- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
Az alany egy 2021-es WebOS 6.0-ás tévé (OLED, de ez most lényegtelen).
Sokszor használom a belső médialejátszóját kényelmi okokból (ha valamivel nem tud megbirkózni, arra meg van egy Zidoo-m).
Még mostanában is jönnek rá szoftver frissítések, legutóbb kb. egy hete.Egy furcsa dolgot tapasztaltam, ami eddig nem volt.
Ezelőtt, ha megszakítottam a lejátszást (PAUSE), akkor egy idő után elindult a "tűzijátékos" képernyőkímélő.
Most is elindult, de kicsit tovább voltam távol és mire visszaértem, nem a képernyőkímélő futott, hanem egy teljes képernyős reklám...Más is tapasztalt ilyet?
-
gulyasa
őstag
Köszi a választ, de sajnos nem segített.
Nekem is van közel 10 éves távirányítóm (a régi tévét ilyen régen vettem), de pár dolog nem úgy működik vele az új tévén, a dedikált gombok nem mindenhol csinálják azt, amit a feliratuk szerint kellene...
De a lényeg, hogy a régi tévé bekerült a lányom szobájába, természetesen a saját távjával együtt.
Rákerestem a te AKB7585501 típusúdra (nem ismerem), de az tavalyi(?) magic remote(?), MR20GA a másik "neve" és a webos verziódból is látszik, hogy neked 5-ös van a tévéden, tehát nem ez érdekel, hanem a hagyományos változat, ami az én WebOS 6-osomhoz kellene az MR21GC mellé (néha helyett). -
gulyasa
őstag
válasz
asdf_ #107095 üzenetére
Sajnos nem jött be a tipp.
Az lg.com-on rákeresek a tévé adatlapjára, ahol tényleg írja, hogy a magic remote "támogatott, nem tartozék". Aztán rámegyek a terméktámogatáson belül a használatikra, de abban már nem a hagyományos, hanem az MR használatáról ír...Szóval megnézné valaki nekem, aki 2021-es WebOS 6-os tévét vett, és hagyományos távirányítót kapott hozzá, hogy a távirányító hátulján lévő címkén mi a model száma?
(Ismétlem, nem az MR érdekel.)
-
gulyasa
őstag
Az idei LG tévéknél (WebOS 6), amelyekhez nem magic remote--t adtak (de kompatibilisek vele), az azokhoz mellékelt hagyományos távirányítónak mi a tipus száma?
-
gulyasa
őstag
válasz
OldMike #95147 üzenetére
Nem egészen csak erről van szó.
Ha akarnák, meg tudnák oldani, de mivel nem az új "flagship" példányokról van szó, így nem is erőlködnek velük...Kapcsolódó cikk tavalyról: Kitört az okostévé botrány
(Nem tudom, hol tart az ügy.)
Más...
"Nekem nem jött még frissítés"
A tévé is rá van kötve közvetlenül a netre, vagy csak az iptv-hez kötődik HDMI-vel? -
gulyasa
őstag
Kis érdekesség.
Van egy 2012-ben vásárolt LG 42LW5500 tévém (2011-es modell). Évek óta nem foglalkoznak már vele.
Egy letűnt korszak (otthoni 3D mozizás) egyik utolsó "emléke"...
Utoljára 2016-ban jött ki rá legfrissebb firmware, ami a 06.01.36 volt.
Az utóbbi évek alatt "csak" annyi változott, hogy az okostévé menüből folyamatosan eltűntek olyan alkalmazások, mint pl. a Youtube, vagy az MTVA Archívum Médiatár, vagy további médiamegosztó oldalak lejátszó kliensei...Ma reggel bekapcsoltam és láss csodát, új firmware: 06.01.46!
A (nekem) hiányzó alkalmazások nem kerültek vissza - sajnos valószínűleg nem is fognak a megújítatlan licenszek miatt...
De pl. az utóbbi időben furcsán működő EPG megjavult.
További pozitív vagy negatív változást egyelőre nem vettem észre. -
gulyasa
őstag
válasz
hakydakillah #89844 üzenetére
Furcsa...
Nálam egy kisebb verzió van (42LW5500). Pár héttel ezelőtt nekem is előadta a távirányító a nagy halált, némelyik gombra nem reagált - persze az elemcsere ezt nem oldotta meg.Mivel 6 éve vettem a tévét, a távirányítón is meglátszik az elhasználódás, pár gomb felirata jól megkopott, ezért kapva-kaptam az alkalmon, és rendeltem egy kompatibilis (utángyártott) távirányítót. A legolcsóbbat, amit találtam. (Előreutalásos szállítási díjjal együtt összesen 3190 Ft-ba került)
Az eredeti típusa AKB72914050 - ez a gomb világításos típus.
Az utángyártott típusa: AKB72914276J.
Utóbbin sajnos már nincs gomb világítás, az INFO és a RATIO gomb nem teljesen ugyanott van, valamint a lejátszás vezérlő gombok között van REC gomb is.Tudom, eredetileg az LW5590 volt felvétel/timeshift képes, de az LW5500-asok gyakorlatilag csak "szoftveresen" voltak lebutítva. Mellicony Fully8-as szerviz távirányító segítségével meg lehetett buherálni a tévé "agyát" és felvétel/timeshift képes lett...
Az a poén, hogy mikor megérkezett az utángyártott távirányító, valahogy megjavult az eredeti is...
Nem baj, jó lesz az még tartalékba. -
gulyasa
őstag
válasz
Rókabajusz #89830 üzenetére
Én csak a laikusként bennem is felmerülő kérdések egy részét soroltam fel.
Vannak itt jobban hozzáértők is. -
gulyasa
őstag
válasz
Rókabajusz #89824 üzenetére
Jó pár dologban eltérnek. Neked kellene előbb kialakítanod valamiféle "igényt", hogy mi is kellene neked.
Ami egyértelmű: az UJ-k régebbiek, a WebOS verzió is régebbi.
Aztán vannak hasznosabb - nem mellékes - dolgok is, amiből ki lehet indulni:- Mennyi HDMI-s eszközt akarsz rácsatlakoztatni egyszerre?
- Mennyi USB-s eszközt akarsz rácsatlakoztatni egyszerre?
- Hova/mire rakod a tévét, melyik fajta talp jó? Jó-e a két(szer két) pontos talp vagy a félhold alakú a jobb?
- Kell-e magic remote távirányító? (valamelyik csak kompatibilis, van amelyiken meg van az "előkészítés" is, vagy a másikhoz eleve van is mellékelve ilyen távirányító)
- Kell-e a felvétel/timeshift funkció?
- Kell-e fejhallgató kimenet?
...stb.És még lehetne sorolni a kérdéseket, csupán az LG oldalán végrehajtott összehasonlítás eredményében megjelölt eltérések alapján...
-
gulyasa
őstag
válasz
Partizan182 #89795 üzenetére
Lehet, hogy igaz, amit írsz, de van benne némi logikátlanság.
Szerintem annak idején 3D TV-t az esetek többségében olyan vásárolt, aki pont a 3D miatt vette meg - mint én. Nem kétszeri alkalomra.
Miért vették volna meg a drágább (3D) tévét, ha pl. olcsóbban is vehettek volna egy kiváló, nem 3D-s tévét vagy ugyanazon az áron egy nagyobb képátlójút?Az "érdektelenség", mint a gyártók indoka a technológia kinyírására elég átlátszó.
Egyszerűen arról van szó, hogy nem kaszáltak annyi bevételt egyszerre az elején, mint amennyire számítottak.
Mint ahogy az előbb az egyik kolléga írta, filléres technológiáról van szó - értsd: a gyártási plusz költséget tekintve a bevételhez képest.Csak sajnos a gyáraknak és cégeknek rövid és hosszú távú gazdasági tervei vannak. Ha kicsit is eltér a valóság, akkor azonnal változtatni kell...
Találjunk ki "ÚJ"-at, nézzük, mi lesz az UHD-vel, hajlított nyomorék tévékkel, rakjunk beléjük szuper-intelligens képfeldolgozó processzort, ... stb. stb. stb.
Ugyan kibírnak-e majd kb. 6-7 évet, mint a "home 3D"? -
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Helló!
Egy LG 42LW5500 típusú 3D tévé veterán tulaja vagyok (2011-es típus, én 2012-ben vásároltam).
Még mindig jól működik, de vannak már jelei az elhasználódásnak. Lassan nyugdíjba kellene küldeni.Tudom, a TV gyártók már nem igazán a 3D-ben látják a jövőt, de azért - az állításuk ellenére - még bőven van elérhető 3D tartalom és még lesznek is.
A mostani kínálatból melyik típust ajánlanátok, jó ár/érték arányban, ami tudja a (passzív) 3D-t, 43" vagy max 50" méretben?
(Az LG oldal elég gagyin működik, mióta utoljára odalátogattam. "3D TV" kategóriában két típust ad ki: 55EG910V és 55EG920V - "ugyanaz" a TV FullHD és UHD változata. Nem is jelzi, hogy lenne kisebb képernyő méretben vagy más típus...)
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #68088 üzenetére
Ismét köszönöm a tippet.
Azóta én is ránéztem az LG oldalára és keresgélés közben én is az LF630V szériát találtam a legmegfelelőbbnek.
A típusok között találatként még ott volt az LB580V és az LB650V, de azok úgy látom már annyira kifutottak, hogy webáruházakban sem lehet rájuk találni, nem kaphatók már.32" alatt egyik típus sem tudja a DVB-S2-őt, így a konkrét jelölt nálam is a 32LF630V (vagy 32LF632V).
Tudom, hogy az ajánlások nagyobb méretet indokolnának, de azt arra találták ki, hogy az ember kiélvezhesse igazán a FullHD előnyeit. Nagyanyámat meg nem az fogja érdekelni.És most pedig egy kis Samsung gyalázás, ha már megszóltatok a Samu-s kérdés miatt.
Ott is rákerestem a feltételeknek megfelelő típusra, de náluk az új 200+ ezer forintos csillivilli hajlított UHD tévéken kívül egyikben sincs DVB-S2 tuner és képátlóban is a 40" a legkisebb (ami már nem férne be a régi tévé helyére).
Meg nehogy már nagyanyámnak előbb legyen UHD tévéje, amit ki sem tud használni... -
gulyasa
őstag
Nagyanyám tévéje kb. 30 év után végleg kimúlt (nem most, de csak most szólt, mikor hazalátogattunk az unokával).
Mivel DIGI műholdas szolgáltatásra fizetek elő nekik, ezért most S2 tuneres LCD tévét keresek, kizárólag tévéadások vételére.
Az új tévével szemben támasztott elvárások:
- képátló: egy 55 cm-es tévét váltana le, tehát a képernyőméret ehhez igazodjon, nem kell túl nagy képátlójú, max. 2 méterről nézi (szerintem még a 32" is nagy lenne oda)
- DVB-S2 tuner
- SMART-CAM foglalat
- középső állványos legyen (a vitrinen nem férnének el a tévé két szélén lévő talpak)
- USB - egyrészt családi fényképek/videók megnézésére, másrészt csatornák lementéséhez, sorrend szerkesztéshez, visszatöltéshez (LG hotelmenüs módszerrel, vagy menüből megoldható legyen a lementés és visszatöltés - szívesen beüzemelem neki, de így könnyebben karban lehetne tartani időnként, csak a laptopot kellene elvinnem hozzá)Ami nem fontos:
- nem kell 3D
- okostévé képességek sem kellenek, sosem lesz internetre kötve
- nem kell WiFi/LAN.Márka terén én inkább az LG felé hajlok (nekem itthon olyan van a passzív 3D miatt), de a Samsung is szóba jöhet.
Árkategóriát nem mondanék, de szeretnénk minél olcsóbban megúszni - a megadott feltételek mellett. -
gulyasa
őstag
Egy furcsa dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Van egy 2012-ben vásárolt LW5500-as tévém (2011-es modell).
Eleinte érdekesnek tűntek a smart rész applikációi, de már jó régóta rájuk sem néztem. Csak tévézésre és filmnézésre használom a tévét.A napokban lehetett regisztrálni 30 napos ingyenes HBO GO használatra, amit meg is tettem.
A furcsaság most jön, szerettem volna a tévét (is) ráizzítani, de a smart részből eltűnt az HBO GO. Pedig határozottan emlékszem rá, hogy volt ilyen és a tévé firmware sem volt frissítve, tehát ettől nem tűnhetett el...Valaki találkozott már hasonlóval és van rá megoldás, hogy újra visszakerüljön az appok közé az HBO GO?
(Felnéztem az lgappstv.com-ra is, de ott nincs nyoma külön letölthető app-ként.)
-
gulyasa
őstag
válasz
Danika256 #40910 üzenetére
Már leírtuk egy-kétszer a lehetőségeket:
- a saját távirányítójával nem lehetséges
- szervizes távirányítóval (vagy a régi jó - csak már nem kapható - meliconi Fully8 RC-vel) és a megfelelő kódokkal
- egy MP3 lejátszóba csatlakoztatott audio kábel másik végére egy infra LED-et forrasztasz és egy speciális hangfájlt kell lejátszani
- linux-hoz van script PC-ről belépéshez
- androidos telefonokra van lg service menu app (úgy tudom, ez fizetős)
- infrával is rendelkező telefonokhoz (ilyen nem sok van) is van másfajta tanítható távirányító app -
gulyasa
őstag
válasz
jujeana #40853 üzenetére
Remélem ugye hallottál már arról, hogy léteznek mindenféle jack-RCA/RCA-jack átalakítók? Tele van velük a teszkósanjúroniksz...
Amúgy a legelegánsabb megoldás az lenne, ha közbülső elemnek ~ 10eFt-ért beszereznél egy optikai-RCA konvertert - létezik belőlük 5.1-es is:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=5.1+optical+rca+converter&_sop=15(Persze a legeslegjobb megoldás egy házimozi erősítő és egy 5.1 vagy 7.1 hangfalszett lenne, de hát az sok pénz...)
-
gulyasa
őstag
válasz
Zirowe #40849 üzenetére
Tudok róluk, a ledes megoldásra is emlékszem (sokan már nem tudtak venni fully8-ast és ez volt a szervizmenübe jutás alternatívája).
Mivel én nem használok mp3 lejátszót, meg amúgy is szeretem a kényelmesebb megoldásokat, meg kellett egy multifunkciós távirányító, ezért én még tudtam szerezni magamnak egyet.
Egy dolgot nem tudok vele irányítani, az Egreat R6S-emet - de multimédia lejátszókhoz eleve nem is ajánlják/ajánlották. -
gulyasa
őstag
válasz
Zirowe #40847 üzenetére
Vagy ezer évvel ezelőtt volt egy Asus A696 PDA-m, annak volt IrDA portja. Arra pl. voltak annak idején Windows CE/Mobile/PocketPC-s tanítható távirányító segédprogramok.
A tanítás szó szerint értendő, mivel az IrDA jelet is tudott fogadni - ez volt a jó benne -, pl. mindenféle kódok ismerete nélkül egy létező távirányító összes funkcióját be lehetett "scannelni" vele és aztán akár kombókba szedve többlépéses feladatokat is meg lehetett oldani egy érintéssel (vagy "koppintással"...) -
gulyasa
őstag
válasz
Hofeher #40838 üzenetére
Elvileg csakis szervizes távirányítóval - megfelelő kódok ismeretében.
Én a meliconi Fully8-at használom.
És persze azt is említettem, hogy ez nagyjából a v05.11.08 és az azelőtti firmware-ekre érvényesEgyébként egy tényt elfelejtettem leírni.
A tévé minden egyes újra ki/bekapcsolása után eltelik kb. max fél perc, mire használatra kész a HbbTV (Médiaklikk).
Azután már bármelyik támogatott csatornára váltasz, azonnal megjelenik a "piros gombra kattintás lehetősége". -
gulyasa
őstag
válasz
HDDFHD #40827 üzenetére
LW5500 + DigiTV kábelszolgáltatás
Na emberek, köszi a segítséget, némi próbálkozással működésre tudtam bírni a tévémen a HbbTV szolgáltatást.A helyes "kombináció" (az én tévém esetében):
- szervizmenüben a HBBTV értékét "2"-esre kell állítani
- a BEÁLLÍTÁS-on belül az OPCIÓ menüben az országot "Németország"-ra kell állítani
- az előbbi lépés miatt hagyni kell, hogy újrahangolja a tévé a csatornákat (én még a régi bevált edanktll szerkesztőt használom, abban nem találtam meg, hogy lehetne a csatornamentésemben - TLL - az országot átállítani)
- vissza a BEÁLLÍTÁS / OPCIÓ menübe, ahol ezek után megjelent a "HbbTV" menüpont, ezt "Be"-re állítani.Valójában kész is vagyunk.
Ezután már ha olyan csatornára váltasz, ahol van HbbTV szolgáltatás, akkor annak neve megjelenik a bal alsó sarokban (egyelőre csak a "Médiaklikk" nevű létezik a "birodalmi" csatornákon: m1, m2, Duna, Duna World és a tévével digitálisan fogható Petőfi, Kossuth, Bartók rádiókra kapcsolva). Ezzel jelzi, hogy a távirányító piros gombjával indítható a Médiaklikk. -
gulyasa
őstag
válasz
HDDFHD #40796 üzenetére
Még mindig az LW5500-ról van szó.
Kipróbáltam a Csehországra átállítást.
Először azért idegenkedtem tőle, mert tudom, hogy ilyenkor törlődnek a beprogramozott csatornák és újra kell hangolni a tévét. A lementett TLL fájlból visszatöltés a mostani kérdéses esetben nem használható, mert abból nem csak a csatornákat kapom vissza, hanem visszaáll Magyarországra is.Na de most rászántam egy kis időt, átállítottam Csehországra és megvártam a csatornák automatikus lehangolását/tárolását.
Időközben megnéztem a szervizmenüben a HBBTV opció 0-3 értékek között változtatható - ilyenkor ugyanott az "area code" értéke is automatikusan megváltozik.
Próbáltam az összes variációban, de sehogy sem jelenik meg a tévé menüjében a HbbTV.Szóval egyelőre passzolok...
Ha valaki másnak van egyéb ötlete, én nyitott vagyok rá. -
gulyasa
őstag
válasz
HDDFHD #40796 üzenetére
HDDFHD: Ezt kipróbáltad, hogy úgy tényleg működik-e? Vagy nem okoz-e rendellenességet a "sima" EPG vagy egyéb szolgáltatások működésében?
petya2012: A HbbTV egy internetkapcsolatot is igénylő bővített szolgáltatás. Pl. egy részletesebb EPG funkciót is jelent - nem csak az éppen nézet csatornán futó műsor címét, tartalmát vagy a következő műsorokat láthatod, hanem előzeteseket is megnézhetsz. vagy tévénézés közben rengeteg kiegészítő információ megjelenítésére képessé teheti a tévét: hírek, időjárás, már lejátszott focimeccsek végignézése, eredmények megnézése, nyilvános webkamerákra csatlakozás, stb. - a lehetőségek száma végtelen, illetve valójában a tartalomszolgáltatóktól - az éppen nézett tévécsatornától függ.
-
gulyasa
őstag
válasz
LucasGrant #40784 üzenetére
Mint azt említettem, a szervizmenüben aktiválva van (HBBTV = 1) - sőt ott eleve aktiválva is volt, mert ahhoz sosem nyúltam.
(Mondjuk azt nem néztem, hogy 0 és 1-en kívül másra lehet-e állítani...)
Ennek ellenére az opció menüben semmi nyoma a HbbTV-nek. -
gulyasa
őstag
LG 42LW5500
Ha még emlékeztek rá, ez egy 2011-es modell. Volt egy "prémium" testvére, az LW5590 széria.
A kettő közötti különbséget (pl. DVR, USB hub, stb. aktiválása) el lehetett tüntetni némi szerviz távirányítós (meliconi Fully8) szervizmenüs trükközéssel. Persze ennek az (is) a feltétele, hogy a TV firmware-ét nem szabad v05.11.08-asnál újabbra frissíteni.A fenti bevezető után rátérnék arra, miért is kezdtem el kutakodni ennyi év után újra a szervizmenüben.
Nemrég az MTVA-s (földi sugárzású digitális m1, m2, Duna, Duna World) csatornákon elindították a HbbTV szolgáltatást. Aztán a minap a kábeltévé szolgáltatóm (Digi) honlapján is megjelent, hogy július 1-től nálunk is elérhető a HbbTV szolgáltatás az arra képes készülékeken.Nos annak idején az is ismert volt, hogy van még egy különbség az LW5500 és az LW5590 között: az utóbbi támogatja a HbbTV-t is. Ez akkor itt Magyarországon lényegtelen infó volt, de most a fentiek figyelembevételével aktuális lehet.
Arra jutottam, hogy szervizmenüs trükközéssel ezt már nem tudom megoldani. Megnéztem a szervizmenüben a területi beállításoknál aktiválva van ugyan a HbbTV, de a tévé opció menüjében annak semmi nyoma.
Van-e valakinek ötlete, hogyan lehetne aktiválni az LW5500-ason a HbbTV-t?
Vagy létezik olyan szoftveres (vagy hardveres?) különbség is a két típus között, ami miatt eleve lehetetlen dologra vállalkoztam? -
gulyasa
őstag
válasz
nufenen111 #27730 üzenetére
És azt is vedd figyelembe, hogy a kiállított tévék "áruház" módba kapcsolva "vakítják" a reménybeli vevőket...
-
gulyasa
őstag
válasz
Lajos_ #27686 üzenetére
A HDMI korszak előtti házimozi erősítőkkel rendelkezők ezt a megoldást - természetesen - nem választhatják.
Amúgy nem te találtad fel a spanyolviaszt, mivel az RCA-s A/V kábeles korszakban is hasonlóképp "csináltuk" - viszont ez csak a videokábelre igaz, még ott voltak az audio kábelek. Sok videokábel bekötve az erősítőbe és aztán abból egy kimenet a TV felé.
Nos nekem is réginek számító erősítőm van, de egy új erősítőnél sem úszod meg a sok kábelt - legalábbis a HDMI-ket. A sok eszközt is be kell kötni valahová. Én azért kénytelen vagyok még mindig audio kábeleket használni, de legalább az erősítőmön van két optikai és egy kompozit digitális bemenet erre, az máris három eszköz. A TV-n meg van 4 HDMI bemenet. Ebből 3-mat állandó eszközök foglalnak el (médialejátszó, STB, HDMI felskálázós DVD a régi lemezek miatt), egy pedig szabadon van hagyva a HD kamerának, amit néha rá szoktam kötni.
Viszont HD hangok így is felejtősek (médialejátszó), DTS HD-ből csak a core használható, de nekem az is bőven elég. -
gulyasa
őstag
LW5500
A Smart rendszerből egy ideje már nem használtam az MTV Videotár alkalmazást - azelőtt sokszor néztünk rajta régi magyar filmeket, sorozatokat, meséket, stb.
(És a fw sem volt frissítve azóta sem.)Most ismét néztem volna valamit a régi időkből... és azt vettem észre, hogy már nem elérhetők a filmek, csak híradó, sport, meg időjárás felvételeket lehet megnézni egy-két napra visszamenőleg, csak ezen kategóriák között lehet keresni is.
What a...?!
Pedig ha számítógépes böngészővel megyek fel az MTV Videotár oldalára, akkor rendesen ott van minden (filmek, műsorok, stb.)Esetleg másnál elérhetőek az alkalmazásban a filmek is? (újabb TV, újabb/legfrissebb fw?)
-
gulyasa
őstag
válasz
rayman2006 #26825 üzenetére
Én tavaly a 42LW5500-asomat a Pc-Dream Shop-tól vettem - meg mások is vettek tőlük más készülékeket is, mindenki elégedett velük, beleértve magamat is.
Ha jól emlékszem egy-két napja megint írta itt valaki, hogy tőlük vett LG tévét, leellenőrizte az LG-nél és tényleg hivatalos LG (gyári) garanciát adtak hozzá.Saját munkatársuk szállítja ki a tévét (mondjuk a lakásba felhozni segíteni kellett neki, mert egyedül volt), összeszereli, beüzemeli. Korrekt.
-
gulyasa
őstag
Azokat a fórumtársakat kérdezném, akiknek szintén LW5500-asuk van.
Tavaly, amikor megjelent az első olyan fw, amely megakadályozta a szervizmenüben a rejtett PVR, USB HUB és a THX funkciók aktiválását, akkor "visszabutítottam" a tévét a v05.11.08 fw-re és az automata frissítést is kikapcsoltam.
Valójában azóta sem használtam a PVR funkciót - erre a célra továbbra is egy DVB-C tuneres STB-t használok (amellyel ráadásul úgy lehet felvételeket készíteni, hogy más eszközökön is probléma nélkül lejátszható...)Arra lennék kíváncsi, hogy az időközben kiadott gyári frissítésekkel - a legfrissebb v06.01.28-al bezárólag - jött-e valami hasznos javítás is?
-
gulyasa
őstag
válasz
::Trunks:: #26408 üzenetére
Úgy látom, sikerült egy régi
szutykot... elnézést, legalább 4 éves típust beszerezned...
Használt? Ha igen, akkor semmi sem garantált.Első kérdés: mihez és hogyan csatlakoztattad a TV-t? Lehet, hogy amihez csatlakoztattad, csak videó kábelt használtál, az audiót nem vezetted át.
Ha viszont antennáról akarsz nézni DTV-t, kábeltévét, amihez tuner kell, a némaság attól is lehet, hogy nincs beállítva rendesen a hangnorma.
(Vagy ne adj' isten akár a hangot dekódoló chip is tönkremehetett, nem lehet tudni...)A bekapcsolás utáni nyelvválasztós, területbeállítós, stb. lépéseket végig kell vinni és végigszenvedni (ha szükséges) az automata csatornakeresést.
Ha viszont minden egyes bekapcsoláskor végigcsináltatja veled ezt az inicializálást, akkor valami memória (flash?) gondja lehet...A távirányító beszerzésére két lehetőséged van:
Eredeti távirányítót valószínűleg nem kapsz olcsón, viszont a nyomok szerint az LG3000 távirányítója több LG típushoz is használható - és természetesen néhány másik LG típus távirányítója jó lehet az LG3000-edhez.
Még az ebay-en is elég nagy a szórás a kompatibilis LG távirányítókban: ~1400 - 6400 Ft-ig, de ez esetben szállítási költséggel együtt a legolcsóbbat sem úszod meg 2500 Ft alatt. Valójában a képek alapján összesen 2 különböző távirányítóról van szó, különféle árfekvésekben:
http://search.eim.ebay.hu/?kw=19lg3000+remote&el=3&en=50&elc=-2&ep=1&es=21
A taviranyito.org-on ezek 2700 - 7000 Ft-ig vannak, plusz 1000 -1200 Ft a szállítás.A másik lehetőség, hogy veszel egy univerzális/programozható távirányítót.
Pl. nekem van egy "nemmondommegmilyencélrabeszerzett" Meliconi Fully8RC-m. Megnéztem, az is ismeri az LG3000 a megfelelő kód (1555) megadása után.
-
gulyasa
őstag
válasz
szkury #26358 üzenetére
Ha pedig nem ragaszkodsz az LG márkához és bátor vagy az ebay-hez, akkor a következő kulcsszavakra keress rá:
"circular", "polarized", "passive", "3D glasses"
A találatok száma (szinte) végtelen), az árak átszámítva a 350Ft-os gagyitól a 20ezerFt-os Aviator-kinézetű, egyben teljes értékű UV-szűrős napszemüvegig... -
gulyasa
őstag
válasz
szkury #26358 üzenetére
Nem a legújabb típus - a nyomok szerint -, én is csak valami orosz oldalon találtam rá. Az LG oldalakon ismeretlen.
Elvileg passzív 3D technológia, szóval egyszerűen szerezhetsz hozzá szemüveget úgy is, hogy elmész egy pláza moziba valamelyik 3D filmre és megtartod a szemüveget.
Vagy vennél (és esetleg ragaszkodnál az LG márkához):
LG AG-F200 (2db-os, a 2011-es TV-khez adták)
LG AG-F215 (az előbbi 5db-os más-más színű "party pack"-ja, szintén a 2011-es TV-khez adták)
LG AG-F310 (1db-os)
LG FPG-210N (1db-os) -
gulyasa
őstag
LG 42LW5500
Úgy látom, az LG támogatás oldalára a dátum szerint 1 hete került fel a letöltésekhez a legfrissebb fw: v06.01.28Valaki márka/típus társ frissített már erre? Lényegi változások?
-
gulyasa
őstag
Nagyjából az lenne az ideális, ha a tévé középvonala a szemmagasságban van.
Az ülő helyzetben lévő néző szeme kb 1-1.2 m magasságban van (ezért olvashattad valahol az 1.2 m-t).
De ez amúgy nem egy egzakt érték, mert mi van, ha valaki nem ülve akar tévét nézni, hanem mondjuk elterülve egy kihúzható ülő/fekvő garnitúrán.
Egy a lényeg (illetve kettő):
- túl magasan a tévé azért nem jó, mert akkor kifárad az ember nyaka a filmnézés közben
- túl alacsonyan sem jó, mert főleg fekvő helyzetben, alátámasztott/párnázott fejjel, ha minél lejjebb vagy fejet előre döntve kell nézni a tévét, akkor könnyen belealszik az ember (talán a nyaki erek nyomódnak, vagy valami ilyesmi)Szóval ez attól függ, milyen (test)helyzetben nézed általában a tévédet.
Szerk.: Nagyjából emiatt rossz megoldás az olyan szekrénygarnitúra, ahol a tévének egy adott hely van, adott magasságban, mert akkor igen szűkek a lehetőségek az elhelyezésre.
De ezt most csak úgy megjegyeztem, mert fali konzolra vonatkozott a kérdés.
Ebből a szempontból egy kivetítő egy állítható magasságú vászonnal lenne az ideális minden helyzetre. -
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #18603 üzenetére
Amíg figyeltem, kettő volt, de akkor rosszul emlékeztem, hogy a másodiknál azt írták, visszaálltak az értékek...
Amúgy én már az első ilyennél (már nem emlékszem a verzióra), amikor megnyílt a lehetőség a downgrade-re, rögtön visszacsináltam a 05.11.08-ra. -
gulyasa
őstag
válasz
Indiant #18601 üzenetére
Szerintem leírtam, hogy LW5500...
Az LM-ekben nincs olyan rejtett funkció, amit visszabutíthattak volna, mint az LW-ben.(LW5500 annyiban tér el az LW5590 tesótól, hogy alapban nincs benne PVR és nem támogatja az USB HUB-ot, de szervizmenüben ezek bekapcsolhatók - voltak... meg még egy-két apró okos dolog. De aztán először jött egy olyan frissítés, amelyben a már beállított értékeket "freeze"-elte, tovább változtatni már nem lehetett rajtuk. Aztán jött még egy fw, amiben már az értékeket is visszaállította alaphelyzetre: no PVR, no HUB ...)
-
gulyasa
őstag
válasz
stomi76 #18598 üzenetére
LG-knél sajnos előre sosem lehet tudni, mit "javít" a következő fw. Csak utólag jönnek a tapasztalatok, hogy mit csesztek el éppen (pl. LW 5500-asoknál hackelhetőség fokozatos lehetetlenné tétele, meg ilyenek - szerencsére megoldható a downgrade, úgyhogy az LG beny...hat...).
-
gulyasa
őstag
válasz
petoth #18463 üzenetére
"Egyelőre nagyon csalódott vagyok, mert ha benne van a TV-ben a médialejátszó, akkor játsszon le minden olyan formátumot normálisan, ami szerepel a leírásban. Ne kellljen már külön média lejátszót (jelen esetben blue-ray) használnom a tévéhez."
Ezt ugye nem gondoltad komolyan...
Nem érdemes sokat várni a tévék beépített lejátszójától.
A tévék már csak hardverben sincsenek a közelében sem a dedikált médialejátszókhoz - nem beszélve az asztali PC-khez.
720p-hez és nem túl magas bitrátájú 1080p-hez még elmegy a teljesítményük.
Ugyan léteznek már az LG-nél kétmagos processzorral ellátott smart tévék, de az nem az LM620 kategória... -
gulyasa
őstag
válasz
druzil #18430 üzenetére
Akkor még egyszer.
Két külön dologról beszélünk.Cinema Screen dizájn - gyakorlatilag a minimális keretet jelenti (tavaly vezették be).
Cinema 3D: ez az LG 3D tévék elnevezése - gyakorlatilag a mozikban alkalmazotthoz hasonló passzív 3D-t jelenti. 2011 óta mindegyik 3D-s LED LCD tévéjük ilyen.
-
-
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #18385 üzenetére
Nálam (LW5500) ki van kapcsolva a szoftver frissítés (illetve visszaraktam rá annak idején a 05.11.08-at).
A csatornalista szerkesztésre visszatérve... Próbáld az edank 0.5.0.2-essel.
-
gulyasa
őstag
válasz
huncutka1029 #18377 üzenetére
Az edank melyik verzióját használod?
-
gulyasa
őstag
válasz
alec.cs #18162 üzenetére
VOD = "video on demand" szolgáltatás. Hasonló, mint az HBO on demand szolgáltatása, csak ez jóval régibb a divx.com-on.
Regisztráció esetén fizetős divx filmeket nézhetsz a tévével interneten keresztül.
Egészen pontosan az arra képes eszközön már letöltés közben nézheted a filmet, vagy egy set-top-box-ra teljesen letöltve később is megnézheted (bár tévén nem tudom, hogy működik, de valószínű, hogy teljes letöltésre nincs lehetőség).
Léteznek ingyenes tartalmak is, de azok többnyire csak előzetesek, trailer-ek, stb. -
gulyasa
őstag
válasz
Mohi76 #17827 üzenetére
Mindenképp plusz költség várható, ha lemezeket kell venned vagy kiírnod akkor is és külső HDD esetén is.
Amúgy az általad belinkelt készülék csak a butított HalfSBS/HalfTAB 3D-re képes. Az érintetlen full HD frame packing 3D filmekhez egyelőre csak a Realtek 1186 chipes készülékek jók - többnyire. (meg a 3D bluray lejátszók lemezekkel). -
gulyasa
őstag
válasz
Mohi76 #17821 üzenetére
Külső HDD-t minden további nélkül, de ha jól emlékszem, a tavalyi modelleknek egy-két 1TB fölötti kapacitású HDD-vel problémája akadhatott (nekem is 2db 1TB-os van, de azokat használom az asztali médialejátszómhoz is).
Az idei LG szériákkal nem tudom, mi a helyzet...3D lejátszás...
Figyelembe kell venni, hogy a tévé belső lejátszójától és magától a tévétől, mint célhardvertől, lejátszás terén nem sokat lehet várni.
Ha vesszük a 3D-t, akkor max a butított HalfSBS/HalfTAB verziókkal kell beérned, és azokból sem mindegyikkel fog megbirkózni. A bluray ISO fájlokat pedig el is felejtheted.
3D-re inkább vegyél egy normális asztali médialejátszót. Bluray lejátszót (és 3D bluray lejátszót) csak akkor vegyél, ha utána tudod is etetni megfelelő anyaggal lemezen, különben fölösleges pénzkiadás.
És még egy fontos dolog: a bluray lejátszók sem váltanak ki egy médialejátszót. Elsődlegesen bluray lemezek lejátszására tervezték őket. A többi médiafájl terén ugyanúgy kihívásokkal szenvednek, mint a tévék belső lejátszó szoftvere. -
gulyasa
őstag
válasz
OldMike #17764 üzenetére
Az a helyzet, hogy a bluray lejátszókat erre hegyezik ki. Az ottani "belső" adatáramlásból a tévé semmit sem lát, csak a HDMI kábelen keresztül kapott video és audio jelet.
Viszont a tévék belső lejátszójánál nem elsősorban a tároló adat írás/olvasás sebessége, meg az USB adatátviteli sebessége adja a szűk keresztmetszetet, hanem maga a tévé - mint célhardver - a közelében sincs egy erős számítógépnek. Meg a rájuk írt szoftver is olyan amilyen... -
gulyasa
őstag
válasz
#16729600 #17586 üzenetére
Egy tökéletes világban ez így lenne, de akkor is a szerződés a mérvadó.
Régi ügyfél, új ügyfél, teljesen mindegy.
Voltam olyan szolgáltatónál, ahol mindig csak az újabb és újabb ügyfelek kaptak minél jobb ajánlatokat új szerződés megkötésekor, a régieknek meg néha csurrant cseppent valami, de inkább semmi. Ott is csak a felfelé módosítás volt a lehetőség, vagy hűségidő kivárás. Ez az általános eljárás.Ha ennyire nem rugalmas a cég, akkor nincs más lehetőség, mint kivárni a hűségidő végét és váltani a neked megfelelő csomagra vagy otthagyni őket és átmenni másik szolgáltatóhoz.
Még egyszer elismétlem. A szerződést te írtad alá, tudtad, hogy mit vállalsz - mert (elvileg) elolvastad.
Amúgy meg ezt hogyan okoskodtad ki, hogy "Semmilyen anyagi hátrány nem érné,ellenben lenne egy elégedett ügyfele."
A 84 csatornás Direct+ csomag havidíja 3490Ft. Az "álmod", a 84 csatornás DirektKártya havidíja 2990Ft.
Szerinted? -
gulyasa
őstag
válasz
PeGaTi #17584 üzenetére
Egyértelmű, hogy nem ér annyit a dizájn, de ha ugyanarról a boltról van szó, lehet, hogy az egyiket csak drágábban tudták ők is beszerezni, pl. kereslet/hiány miatt, bármi oka lehet, de azt nem szeretnék ők benyelni - habár jó magyar szokás szerint biztosan van mindkettőn elegendő hasznuk...
-
gulyasa
őstag
válasz
#16729600 #17574 üzenetére
Megértelek, nem ellened vagyok, de...
Mikor is kötötted meg a jelenlegi szerződésedet?
Szerződés/hűségnyilatkozat szövegét nem olvastad el? Pl. hogy mit vállaltál az aláírásoddal?
Ha benne van a szerződésben vagy a szolgáltató ÁSZF-ében (amit a szerződés aláírásával szintén elfogadtál), hogy pl. hűségidő lejárta előtt csomagot csak felfelé módosíthatsz, akkor szavad nem lehet rájuk...A box-ok áramfogyasztását meg hagyjuk, nem olyan sok az.
Egy asztali számítógép is önmagában a többszörösét eszi - főleg a mostanában használatos 500W vagy még nagyobb tápokkal, a ház meg telezsúfolva HDD-kkel, nagy teljesítményű videokártyával, stb, órákon/napokon keresztülbittorrentezés... Ó bocsánat, "virágboltban" vásárlás... -
gulyasa
őstag
válasz
kmarci25 #17565 üzenetére
Nem ismerem annyira az idei modelleket, de az antennaerősítő bekapcsolás biztos ott lehet mint a tavalyiakban:
Home - BEÁLLÍTÁS - BEÁLLÍT menü: "Antenna erősítő"A zajos adás azt jelenti, hogy analógot fogott.
Digitálist meg sem nagyon találja, ha nincs jó jel. Amúgy is, ha közben vételi problémák vannak DVB-T adás nézésekor, akkor állókép, kockásodás vagy a nagy semmi szokott lenni - de ez már azután, hogy egyszer be voltak fogva az adások. -
-
gulyasa
őstag
válasz
Zolee0828 #17554 üzenetére
Digi kábeles előfizetésnél nem csak elméletileg, hanem gyakorlatilag is jön az összes analóg csatorna digitális változatban is - külön kérés nélkül foghatók, benne van a csomag előfizetésben.
Sőt kezdenek egyre több csatornát nem csak SD-ben, hanem HD-ban is adni.
Ha pl. Digi+ csomagod van, ami 57 analóg csatornát tartalmaz, ugyanakkor DVB-C tuneres készülékkel nálunk 106 digitális csatornát talál. mondjuk ebben benne vannak az tizenegynéhány, amely SD-ben és HD-ban is jön, plusz benne vannak a külön fizetős csatornák is (HBO pack).
Azt viszont megjegyezném, hogy a Digi volt - tudtommal - az egyetlen szolgáltató, ahol nem nem lehetett 3D-ben nézni az olimpiát. -
gulyasa
őstag
válasz
OldMike #17541 üzenetére
Konkrétan így az LW5500-asom leírásában sincs leírva. Csak az keltette fel a figyelmemet, hogy PC/játékgép esetén ajánlatos a bemenet címkéjét átállítani "PC" vagy "Játékgép" elnevezésűre.
Ilyenkor - mint tudjuk - azonnal más képbeállítások aktivizálódnak.
Máris adta magát a dolog (meg a próbálgatás), hogy akkor ez akár a többi bemenetnél is külön-külön hasonlóképpen működhet.
Ahogy mondják: "A többi már történelem..." -
gulyasa
őstag
Emberek, nem vagyok tévé guru!
Csak elolvastam a használati utasítást...
Csak annak akit érint és eddig még nem tudott róla (vagy csak átsiklott az információn).A lényeg:
A tévét ajánlott bekalibrálni, de az nem elég, ha nézed a tévécsatornákat és ahhoz beállítod egyszer a tévét.
Ha egy másik bemenetre - pl. valamelyik HDMI-re - kötött eszközt, vagy USB-t a tévé belső lejátszójával használsz, vagy PC-t, játékgépet kötsz a tévére, ezeknél is újra be kell kalibrálni a tévét, minden egyes esetben.Nem kell azon csodálkozni, hogy okos voltál és a tévénézéshez kikapcsoltad a TruMotiont, aztán vettél egy új médialejátszót, rákötötted a tévére és elindult a "szappanopera", pedig te kikapcsoltad a TruMotion-t.
Persze... kikapcsoltad... a tévécsatornák nézésénél. -
gulyasa
őstag
válasz
sz.zs. #17466 üzenetére
Látszólag nem jó topikba írtad, de amit írni fogok, abból kiderül, hogy véletlenül mégis.
Lehet, hogy a tévéden azon a HDMI bemeneten, amire az R6S-t csatlakoztattad, nem kapcsoltad ki a TrueMotion-t. Szerintem ez okozza nálad a "szappanoperát".
A Samsungokat nem ismerem, de az LG-ken minden egyes HDMI bemenethez, USB-s lejátszáshoz, hálózati megosztásos, stb. lejátszáshoz külön ki- és be lehet kapcsolni a TrueMotion, külön-külön egymástól függetlenül lehet kalibrálni a helyi sötétítést, színeket, kontrasztot, fényerőt, ... stb stb stb. -
gulyasa
őstag
válasz
tomimidi #17393 üzenetére
Nincs lehetőség kettős felhasználású megoldásra.
Ha egy HDD-t kijelölsz PVR-re, akkor azt teljes egészében arra sajátítja ki a tévé.
Pontosabban leformázza linux-os fájlrendszerre (valami ext... miacsudára), 20GB-ot lefoglal timeshift-re, a maradékot pedig használható felvételre. -
gulyasa
őstag
válasz
MaxxDamage #17391 üzenetére
Semmi különleges nincs benne. Ez a "mini USB 3.0" csatlakozó.
A Samsung M2 Portable3-asomnak és a WD My Passport-omnak is ilyen van.
A Delock gyárt pl. ilyet: -
gulyasa
őstag
Laikusként (ezen a részterületen) arra gyanakodnék, hogy a táppal lehet valami. Szerintem, más nem nagyon kattoghat egy LCD tévében...
(esetleg még a hangszórókból jövő hang, de nem erre panaszkodtál...)Inkább vedd fel a kapcsolatot a szervizzel, úgyis garanciás még a tévé, akkor meg használd ki.
-
gulyasa
őstag
válasz
MaxxDamage #17387 üzenetére
A (filmes) HDD-t nem kell FAT-ra formázni (nem is ajánlott, ha 4GB-nál nagyobb fájlméretű filmek is vannak/lesznek rajta) - ott inkább más gond lesz (próbáld másik kábellel, stb.)
Csak a frissítést kötelező FAT-on "beadni" neki.
Pl. az én LW5500-am nem szereti a WD My Passport-omat a saját kábelével, kb 5 rácsatlakoztatásból 2-szer problémázik vele, de megcseréltem a Samsung M2 kábelével és megszűnt a gond. Ki érti...? X-akta...Ha európai (magyar) piacra szánt tévéről van szó, akkor frissítés után is magyar lesz (ha arra volt beállítva) - még a csatornák sem fognak elveszni.
Ha gyári resetet is csinálsz, akkor áll vissza minden, de a magyart akkor is be lehet újra állítani és a csatornákat újra kell hangolni. -
gulyasa
őstag
válasz
MaxxDamage #17384 üzenetére
Akkor pontosítom a hozzászólásomat, ugyanis én úgy értettem, hogy a frissítés nem sikerült. Ezért írtam, hogy azt az "USB eszközt", amivel frissíteni akarod a tévé szoftverét, kötelező FAT-ra formázni. Ezért szoktak erre általában pendrive-ot használni.
Ha csak felmásolod a firmware-t egy olyan HDD-re, ami NTFS fájlrendszerű (amin mondjuk a filmjeid vannak), azzal nagy valószínűséggel nem fog menni a frissítés (hisz már a user manual-ban is erre hívják fel a figyelmet). -
gulyasa
őstag
válasz
MaxxDamage #17382 üzenetére
Az USB eszközt FAT-ra kell formázni és a letöltött firmware-t kicsomagolva az USB eszköz gyökerébe kell másolni.
Így csináltad? -
gulyasa
őstag
Azért ne ebből indulj ki.
Sz@rból nem lehet várat építeni.
A 3D filmezés világában az SBS (meg a TAB és hasonlók) csak egy hiánypótló kódolási technológia, hogy a nem kifejezetten 3D képes lejátszókkal is lehessen butított 3D tartalmakat nézni.
Jó, persze, 3D bluray lejátszót tényleg csak akkor érdemes venni, ha az embernek van pénze bolti lemezekre vagy bluray íróra és írható lemezekre.
De léteznek "virágbolti" érintetlen BD50 ISO-k (vagy BD25 ISO-k is amelyekben a video stream szintén érintetlen, csak a fölösleges hangsávokat, extrákat, stb. szedték ki) - de ez már inkább a médialejátszók és HTPC-k világa. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest