- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
te komolyan azt hiszed, hogy a Sony -t japánban gyártják?
Max ott szerelik össze....Kínai és koreai cuccokból. Esetleg a nekünk megfizethetetlen High End cuccokat gyártják ott...
2007-2010-között voltam ott.egyébkéntNem minden tv-ben van / volt ilyen nálunk összeszerelt panel.
De nézd meg az LG jelölését a paneleken. ( tipuszám összefoglalóban) rájössz, hogy itt is több beszállítótól vásárol. mint minden gyártó.
És a gyártás nem Magyarországon volt, itt szerelték össze a kijelzőt.... és néhány komplett egységet.. A legtöbb Tv és Autós fejegység alkatrészt Kínából hoztuk be nekik konténerszámra.......DE mondok neked még egy másik számodra új dolgot:
mit Gondolsz a mercedesbe ki szállítja többek között a futóműveket, és a vezérlést? (kivéve az AMG-t mert az full német)
A renault! ;-) Ez is belsős infó mielőtt kétségbe vonnád.És egy csomaó kiegészítő műanyag biszbaszt is Magyarok gyártanak bele. Pl a Jászplasztik.....
-
huncutka1029
addikt
de bizony.
Voltam egy gyárban, ahol pont ilyeneket gyártottak.
Nem írom le a nevét, de magyarországon volt.
Az első osztályú kijelzők, és panelek mentek a Sonynak, ami nem ment át az ő quality controlljukon, / de ettől még kiváló volt, csak pl picit nagyobb volt az áramfelvétel, stb/ Az lett Samsung, Ami oda se volt jó, az ment a Thomsonnak, és a Panasonicnak. Az ő standardjaikon akkoriban átment a javított, vagy rosszabb paraméterekkel rendelkező termék is.
Szóval miután megvolt a szortírozás, a megfelelő soron, a specifikációnak megfelelő dobozba kerültek.
Bizony bizony, ilyen ez a csúnya globális fogyasztói társadalom.
És csak említés szinten azt ugye tudod, hogy az elmúlt 5 évben az LG egyedüli Oled panel gyártó volt? Tehát aki oled tv-t vett, legalább is kijelzőben LG-t vett.Mármint Tv-fronton. a Samu gyárt amoled kijelzőt telóba..
ÉS még ide sorolnám az Almásnokia 4-5 őt, ami szintén LG kijelzős volt.
-
huncutka1029
addikt
Vannak itt páran, akik Sony fanok voltak. Később rájöttek, hogy a robotos op rendszer tv-n nem a legjobb és legstabilabb megoldás.
ehhez hozzájön, hogy a szín és képjavítók személyre szabásában is karcsúbb mint az Lg.Szóval globalizáció ide, vagy oda, egyszer sem biztos, a sony annyival jobb, vagy eredetibb. De legalább sokkal többet fizetsz érte a boltban.
-
törölt tag
Igen, csak egyből bukod vele a 24p-t, vagyis a Real Cinema(Valósághű Mozi) megjelenítést, meg lesznek ott még egyéb dolgok is. Ha a kontraszt lett volna fontos, abban jobban teljesít a sams mu7-es és 8-as is, nagyobb fényerő, és kisebb input lag mellett, és legalább stabil az op rendszerük is. Ő megnézte ezeket.[SJ8], vagy [link] A képmozgásokat jobban kezeli egy 100Hz-es LB670 vagy 671V-nél
, na ezzel nem értek egyet, de nem is akarok vitázni, sok sikert a droidhoz.
BBali3 Szerintem ezt még fél évig minimum forgalmazzák majd.
-
törölt tag
Amelyik neked tetszik, és egyetértek ELACielvtárs úr véleményével.
De neked kell eldönteni, hogy mi az amit inkább szeretnél: Mélyebb kontrasztot, aminek az előnye leginkább teljes sötétben jön ki, de az oldalsó betekintési szögei elég szűkösek, vagy a mostanihoz hasonló képi világot, egy sokkal gyorsabb op rendszerrel, mint a webos1-es, de sztem a droidnál is jobb a 3-as webos, ami egy kész szoft, míg amott azért még mindig előfordulhatnak akadások, és egyéb furcsaságok.Sz.Miki Eléggé jól látod a helyzetet, kivéve egyet: saját tapasztalat, hogy a jó FHD filmek minimum olyan szintet adnak, még az alsó kategóriánál is, mint egy FHD tv, sőt...
-
MaxxDamage
félisten
Közben az LG-vel is felvettem a kapcsolatot, Teljes gyári vissza állítást javasoltak, megtörtént, újra hangolás is megtörtént, hiba jelen van (jelerősség és jelszint ingadozik, aminek nem szabadna, ezért van ami..) és a TV másik helyre is le lett víve és be lett kötve és ott is jelen van a hiba, így marad a szerviz, mert sajnos ez készülék hiba, nem szolgáltatói, mint ahogy a szolgáltatótól kijött szervizes is mondta pár órás itt tartózkodása és méricskélései után. (kíváncsi leszek rá, hogy mi lesz a baja és mennyibe fog fájni pénzügyileg), de inkább költök erre mint vegyek egy új TV-t, mert ez nagyon eltalált széria..(sok csatlakozó, mely mai készülékeken nincs ennyi.. és FHD LED TV nekem bőven jó és elegendő is).és már közel 7 évet megélt (nagyon sokat volt használva egyhuzamban, napi 24 órából 12-t biztosan)
L
-
aram01
nagyúr
Köszi az infót, úgy látom nem olyan jól felszerelt mint a 671. Elsőnek elszállt az alaplap, másodjára kb 10x10-és rácsban beégésszerűen világítottak a ledek, kijelzőcsere volt. Most harmadjára is ilyen plussz mintha egy koszos vízes ronggyal töröltük volna a kijelző aljtát belülről. Hülye hasonlat de valahogy így tudnám leírni. Tegnap bejelentettem a hibát ma már hívtak, bár nem hallottam. Gondolom később megint keresnek. Elégedett vagyok eddig a supporttal. Kíváncsi vagyok a procedúrára. Valakinek volt már ilyenre példa hogy gari ídőn belül 3x adta meg magát a holmi?
-
dannytrejo1
kezdő
Óh basszus köszi. Igazad volt. Erősebben benyomtam és láss csodát ki is írta, hogy érzékelt CI modul és bejött. Nagy köszönet.
Még egy kérdés. Azt vettem észre, hogy a tv bal oldalán egy nagyon halvány világos, függőleges csík látható. Feketénél látható inkább de világosnál is látható ha nagyon meresztem a szemem...
Tudtok ebben segíteni?
Köszi
-
Lacc
aktív tag
-
TRob1
veterán
Viccet félretéve, passzolom hogy mi az új. És az összes eddiginél sem tudtam (kivéve mikor átvettek a 2esből), mégis mindig felraktam a legújabbat, és nekem rosszabb sosem lett (gyorsabb viszont sokkal a kezdetekhez képest).
YT tuti működik, smartshare/filmnézés szintén, tv csatornák is megvannak, xbox is megy ugyanúgy. Mást meg nem használunk rajta. (De tényleg mintha gyorsabb lenne...) -
farkas-j
őstag
De igenis hibáztatom az LG-t! Gyakorlatilag figyelmeztetés nélkül frissítésnek álcázva most korlátoz, majd törölni fog egy szolgáltatást. Az ő levelükben csak annyi szerepelt, hogy megszűnik a Skype jövőbeni támogatása. A Skype program eltávolításáról egy szót sem írtak. Én a készüléket úgy vettem, hogy képes a Skype futtatására, és ezért költöttem pluszban huszonezer Ft-ot a kamerára, hogy a Skype működjön is. Ha nem lesz később támogatás és fejlesztés a Skype-hoz az nem érdekel, de ne törölje a meglévő programot mert azt kifizettem a kamerával együtt és használom is! Még jó, hogy a Skype levélben figyelmeztetett erre az aljasságra.
-
PioDVD
senior tag
Mindennel így van, mindenkinek van ismerőse (vagy hallott olyanról, aki látott olyat, aki olvasta a titkos leírást), aki TUDJA, hogy ez így van. Aztán a "szerelő mondta, ezzel a motorral szerelt auto nem megy el 100 e-t sem" mégis elmegy 400 e-t, a motor nem tudja, hogy neki el kell romlania.
A gond az, hogy fejlődik a technika, pontosabban tudnak tervezni/számolni a mérnökök és messze nincs meg az a biztonsági tartalék, ami régen. Persze ha túlzásba viszi a fillérb.szást a cég, akkor baj van. Ha szerencsénk van, a piac helyreteszi, autókra visszatérve eljátszották a franciák, utána a németek, végül a japánok és egy idő után "észhez tértek". -
Sevaszabi
csendes tag
Igen, a fej alkalmas akár 3 készülék kiszolgálására is. Ebből 2 menne a 2 tuneres készülékbe a második meg az emeleten egy másikba.
Olyankor jön jól - szerintem - a PIP, amikor 2 meccset szeretnél nézni, mert izgalmas mind1ik (jön az EB!!!) vagy amikor reklám megy addig a reklámos képet feltolod kicsibe és nem maradsz le semmiről sem
Persze lehet kapcsolgatni is a csatornákat oda-vissza és oda-vissza stb.
Tudom ez egy kényelmi funkció, de "kinek a pap kinek a ...." -
Sevaszabi
csendes tag
Igazad van! Részben!
Azért írtam be ide is, mert van/lehet olyan guru, aki esetleg a Philips topikba ma vagy holnap nem néz be, de ide meg igen és esetleg reagál rá érdemben.
Gondolom van olyan fórumozó itt is, aki otthon van a Philips -ben is! Remélem
Ha nem lennék időszűkében nem írtam volna be ide....Egyébként ha már itt tartunk az LG -nek van olyan készüléke, ami megoldás a problémámra!
-
huncutka1029
addikt
a fogyasztás inkább kijelző mérettől függ mint felbontástól... szerintem.....
Legalább is én nem vettem észre nagy különbséget sem a HD ready--> FHD, sem az FHD--> UHD váltásnál sem.Ellenben a 32"--> 42" Illetve erről az 55ˇra váltásnál némi fogyasztás növekedést tapasztaltam, de ez nem számottevő.
Ellenben az Xbox one BD meghajtójának képét, szépen felkonvertálja UHD közelire, és látványosabb, mint sima FHD-n. (55" kijelzőkől beszélek)
-
Beni2360
félisten
-
Rezuhu
aktív tag
Az igazat megvallva, nagyon egyszerű volt a megoldás!
Mivel én alapban kb úgy 10 éve nem tévézem egyáltalán, így nem tűnt fel, hogy a tavalyi lakásfelújítás során az antenna kábelem ami a szobámba jön, egy elosztóból ki lett húzva, hogy ne legyen útban a konyha kövezésekor...
Miután visszakötöttem, egyből meglett 122 csatorna!
A tévé rendben van teljesen, de egy feltűnő hibát vettem észre.
A sarkoknál sötétebb a kép.
Ez mennyire normális/általános? -
Vegyigyümi
tag
Ma 3. próbálkozásra elértem az upc embereit.
Náluk volt a hiba, miután "újra" elküldték a paramétereket a végpontra, egy pillanat alatt magához tért.
Az már csak lábjegyzet, hogy a mediacardba a plasztik kártya gyárilag rosszul volt betéve, de azt észrevettem még az elején. :-) -
OldMike
őstag
Jellemzően 16 Mp (időnként 24 Mp-t is) képeket szoktunk nézni a 2012-e LM tévénken, DLNA megosztással. Nincs vele gond, legtöbbször a diavetítés módot használjuk, teljesen simán megy. Egyébként a HD Ready LS3500 tévénken is mennek ezek a képek.
Nyilván megtörténik a képnéző programban a kijelzőre méretezés, de ez már ősidők óta így működik. Emiatt nem kellene lekicsinyíteni a képeket, a gondot a képfájl nagysága okozhatja bármely eszköz számára.
Egyébként vannak fényképezőgépek, amik HDMI kábelen át tudják küldeni a képeket a tévére (meg videókat is), persze csak azt amit azzal csináltál. Ha ilyen a géped és módod van rá, érdemes kipróbálni. Igaz pendrive-ról vagy DLNA-n kényelmesebb.
-
vak_bottyan
tag
Német Média Markt,plusz Techno Land is forgalmazza!
http://www.mediamarkt.de/mcs/product/SAMSUNG-UE40H6590,48353,460667,1206087.html?langId=-3
http://www.technoland.de/tv-video/led-lcd-tv/samsung-ue40h6590.html
Beszéltem a nagyon okos magyar ügyfélszolgálattal is,és megerősítették ők is a tényt,hogy 2 CI van rajta,de otthon nem kerül forgalmazásra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SzoftverPremium.hu
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest