- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
forras2
őstag
válasz
OldMike #107190 üzenetére
Ezeket hívják DAC-nak, igaz? Mert akkor átmászok a szaktopikjába, és kérek ott segítséget, mert így a leírtak alapján, googlen keresve elvesztem teljesen...
És ha tényleg az kell, amire gondolok, akkor olcsóbb 1 hangprojektort venni, vagy egy bluetoothos hangfal rendszert!
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Nano793 tv-m van. Ha böngészőben szeretnék vmi videót nézni, mindig kiírja, hogy a böngésző elavult.
Tudok én valahogy online filmet nézni valamilyen formából böngészőben a TV-n? -
forras2
őstag
Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy amikor meghozzák a TV-t, ugye kint azért lényegesen hidegebb van mint bent.
Kell vele várni áram alá helyezés előtt? Ha igen, mennyit kell/érdemes hagyni melegedni a TV-t? -
forras2
őstag
Szevasztok!
NANO 793NE vagy inkább a NANO 813NA a megérősebb?
Melyiket érdemes inkább? 65-s méretben lenne... -
forras2
őstag
Szevasztok
A BX-es és a CX-es OLED TV között mi a tényleges különbség?
Egyiknél írja, hogy webos smart tv, a másiknál csak annyit ír hogy webos tv, de mindegyikben van wifi, tehát elvileg a net megy mind a kettőn, nem? -
forras2
őstag
Nahm, megszületett a döntés
Konzultáltam a Telekommal, OLED TV lesz
260-am van a TV-re jelenleg. Ezt befizetem 1 összegben, a maradék fennálló összeget meg 22×6400 ft-val fizetem ki.
így Ő lett a kiválasztott:
LG OLED55CX3LA 4K UHD OLED TVKöszi a rengeteg segítséget srácok
-
forras2
őstag
válasz
creed33 #104674 üzenetére
Mi volt a gondod a 793-al?
Most vennék ilyen TV-t, csak 65-s méretben... Másik csoportban sport nézésére nem ajánlották, mert a "mozgás megjelenítése" a TV-nek tragikus... így más véleményét is meghallgatnám olyan embernek, aki ténylegesen is használt, nézett ilyen TV-t
-
forras2
őstag
válasz
TeeJay #104606 üzenetére
Maga ez a nanocell technológia nem hoz annyi pluszt képi élményben, mint amennyivel többe kerülnek ezek a TV-k?
Itt a csoportban vki azt írta korábban, hogy a nanocell lényegében ugyan az, mint a Samsungnál a QLED dolog.
Ebből kifolyólag gondoltam, hogy maga a nanocell technológia tényleg ad 1 kis plusz élményt film, sport nézés közben... -
forras2
őstag
válasz
kraftxld #104589 üzenetére
így alapjáraton utána olvasgatva a TV-knek, nem lenne jobb választás 1 nanocell? Vagy ekkora összegben nincs értelmes belőle?
50%-ban tv nézés, ott is inkább a sport műsorok, 50%-ban meg film nézés a cél.Gixxer88 A méret igazából lényegtelen. Elfér szinte bármekkora TV, és a cél, a pénzemért a legjobb képi élmény.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
260 ezer ft a keret. Melyik LG tv ajánlott ennyi pénzért?
Ennyi pénzem van rá, és szükségem van 1 TV-re, így a gyűjtsél még 1 kicsit, és vegyél egy ilyet nem opció! -
forras2
őstag
válasz
rainman72 #104534 üzenetére
Sima TV alatt a sima egyszerű UHD tv-kre gondoltam
Bocsánat, nem volt egyértelmű, nem részleteztem, hogy konkrétan mire gondolok
A lényeg annyi, hogy vásároltam 1 TV-t a telekomtól, egész jó áron.
Pixel hibás volt. Kicserélték, azt meg nem lehetett bekapcsolni. Kicserélték újfent, ez meg vibrál.
3 lehetőségem van. Vagy hoznak még 1 ilyen TV-t, amit nem szeretnék. Vagy választok 1 másik készüléket ugyan ilyen árban. Vagy vissza mondom az egészet, és viszik a rossz TV-t.
TV-t szeretnék... Amúgy a 3 hibás TV 1 samsung volt, így azt nem szeretnék.
így jött képbe a TCL 65 colos QLED tv-je, ami ugyan ilyen árban van, mint ez a sima samu, az LG-től egy 65 colos nanocell TV jött szóba, ami szintén ebben az árkategóriában van, vagy 1 újabb Samsung, egy 55 colos QLED, ami ugyan ilyen áru, mint az előző sima 65 colos Samsung TV. Bár az utóbbit nem erőltetném.
Ezért vagyok kíváncsi rá, hogy a nanocell, felér-e egy QLED tv képével, hétköznapi, laikus szemű felhasználónak -
forras2
őstag
Szevasztok!
TV vásárlás előtt állok.
Olvasgatok a QLED és az OLED előnyeiről, hátrányairól.
OLED nem fér bele a kültségvetésbe, QLED meg a márka miatt nem feltétlenül nyerő nálam.
A kérdésem az, hogy a nanocell, sima felhasználás mellett, 50% TV nézés, 50% film nézés esetén felveheti a versenyt mondjuk a QLED-el?
2 ugyan azokkal a feltételekkel rendelkező TV esetén, csak az egyik sima, a másik nanocell, tényleg van laikus szemmel észre vehető különbség? -
forras2
őstag
válasz
hackeeeee #96909 üzenetére
Egy 43 colos, 106×65×15-s dobozról van szó, ami 16 kg.
De időközben már megoldódott...
XXL futár nem kérdezősködött, nem akadékoskodott, kitöltöttem az űrlapot, holnap már jönnek is a TV-ért. Igaz, hogy 1300 ft-val drágább, mint a másik futárok lettek volna, de ezek legalább elviszik... -
forras2
őstag
Úgy kezdeném a mondandómat, hogy elnézést mindenkitől
Emby... Nekem az volt az alap, hogy a PC-re feltelepítem, és kész, megy mint a plex, vagy a serviio.
Azt olvasgatom a segítség nyújtásaitokat, és leesett, hogy a TV-re is lehet telepíteni appokat. Rákerestem, és láss csodát, van Emby app a TV-re isItt elindultam a megvilágosodás útján.
Felraktam az Embyt a TV-re, megy, szuper, beállítom neki a portot, az IP-t, és már megy is... Igen, de a 4K film ugyan azt produkálja, mint eddig... Telekomos alap router adott. Én szentül meg voltam győződve róla, hogy ez 1 jó router. Szobám egyik eldugott szegletében találtam 1 TPLink 1500 ft-s routert. Gondoltam mit veszíthetek...
Router összeköt a Telekomos routerrel, PC UTP kábele a TPLink routerbe, mellé a TV UTP kábele, és láss csodát, a TV olyan gyönyörűen játsza a 4K filmeket, ahogy az elő van írvaNet is van a TV-n is, PC-n is, TV adás is tökéletesen működik...
Most már minden tökéletes.
Elnézést kérek a bénázásomért, tényleg azon voltam, hogy megoldjam a problémámat, de nem láttam a dolgok mélyére!
Köszönöm a segítségeteket, aki próbált valamilyen formában segíteni, azoknak nagy pacsi, jövök Nektek 1 sörrelKöszi Srácok, örök hálám
Most már beszélhetünk a hüvelygombáról! -
forras2
őstag
Srácok!
Cat6-os kábelek beszerezve, bekötve, a helyzet viszont változatlan.
Emby a gépen lejátsza a filmet, ha viszont a lejátszás helyét átállítom a TV-re, az UHD filmeket már nem hajlandó elindítani... -
forras2
őstag
Igen, csak a 4K-s filmekkel van gond.
Nem tudom milyenek az UTP kábeleim, az biztos, hogy nem maiak már.
Érdemes lenne beszerezni modernebb UTP kábeleket?Töltöttem le demo filmeket. LG demot, meg Sony OLED demot. Mind kettőt viszi simán a gépem, meg ezeket lejátsza az Emby a TV-n is gond nélkül. Az UHD filmeket is simán játsza akadás, töltés mentesen a gépem.
RX580 8 GB, FX 8320-as CPU 16 GB ram a PC-m fő paraméterei.
UHD Demo adatai:Nem tudom, hátha ebben van nektek hozzáértőknek valami árulkodó dolog...
Igen, HDMI kábellel is össze van kötve a PC a TV-vel, ilyen osztott képernyővel, nem tudom mi a pontos elnevezése, ha kiválasztom a TV-n ezt a HDMI kábelt, akkor a TV-n látom a hátteret, meg az asztalt. Gondolom ez a klónozás lehet... Ha így játszom le a filmeket, egyáltalán nincs gond, megy rendesen.
-
forras2
őstag
válasz
blakey #96850 üzenetére
Összesen négy 4K film van most a gépemen, mindegyik .mkv kiterjesztésű.
Ha magán a TV-n akarom elindítani az Emby-t, akkor mindig ezt írja ki:Ha a gépről indítom el a filmeken Embyben, akkor megy a TV-n faszán, kivéve a 4K-s filmeket. Amikor 4k-s filmet néznék meg, meg sem próbálja elindítani, mintha rá sem nyomnék a lejátszásra úgy csinál.
Mindjárt átnézem a beállításokat, hátha találok valami erre irányuló beállítást, ami okozhatja a problémát. -
forras2
őstag
válasz
blakey #96848 üzenetére
Jobbra fent kiválasztom a "vetítés itt"-nél a TV-t, akkor nem játsza a TV-n a filmet.
Vagyis ez nem igaz. Sima HD filmeket játsza gond nélkül, az UHD filmeket viszont nem.
Ha leválasztom a TV-t, akkor a PC-n elindítja az Emby az UHD filmeket is
Nem állítottam be semmit, mert hiába nézem a beállításokat, számomra nem mond semmit, hogy mi micsoda, ergo beállítani sem tudom, hogy minek hogy kéne működnie... -
forras2
őstag
-
forras2
őstag
válasz
#52931072 #96840 üzenetére
Csak a 4K-s filmekkel van gond, meg egyetlen egy másik filmmel, de ott gondolom vmi más gubanc lesz.
Amint rányomok a filmek mappára a TV-n Embyben, azonnal ezt a "hibát" írja ki, nem is tölt semmit, tehát kizárnám a hálózati instabilitást. Valami más gubanc lesz itt. Letörlöm az összes ilyen progit, csak az Emby-t hagyom fenn, hátha valamelyik másikkal akad össze, az a baja... -
forras2
őstag
Srácok, ismét kérdezősködni jöttem
DLNA szerverrel megoldható, hogy 4K-s filmeket játszak le a TV-n?
Próbáltam a Plexet, a Serviio-t, az LG Smart Sharet, de mindegyiknél megy 5 mp-t a film, utána ugyan ennyit tölt. 60 mp megnézése 107 mp-be telik
Próbáltam az Emby-t is, de azt nem tudom működésre bírni. Eszköz leválasztva. Kérjük, ellenőrizze a kapcsolat státuszát. Mindig ezt írja, de igazából lényegtelen is, mert ha a másik 3 nem jó, gondolom ettől sem kell csodát várnom.
A PC lankábellal van összekötve a routerrel, a router lan kábellel van összekötve a TV-vel, a TV-n a wifi be sincs kapcsolva, nehogy gondot okozzon. PC-ben 100/1000-es lankártya van.
T-mobile-s alap routert használok. De elvileg ennek is bírnia kéne...
Nagyon óckodok ettől a pendrives, külső HDD-s másolgatós izétől. -
forras2
őstag
-
forras2
őstag
válasz
KubanitoS #96811 üzenetére
Próbálgattam én is az alap programot, de nekem nem vált be.
(#96812) blakey
Arra rápróbálok, még nem használtam, köszönöm(#96816) Gixxer88
Kábellal van nekem is összekötve a tv a routerrel, wifi be sincs kapcsolva rajta, és ezzel az egyetlen sima FULL HD-val van gond, nem is UHD a film. -
forras2
őstag
Srácok, adott 1 film. Plex Media Serverrel van megosztva a gépemről.
Sima HD filmről beszélünk. Gép gond nélkül játsza, régi LG tv-m gond nélkül játsza, viszont az új tv-m már nem.
Megy a film kb 30 mp-t, utána töl 3-4 mp-t, megint megy kb 30 mp-t a film, utána megint tölt, mintha pufferelne.
Kábelről megy a hálózat, nem wifiről, mi lehet a gond? A gépre már telepítettem fel Cfosspeed-et, ami kicsit stabilizálja a hálózatot, de az sem segített rajta...
Van valami ötletetek? -
forras2
őstag
Szevasztok!
Megjött a TV-m
Köszönöm a segítséget a választásban!
LG 55UM7450PLA
A kép minőségén nem variáltam még semmit. A képmódot beállítottam eredetire, és így is brutál szép képe van, főleg az előző /LG 42LB650V/ TV-hez képset.
Sima SD adás szebb ezen a TV-n mint az előzőn, ezt 1 kicsit furcsállom, de igaz.
A HD adásról már nem is beszélek.
Igazatok volt, a kis szobámba nem volt nagy választás az 55-s tv, mehettem volna még feljebb is, az sem lett volna rossz választás
Ami legelsőnek "szembetűnt" nagyon nagy pozitívum, az a hangzás. Brutális hangja van.
VirtualX-et kikapcsoltam, One Touch Sound Tuning-nál bekapcsoltam a mélyhangkiemelést, és a zenéknek olyan brutális hangzása van, hogy először életemben élvezem a zene hallgatást tv-n is
Ami viszont nagyon nagy hátránynak érzek, az a TV talpa!
Az nagyon gyengusz. Simán billeg a tv, nyeklik az egész talpa. Ezt cserélnem kell valami jobbra, fali konzolt nem szeretnék.
1 szó mint száz, nagyon nagy megelégedéssel vettem bírtokba ezt a TV-t. -
forras2
őstag
Eljutottunk arra a szintre, hogy a többi már rajtad múlik
Én 4 TV-vel jöttem ide a csoportba. Kedvesek voltak a srácok, segítettek leszűkíteni a listát kettőre.
Amikor meg volt a 2 kiszemelt, mentem Médiába, Tescoba, Auchanba, és megnézegettem a TV-ket, filmet rajtuk, beállításait stb, és így már eltudtam dönteni, hogy nekem az LG 55UM7450PLA SMART UHD 4K TV kell.Neked van 2 kiszemelted, ajánlom Neked is ezt a megoldást, hogy tényleg olyan TV-d legyen, amilyet szeretnél
-
forras2
őstag
Mit jelent az, hogy újszerű?
Most nézem az extreme digital honlapját, az új LG55UM7450PLA 169.990 ft, az újszerű meg 169.990 ft -
forras2
őstag
Megrendeltem vasárnap a TV-t. Ugye van kedvezményem a Tmobilenál, ezért onnan rendeltem.
Válasz emailben jött, hogy 48 órán belül keresnek. Hát nem hívtak, gondoltam akkor felhívom én Őket.
Mondom az ügyintéző bácsinak, hogy mi a helyzet, azt mondja, hogy érvénytelen a rendelésem, mert ahogy megrendeltem, többet kéne fizetnem az itthoni szolgáltatásért. Ugye nekem mindenem tmobileos, itthoni tv, internet, vonalas telefon, én mobilom, anyum mobilja, anyum tv-je stb.
Úgy rendeltem meg a TV-t, hogy vállalok az itthoni szolgáltatásra 2 év hűséget, mert ettől függetlenül is meg vagyok velük elégedve. 136.640 ft-ért vettem volna a TV-t, ahogy rendeltem, és a teljes itthoni szolgáltatásért 1600-al többet kellett volna fizetnem mint eddig.
Most megrendeltem a Bácsinál a TV-t telefonon keresztül, kihozta úgy, hogy 129.990 ft-t kell fizetnem a TV-ért, 2 év hűséget vállalok az itthoni szolgáltatásra, és a teljes itthoni szolgáltatás 2100 ft-val olcsóbb lett.
Ki érti ezt, hogy nemet mondanak a több pénzre
Mondjuk várnom kell a TV-re kb 2 hetet, de ennyiért megéri -
forras2
őstag
Nahm, megvan a kiszemelt!
Ő rá esett a választás.
LG 55" (139 cm) 4K HDR Smart UHD TV
Viszont megrendelés előtt lenne még 1 kérdésem.
4×4,5 méteres szobám van. Jelenleg 1 102 centis tv-m van, amire jelenleg azt mondom, hogy pont kényelmes.
Aránylag közelről nézem a TV-t. Ezeknek a fényében szerintetek nem túl nagy választás ez?
Megfordult a fejembe, hogy mivel aránylag közelről nézem, ráadásul rendszeresen nézek sima TV adást is, nem-e túl nagy választás ez a 140 centis ebbe a szobába... -
forras2
őstag
Szevasztok!
TV vásárlás előtt állok, és kellene 1 kis segítség, hogy az érintett TVk közül melyik a jobb
Van 3 variáns, de egyszerűen én laikus szemmel nem látok köztük konkrét különbséget 1-1 méret adaton kívül.
Melyiket éri meg jobban?LG 43UM7450PLA SMART ULTRA HD 4K TV
LG 55UM7100PLB SMART UHD 4K TV
LG 50UM7450 SMART UHD 4K TV -
forras2
őstag
válasz
sajog159 #80959 üzenetére
Igen, ez 1 nem túl sűrű, nem túl híg gél. Nagyjából olyan állagú, mint az ablaktisztító, amit lehet venni a boltban! Úgy értsd, hogy nem folyik
Ahova ráfújod, ez ott marad. Utána a hozzá kapott ronggyal szépen finoman letörlöd, és lehoz mindent, csak 1 kicsit várni kell vele, hogy maga a gél hasson. Vigyázni kell vele, csak kikapcsolt, és lehűlt készülékre szabad fújni!
Dobozán ez van: Speciális összetételénél fogva nem csepeg és nem folyik szét a felületen. Antisztatikus hatású, kiváló nedv szívó hatású, mosható microfaser kendő. Szöszmentes tisztítás -
forras2
őstag
-
forras2
őstag
válasz
huncutka1029 #80953 üzenetére
Rendben, köszönöm! Tudsz esetleg a telefonra olyan alkalmazást, androidra, amivel ezt meg tudom oldani?
Kerestem már korábban is a play áruházban ilyen alkalmazást, de használhatót nem találtam... -
forras2
őstag
Szevasztok!
Van nekem 1 LB650V tévém. Szeretnék rajt online filmet nézni. Most konkrétan az rtl.hu-n a mi kis falunkat. De viszont a böngésző mindig újra indul a következő szöveggel:"Az alkalmazás most újra indul annak érdekében, hogy az eszközön memória szabaduljon fel"
El sem jutok addig, hogy egyáltalán elkezdjem a filmet, már az oldal betöltése közben ezt csinálja folyamatosan. Van ez ellen valami megoldás? -
forras2
őstag
Szevasztok!
Facebookon megy most rendszeresen liveban a tom and jerry
Van-e rá valami megoldás, hogy ezt a TV-n tudjam nézni?
Amikor elindítom a TV-n, mindig azt írja ki, hogy "flash unavailable"Köszönöm
-
forras2
őstag
Esetleg valakinek tippje?
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Olyan kérdésem van, hogy mi okozza azt, hogy vannak olyan filmek, amibe nem tudok bele pörgetni? Jelenleg 1 ilyen filmem van, a többi mind jó. Lehet ezzel valamit kezdeni? Sem a lejátszósávba kattintva egérrel nem megy, sem távirányítóval!
LG42LA660S a tv, és Plex-el osztom meg a filmeket a TV-re!Köszönöm
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Folyamatosan kapom most az emailokat, hogy 1 hónapig ingyenesen tudom használni a netflix-et.
A kérdésem az lenne, ha élek ezzel az ingyenes 1 hónappal, akkor a lejárta után automatikusan megszűnik a szolgáltatás, vagy valamilyen formában rám tudják terhelni a további költségeket, és ez által kötelezni a további használásra? -
forras2
őstag
Szevasztok!
Van egy LB650V tv-m.
Ennek a webos-éhez nincs esetleg frissítés?
Kerestetem rendszeresen a tv-vel, de nem talál frissítést.
És már égnek áll a hajam ettől az iszonyatos lassúságától. -
forras2
őstag
válasz
cidalain #61745 üzenetére
Tűzfal ki van kapcsolva. Vírusirtóm nincs. Youtube-on mennek a videók, filmek rendesen, mind a gépen mind a tv-n. TV reset megvolt, de a hiba továbbra is fenn áll. A vicc a dologban, hogy Anyum samu tv-jén minden gond nélkül mennek a filmek szaggatás nélkül. Próbáltam a tv-t kábellal összekötni a routerrel, de így sem változott semmi.
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Tegnap újra húztam a gépemre a windowst. Az óta a gépen megosztott filmeket a tv nem akarja lejátszani.
Ugyan úgy mint eddig, plex media serverrel vannak megosztva a filmek. A tv meg is találja a megosztott filmeket, rányomok a lejátszásra, és konkrétan 5 percig tölt, utána lejátszik 10 mp-t a filmből. Akkor megint 5 perc töltés ... és így tovább.
Vajon mitől lehet ez? Sosem találkoztam még ilyen jelenséggel, így nem tudom mit lehetne tenni...
Jahm, és igen, serviio-ban is ugyan ezt csinálja, mielőtt ismét kapnám az osztást a plex miatt. -
forras2
őstag
erre esetleg valaki?
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Tegnap újra húztam a gépemre a windowst. Az óta a gépen megosztott filmeket a tv nem akarja lejátszani.
Ugyan úgy mint eddig, plex media serverrel vannak megosztva a filmek. A tv meg is találja a megosztott filmeket, rányomok a lejátszásra, és konkrétan 5 percig tölt, utána lejátszik 10 mp-t a filmből. Akkor megint 5 perc töltés ... és így tovább.
Vajon mitől lehet ez? Sosem találkoztam még ilyen jelenséggel, így nem tudom mit lehetne tenni...
Jahm, és igen, serviio-ban is ugyan ezt csinálja, mielőtt ismét kapnám az osztást a plex miatt. -
forras2
őstag
Sziasztok!
Ha a tv-n videót szeretnék nézni neten keresztül, pl youtube-on, mindig valami programot hiányol, de nem ajánl fel semmit, hogy mit telepítsek fel.
Mit kéne feltelepítenem, hogy menjenek ezek a videók? Ugyan úgy mint a számítógépen, flash player kell hozzá? -
forras2
őstag
válasz
turancsics #59832 üzenetére
Ami tény az tény, nekem is LB szériás tv-m van, és a hajamat tépem, amikor a menüben kell valamit állítani, mert eszméletlen lassú. Amikor 1 3D-s filmet néznék meg simán, és ki akarom kapcsolni a 3D-t, igen csak időbe telik, ameddigre sikerül...
-
forras2
őstag
válasz
Beni2360 #59797 üzenetére
Milyen kódra gondolsz?
Nekem nem kellett semmilyen kód... LG tár-ban megkerestem a Plex Media Server nevű programot és feltelepítettem. Ha ez megvan, bemegyek a mediashare-ba, ott eszközök, plex media server, és ott kiválasztom a megosztott mappát. Így megy minden film onnan, és magyarul megy minden. -
forras2
őstag
válasz
Beni2360 #59783 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tudom hol kell hangot meg feliratot váltani, de nem aktív az a 2 lehetőség, így nem tudom egyiket sem változtatni.Viszont érdekes, hogy az LG tár-ból feltettem a Media Plex nevű programot, ugyan ebben a programban osztottam meg gépen a videókat, és abban játszatom le, nem konkrétan a smartshare-n keresztül, és így meg magyar minden...
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy "okos" tévét, de sajnos nagyon sok esetben nem az... LG 42 LB650V
Pl film lejátszás közben. Ha 1 műsörös filmet nézek, alapjáraton angol mindig a hang, és nem is tudom változtatni. Még a feliratot sem engedi bekapcsolni. Mert hát okos tv, tanuljon meg angolul a hülye paraszt...
Mit tudok tenni a dolog ellen? Van vmi megoldás, vagy mint régen, van 1 program, amivel a filmről el kell távolítani az összes hang módot a magyaron kívül?
Ha csak a 2. megoldás van, akkor tudtok esetleg ajánlani ilyen progit?Köszönöm
-
forras2
őstag
válasz
TeeJay #59556 üzenetére
Maga a program lényegtelen, amíg nem tudom mit kell beállítani, és hogyan
A filmek hozzáadva a programhoz, de a tv-nél, a bemeneti listában csak a tv-t, a scartot, a hdmi-ket, komponens és av2 lehetőséget lát, netet nem. wifi-vel vagyok csatlakozva a routerhez, de még sem látja. -
forras2
őstag
Sziasztok!
Vettem egy LG 42LB650V smart tv-t.
A gépre feltelepítettem ezt a Plex Media Servert.
Hogyan, és mit kéne nekem állítanom a programban, vagy a tv-n, hogy lássa a tv a megosztott filmeket? -
forras2
őstag
Sziasztok!
Van 1 program, amit ha felteszek, akkor a tv látja, hogy milyen filmek vannak a gépen. Vagyis csak azokat, amiket én beállítok a programban. Mi ennek a programnak a neve? Már nem emléxem rá, régen használtam...
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
100-120 ezret szánok rá. Mit tudtok ennyiért ajánlani?
Ami fontos, hogy full HD legyen, és legyen benn wifi.
3d nem szükséges, de nem hátrány ha van.
Illetve, Ti honnan rendelnétek tv-t? Rákeresgéltem google-ban, és szinte mindig a mall.hu-t dobja ki elsőnek. Jó árai vannak az oldalnak? Tesco-s -20%-os akciónál olcsóbban adják a tv-ket, azt néztem. -
forras2
őstag
válasz
huncutka1029 #38444 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom
Routerem wifis. Eredetileg a tv a routert-->gépet wifin keresztül éri el. De próbáltam kábellal is. De mindig vagy csak net volt, vagy csak hálózat a tv irányába.
-
forras2
őstag
Sziasztok
Adott 1 LG 42LA620S készülék. Plex Media Server-rel meg vannak osztva a filmjeim a tv-nek.
Jelenleg ahol élek, csak mobilnetet tudok használni, nincs rendes net.
A gépemen csak úgy van net, ha a routerben a LAN kábelt a net csatlakozóba dugom, attól függetlenül, hogy USB-n van rákötve a gépemre a net. Így van net, de ebben az esetben a tv-m nem látja a gépet.
Ha az UTP kábelt átdugom a routerben másik csatlakozóba, akkor látja a tv a gépemet, de akkor viszont nincs net.Találkozott már valaki ilyen hibával? Van esetleg erre valami megoldás?
Vodafonos mobil netem van.
-
forras2
őstag
-
forras2
őstag
Sziasztok
Van 1 LG 42la620s készülékem.
Össze van van kötve routeren keresztül a gépemmel.
Fent van a Plex media server nevű program.
Látja is a tv a programot, de mindig azt írja, hogy nincs fájl.
Ha gépen megnyitom a plexet, akkor ott viszont mutatja a megosztott fájlokat.
Hozzá teszem, tegnap estig tökéletesen működött.
Találkozott már valaki ilyen hibával? -
forras2
őstag
Sziasztok!
Már "sokadszorra" találkoztam azzal a hibával, hogy 3D-s filmnél kiválasztom a kép egyesítést, és még is ugyan úgy 2 képben megy tovább a film.
Másik meg ugyan ez, csak ott egyesíti a képet, de még sem 3D-s. Vannak részek, amik igen, vannak amik nem.Mind a 2 eset filmhiba? Vagy esetleg ezeket ki lehet küszöbölni valahogy?
-
forras2
őstag
válasz
dr.bubo #35110 üzenetére
Köszönöm szépen
u.i.:
Ha valaki bemegy 1 topicba, nem azzal fog kezdeni, hogy több10k hozzászólást végig böngész, hogy esetleg van-e a kérdésére válasz, hanem kérdez. Ha ez nektek gond, vagy ugorjátok túl, vagy kérjétek meg az adminokat, hogy módosítsák az első HSZ-t, és ezeket a válaszokat irtassátok ki velük oda, és akkor el lehet ezt kerülni! -
forras2
őstag
Sziasztok!
Van 1 LG42LA620-as tv-m. Plex Media Server nevű programmal megosztottam a gépemen lévő filmeket, hogy a tv játssza le őket, ne a gép. Adott 1 film. Gépen szépen megy, magyarul. A TV-n viszont nem magyar, és nem is lehet átállítani a nyelvet, csak a feliratot. Ez miért van? Ki lehet küszöbölni valahogy?
-
forras2
őstag
Sziasztok
Van nekem 1 LG 42LA620S tv-m.
Alapból van Smart funkción belül a HBO GO.
Erre elő lehet fizetni valahol? Vagy ez hogyan működik, hogy tudjak filmet nézni? -
forras2
őstag
Sziasztok!
LG 42LA620-as tv-m van. Ha bekapcsolom, megkérdezi, hogy van 1 új frissítés, kívánja-e letölteni?
Nyomom neki, hogy igen kívánja. 52%-ig letölti, de ott mindig meg áll a letöltés.
Találkoztatok már ilyennel? Mit tudok kezdeni vele? -
forras2
őstag
Sziasztok!
LG la620s tv-m van. Smart menüben sok dologra, ha elindítanám, azt írja ki hogy jelentkezzek be.
De ahhoz hogy bejelentkezzek, először regisztrálnom kell. De hova kell regisztrálnom, hogy ezeket a tartalmakat el tudjam érni? -
forras2
őstag
Sziasztok!
Azt olvastam, hogy az LG 42LA620s tv-met tudom irányítani androidos okos telefonnal, ha letöltök rá 1 programot. Mi az a program amit le kell töltenem ehhez?
-
forras2
őstag
Sziasztok
Újabb gondom merült fel.
Megnyitom a tv-n a youtubet. De ugye minden videót 360P-beni indítja el.
Nem tudom átállítani, mert ha rányomok a kis fogaskerékre, a videó miatt nem látom az ablakot.
Maga a töltő csíknak is a fele látszik csak a videó alatt, a többit eltakarja maga a videó.
Eddig jó volt, nem volt ilyen gondom vele.
Ez mi miatt lehet, mi okozza ezt? -
forras2
őstag
válasz
shteer #29370 üzenetére
Szia!
Ezt a Plex media servert szedtem le. Sikerült megcsinálni, működik is.
Megosztottam a filmek könyvtáramat, meg az otikai meghajtómat is, hogy lemezről is tudjak filmeket nézni.
Az miért van, hogy 1 műsoros lemezt beteszek, szépen le is játssza, de viszont nem tudok nyelvet választani?
Angolul megy a hang, és közben valami japán vagy kínai felirat megy közben.
Ha simán gépen, lejátszó programban indítom el, ott van menü, és be tudok állítani mindent, itt a menü viszont inaktív, nem enged semmit állítani.Illetve másik "gondom".
Az teljesen normális, hogy ez a program folyamatosan tölt le valamiket?
Felraktam a programot, és a C meghajtómon a 4,5 GBből alig van már csak 2 GB helyem, és folyamatosan csökken a szabad hely.
Illetve magát a gépet is lefogja, pl a firefox belassult, de iszonyatosan. Ez a program miatt van, vagy az miatt, hogy a gépről játssza le hálózaton keresztül a filmet?Illetve a 3. "gondom".
Full HD illetve 3D filmek szaggatnak, be-be állnak. Ez mi miatt van? Lassú lenne a routerem?
1 ideig szaggatoznak a filmek, azt utána automatikusan átvált a következő filmre.
Sima avi film az megy, nem szaggat, és végig is tudom nézni őket. -
forras2
őstag
Sziasztok
Vettem HDMI kábelt a TV-mhez.
Jó is, működik, de!
Maga a TV nem látja a gépemet. Úgy szeretném megcsinálni, hogy a tv-n lássam a pc-men megosztott filmeket. Azt szeretném, hogy a tv játssza le a filmeket, ne a gép.
Ezt megtudom valahogy csinálni a HDMI kábellal?
Mert ha végig megyek a számítógép csatlakoztatása menün, akkor annyit ír, hogy nem találja a pc szervert.
Gépemen be van állítva a fájlmegosztás.
Van 1 routerem. Arra rá van kötve kábellal a tv is meg a pc-m is. De úgy sem sikerült megvalósítanom a dolgot.
Próbáltam, hogy egyenesen összekötöm UTP kábellal a gépet a tv-vel, de úgy sem megy.
Valami ötletetek van esetleg?
LG 42LA620s tm van. -
forras2
őstag
Sziasztok
Tudtok ajánlani valami olyan rádiós billentyűzet és egér párost, ami biztosan működik LG42LA620s készülékkel is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest