- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rainman72 #113902 üzenetére
Hát én nem hinném, hogy az átlag felhasználónak ezek a dolgok tényleg számítanak. Én nem értek hozzá, csak egy sima 55-ös UHD LCD-m van (meg egy még régebbi 3D-s), csak kapkodom a fejem amikor olyanokat írnak hogy OLED alatt szinte csak nézhetetlen szar van. Azt se gondolom, hogy akik ilyeneket írnak azokat mind felveti a pénz, sőt. Nem áll szándékomban senki pénztárcájába turkálni, de nem értem azokat akik 2-3 havi jövedelmüket költik ilyesmire. (Nem) kicsit bele vagyunk tévedve a fogyasztói társadalom útvesztőibe.
-
válasz
IntelKiller7 #113723 üzenetére
Rá van írva, hogy csak infra, csak sima távként tudja használni.
Én is vettem egy ilyet, mert az eredeti gyári görgője megadta magát. Ebbe átpakoltam a panelt és így van új teljes értékű távom. -
válasz
Speeedfire #113698 üzenetére
NAS-on élesítsd a média szerver-t. Ha jól beállítod a tv lejátszója látni fogja a mappák tartalmát.
-
válasz
Vasti74 #113589 üzenetére
Mondjuk a mostani fiatalabb korosztályoknál teljesen általános felhasználás, hogy nincs tv előfizetés, mindenféle streameket néznek. Ha így nézzük nem teljesen logikátlan lépés az LG részéről. A legjobb nyilván az a megoldás lenne, ha ez a funkció a felhasználó igényének megfelelően állítható lenne. Valószínű, hogy lennének olyanok is szép számmal akiknél meg ez verné ki a biztosítékot.
-
válasz
Project: A #113374 üzenetére
Ilyen előítéletes nyitással mint "elfogult emberekkel", választ is vársz?
-
Szedett már szét valaki MR20GA-t, mennyire működik egyáltalán törés nélkül?
Egy csak IR módú temuról rendelt van, esetleg ha szétszerelhető rendesen akkor megpróbálnám az eredetiből a panelt. Vagy tudja valaki hol lehet a legolcsóbban valódit venni? -
Elvileg a Zyxel-en se kellett (minidlna.sh rescan) csak ha azonnal látni szeretted volna, amint lejött.
Újraindexelni a Médiaszerveren most is tudsz, de nekem úgy tűnik nem ezzel van a probléma, ha a Sony-n már látható az új film. Nem lehetséges esetleg, hogy olyan formátumról van szó amit az LG nem, a Sony viszont ismer (az újabb tv-knél előfordul). -
Nem tudom, hogy eddig hogy csináltad, de webOS-ben nincs fájlkezelő, legalábbis úgy ahogy te érted. Mivel nincs smb protokoll, nem a klasszikus (windows) megnyitom a lejátszandó fájlt a működés módja. A synology-n állíts be egy (vagy a) Médiaszervert ami dlna-n keresztül küldi mindenhova a tartalmakat, amit a tv le tud játszani.
-
válasz
nattag #112807 üzenetére
Konkrét típust nem tudok ajánlani ami biztos jó (mert nem használok a tv-hez), de nem vagyok abban biztos, hogy tv-hez érdemes márkás, drága fülest venni, mert a hangminőség eleve nem olyan ami azt indokolná. Nekem van egy OneOdio A70 (is), gagyi kínai, olcsó, de egyébként kiválóan működik és egész jól is szól. Egyébként azért vettem mert a JBL LIVE 650BTNC kimondottan kényelmetlen, nem jó sokáig a fejemen tartani.
-
válasz
jesszjessz #112786 üzenetére
Szerintem sehogy.
Ráadásul valószínűleg LG sem tudja javítani. Nekem 7xx valami volt és már 3 éve azt mondták rá, hogy nincs alkatrész hozzá. Megpróbálhatod az összefoglalóban ajánlott régi vágású tv szerelőket, hátha ők. De nem éri meg. -
Sziasztok!
Temu-n kapható MR20GA-val van valakinek tapasztalata?
Működik teljes funkcionalitással? -
válasz
DEXTERke #112469 üzenetére
Az összefoglalóval az a helyzet, hogy annyi modell van már ami ráadásul évente megújul és eléggé megoszlanak a vélemények az egyes típusok/technológiák "jóságáról", hogy gyakorlatilag nincs értelme az összefoglalónak. Illetve olyan tájékozottság és munkamennyiség kellene a naprakészen tartásához, ami nem éri meg szerintem. A technikai információknak mindenki utána tud nézni a gyártó weboldalán, a szubjektív véleményeket meg a topikban egy kérdés feltevéssel meg fogod kapni.
-
válasz
blakey #112463 üzenetére
A ST és társai segítségével egy fizetős szolgáltatást veszel ingyen igénybe és az android nyílt. És bőven van fejlesztő aki, meg tudja csinálni, de ott folyamatos harc folyik a Google-al. A WebOS zárt és az LG kizárt, hogy fejlesztene a rendszerre Google lenyúlós alkalmazást.
-
válasz
Nyersszotyi #112405 üzenetére
Ha a tenisz miatt kellene a Match4, az úgysem lesz rajta túl sok.
-
válasz
Krisztianby #111888 üzenetére
Összefoglaló elején találsz két szervizhez is linket, szerintem azokat próbáld meg. LG-nél nem javítanak, hanem komplett részeket cserélnek, sokkal drágább, garanciális időn túl nem éri meg.
-
válasz
LouiS22 #111828 üzenetére
Az hogy ki, hogy írja meg a hírt, nem túl sokat jelent. Az FB érdeke, hogy minden készüléken ott legyen. A tévé gyártó érdeke meg az, hogy az emberek vegyenek új készülékeket, még akkor is, ha esetleg a meglévő 5-6 éves tökéletesen funkcionál. Velem is ez történt csak nem FB Watch, hanem HBO app-al.
Egyéb kérdés? -
válasz
meszeske #111728 üzenetére
Nincs olyan, hogy az IPS vagy a VA jobb. Tipikusan kinek a pap, kinek a papné jön be jobban, illetve mik a felhasználási szokások. Leegyszerűsítve VA-nak jobb a feketéje, viszont szinte csak teljesen szemből lehet nézni, az IPS betekintési szöge közel a 180°-hoz, viszont a feketéje inkább szürke.
-
válasz
zsolo65 #111723 üzenetére
Nem árt ha tisztában vagy azzal, hogy mit játszik le a tv, ezután ennek megfelelően kell letölteni cuccokat. Megoldás lehet még ha veszel valami külső androidos lejátszót, azzal biztos nem lesznek ilyen problémáid. Persze azért ott is képben kell lenni lejátszó, esetleg kodek telepítéssel.
-
válasz
Vasti74 #111478 üzenetére
Jelentős hekkelés nélkül nem tudsz mást telepíteni, mint ami az LG alkalmazás boltjában elérhető. Már többen írták itt, hogy az újabb WebOS lejátszója kaki, de csak így általánosan, igazából még senki semmi konkrétum nem hangzott el. Az enyém WebOS 5 lévén, nem tudom megítélni mi a helyzet (vagy csak az én igényeim mások).
-
válasz
Guenwhywer #111242 üzenetére
Én is elhiszem hogy látnak különbséget. Csak amitől jobbnak találják az alternatív lejátszókat nekem nem számítanak. Az meg hogy a beépített lejátszó sz@r egyszerűen nem igaz.
-
válasz
Guenwhywer #111239 üzenetére
Le fognak hurrogni, de szerintem a beépített lejátszó teljesen rendben van. Nekem NAS-ról simán lejátsza a 4k-s tartalmakat, pedig csak egy sima UN7300.
-
-
-
válasz
Móncsa #110981 üzenetére
Nem ismerem, így nem tudok véleményt mondani róla.
Bár én nem osztom az itteni általános véleményt, miszerint a tv-k saját hangja élvezhetetlen, de szinte bármilyen (a nagyon ócskák kivételével persze) külső hangkeltő jobb lehet, így az általad linkelt is. Az már más kérdés, hogy másra is akarod-e használni. Amit én linkeltem az zene hallgatásra is megfelelő. -
válasz
Exodion #110948 üzenetére
Alulra nagyjából felesleges a 4 csavar. Attól függ hogy mekkora a kar hossz (faltól milyen távolságra van a tv tömegközéppontja) van a 4 felső csavar kihúzásra igénybevéve. Ezért én inkább felülre raknék 6 és alulra legfeljebb 2 csavart. Illetve így is raktam fel a sajátomat.
-
válasz
dropi #110633 üzenetére
Ha neked úgy tetszik használd normál távirányítóval. Ehhez nem kell kikapcsolni semmit. Mondjuk a légegér a legkirályabb az egész tv-ben. Esküszöm felmerül bennem néha, hogy veszek másik tv-t (más márkát), de mindig elhessegetem, mert ahhoz normál őskövület távirányító van. Persze ez sem igaz, mert simán be lehet állítani egy mobiltelefont is.
-
válasz
Sántha Lajos #110471 üzenetére
ALDI-ban szokott lenni időnként egy fali konzol, amivel ez működik. Én is azt használom, tavasszal amikor vettem nem volt 10 ezer.
-
-
válasz
SztiviVander #110341 üzenetére
Kobold problémája más jellegű, akadozik a lejátszás. Amit te írsz olyan nálam is előfordul a hanggal, ha valami tv által nem támogatott formátumban kódolt. Ettől még a lejátszás megy "normálisan", kiírja hogy valószínűleg nem támogatott a hang és ennek megfelelően némafilmet tudok nézni, de nem akadozik (mondjuk az érdekes, hogy kb. az esetek felében amikor kiírja, hogy nem támogatott hang, mégis minden rendben, lejátsza hanggal, megjegyzem minidlna-t használok ott nincs transzkódolás).
-
válasz
Kobold666 #110338 üzenetére
Szerintem ott valami hálózati gond lesz. A Serviio nem lenne megoldás úgysem, mert valójában csak egy csicsásított media server (ennek megfelelően nagyobb erőforrás igénnyel), egy minidlna (server) inkább jobb választás.
Szóval nézd meg milyen a hálózati kapcsolatod, ha wifi akkor már eleve ott gond lehet ha olyan környezetben vagy ahol nagyon telített minden frekvencia és a felhasználók zavarják egymást.
Milyen eszközön van a media server? Ha NAS-on amin esetleg a letöltéseket is intézed, akkor érdemes megnézni a torrent beállításokat. Ha túl sok minden jön le egyszerre, az könnyedén megeszi a NAS erőforrásait és elképzelhető, hogy nem marad elég egy nagyobb bitrátájú film streamelésére. -
válasz
Sys85 #110301 üzenetére
Utaltam is arra, hogy az a 200 W nem biztos, hogy mindig annyi. A tv fogyasztásából nyilván a kijelző viszi el a nagyrészt, minél nagyobb a kijelző annál több a fogyasztás. Gondolom az is számít milyen világos az éppen nézett kép, szerintem a Mi kis falunk többet ehet mint a Batman.
-
válasz
simonjoe #110295 üzenetére
A 200 W-os teljesítmény felvétel, az szerintem jó. Ha 5 órát megy ezzel a fogyasztással (ami nem biztos hogy pont ennyi, lehet kevesebb is), akkor fogyasztott el 1 kWh-nyi energiát, az ~80 Ft. Nem ezzel fogsz sokat takarékoskodni. Egy hűtő/fagyasztó, bojler, légkondi, villany sütő/tűzhely, mosó/szárítógép sokkal többet eszik. Szerintem 55"-os tv-t nem nagyon fogsz 100 W-os fogyasztással találni.
-
válasz
pecccccccca #109182 üzenetére
Nos, ide is nagyon igaz, minden éremnek két oldala van. Ha nincs ez a gyors fejlődés, akkor lehet még most is képcsőves tévéket néznénk. És még lehetne sorolni mi minden nem lenne.
-
válasz
pecccccccca #109178 üzenetére
Ez már továbbfejlesztett kapitalizmus. Fogyasztói társadalomnak hívják.
Egyébként én a Netflix-nél ilyen problémáról nem tudok, csak az HBO Go-nál fordult velem is elő. Ez is bizonyítja, hogy nincs tényleges problémáról szó, ez csak egy üzleti modell az HBO-nál, aminek a hátterében akár titkos megállapodások is lehetnek a készülék gyártókkal. -
válasz
Szállító76 #108743 üzenetére
Nem a típus a lényeg, hanem mérteben ugyanaz és a pálcika talp tök stabil.
-
válasz
Szállító76 #108737 üzenetére
Egyébként nekem 55UN8300 van, az a két fogpiszkáló baromi stabil. Szóval típust nem ajánlok, de a talp ne akadályozzon meg.
-
Hát igen, az erőkar számít. De 4 tizes tipli, ha rendesen téglába be van rakva, akkor azért elég sokat kibír. Egyébként teljesen kihúzva csak a felrakás idejére lenne. Az egész falat betöltő könyvespolcban van egy alig nagyobb terület kihagyva, mint maga a tv. Ha nem lenne kihúzható a konzol, nem tudnám biztonságosan felakasztani rá a tv-t. Normál állapotban viszont szinte teljesen visszatolva lenne. Persze ettől a lehetőségtől én is tartok így lehet a felső sorba nem is 4 hanem 6 tiplit tennék, ha lehet.
-
Sziasztok!
Erről a fali konzolról mi a vélemény, van valakinek esetleg tapasztalata?
55UN8000-t tenném fel a falra. Egyébként nem ragaszkodom ehhez a típushoz, de ez a funkcionalitás kellene.
Köszi. -
válasz
Szaszabond #108330 üzenetére
Jelenleg android-os tv-k tudják a smb-t, nfs-t. Nem tudsz olyan programot tenni rá amitől tudni fogja.
-
Ha routerként akarod belerakni a hálózatba a telekom után, akkor sem különösebben trükkös. Legfeljebb ha a kintről elérést is szeretnéd valahogy érni.
Viszont a problémádat nem is feltétlen így oldja meg, hanem ha AP-ként használod, ami neked csak egy erősebb, stabilabb wifit nyújt. AP-ként meg aztán végképp nem túl bonyolult beállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest