- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kátai
senior tag
válasz
Kiskutya #110153 üzenetére
Én nem kötöttem semmit. Amikor a szerelő felhívott, kérte a szériaszámot és már akkor mondta egyből, hogy kijelző, és ingyen cserélteti az LG.
Ma csere közben kérdeztem, hogy hogy van ez, és akkor mondta hogy szériahibás. Mondjuk mikor megvettem, regisztráltam a készüléket az LG honlapján, Utánanézve van az LG-nek 5év garancia és 5 év gondoskodás jellegű opciója. Lehet ez az oka.
Minden esetre nagy köszönet az LG-nek. -
fulton
addikt
válasz
Kiskutya #108937 üzenetére
Hát igyekeztem figyelni erre is, de az Oled vitte a pálmát magasan. Ott tényleg érződött a fekete. Dehát nagyon drága. Hát kijönne egy 65 ös de meg kicsi. nem csináltam semmit jóformán.
Egyébként, nem értem a nano753 400k a nano 963 800 k: mi a különbség ami miatt ennyivel többe kerül? (8k-n felül) nem értem. Vagy ott van a Nano 913 ami meg 649k. Mi a külnbség köztük, képminőségben is van vajon? -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #107805 üzenetére
Élőben láttad, vagy mindezt fotóról állapítottad meg? Nekem volt nanocellás TV-m, felsőkategóriás, nem tartom parasztvakításnak, de korábban is volt hasonló TV csak épp nem adtak neki nevet, ahogy a QLED is volt a megjelenése előtt csal annak sem adtak nevet mindaddig amíg meg nem jelentke az OLED TV-k, a QLED névvel rengeteget "kaszáltak", sok embert megtévesztettek, még hasonlóan is írták így sokaknak fel sem tűnt, hogy 'Q' az az 'O'.
Jó a nano ha jól alkalmazásk, de ez manapság mindenre igaz. -
-
vargalex
félisten
válasz
Kiskutya #107044 üzenetére
Erre azt tudom mondani, hogy nálunk a szűk családi körben 4 LG LCD TV van (mind különböző típus, különböző méretek). Mind hibátlan. Életkoruk: 12 év, 7 év, 6 év és 1 év.
Viszont ugyan ilyen alapon mindenkit elriaszthatnék pl. a Xiaomi telefonoktól: 3 különböző modell (Redmi Note 4X, Redmi Note 4, Redmi Note 5) 4 különböző példánya esetén besárgult (beégett) a kijelző (előtte 3 példánynál produkálta ugyan ezt nálam az Alcatel Idol 2 mini S, majd az Idol 3 4,7" nem). Ennek ellenére is egy Redmi Note 7-em van, amit már 2 éve nyúzok...
-
cidalain
veterán
válasz
Kiskutya #107052 üzenetére
jó, senki nem gondolja, hogy ajánlani fogod, totál érthető.
de most itt konkréten 50 hozzászolásonként beírod hogy nálad mi volt, azaz nemhogy nem ajánlod, de ellenpropagandát nyomatsz
manapság ez legalább olyan visszás, mert simán gondolhatnálak egy "trollnak" is, aki a Samunál dolgozik. vagy a TCL-nél. mert ilyen világban élünk. akiknek jól működő LG tévéje van, azt nem tudod meggyőzni úgyse hogy az LG egy kalap kaki, aki meg újat akarna venni, annak meg nem feltétlenül releváns, hogy valakinek x évvel ezelőtt gyártott y és z típusú tévéi n idő után tönkrementek. az se mindegy, hogy egy tévé valakinél napi két órát megy este, vagy reggel nyolctól éjfélig folyamatosan megy.
szóval igen, be lehet írni a negatív tapasztalatot, illene pontos típusszámmal, mérettel, ha szervizes ügyintézés lesz, akkor annak a végeredményét is, aztán jólvan. nem kell ezt hetente felemlegetni, mert annak már nincs értelme. -
válasz
Kiskutya #107044 üzenetére
Azért mert nálad tönkrementek az LG-k, még nem lehet levonni azt a következtetést hogy az LG szar, és kerülni kell a márkát. Tipikus hiba, több topicban előfordul, hogy egyedi hibákból általános következtetés vonunk le.
Nálam még egy LG sem ment tönkre, pedig van 10+ éves, viszont tudok a családban Samsungról ami gallyra ment közvetlenül a gar lejárta után - most akkor kezdjem el terjeszteni hogy a Samsung szar? -
TeeJay
félisten
válasz
Kiskutya #100999 üzenetére
DIGI optikai hálózatunk van, csutka minőségű a DVB-C adás
DIGITV csomag van 105 digitális csatorna 36 HD csatorna
99%-ban csak a 36HD-t nézzük meg filmeket
SD adást évente 2x szoktam kb.
filmből meg 1080p az alap de már legtöbbször abból is BD-Remux volt
most meg ha sikerül 4K TV-t venni akkor 2160p vagy UHD Bluray lesz -
Rasnac
aktív tag
válasz
Kiskutya #100620 üzenetére
Kivan kapcsolva, ja. Most még direkt ytn megnéztem a ghost of tsusimát, és gyakorlatilag ahol a streamer feje van, még ha sötétebb a kép akkor az a sáv világosabb.
Sajnos ezvan, visszafogom küldeni és várok még kicsit a tv vásárlással. Lehet megvárom a következő gen-t. Azthittem ez a NanoCell lesz a jó választás.
-
válasz
Kiskutya #100485 üzenetére
Már én is a TCL felé nézelődök,ha következő évek azt mutatják,hogy jó tv-ket csinálnak jó áron továbbra is,akkor lehet pár év múlva cserénél az lesz a befutó.
Samsung sose volt rossz,az elmúlt 10-12 évben sok lett vásárolva a rokonságban és a baráti társaságban,nem nagyon volt rájuk panasz 1-2 kivétellel (durva felhősödés).
Én a WebOS miatt választottam LG-t,de kissé keserűszájízem van a kijelző cserés mizéria miatt,főleg mivel még most se tökéletes,.Most is van egy kicsi sávosodás,de nem zavaró mértékű az új panelnál. -
válasz
Kiskutya #100483 üzenetére
Cimborám tegnap este megkért,hogy segítsek feltenni a falra az új tv-jét.
75NANO903NA
Hát nem jutottunk el a felrakásig.
Olyan bevilágításos a tv...
Simogattuk a kijelzőt mikroszálas kendővel,átnéztük a beállításokat,de nem sokat változott,élvezhetetlen volt a képe.
Ma viszi is vissza.
Azért az nagyon durván felháborító és kiábrándító,hogy egy több mint 600e forintos tv-nél is ilyen minőséget kap az ember.
Azt hittem felrobban a feje,olyan ideges volt.
Kíváncsi leszek a cseredarab milyen lesz.
Azt mondta,ha az se lesz jó,akkor megy át Samsungra,az LG-t meg elfelejti.Már amikor az enyémet vettem 1,5 éve,már akkor mondta az Euronicses ismerős,hogy halomban hordják vissza az LG tv-ket az emberek.
Az enyém is kijelzőcserés volt (már az elején) és még most sem tökéletes. -
lordthomas
tag
válasz
Kiskutya #100455 üzenetére
Két hónapja vettem egy 7450PLA-t, hibás volt, mostanra sikerült csereigazolást szerezni. Ma jött meg az új, ami egy 55UN8003LA és nagyon vártam már. Természetesen pixel hibás, holnap vihetem vissza....
Így az elmúlt párszáz hozzászólás és a saját tapasztalatom alapján, lehet érdemesebb Samsung tv-ben gondolkodni!? -
Kiskutya
veterán
válasz
Kiskutya #100332 üzenetére
Itt vagyok most anyámnál mert neki adtam az 55uk6950 a fenti black screan YouTube videót elinditva ezt mutatja úgy hogy elméletileg nyomás mozgás hatására is rongalodhat. Na én úgy hoztam el kB 60km-t hogy a hátsó ülés oldalára támasztottam mert nem volt meg a doboza + egyedül vittem végig szorítva az 5. emeletre.
-
-
junior19
senior tag
válasz
Kiskutya #92488 üzenetére
Nem a szemeddel van baj, azok azok az értékek, amit ők mérnek. Speciális eszköz adja a mérőábrákat, sötét helyiségben. Nálad nem biztos, hogy mindkét feltétel teljesül. Ezért nem jó még azokat az értékeket sem másolni.
Csak abba gondoljuk bele, hogy ugyanazon körülmények között más fényerő értéknél fog a fekete szinted bezárni akkor ha van környezeti fény a helyiségben, s megint más fényerő értéknél, ha sötét van a helyiségben. -
blakey
titán
válasz
Kiskutya #92481 üzenetére
Akkor rosszul állítod be, az AVS-HD anyag elérhető és letölthető a neten, aszerint beállítva színhelyes közeli képet kaphatsz. Ha a TV-ken a gyári fehéregyensúly jól van beállítva akkor már nem feltétlenül van szükség a kalibrálásra. Mint mindenhez, ehhez is természetesen kell egy kis hozzáértés, látni, tudni kell mikor van az a pont ahol jó, eggyel felette vagy alatta már nem az. Ha nincs lehetőségem kalibrálni akkor mindig az AVS-HD lemezzel állítom be a képet és már volt olyan, hogy nem kellett kalibrálni a képet csak egy minimálisat, mert jók voltak az értékek.
De természetesen ha nem akarsz "normális" képet látni vagy épp más színvilágot szeretsz akkor természetesn úgy állítod be ahogy neked tetszik, de akkor azzal kell számolni, hogy a színek eltérőek a referenciához képest. -
junior19
senior tag
válasz
Kiskutya #92481 üzenetére
Ha megnézted a linket, akkor ott nincsenek értékek.
Ha ezek alapján állítod be, akkor biztosan nem lehet a kép sötét, homályos, színtelen.
Ezek határozzák meg a kép dinamikáját. Ha azt szoktad meg, hogy a fekete szinted magas, akkor lapos lesz a kép.
Ízléssel felesleges vitatkozni, nem is szoktam, nincs is értelme.
Nagyon ritkán iszom alkoholt, whiskyt nem is ismerem, de gyanítom, nincsenek arra szabványok, hogyan lehet fogyasztani.
A videó megjelenítésre viszont vannak, s ha már ezeket az alapvető dolgokat nem tartja be a felhasználó, akkor ne csodálkozzon, ha nem megfelelő a megjelenített kép. Ezek a beállítások egy kalibrálástól még nagyon messze állnak, ezek csak az alap dolgok, de ezt mindenkinek a saját körülményeihez kellene beállítani, nem pedig másolni máshonnan. -
commanDOS
senior tag
válasz
Kiskutya #92376 üzenetére
Reméltem, hogy bennem van a hiba. Amint a tv előtt leszek, ennek utána nézek. Köszönöm. A local dimming idegesít a leginkább. Nem értem, hogy ez a funkció hogy lehet jó bárkinek? Ehhez legalább 50-100 külön szabályozható direct led szegmens kéne, hogy nagyjából elássa a funkcióját, ne egy idegesítő villogás legyen.
-
Ironhide
tag
válasz
Kiskutya #92064 üzenetére
Szia!
Nos, nem csak hibákról érdeklődtem. Feljebb azért pár hibát említettek. A kérdés, inkább a HDMI csatira vonatkozott. Jól sejtem, legjobban akkor járok, ha az ARC megjelölésű csatira csatlakoztatom a pc-t? Kell vmi hozzá. Nem volt még ennyire okos tv-m.
Előre is köszi aki válaszol. -
twine
veterán
válasz
Kiskutya #91715 üzenetére
Szuper vagy,,,,köszönöm a jó hírt! Én aránylag friss LG tulaj vagyok! Van ugyan chremcast-em is, de jobban örültem volna, -ha már "smart" a TV-, hogy ne keljen eszköz a direkt (HBO GO)előfizetéshez!
Mostantól végre nem kell....
Ehhez kapcsolódik a kérdés:
Magic remote(LG AN-MR18BA) dedikált Netflix vagy amazon gombjaira rá lehet valahogy tanítani más alkalmazást? MInt pld az HBO GO!? -
Grande Ale
őstag
válasz
Kiskutya #91415 üzenetére
Pendrivra tettem az lg night vision demot. Szépen lejátsza, gyönyörű a kép, de inditáskot nem irja ki hogy HDR mint a ps-nél. Attól még az, csak azért nem írja mert pendrive-ról megy? A laptopom sajnos nem játsza le a 4k anyagokat, akad, öreg a gép. Marad a pendrive, vagy veszek egy külső merevlemezt.
-
junior19
senior tag
-
szucsinka
őstag
válasz
Kiskutya #91331 üzenetére
a boltban láttam a különbséget nagyon szép volt a nano cella kijelzo a többi LG hez képest
Tudom demó anyag volt rajta
YouTube 4k HDR Dolby vision videó piszkosul szép
PC játékok szuper
4K hdr film jó részletgazdag szép színek a fekete se rossz de tudjuk milyen az IPS
talán a fenyerő lehetne nagyobb nagyobb kontrasztal de ez ennyit tud
A Sony xf9005 biztos jobb sokkal de az ára is 260 k-val többHD DTV adás nézhető de nem jobb semmivel mint a fhd
Bekapcsoltam a foci módot és ki röhögtem ennyi -
-
blakey
titán
válasz
Kiskutya #91323 üzenetére
Valószínűleg nem szánnak több percet/órát a TV beállítására és minden gyártó másképp értelmezi a gyári beállításait, tehát ha megfelelő beállítást alkalmazunk valamint átnézzük az opciókat és a felesleges dolgokat kikapcsoljuk akkor nem lehet annyira ratyi egy kép. Én már nem is foglalkozom az ilyen beírásokkal, ha valaki elégedetlen a termékével akkor vigye vissza, monitoron keresztül nem nagyon lehet segíteni. Már többször tapasztaltam, hogy aki lefikáz valamit majd talál egy másikat ami jó valamint utána, több szóváltás után kiderül, hogy milyen beállítások mellett állapítja meg a kép minőségét akkor ott abba is hagyom, nem mérvadó és nem is lehet a véleményére alapozni. Kevés IPS TV-m volt, LG sem volt sok, de engem meglepett, hogy a sok negatív kritika ellenére milyen jól teljesít az SJ810V, persze itt is szentelni kellett egy kis időt a beállításokra, mert ugye alapból LD bekapcsolva, stb. De beállítottam és minden oké, VA mellett/után sem volt rossz szájízem.
-
-
-
blakey
titán
válasz
Kiskutya #91031 üzenetére
Nappal, napsütésben, narancssárga roló mögül ilyen, lehet látni, hogy nem tökéletes fekete de messze elfogadható kategóriába tartózik. Nyáron fotóztam, úgyis vannak/lesznek akik nem hiszik el, de az engem nem érdekel, ilyen és kész, pedig IPS panelről van szó és EDGE LED. Local Dimming és egyéb okosság ki van kapcsolva. 49SJ810V
-
-
kopi72
aktív tag
válasz
Kiskutya #91017 üzenetére
Szia, en a nagyobb 65sk8100 tervezem megvenni, de eddig oledet szerettem volna.
Beszeltem egy taggal, aki eladott egy 55b7v-t, es azt mondta h a mozgas darabos volt rajta (samsung qledet vett amugy ezutan), en nem lattam ilyen hibat, gondolom valami effectet hasznalt, de nalam a sotet jeleneteknel a total fekete kijelzes megakasztott... Egyszeruen nem moziszeru volt..szoval az oled alja, pl mint a b7v ennyire jo?
-
szzcsicsi
csendes tag
válasz
Kiskutya #90572 üzenetére
De valamelyik teljes ÁFA-s minusz. Én a 65SK7900 -et rendeltem 340 ről 278.Szerintem a Gramuron se lesz kevesebb.Azért most már elérhető áron vannak egészen jó tévék. Még ha 2-3 évente is cseréljük nem nagy bukó.Az első LED-emet sztem 500 körül vettem évekkel ezelőtt.És az se a csúcs volt
-
Dwatti
addikt
válasz
Kiskutya #90572 üzenetére
Régebben írtam hogy 1 éve figyelem az Akciós Tv árakat...
Szeptember végén leárazzák majd októberben felemelik és Glaomur, BF akcióban esetleg ismét leárazzák.
De általában a szeptemberi ár volt a legbarátibb
50UK6950 2 hete MM ben vettem 176e volt most féláfás akcióban 183 e -
bagaba1
tag
válasz
Kiskutya #90278 üzenetére
Persze igazatok van, saját vélemény a döntő, mindenki máshogy látja, csak azért érdekel más véleménye is, hogy nem csak én túlzom el ezt a problémát. Rendelgetni nem szeretnék, ha egyet megveszek, szeretném már elkerülni a nyűgöt a visszaküldözgetéssel, valamint az üzlettel szemben sem tartom korrekt dolognak. Ma MM-ban ismét nyomkodtam, vittem pár videót magammal. Sony, Panasonic, Philips abszolút kiesik android miatt, hihetetlen hogy képesek bármilyen funkció alatt belassulni vagy akár lefagyni. Samsung még egész korrekt, bár a szolgáltatások miatt továbbra is az LG pártján maradnék.
Ami meglepett, hogy ugyan van különbség egy UK6950 és SK8500 között(rengeteg), de számomra nem ér meg ekkora felárat jelenleg. Nagyon úgy vagyok hogy most veszek egy 55UK6950, 55UK7550, 55SK7900 típust(attól függ melyiket kapom meg jobb árban), majd pár éven belül OLED-re váltok, ha ez a méret elérhető lesz már 300e környékén. Jelenleg nem igen találni 420e alatt belőlük, pedig egy hatalams szakadék van köztük, és az SK8500 között, árban viszont ez alig érződik már.
Ha láttok valahol 350e alatt 50" vagy 400e alatt 55" OLED-et, kérlek értesítsetek.
-
blakey
titán
válasz
Kiskutya #90200 üzenetére
Mindegy milyen, a lényeg a jó fényerő eloszlása, ha ez nem valósul meg akkor kuka, mindenféle háttérvilágítású LCD-m volt, a legfoltosabb egy Direct LED-es volt egy Panasonic személyében és a Direct LED-esek hátránya, hogy a széleknél bizony lesz egy "sötétebb keret". Meg a mai nap többszür említett FALD sem ér gyakorlatilag semmit, minden LCD-n kikapcsolok ilyen "képjavítókat", zónától függetlenül, engem zavar.
-
Móncsa
aktív tag
válasz
Kiskutya #90160 üzenetére
Nekem nincs ikszbokszom meg pléjsztésönöm én a tv-t tv adások nézésére használom .
Eurosporton Giro Tour Vuelta
BL EL angol spanyol focimeccsek ahol adják , most éppen sehol mert a fidesz megvette és eltüntette spieler2 .
M4 HD-n F1
Motogp ahol éppen adják de leginkább Novasport HD vagy Arena sport HD
Néha nézek 1-2 filmet HBO Cinemax meg itt ott ahol éppen van.oszt ennyi.
Lehet néha megnéznék egy két youtube videót is meg a Netflixet bár azt még sosem láttam és nagyon azt se tudom mi az de itt sokan azt nézik akkor rossz nem lehetErre kellene a tv.
Erre melyik lenne akkor a jobb.
-
gago1975
őstag
válasz
Kiskutya #90135 üzenetére
Szia.
Azért remélem tudod, hogy az összehasonlításod a 6307-es és ez között nem teljesen korrekt.
Aki régóta itt van fent a topikban tudja, hogy az UJ620/6307-es egy budget olcsó kategória, nem lehetett akkor sem összehasonlítani az UJ670/701/7507-es modellekkel.
Se képminőségben sem sehogy nem ütötték meg azt a minőséget.
Kb olyan mintha egy fapados 1.0-ás akármilyen autót akarnál egy nagyon felszerelt középkategóriás 1.6-2.0 literes turbós mostani autóval összehasonlítani.
Ha mondjuk egy UJ670/701/7507-el hasonlítottad volna össze akkor azt mondom, hogy igen megértelek.
Anno mikor itt mindenkinek mondtuk, hogy nem érdemes 620/6307-est de még 634-635-öst se megvenni mert nem az a minőség, akkor mindenki meg volt sértődve.
Ez a Tv-d pedig azért az UHD-k közül nagyon erős közép kategória.
Használd egészséggel és remélem nem lesznek olyan rossz élményeid mint az előzővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest