
Wifin (5GHz) sincs semmilyen gond. -
Nálam is 35Mbps,de mégis jól működik.
Tp-link Deco M4R routerekből álló mesh hálózat,Arris főmodem (kábel),minden beállítva és így 35Mbps mellett sem pufferelnek a filmek.
Pc oldalról (Win 11) Serviio a szerver (transcoding kikapcsolva) a lejátszót pedig a tv gyáriját használom.
Embyvel néha így is előfordult a legnagyobb bitrátájú 4K filmeknél,Plexnél sűrűbben,de amióta a gyári lejátszót használom Serviio-val azóta nagyon ritkán futok bele 1-1 pufferelésbe.Pedig jobbára a 4K HDR filmeket nézek (leginkább Remux verziókat). -
válasz
Yeti42 #108063 üzenetére
Tévézéshez bőven elég egy 1.4-es régebbi kábel is alapesetben.
Azon is jönne a 4K,igaz max 30Hz-cel,de tvbox esetén ez teljesen mindegy,a TV csatornák full HD-je se igazi teljes FHD (nem fix 1080p,hanem váltottsoros 1080i),szóval ahhoz elég.Mondjuk jobb kábelt azért érdemes lehet venni,mert időtállóbb,visszafelé meg úgyis kompatibilis.
Egy kis infó melyik szabvány mit tud: [link] -
válasz
speedernet #108061 üzenetére
Nem akadály,pont hogy az jelzi hogy jó-e a kábeled.
Hdmi 1.4 kábel esetén nincs hdr,tehát nagy eséllyel újabb a kábel.
De biztos ami biztos jobb lecserélni a kábelt,hátha az a ludas,nem nagy összeg egy 2.0b kábel.
Ha ezután sem jó,akkor viszont pc oldalról kell keresni a probléma okát.Az fix hogy a tv-d tudja a 4K60Hz-et. -
válasz
speedernet #108055 üzenetére
Sajnos arra nem sok esély van hogy szemmel megmond.
Helyedben vennék egy 2.0a,vagy inkább 2.0b kábelt (nem kell méregdrága prémium kábel) és megpróbálnám azzal.
Még egy kérdés!
HDR-ed van?
A win beállításaiban miként jelenik meg a tv?HDR megjelenítő,vagy SDR?
Mert ha nincs HDR,akkor fix hogy régi a kábel,ahhoz ugye kell 2.0a,vagy inkább 2.0b kábel. -
-
válasz
speedernet #108050 üzenetére
Milyen beállítások mellett 30FPS?Konzol?Melyik Forza?5?
Csak mert az 5-nél 2 féle 4K van,az egyik valami Quality mód,ez 30FPS-sel fut fixen,a Performance mód meg dinamikus 4K,ez fut 60-nal.
De persze lehet hogy 1.4-es kábellel használod ha nem a konzol gyáriját kötötted be hanem valami régi kábelt. -
válasz
PTomi92 #108047 üzenetére
Jah baszki félre olvastam amit írtál.Kicsit beteg vagyok és nem az igazi az agyam…
Úgy olvastam,hogy hdmi-n nem megy át az 5.1,de már látom hogy Te optikaival kötötted össze.
Mondjuk számomra akkor is fura,mert amikor megvettem ezt a tv-t akkor még házimozira volt optikaival kötve és ott is megvolt az 5.1.
Nem rég volt egy Logitech Z906 5.1 pár napig,ott is optikai megoldás volt,ott PCM-re állítva jött meg az 5.1.
3. Képen az Advanced settings-en belül a legutolsó menüpontban (Digital sound output vagy mi,magyarul Digitális hangkimenet) mire van állítva?PCM,vagy Automatikus?
Emlékeim szerint anno a házimozinál is PCM-re volt állítva,tv-zésnél ezt is írta az erősítő,de amint megkapta a dd,vagy dts jelet ki is írta hogy DD,vagy DTS 5.1 xx bit/xx kHz. -
válasz
speedernet #108042 üzenetére
Hogy ne tudna!?
Kategóriában és korban alatta van az UK6200-am és már ez is tudja,sőt régebbi 4K tv-k is tudják.
HDMI 2.0 van azon a tv-n is,az meg tudja a 4K 60Hz-et. -
válasz
PTomi92 #108034 üzenetére
Nálam régebbi WebOS-en ugye PCM és Automatikus van.
Nekem ez utóbbin van és a Samsung soundbarra (T650+ a 8500s hátsó szett) átmegy az 5.1,szóval furcsa hogy pass-through-on nem megy át.
Mondjuk usb-n nem próbáltam,nekem Serviio-n keresztül megy a filmezés,a laptopom a server. -
Baszki!Valamiért én is abban a hitben éltem az elmúlt 2,5évben hogy a 60UK6200PLA IPS…
Mostmár értem miért jobb édesanyám 43UN74003LB-je,főleg nappal erős fényben.Valamiért azt gondoltam,hogy csak azért mert szimplán a 7400-as magasabb kategóriás volt 2020-ban mint a 6200-as 2018-ban.
De akkor megvan,hogy nem csak ezért.
Ennyire vagyok otthon panel témában… -
Ahogy asdf_ is írta,zseblámpával közelről kell tesztelni a panelt.Ha akkor halványan látszik a kép akkor pápá háttérvilágítás.
Az elmúlt 2 évben 2 régebbi tv-nk is így köszönt el.
Ha valami régebbi öregebb tv az alany,akkor nagy eséllyel javíttatni se biztos hogy érdemes.
Nálunk 2db 32”-os alap tv ment így tönkre (LG és Samsung),szerviz azt mondta nem érné meg a javítás. -
válasz
BullZeye #107459 üzenetére
Synology-ra miért nem raksz fel Plex-et?
Arra van,ahogy a tv-re is van lejátszó.
Hátha az megoldja a problémád.Amúgy még mindig azt mondom hogy menj át a NAS topikba,mert ez NEM a tv miatt van,nem ott van a gond.
Ott lehet tudnak olyat mondani amire nem is gondoltál és megoldódik a problémád. -
válasz
BullZeye #107441 üzenetére
A tv-n nem is fogsz tudni hozzáadni semmit,a szerver csak akkor jelenik meg a lejátszóban ha a tv látja a hálózaton.
Ez automatikus,szóval a szerver felöl kell keresni a beállítási problémát.
Amint a tv lát a hálózaton szervert megjelenik a Media playerben a többi opció mellett a bal szélén. -
válasz
BullZeye #107430 üzenetére
Hogyne lehetne videót lejátszani!
Csak lehet másik szoftver kell a nasra (Tudtommal van rá Plex és Emby is),de sima dlna fájlmegosztással is látnia kell a szervert.
Igaz nekem nincs nas-om,de pc-ről megosztva (plex,emby,serviio,windows saját szervere) látja a tv a filmeket,képeket és zenéket.Plex-hez és embyhez kell a webos app,serviio-hoz és winhez elég a tv saját lejátszója
Én így filmezek mindig (serviio+ a tv lejátszója).
A nas-os topikban kérdezz rá hogy milyen beállítások kellenek a tiédhez. -
-
válasz
JamesHun #107404 üzenetére
Én 2 éve a Lotus Cleaning üvegtisztítóját használom,folt- és csíkmentesre szárad gyorsan.Nekem bevált,a tv-nek sincs semmi baja tőle,hiszen alkoholmentes.Erre figyelj,az alkohol kárt tehet benne!
Arra is figyelj,hogy ne a kijelzőre fújd,mert lefelé csorogva a kijelzőn ha bejut a tv-be akkor baj lehet.Én egy Obis világoskék ultrafinom mikroszálas kendőre szoktam fújni.
A Vileda “bolyhos” színes kendőit nem ajánlom ilyen célra. -
válasz
forras2 #107187 üzenetére
[link] ez kell neked.
De mivel itt az optikai kimenete jelét osztja szét,így a tv távos hangerő szabályzást buktad.
Itt-ott lehet olyat is venni ami a hdmi arc-n kimenő jelből csinál analóg sok.egyet,de azoknak az ára 20k felett kezdődik,bár ott megmarad a tvtávos hangerő szabályzás.
De nem vagyok biztos benne,hogy megérne ennyi pénzt áldozni egy pc-s genius hangfalszett miatt,a linkelt cucc kompromisszumos,de az még nem vészesen drága. -
válasz
edeleny #107177 üzenetére
A Mi TV Stick egy hdmi-be dugható android tv-t futtató “tvokosító”.Mérete kb mint egy túlméretes “őspendrivenak”.
Wifin kap netet,tápnak meg elég neki a tv usb portja.A régebbi firmmel se mész sokra,egyszerűen a Te tvden lévő régi appokat nem írja már alá a netflix és a yt.Szóval nem lennél előrébb aegy firm downgrade-del sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest