- iPhone topik
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkp900
senior tag
válasz
Woodslave #93019 üzenetére
Nekem is 49LA690S em volt és ennyire nem volt látványos!Akkor 5 eve az is 270 volt meg most ez is 55SK8100 as a mostani!Nem tudom hogyha a SK8500 ast vettem volna akkor tényleg jobb lenne e?És annak nagyobb e a kontrasztja?Vagy LG ben csak az OLED tudja ?Persze Full HD filemknél vagy 4K kurva szép a kép bár ott is láttam egy kis felhősödést a fekete részleteknél de azt a Yutube alkalmazásbóp indítottam Sony 4K demo filmnél is jelentkezett.Persze együtt lehet vele élni.Meg lehet szokni csak van e hasonló 300 ig más lehetőségem?Más márka VA panel vagy ilyesmi.Nem mellesleg vissza kellett vinnem az UPC Direkt HD felvevős rögzítős beltéri egységet mert nem volt hang a tv-vel!Kép volt hang semmi...Azt hittem a tv a szar de nem .Egyszerűen jó pár mostani tvvel állítólag nincs hang .Csakis a visszalépés a megoldás 2019 ben ez igen gyönyörű kedves UPC!Amit előtte vettem egy nappal samu azzal jó volt.De nem márkától függ hanem bizonyos tipusokat érint csak.Ezt nem is értem nem egy szabvány szerint csinálják őket?Akár LG belül is lehet eltérés?
-
fulton
addikt
válasz
Woodslave #88341 üzenetére
korábban nem barmoltál a hdd -re valamit, mediaserver stb..
Nekem akkor csinált ilyet mikor kihuztam a hdd-t majd visszadugtam. Nem látta a tv-. uninstal róla a mediaserver, majd laptop-ra kösd rá a hdd-t és manuálisan törölj mindent amit a router tett fel.
Ezután vissza a routerbe, és instaláld újra. Ezzel nekem ment ismét. Az hogy a géped miért nem látja passolom.
Nekem látja a laptop és a asztali pc is. -
ftamas0201
senior tag
válasz
Woodslave #88050 üzenetére
TV-n van jack kimenet mondjuk fülhallgatónak? (típus hiányában ezt sem tudom megnézni
)
Esetleg akkor az Aux in bemenetet egy 3.5->3.5 jack kábellel össze lehetne varázsolni a tv fülhallgató kimenetével, gondolom megszólalna az összes hangszóró úgy is de fogalmam nincs. A többi bemenetet nem tudod használni, azok csak PC bemenetek rajta bár ugyanúgy 3.5 elvileg viszont mindegyik külön van ahogy nézem center, frontok, sub, szóval csak az aux a járható út ha mélynyomót is akar az ember.
Szóval lényeg hogy ha van fülhallgató kimenet a tv-n akkor elvileg Auxon meg kell szólalnia a cuccnak -
OldMike
őstag
válasz
Woodslave #87823 üzenetére
A kézikönyv szerint négy darab M4x14-es csavar kell hozzá. Ez teljesen átlagos metrikus csavar, minden bizonnyal bármelyik barkácsboltban kapható (áruházakat nem annyira javaslom, mert ott jellemzően csomagoltan lehet, fölöslegesen nagy tételben, esetleg anyával együtt is). Ilyen koronás fejű viszont nem biztos hogy van, de ezekben a boltokban kaphatsz hozzá hasonló kialakítású alátétet.
-
törölt tag
válasz
Woodslave #64828 üzenetére
Megoldásnak ugyan nem nevezném inkább egyfajta kerülőút, de MKVToolnix-szal (akár régebbi verzióval is) ki kell kísérletezni mit szeret a TV/miben tér el az eredeti mkv és az adott filmeket remuxolás után el lehet indítani, legtöbbször ugyanis nem a kódolással, hanem az összerakott mkv-val szokott probléma lenni.
-
Vackor1
tag
válasz
Woodslave #36601 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ezek szerint a Tv-knél ennyi a 3D? Pont ezt szerettem volna megtudni, csak ezért töltöttem le ezt a filmet, gondoltam ebben csak vannak ilyen "előjövős" jelenetek..))
A boltban viszont valami bemutatót tartott az eladó, egy pendrive-ról játszott le egy kisfilmet, ott "kijöttek" a kispöttyök/kockák/labdák a hozzám..
)
Szóval a 3D-s filmeknél ne várjam ezt az élményt?
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Woodslave #35961 üzenetére
Ok köszi...a miénk nem falon van, vettem hozzá egy 1,8m usb3 hosszabbítót így eltudtam tenni olyan helyre ahol nem is látszik. Így a tv hátuljáról nem kell kihúzni a kábelt viszont az se akarom h esetleg a sok ki-be dugdosástól a vinyó csatlakozója esetleg idő előtt tönkre menjen. Bár lehet ez baromság
-
huncutka1029
addikt
válasz
Woodslave #35649 üzenetére
ne vezesd félre, el lehet tüntetni90%-ig egy normál bevilágítást jó beállítással. Ha extrém szar a kép, akkor pedig ki fogják cserélni.
arra tényleg nincs gari ,hogy a másik jobb lesz.
sokszor volt már róla szó itt is, hogy gyakran feszül a panel, emiatt is "felhősödik" ilyenkor finoman, megcsavarva, megnyomva a keretet helyre lehett pöccinteni.
illetve a felhős résznél meg lehet kiscsit lazítani a hátlap csavarját.
Szóval van lehetőség, és reális esély, mielőtt teljesen reményvesztett lenne a tv tulaj.. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Woodslave #35617 üzenetére
Gyakorlatban nem, mert amit sokan értelmetlenül akarnak, hogy a tv kiírja, hogy 100hz (mert nagyobb szám kell legyen az enyémen, mint a szomszédén), az sosem lesz.
Max 60fps-t tudnak a tv-k befogadni, hdmi 1.4 tud többet, de az meg más tészta.
Amikor pedig első bekapcsolás után rákérdez, hogy miért szappanoperás a kép és kikapcsoltatják vele a trumotiont, akkor már eleve nem is használja a 100hz-t, legfeljebb sportnál. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Woodslave #35603 üzenetére
Conclusion
For TVs, the refresh rate means nothing, especially with manufacturers inflating their numbers. A high refresh rate TV does not guarantee it to be motion blur free. Even for console gaming, there is no advantage to a 120Hz+ TV because the console video games are capped at 60 fps anyway.
Egyébként meg:
The LG lm6700 and the LG lm7600 are both on sale and they are only $100 apart. Is it worth investing $100 dollars more for the lm7600 (which I believe the only difference between the 2 is that the lm7600 is 240hz instead of 120hz)?
If you have them side by side, you could see a difference. It is very minimal though, so if you are asking the question, it is probably not worth it for you.I recently acquired an LG 42" LM6700 3D Cinema looking for a good smart TV with a 120hz refresh rate. But reading on the net, I found some post saying that LGs with TruMotion 120 have regular 60 hz panels. It´s that true?
When the LM6700 just came out, yes, it was behaving like a 60Hz panel. As mentioned previously, the only advantage to a 120Hz TV is the motion interpolation, which was disabled and not available on the LM6700. A few months later, LG provided a software update to add that feature. You just need to make sure your TV has the latest firmware and you should be good. But as always, if you like your TV, you do not need to worry about the refresh rate, it is mostly marketing because no TV can take as an input a real 120Hz signal anyway.I am considering between LG 55 LM 6410, 6700 and 7600 models. I see their MCI rate is the same (400 hz) for 6000 series but 800 hz for 7000 series. 6410 is more in my budget but others have more freebies (motion control). I can't find what is their refresh rate.
Both the LM6400 and LM6700 have a real panel refresh rate of 100/120Hz. The LM7600 has a panel of 200/240Hz. You will not notice a big difference in term of picture quality between them, or at least not justify the higher price alone. Motion control and the likes are more gadgets than anything else, the kind of stuff that you use once for the show, then never again. Go for the LM6410.Lg 47LM860v is getting bad press but I am tempted to buy against the LM670t because the former has a 800hz? And the latter a 400hz? Does this make much viewing difference. Are these ok tv's or is there something better like possibly a Toshiba? Must be passive though.
The main difference between the two is a dual core processor for the LM860v and 200Hz real panel refresh rate (vs 100Hz for the LM670t). You will not find much difference in term of picture quality between the two, so the LM670t has a much better price/quality ratio. LG is arguably the best brand of passive 3D TVs (especially if you want a decent smart TV platform), so it is a good choice.És akkor itt elgondolkodnék, hogy nem-e a csillagszemű próféta szemével van-e a gond.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Woodslave #35610 üzenetére
Ezért nem kell kikapcsoli a Trumotion-t, az felel a folyamatos mozgásért
Amikor ki van kapcsolva, akkor nem számol ki köztes képkockát, ezt mindegyik márkánál ki lehet kapcsolni. Én nekem az a másik kedvencem, hogy kapcsoljatok ki minden elektlronikát a Tv-be, basszus ezek nem véletlenül vannak benne, és nem azért rakja bele a gyártó, hogy mindenkivel kiszúrjon, nem kell természetesen mindent felrakni max.-ra viszont meg kell találni az arany középútat.
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Woodslave #35603 üzenetére
A valós normáls emberi tv-zési szokásoknál, azt látod, hogy folyamatos a mozgás 100Hz esetén, akár az allul futó csíkon eltudod olvasni szépen a szöveget, nem akadozik olvashatatlanul. Mindenkinek azt mondom, hogy nézze meg valahol a tv-ket, tekerjen a film végére ahol megy a stáb lista és kész, látni fogod , hogy melyiken folyamatos és melyiken nem. Biztos most jön majd a komemt, hogy: ,,Én hányok a szappanopera hatástól", de szerintem más nem
Amit én feltöltöttem videót azzon látszik a legjobban, hogy melyiken folyamatos és melyiken nem. Nézd meg egy LN570R-n, hogy folyamatos lesz a mozgás, még akkor is ha 100Hz MCI csak, és ez számit itt is, nem a leirt számok, meg a külföldi tesztek, hanem a saját véleményed ami a saját szemeddel látsz. Ha mondjuk ott van egymás mellett 2db 100Hz MCI Tv, és ennek papíron meg kell eggyeznie, de élöbe megnézed a Tv-t, és azt látod, hogy az egyiken folyamatos a másikon meg szaggat ? Akkor biztos az van, hogy a szemem rossz, és a teszteknek van igaza
Én ezért fordítok több idöt élöbe Tv-k nyomkodására, mint külföldi ,,bibliának" tekintett cikkek olvasására.
(Ha valaki kiváncsi erre a videókra akkor belinkelem) -
huncutka1029
addikt
válasz
Woodslave #35101 üzenetére
hova alig ?
A tvbe csak a jack rca végét dugd be, a fülesbe
adapter, meg elosztó mehet a hangfali oldalra is
A Kábel van olyan flexibilis a csatlakozónál, hogy meghajthatod akkor is ha a füles csatija nem lefele, hanem hátra néz.
akkor is lesz két hangsávod, van olyan adapter is, ahol egy bemenet, és két - négy kimenet van
Pl ez is ilyen
Ebből kell a hangfalba vinni 3 rca kábelt
Különben csak a center, és két satelit szólna. -
farkas-j
őstag
válasz
Woodslave #35096 üzenetére
A TV analógban csak sztereó hangot ad ki. 5.1-et csak az optikán vagy a HDMI kimenetén éred el. A piros és a fehér a hang, a sárga az alapsávi videó kimenet. Ha a hangszettednek nincs optikai bemenete, akkor valamilyen külső 5.1-es dekóderre lenne szükséged, hogy az analóg rendszereden szóljon 5.1-ben.
-
Jason
tag
válasz
Woodslave #34986 üzenetére
Már kezdek megbékélni a dologgal, azzal kapcsolatban, hogy cserélgetéssel jobbat is kaphatnék szkeptikussá váltam. Ráadásul már mindenki hülyének néz a családban, így nem feszegetném tovább a húrt, mert a végén egy szanatóriumban találom magam
A local dimming bekapcsolása főleg elméletben érdekel, hogy lehet-e és ha igen, akkor hogy. Nem tudom mennyit segítene, de egyébként már tényleg nem vagyok kétségbe esve. A felhősödéses kérdésem is csak arról szól, hogy megnyugodjak, úgyse tudtam volna arra kevésbé hajlamosat venni 200k alatt. A plazmát kizárva úgy gondolom, hogy nem döntöttem rosszul ezzel a készülékkel, de a megerősítéseket szívesen veszem. Péntekig még vissza tudom vinni, de nem hiszem, hogy 150k-ból sokkal jobb LCD TV-t tudnék venni. -
Jason
tag
válasz
Woodslave #34932 üzenetére
Köszi a biztatást! A csere helyett úgy döntöttünk a párommal, hogy veszünk egy másikat is és azt visszük vissza, amelyik rosszabb, de sajnos az új volt a rosszabb...
Én ezek után már nem kívánok futkározni a dolog miatt, a páromat természetesen nem zavarja, így egyedül vagyok a problémával. Úgy döntöttem, hogy nem várok többet ettől, hanem együtt fogok élni vele.
Az itteni topikokat nézegetve a Philips tulajok számoltak be a legkevesebb problémáról bevilágítással kapcsolatban. Gondolkoztam még azon, hogy visszaviszem az LG-t és egy Philips-et viszek haza helyette.
Amiért ezt elvetettem, az az, hogy nincs erre sem garancia, lehet, hogy ott is pont kifognám. Ráadásul ami nagyon nem mellékes, hogy sokkal drágábban kapnék Philipset. Ha még tovább akarok menni, akkor úgy tudom, hogy a minőségi darabokat Magyarországon gyártották és azok a 6-os szériánál kezdődtek. Én max. az 5-ös szériából tudnék vásárolni, de már az is 50k-val lenne drágább, mint ez az LG. A 6-os széria meg egyenesen elérhetetlen. Szóval úgy gondolom, hogy meg kell, hogy tudjam szokni azt ami van, nem annyira rossz darab azért. -
LucasGrant
aktív tag
válasz
Woodslave #34899 üzenetére
Gondolom akkor olyan mint a szemüvegtisztító kis kendők, ilyen kis zacskókban vannak ? Én azt mondom, hogy első körben tényleg, próbáld meg száraz mikroszálas ronggyal, és ha utána is mancsos valahol, akkor próbálkozz meg vele, de nem fog levinni semmi extra réteget a Tv-ről.
-
karendi
csendes tag
válasz
Woodslave #34720 üzenetére
Nekem is eléggé lötyög sajna szóval ez is probléma de ez a bevilágitás nagyon jobban idegesít pláne amikor olyan filmet nézek amikor csík van alul fölül és látom a sarokban a fényt. A dirty effect mitől van?A háttérfény számlájára írható ez is vagy az lcd betegsége?
-
Gicz
addikt
válasz
Woodslave #34685 üzenetére
42lm671s-en, attól függően hogy mikor nézed, este kb 80cd az ajánlott fényerő.
tehát:
haladó profil
35 körüli háttérfény,
fényerő kb 50,
kontraszt 90,
függőleges, vizszintes élesség hd-nál 0, sd nél max 5-10.
színtelítettség:45-47speciálison belül:
dinamikos kontraszt ki
szuper felbontás ki
színskála normál
élkiemelő ki
színszűrő ki
gamma nappal 2,2 este 2,4
fehéregyensúly: melegképbeállítás menün belül:
zajcsökkentés ki
mpeg zajcsökkentés ki
fekete szin alacsony
valósághű mozi be(ha 24p-t nézel külső forrásból)
szemkímélő ki
helyi sötétítés ki, vagy ha nagoyn kell, akkor minimum.
trumotion kiképarány: levágás nélkül
ezekkel eléggé forráshű a kép.
-
Lidl
senior tag
válasz
Woodslave #33950 üzenetére
Igen, így van. Viszont akkor marad az, hogy rábökök az egyikre, és élvezem, mivel nem látom mellette a másikat, és nem veszem észre, hogy a kiválasztott esetleg rosszabb valamiben.
Sajnos azt sem mondhatom biztosan, hogy megveszem a drágábbat, és akkor az lesz a jobb.
Köszi
Lidl -
KissP
tag
válasz
Woodslave #33874 üzenetére
Köszönöm a választ!
Szóval a vastagabb készülék a könnyebb? Érdekes.
Akkor azt mondjátok, hogy a direct ledes jobb lehet? Elvileg a fenyereje is jobb kellene hogy legyen mint egy edge ledesnek. Bár gyári adatokban semmi különbség.
Ha az oldalra fordított ledek csak azt szolgálják hogy keskenyebb legyen a készülék és megjelenítésbe, képminőségben nem nyújt többet., akkor egyértelmű a 620 mellett döntök.
De ha hülyeséget beszélek szóljatok. -
dish17
csendes tag
válasz
Woodslave #33875 üzenetére
Köszi! Jól értetted, én smart share-el próbáltam csak, a serviio-t nem ismerem, ránéztem most, majd letöltöm, de gondolom a tv-re is kell hozzá alkalmazás, azt jelenleg nem tudok telepíteni, mert 6608-as és így nincs benne magyar régió és jelenleg semmit nem tudok telepíteni, de ennek a megoldását elvileg már tudom, remélem ma sikerül is megoldani, aztán megpróbálom ezzel a serviio-s megoldással. Mondjuk ez is elég "vicces" hogy a saját programja nem tudja kezelni a feliratot, a WIDI sem ér semmit, néha úgy érzem elég lett volna egy ln575.. mindenesetre köszönöm a választ, remélem így menni fog!
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Woodslave #33666 üzenetére
Ezzel két dolgot lehet tenni szerintem. 8napon belül indoklás nélkül kicserélheted. Második variáció: Megpróbálod végigvinni a harcot hogy ez hibás és jogod van másik tv-re. Csakhogy ki az aki jogosult eldönteni, ez még belefér vagy nem? Gondolom ennek a vége a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség szokott lenni. Ha már aludni sem bírsz úgy elhatalmasodott rajtad az a pokoli érzés ami ilyenkor legyűri az embert, akkor javaslom, először a fogyasztóvédelemmel vedd fel a kapcsolatot hogy képbe kerülj van-e esélyed.
Teheted azt is hogy megbékélsz sorsoddal. Nem könnyű választások. -
Cok3
csendes tag
válasz
Woodslave #33592 üzenetére
Hat, en speciel most total el vagyok keseredve. Rajottem, hogy ez engem nagyon zavar, mar gyakorlatilag raallt a szemem! Ez az elso, amit megnezek a teven. De a legnagyobb bajom, hogy gyakorlatilag nincs opciom! Ezek szerint nincs garancia semmire, vagy sikerul kifognom egy jot vagy megint hurcolhatom vissza a dragabbnal dragabb teveket es harcolhatok a penzem visszafizeteseert. Csupa utanajaras es faradozas, kellemetlen dolgokkal megspekelve. Nem akarok meg egy TVUDVARt...
Minden LG ilyen bakker, akar 150, akar 300 K? Akkor en bizony nem kerek tobb edge ledes keszuleket. De mi mas opcio marad, emberi keretek kozott? Plazma? Abbol meg nincs passziv 3D.
Sajnos valamirol le kell mondanom, ez mar biztos. Csak meg nem dontottem el, mirol.
-
Tékozló
tag
válasz
Woodslave #33295 üzenetére
A 3D-t csak a tv képernyő középpontjának vízszintes vonalában jó/érdemes nézni. Max. a TV alsó kávájának magasságából, de már ez is határeset. Jobbra/balra szabadabb a mozgástér, de fel/le elég kicsi, főleg lefelé kicsi! Ha nem tudod megfelelően alacsonyan a falra szerelni, akkor döntsd meg előre! Igaz ezzel a távolságot is jól behatárolod, de még mindig jobb, mint túl lentről nézni a 3D-t, mert az nem lesz jó.
-
gyeniko
őstag
válasz
Woodslave #33295 üzenetére
Átlag kanapé 45-50 cm magas (de süpped
), de az átlag felsőtest mekkora? Az enyém jó magas, de van pl. kislányom, az övé - mily meglepő - még kicsi.
Le kelle ülnöd a kanapéra, felvenni azt a testhelyzetet, amellyel TV-t fogsz nézni (ez ritkán szálfa-egyenes) és lemérni a szemed távolságát a padlótól. A TV képernyőjének vízszintes felező egyenesét kellene max. erre a magasságra helyezni. Az eredmény kb. 110-120 cm körül lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest