- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
NdrewSunix #104561 üzenetére
Mennyi az az elég közel ?
14 cm szélesebb az ajánlott TV. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Volna egy kis gondom az LG C8 Oled TV-mel.
Pontosítva a hállózaton nem tudom elérni a NAS-t két hete még ott volt a lehetőség de most 05 vagy 04 és be van ragadva egy "telekom-DMS Médiaszerver. Volt vagy fél éve egy próbálkozásom a modemre rádugott HDD elérésére de nem jött össze és ki is kapcsoltam a modemben az opciót. Most van 1 lapim, 2 telekom 3 rögzített kép 4 Mintavideó 5 Mintafotó. És nem adja ki a NAS elérését.
Valakinek netán ötlete? -
Beni2360
félisten
válasz
Lacccca87 #96354 üzenetére
Ezt nézd meg.
Nagyon jó minőség. -
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #96243 üzenetére
Na itt egy videó.
Közbe ment a póker. -
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #96241 üzenetére
Igen erre gondoltam. Egyebek közt.
De van egy másik lehetőség is, nálam az Fn/F5 gombnál ugrik fel egy ablak Kivetítés cím szó alatt és ott : csatlakozás vezeték nélküli megjelenőtőhöz és ott megkeresi s TV-t. -
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #96228 üzenetére
Szerdán csinálok egy rövid videót róla.
Én rövid VIdeókat szoktam át lőni.
Majd még írjál rám, már felédekeny vagyok. -
Beni2360
félisten
Nem vagyok nagy Tv szakértő de én úgy tudom, hogy minden LCD panel 60 Hz-n fut alapból. Aztán már utána szoftveresen mit csinál a kategória függő.Egy cikk a 100hz-ről. És egy másik
Igen egy mondat : Ami még fontos: 60 Hz-es képfrissítésnél nagyobb értéket a lapostévék többnyire nem képesek értelmezni, még akkor sem, ha a specifikációjukban szerepel 100 Hz-es vagy nagyobb érték - ez ugyanis másra utal. -
Beni2360
félisten
válasz
SkyLine3000 #95694 üzenetére
Lehet, hogy sok apróságot letőltöttél és az visszafogja a TV sebességét. Nakam is van egy 2015 - 671 Tv és az is lasabb mint a mostani C8.
-
Beni2360
félisten
válasz
SkyLine3000 #95687 üzenetére
Még szerencse, hogy így van.
-
Beni2360
félisten
válasz
draco31 #95669 üzenetére
Hát megnéztem és nekem teljesen kitőlti a képet a TV-n. A kiterjesztésnél csak az üres asztal látható a tálcával.A képarány csak 16:9 fix és nem változtatható meg a felbontás sem. A film átküldésénél is keret nélkűl jelenik meg. ÍKéparány eredeti re van alapból állítva. LG 55OLEDC8 - FHD LAPI.
-
Beni2360
félisten
válasz
Akosman #95666 üzenetére
Hát utána olvastam és ezt találtam amit gondolom te is tudsz.
(„Eurosport tartalom”) közvetítését az interneten keresztül az interneten keresztül csatlakoztatható kompatibilis és regisztrált tévékhez, számítógépekhez. és egyéb eszközök ("Eurosport Player eszközök").
Hát akkor TV-nek kellene tudnia. -
Beni2360
félisten
Szerintem nem de vannak kivételek.
Én is hasonló cipőben járok meg a 7.x-ben. Van itt is dögivel minden.
Egyedűl a linuxal meg a dossal nem tudtam megbarátkozni és ezért csomagoltam ell 1992-ben a Commodore szettemet azóta is a raktáromban pihen.
----------------------
MÁS
Mi a helyzet a LG OLEDC8 frissítésével még mindig nemengedélyeztem már idegesít a felugró figyelmeztetés. Mehet a mikimóka tára? -
Beni2360
félisten
válasz
lord_m #95639 üzenetére
Elöszőr talp nélkűl csavarják be a csavar.
Már volt olyan, hogy a nem odavaló oldali akarták felcsavarni és másképpen ált a ferde furat. Most nézem a képet nekem is ilyen a régi TV talpa és lehet fórdítva próbálkozni vele vagyis az elejét hátra fordítva és ezért cserélődik fel a két oldal.
Más így hírtelen nem jut eszembe.
Ui: Esetleg kérdezd meg csabi324-t. -
Beni2360
félisten
válasz
SkyLine3000 #95604 üzenetére
Nekem is Almám van csa azt nem értem, hogy NTFS-re van a vinyó formázva és 2 gb darabokra rögzízi a felvett műsort.
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #95600 üzenetére
Ne kritizálj addíg amig nem használtál valami.
Van DIGI csomagom is és azon a felvétel és visszanézés sokkal nehezebb és problémásabb. Ott adig amíg megy a felvétel nem tudok mást nézni, de még az elejére menni és elkezdeni nézni míg közben folytatódik a felvétel, míg itt az IPTV-n 2 HD felvétel és 1 SD adás nézhetó egyszerre. Na és ugye a megállíthatóság (time shift) ami állandóan megy ha valaki telefonál vagy bejön leállítom és így akár a reklámok tovább tekerhetők. stb Én e miatt tartottam meg az IPTV előfizetést ami ugye nem 1000 Ft ?
Egyébként meg tőrvény írja elő, a TV adások továbbítási lehetőségét. A VHS kórszak már a múlté.
A DIGI box felvétele Ts formátum. 23 percenkénti 2 GB darabokban rögzíti.
Ez nézhető számitógépen. -
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #95591 üzenetére
Az IPTV telekomos adás felvétel csak másik beltéri cserével és havi kb 1000 Ft díjjal jár. Ebben van egy 320 GB HDD és nem másolható és csak azon a boxon nézhető. Nem másolható, levehető a felvétel. Neten is megrendelhető.
Mi nagyon régen használjuk előre be lehet programozni sorozat felvételt is. De csak akkor nézhatő vissza ha van internet. Érdekes mivel ott van a boxon mégsem tudtam megnézni net kimaradáskor pedi hállózatba van kötve. -
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #95562 üzenetére
Zommolás az enyémben van C8.
Média lejátszó és KODI-n belül szintén van nagyítás. -
-
Beni2360
félisten
válasz
bendi007 #95407 üzenetére
Igen jó lenne ha lenne benne hátsó megvilágítás.
Olyat keressél amiben van kb ugyan ezért az árért lehet találni. Itt írja hogy: funkció sötétben és éjszaka is használható. de ezen nincs is kapcsoló sem fénykép erről. Na meg van beépített cserélhető aksis nekem vagy 4 éve működik. Avval jobban jársz. Itt nézzél körül az adatok fülön.
PL itt van -
Beni2360
félisten
válasz
Setzka #95393 üzenetére
Azért nem ártana egy média lejátszót beszerezni hozzá. Nem biztos, hogy menni fog minden 4K fim rajta. Már egy kis hozzá értéssel 15 K-ból vagy még olcsóbban is beszerezhető. Kezdésnek
Itt olvasgassál türelmesen a dolgokról.
A külső merevlemezeknek meg van külön topikja most momentán nem találom. De ha alkalmanként van rádugva ....., meg azt se írtad mekkora col méretűt szeretnél. -
Beni2360
félisten
válasz
makoss #95387 üzenetére
Az AVR és a Hangfal témában gyere át ide. Ne félj a használt cuccoktól.
Átolvastam a hsz-i és ha már fejlesztesz akkor ne sajnálj egy kb 10-15 Ft média lejátszót meglátod bőven megéri. Nekem most 2 db van és jön a 4.-is. Arra pedig itt a topik.
Keressél meg priviben mert ez már nem ide tartozik. Én off-ba is teszem már. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
makoss #95361 üzenetére
Hát ha a felállás most megy a film és a hang a TV-n hallható akkor majd ha megvan a hifi akkor a TV beállításban a hangnál kell kiválasztani, hogy hol menjen ki a hang. Ugye most alapból a belső hangszóró van bejelölve. Eleve a kép és hang HDMI-n megy a TV.be. Ha majd összekötöd a hifivel akkor átkacsolod és ott fog szólni és a TV süket lesz.
-
Beni2360
félisten
válasz
IceBladeHun #95343 üzenetére
Ez függ a szolgáltatótól is. TV: LG 55c8 oled
1 felállásom: IPTV T-hom settopbox>AVR>TV sd adás szebb mint az LG FHD TV volt.
2 Fáll: DIGI TVy stbox> AVR > TV az egész digitális adás rendszer eleve sokkal jobb és szebb mint az IPTV.
Ja és van még egy direkt DIGI antenna bevezetés is és ott is nagyon szép a kép.
Mindkettő esetben 4k kijelzést kapok. Gyenge szolgáltatónál eleve gyenge minőséget kapunk. -
Beni2360
félisten
Az ilyen filmeknél képfájlban van mentve a felírat és nem alakítható.
Letöltöd az MKVToolNix sz.gépedre és ebbe betallózva kiveszed a feliratot az MKV fájlból. És tehetsz hozzá letöltött srt a mappába mellé és akkor mát fog működni a gomb. -
Beni2360
félisten
válasz
Gabesz87 #95117 üzenetére
Ha HDR-s filmet nézel akkor bekapcsol az opció.
Kikapcsolása: Összes beállítások>Kép>További beállítások>HDMI ULTRA HD Deep Colour>és ott amelyik HDMI portra van dugva a bemenet ki kell kapcsolni. Ezt minden HDR-s filmnél vissza-ki kell kapcsolni alap helyzetbe. legalább is a DVB-C boxoknál ezért nincs hang.
Nakem kb 10 éves IP TV boxom van ott nincs gond.
Lehet, hogy nem is tud a TV-d HDR-t? -
-
Beni2360
félisten
válasz
kakuk.tamas #95055 üzenetére
Van egy másik fajta uni táv de nem szeretem és a feleségem sem tudná kezelni. Már megszoktuk. Általában 3-4 db van használatban.
-
Beni2360
félisten
válasz
szakalistvan #95053 üzenetére
Én nem írtam, hogy vegyél csak leírtam nekem mi volt.
Ennek a hangfalnak is van távja. Tehát avval beállítod és a TV távval kezeled.
Nekem kb 14 távom van
Mibe kerűlnek? -
Beni2360
félisten
válasz
szakalistvan #95051 üzenetére
a jobb hangminőség a cél, - Na akkor ne a fülesről vedd a hangot hanem az optikai kimenetről.
Nekem volt soundbar és optikával volt összekötve LG és ment a hangerő a TV távval.
Most az AVR van rákötve optikával és ott is lehet a TV távval kezelni a hangot. -
Beni2360
félisten
válasz
SlayerSub #95043 üzenetére
Hát elvileg egy filmet bőven kifutja, de ha a cuccal összekötöd és mindkettőt rádugod egy 1A mobil töltőre vígan el vannak hátul. Nekem a régi TV-nél elég volt a TV usb portjára dugni és amikor bekapcsoltam a tv akkor kapott áramot. A mostani egy adok-veszek transmitter receiver de nem találom hol vettem. De olcsóbb a sima adok jelet.
Megtaláltam de én anno olcsóbban vettem.
Ennél már egy fejhallgatóval jobban jársz.
Azért a két eszköz összekötésénél már adódhat hangcsúszás. -
Beni2360
félisten
válasz
SlayerSub #95041 üzenetére
Mivel nincs rajta 3.5 jack kimenet, csak egy DAC és toslink kábel a kütyüd közé vagy egy Bluetooth vevő a kütyüdbe dugva és avval tudod párosítani. Mindkét esetben + tápellátás kell.
Én most cseréltem C8-r a a TV-t és már elfogadja a régi 6 éves BT fejhallgatómat, míg a régebbi 4 éves TV még nem. Ez a legkényelmesebb. Este bekapcsoltam a fülest és jelezte a Tv, hogy szeretnék-e váltani rá. Kikapcsoláskor meg egyből visszakapcsolt a TV hangszóróra. -
Beni2360
félisten
válasz
junior19 #94983 üzenetére
Nálam a legfrissebb win 10 van fent és a hállózaton látja a az LG TV-t de nincs a win+p kombinációnál lehetőség ki küldeni a képet.
megkettőzés
kiterjesztés
csak 2. képernyőre.
----------------
Más: ellenben meglepett, hogy az új C8-m elfogadta a 4 éves kínai bt fülesemet nem úgy mint a 4 éves csak a sajátjukat. -
Beni2360
félisten
válasz
bghistvan #94938 üzenetére
Hát az igazság az, hogy kb 10 éve használtam ilyet és már régen eladtam. Nálam egy 5.1 ORION szettet hajtott és ott nem volt semmi mellékzörej. Ilyen egybe szettet soha nem vettem mert jobb volt a külön felállás, DVD lejátszó+ az ORION. A házimozi topikban meg egyáltalán nem ajánlják a hang levételét a a jack aljzatról. Most visszagondolva nekem is volt ilyen felállás egy kis TV-ből de nem volt igazán nyerő. De lehet, hogy nálad működik.Jobb minőséggel kell talán megpróbálni mint fentebb írták. Kérdezd gaborm69-t milyet vett.
Drágább TV készülékeken van jack kimenet. -
Beni2360
félisten
válasz
bghistvan #94927 üzenetére
Már ne haragudjál de a jack kimenetet fűhallgatókhoz illesztették és elég gyér a hanja HM-hoz- Arra ott a digitális toslink kimenet és a TV meg a HM közé kell a DAC átalakító meg a kábelek.
A hang minősége is sokkal jobb lesz mintha jackról vennéd. Kínából elég olcsó de itthon is találsz akár PH aprón is. Van olyan is aminek a kimenet RCA+ jack és fülest is dughatsz rá. -
Beni2360
félisten
OK, köszi majd megcsinálom.
MÁS hiba
Még van egy nagyobb gondom is.
Adott egy ZIDOO X10 média lejátszó és amikor HDR filmet indítok akkor felugrik egy ablak amiben írja, hogy bekapcsol egy képjavító modult. De ha nem müxik kapcsoljam ki vagy indítsam újra a lejátszót. Na ha le ok-zom akkor elmegy a kép és kiírja, hogy nincs bejövő jel. Ha a beállításoknál kikapcsolom az opciót akkor visszajön a kép de megint felugrik az ablak. Ha ilyenkor matatok valami a távon egy idő után de ez 2 perc már le ok-zom és marad a film a beállításokban is marad a bekapcsolt opció, végig lehet nézni de leállításnál megint el megy a kapcsolat. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Na a mai napon lecseréltük az új TV-t LG OLED55C8PLA a fali konzolom. Féltem, hogy gondok lesznek de simán fel tudtuk csavarozni és még a bemenetek sincsenek útban a tartó panelnál. Mindent kényelmesen elérek. Mivel a leírásokban az szerepelt, hogy a spéci talp irányítja a hangot ami alulról jön, mi felszereltük és evvel együtt lett a konzolra rakva és nem volt így se útban. Kicsit fura de majd elválik a használat során.
A kép az tényleg csodálatos. Tényleg fekete a fekete, stb. Még hátra van a kalibrálás, állítgatás de az is meglesz. -
-
Beni2360
félisten
válasz
Beni2360 #94835 üzenetére
Ezt találtam most LG OLED55C8PLA - 357479 Ft - 06.16.-ig
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #94834 üzenetére
Hát a hátulját elnézve a felfogatási lehetőség lent van a vastagabb résznél és nem középen mint a többi TV és a meglévő tartóval felemelkedne a TV nézőpontja.
DE mint látom a C8 is ilyen.
Még a kérdés, hogy kitől vegyem? -
Beni2360
félisten
Sziasztok ismét itt vok 4 év után.
Volna egy kérdésem amit itt már leírtam.
Ajánlatokat szívesen fogadok. -
Beni2360
félisten
válasz
Krystal_s #94771 üzenetére
Az összefoglalóban írják, hogy a 6xxx Közép kat.-ba tartozik.
A kép beállítás meg tényleg nem egyszerű be kell kalibrálni én is sokat foglalkoztam vele míg elértem a nekem megfelelőt. Igaz egy egy projihoz van de a TV-re is jó.
Egy monitor szintjét sosem fogja elérni szvsz. De ez 2 az 1-ben opció. -
Beni2360
félisten
válasz
rolii92i #89329 üzenetére
Mind a 2 nagyon jó áron van sztem pláne 5 év garral.-Azért érdemes átolvasni azt a gondoskodási feltételeket.
-
Beni2360
félisten
válasz
Remekelek28 #88786 üzenetére
Ha tudsz IKEA LADA aksik nagyon jók.
Nekem is az újdonság meg a beállítottság miatt 3 hónap alatt megette az elemeket hiszen Bluetooth alatt kapcsolódik. A másik távban majd 3 éve benne van az eredeti. Az aksik 1.2 voltosak azok hamarabb kifeküdnek. Év vettem anno 1.5 voltos spéci aksikat 4db/ spéci töltő hozzá azok tovább bírják. Van most kint Kínában 2 fajta usb által tölthető 1.5 V aksik kicsit drágák de nem drágábbak ami én vettem anno, 4.500 Ft volt ha jól emlékszem. -
Beni2360
félisten
válasz
Janos46 #87456 üzenetére
Ezt már sokan 3 évvel ezelőtt megcsinálták.
Ez már lassan felejtésbe megy és a média boxok és a Libreelec sd kártyára ami te csináltál. Arról nem is beszélve, hogy fele ennyiért vagy még olcsóbban megoldható.
Másoknak is!
Esetleg itt utána lehet olvasni az összefoglalóban és, hogy mennyi mindennel tud többet mint a beépített lejátszó. -
Beni2360
félisten
válasz
hadogabi1 #85728 üzenetére
Kérdés hogy nem-e gond a tv-nek hogy ilyen sérült a sarkán a műanyag - Én valami fekete két komponensű anyaggal eltömíteném a lyukakat, óvatosan, hogy ne folyjon bele. vagy egy keményebb gyurmával. De mindenképpen tömíteni kell. Ezek az lcd paneles gépek már nem sugározna.
-
Beni2360
félisten
válasz
gerenda110 #82865 üzenetére
Én évekkel ezelőtt egy orion 5.1 analóg rendszerre kötöttem DAC-l és tökéletes volt a kis doboz hang helyett. Azon volt még AC 3 sztereo bemenet is. Avval együtt adtam el pár hónapja.
-
Beni2360
félisten
válasz
gerenda110 #82861 üzenetére
Ilyen alternatíva a megoldás.
Vagy keress itt a hirdetési oldalon DAC név alatt -
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #81238 üzenetére
Ezt már láttam és utána írtad, hogy azon gondolkodol. Azt hittem ezt szeretnéd lecserélni.
Hason fekve Tv nézni igen csak nyaka tekert pozíció. Gondolom oldalra fordulva gondolod és nem szemből.
Én már hason fekve olyan lennék mint egy hintaszék. -
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #81236 üzenetére
Látom nem kapkodtad el. Eléggé gyors döntés volt.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #81176 üzenetére
Esetleg az Eby.de oldalán is vannak hasonlók.
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs #81006 üzenetére
Köszi, Igen csak rég jártam erre.
-
Beni2360
félisten
Hi:
Október óta nem nagyon jártam erre most látom a Tv van a webos-nek 1.4.0.2518 frissítése remélem jó mert már indítottam. -
Beni2360
félisten
Úgy néz ki, hogy valami nemszeretem kód hiba lesz mert másik ugyan olyan adottságokkal rendelkező filmnél meg nincs ez a jelenség. A felíratnál is ez a hiba okozhatja mert a másiknál lehet választani.
De nem csinálok gondot mert itt van 3 db S905 és az ALL IN és jobb a képe.
-
Beni2360
félisten
Én sem.
Hát pl: 1492.Conquest.of.Paradise.1992.1080p.BDremux.Eng&Hun, van 3 Fi és 2 hang. A tv csak 1 Fi lát forced, többet nem. Hang váltás megy. Én sem értem.
A MR 123 gomb nyomásra nem reagál, hogy elő tudjam hívni a beállításokat, csak a sima távval lehet megkeresni.A 720p film megy simán míg a 1080p darabos és lan kábelen. De majd megsasolom wifin is.
-
Beni2360
félisten
válasz
Norby(ToG) #77089 üzenetére
Na most megnéztem nálam csak az - alkalmazások-média-megosztások közzé tétele és ott kiválasztani a nas videó stb mappákat és fent public kipiálása. és máris megjelenik a NAS a SmartShare alkalmazásban. Természetesen egy routeren kell lennie min 2 nek. Nálam csak a sokak által szidott : Twonky Media Server van engedélyezve.
Hát most elindítottam egy FHD filmet a és darabos a lejátszása hangot tudok de csak egy fi lát a többit nem. Itt megint szelektálni kellene, hogy mit szeretnék megjeleníteni és többit kivenni az mkv fájlból. Már tudom miért nem használom. Semmi képállítás lehetőség a TV ilyenkor. -
Beni2360
félisten
válasz
Norby(ToG) #77089 üzenetére
Szerintem meg a szerverben kel megadni az alap könyvtárakat és nem kell másolgatni vagy valami engedélyezés kell, hogy a tv elérje a mappáidat. De a legjobb egy S905 média boxot közé állítani LE sd rendszerrel és leiskolázza a TV rendszerét. nekem is ilyen van és azóta a tv smartot be sem indítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest