- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Lényegében ahogy az lg, az olcsóbb tévék gyártását kiszervezi, talán csak a panelt, de lehet az egészet gagyíliában fogja összerakatni. Emiatt kb pont olyan gagyi is lesz mint a többi gagyíliai tévé, csak a márkajelzést fogják váltogatni a gyártósoron. Meg esetleg a fröccsöntött burkolatot, amibe beleszegelik az alkatrészeket.
-
-
törölt tag
válasz
metrion #98701 üzenetére
Üdv! Igaz, hogy 100-ás a LAN, de nem amiatt pufferel. Mondjuk én nem nasról filmezek, hanem pc-ről. Ami 4K film mondjuk homokórázik a smartshare-val, az zökkenőmentesen megy az embyvel. Még egyszer sem mértem filmnézés közben 10 MB/sec fölötti kimenő forgalmat.
Minden gigabites kivéve a tv-t. -
törölt tag
válasz
konigjanos #98588 üzenetére
Gratulálok hozzá, az szép darab jószág lehet,
de mondjuk kb az összes szedán kilőve.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Konyika #98489 üzenetére
Ez direct ledes, bevilágítás nem annyira jellemző, inkább felhősödés a probléma, annak a mértéke példányonként változó lehet. Vissza kell küldeni, ha tűrhetetlen minőségű darabot kapsz. Az esetek többségében ingerküszöb alatt marad, de sajnos a drágább nanocelleknél is előfordul. Nekem egy uj635v mellett is láthatóan jobb a képe, nem hiszem, hogy az lf után csalódás fog érni.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gyeniko #98147 üzenetére
Az nem balgaság, ha megveszed az elérhető legjobbat. Akinek telik rá, miért ne venné meg, ha igényli? Annak nincs értelme, hogy azután az LCD topikban villogjon vele, mert akkor annyi értelme van, mint egy szín arany WC-csészének. Az pénz kidobás, ha csak azért veszel meg valamit, hogy csóróknak mutogathasd. Mondjuk csak így lehet gazdagisztánból visszacsalni a pénzt a körforgásba.
-
törölt tag
válasz
gyeniko #98138 üzenetére
Csak arra céloztam, hogy egy jó nagy oled tv jelenleg az az árkategória, ami egy szűk rétegnek elérhető, ahol nem számít a minőség/ár viszony. Meglátja, megtetszik, megveszi. Azután különböző fórumokon (sohasem az oled topikban) közli velünk, hogy a miénk fasorban sincs.
Köszönjük a nincsmit! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
MrBazsi #98112 üzenetére
Ezzel most romba döntötted a világunkat. Egy 6-10-szer drágább oled tévének sokkal-sokkal szebb képe van a mi vacak led tévéinknél? Sírva dobálom ki ezek után az összeset és elkezdek spórolni egy igazán jó tévére.
Viccet félre téve szerintem mind láttunk már oled tévét, csak én például nem adok érte fél meg egy misit, mert nekem bőven megfelel a az um-esek képminősége, és sokkal olcsóbban marha nagy tévéket lehet venni. Ami azt illeti, megállapítottam hogy az olcsó hagyományos ledek és az oledek között nincs semmi érdemleges. Szóval jelenleg az olcsók is tűrhető képminőséget nyújtanak, a következő lépcső meg egy oled. Ez van. Az igény és a pénztárca határozza meg, hogy mit veszel. Mondjuk 300-400-at tuti nem fizetnék ki semmilyen nano, q vagy hasonló túlárazott vacakért. Remélem még pár év és hasonló magasságból fikázhatják le a mi olcsó oledjeinket, azok akiknek még jobbra is futja majd! -
törölt tag
válasz
toto0569 #98081 üzenetére
Akkor úgy kösd be, hogy a modemet switch 1. -be, azután a gépeket, iptvket a switchbe. A szakadozó net kapcsolat a helyi hálót nem fogja zavarni. A t-nek jelezd a hibát, sakkozzák ki ők mitől szakadozik a kapcsolat. Egy legalább 5 portos gigabites switch fog kelleni.
-
törölt tag
válasz
toto0569 #98079 üzenetére
A film mérete nem számít szerintem. Mivel nálad minden a szolgáltatói modemről megy, esetlegesen szakadozó internet kapcsolat kihat a belső hálózatra is. A switch beiktatásával csökken a wifid terheltsége. A forrás ahonnan filmezel laptop vagy asztali gép? Nálam közvetlenül semmilyen gép vagy tv nem csatlakozik a tés modembe, hanem mindjárt egy switcből ágazik tovább a gépembe ami a szerver és a három tévéhez. A wifit csak telók meg notik használják.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
toto0569 #98063 üzenetére
Először én is a filmre gyanakodnék, mert előfordul az ilyesmi. A tapasztalatom, hogy a szolgáltatói modem az internetkapcsolat biztosításán túl semmire nem jó. Így van kitalálva. A rendes wifihez kell egy jó router, a dlna kapcsolathoz minimum egy switch a modem és az eszközök közé.
-
törölt tag
válasz
toto0569 #98058 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet, amikor szoba átrendezés miatt átmenetileg a t-s modembe volt csatlakoztatva a szerverként használt gép. Sorozatokat néztünk volna, de időnként elment hangja, néha belefagyott a filmbe, aztán oda iktattam be a második switchet, azóta nyugi van. Megdöbbentően picike egyébként.
-
törölt tag
válasz
toto0569 #98055 üzenetére
Ha ott van a vezeték, akkor csak kell egy gigabites switch a tv mögé és nem kell még egy vezetéket húzni. Én már kettőt vettem a kis tendából(sg105), olcsó és megbízható. Nekem csak 300-as netem van de modem wifijéből még 100-at se nagyon sikerült kifacsarni. Haveromnál 3 tv van, mindnél iptv beltéri és egy ilyen switch, még nem panaszkodott akadásra.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
cherubion08 #97878 üzenetére
Nekem hasonló bajom volt vele, nem találta a tv a szervert, se WiFi-n, se vezetéken.
Én a tv hálózati beállításainál kikapcsoltam az IPv6 opciót, azóta megint stabil a kapcsolat.
Ez az opció azelőtt szerintem nem volt ott, legalábbis nem rémlik, hogy találkoztam volna vele. -
törölt tag
válasz
Trolee #97816 üzenetére
Például ezt, egyszerű mint a faék és nekem lazán megtartja az 55 colos tévét. [link]
Egy 50 colos meg ezzel van felfogatva, röhögve megtartja, csak mondjuk blokktéglába jó hosszú tiplikkel szereltem föl és a tipliket beragasztottam. Betonfalba megtartják a hozzá adott csavarok is.
[link]
Mondjuk kisebbet is lehet találni, attól függ mekkora a tv/monitor amit felfogatnál. -
törölt tag
válasz
geleati #97645 üzenetére
Én bepróbálkoznék egy jelerősítővel elsőre, az egyébként is hasznos, nem csak a tv-hez kell a wifi. Ha csak a szolgáltatói cuccot használod, akkor ajánlott egy tisztességes wifi router beszerzése.
Amúgy mindent át lehet fúrni, csak van amit nem érdemes. Mondjuk ha fürdőszoba, vagy padlófűtés van az emeleten fölötted. Azonkívül találhatsz vasbeton gerendát, elektromos vezetéket, stb. Szóval körültekintően kell hozzáfogni. -
törölt tag
válasz
Forestjo #97631 üzenetére
Előferdül az ilyesmi náluk. Nekem a mai napig nem látszik a rendelések között a tv, pedig vagy két hónapja leszállították.
Nálam pont az ellenkezője volt, pénteken hívott az ügyintéző este, pont a pennyben bóklásztam. A következő hétfőn reggel meg hívott a futár, hogy hozza a tv-t. Még jó hogy mobilra vettem, mert agybajt kap tőlük az ember, ha otthoni előfizetésre veszek. Azt csak haza viszik, csak neked adják oda és nem szólnak előre, hogy mikor jön a futár. -
törölt tag
Üdv!
Nekem 7100-as van, csak 55-ös méretben, ami ips paneles. Szerintem tűrhető képe van az sd adásokkal is. Van egy-két nagyon tré minőségű adó, de azokkal más tv sem tud mit kezdeni. Először én is a 7450-el szemeztem, de minek adjak a középső talpért meg a magic távért plusz 40-ezret, mert egyéb látható különbséget nem fedeztem fel. -
törölt tag
válasz
bollokcs80 #97577 üzenetére
A 7450-hez adják a magic távot, a másik kettőhöz szerintem nem. Más lényeges különbség a képminőségben szerintem nincs, esetleg a talpuk más.
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #97569 üzenetére
Megszámoltam, az uj és um tv távján ugyanolyan és ugyanannyi gomb van csak kissé más elosztásban. Mégis teljesen más a száma. Szerencsére kis nyomozás után 3ezer körül lehet találni utángyártottat.
Gondolom az új széria távja 5 grammal könnyebb lett, ami jelentős megtakarítás 30milliós darabszám mellett. -
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #97562 üzenetére
Amikor elromlott azt lb távja, vaterán találtam valami utángyártott königet, 3ezer pénzért. Műkszik is csak egy hónap múlva tűnt fel, hogy nincs rajta házacskás gomb, amivel a smart menüt lehet lehívni. Akkor vettem észre véletlenül, hogy a másiké is jó.
-
törölt tag
Nekem t-s sagem FAST3686 van, de az is szívat időnként. Modem újraindítás után egy darabig megy. Meguntam és beiktattam egy switch-et és vezetékkel csatlakoztattam a tv-t, azóta nyugi van. Régebben a szifonjainkat is állandóan ledobálta, külön ssid re tettem az 5GHz és a 2,4GHz-es wifit, azóta a telókkal nincs gond. A végső megoldás egy külön wifi router lesz, mert ezzel még nem sikerült 100Mb/s fölötti sebességet mérnem, akármit csináltam vele. Egy kalap szar. Vezetéken amúgy megvan a 300.
-
törölt tag
Mondjuk nem tudom mi a baj a tv-k dlna képességével. Amíg nem kezdtem próbálkozni 4k-s filmekkel, még a smartshare is lejátszott mindent gond nélkül. A webos 3.5-től felfele már mappákat is kezel a lejátszója.
Szerintem meg leszel elégedve az embyvel. Nekem nincs nasom, sem ba..ott drága 4k-s médialejátszóm ( amihez aztán kell egy kb drága hdmi kábel is ugye). , és akkor még csak egy tv-nél tartasz. Egy asztali gépen fut az emby server, három tv-n emby kliens. 100-as hálózat dosztig elég, vezetékes vagy wifi. Tesóméknál egy vacak cerkás laptop egy külső merevlemezzel gond nélkül működik. Még nem volt 4k-s mkv ami megakasztotta volna. A szolgáltatói sagemcom modem szívatott egy darabig, de aztán egy switch közbeiktatása megoldotta a problémát. -
törölt tag
válasz
kisselandras #97529 üzenetére
Szerintem ha be tudod állítani a tv kimenetre a 4096x2160, akkor biztos támogatja is a tv, de a tv natív felbontását használd, nem tudom mennyi az nálad. Egy high speed hdmi kábel maximum 4k 30Hz tud átereszteni, neked egy olyan kábel kell, ami teljesíti a hdmi 2.0 paramétereit, 4k 60Hz és a többi. Ne legyen hosszabb a szükségesnél és a nagyon olcsók valszeg nem lesznek elég jók. Eskesd meg a eladót az édesanyja életére, hogy megfelelő kábelt ad neked és ha nem lesz jó visszaveszi, mert a minőségi darabok elég drágák.
Amiket a tévékhez adnak az ilyen mr wong a harmadik dzsunka jobbra gyártmányok, hd-s beltérikhez jók, de másra nem. -
törölt tag
válasz
kisselandras #97513 üzenetére
Milyen kábellal van jelenleg összekötve a két készülék és milyen felbontású képet tolsz ki a tévére? Attól függ milyen kábelra van szükséged.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blakey #97507 üzenetére
Nyilván, mindig a célnak megfelelő kábelt kell beszerezni. Erről azt állította a bolt, hogy hdmi 2.0 kábel, de 2500 forintért az ilyen kijelentéseket nem kell komolyan venni. A HD adások átférnek rajta, ennyi volt az elvárás.
Mivel én nem játszok a pc-n, ezért nincs szükség minőségi madzagra.
Film nézésre meg ott az emby. -
törölt tag
válasz
kisselandras #97503 üzenetére
Üdv! Másik kábellel próbáltad? Nem tudom milyen felbontással nyomulsz, de nekem régebben a monitor csinált ilyet. A hdmi kábel cseréje megoldotta a problémát. Kontakt hiba vagy csak egyszerűen gagyi volt a madzag. Hdmi 1,4 high speed vagy 2.0 ddc kábel kell a gép és a tv közé. Így felismeri a pc mint egy plug & play eszközt.
Egyébként tényleg nem szabad működés közben ki-be húzgálni a hdmi kábelt. Kikapcsolva összekapcsolsz mindent, ha minden hardver és vezeték megfelelően működik, akkor mennie kell, tök mindegy mit kapcsolsz be először. -
törölt tag
válasz
Tigerclaw #97462 üzenetére
Alapvetően a pénztárcám határozza meg milyen tv-t veszek és a készülék árához igazítom az igényeimet. A jelenlegi árfekvésben bőven megkapom amire szükségem van. Ami bosszant viszont, az a mozik siránkozása. Békéscsabán a center moziban néztük szombaton a legújabb sw-t. Vidéki mozikban az a 3d, hogy az előtérben levő dolgok élesek, a többi meg full homály és fakó, színtelen a kép. Botrányos képminőség 2019-ben, 25 éve semmit nem fejlesztettek a technikán, csak a jegyárak fejlődtek. Ez nálunk karácsonyi hagyomány, megnézzük az aktuális mozi premiert, de mostantól otthon megnézzük szenteste 4k-ban a reszkessetek betörőket.
-
törölt tag
válasz
Throme #97460 üzenetére
Nem tűnnek el, csak az LG kihátrál a legolcsóbb szegmensből. Olvastam, hogy jövőre lefelezi a lcd panel gyártó kapacitását és inkább a nanocell és oled panelekre koncentrál. A sok kínai panelgyár lenyomja az árakat. Pár noname is lg paneleket használ.
A többség soha nem fog tudni fél meg egymilkás oled tv-ket venni. Nem a gazdagisztánban eladott prémium kategóriás tv-k hozzák vissza a fejlesztésbe fektetett pénzeket, hanem amikor évi többtízmilliós sorozatgyártásban ontja a paneleket az alsó és középkategóriában.
Kisebb árrés, viszont őrületes darabszám kell a jövedelmezőséghez. -
törölt tag
válasz
Tigerclaw #97454 üzenetére
A képminőséget igazából egymás mellé téve lehet összehasonlítani.
Most vettem egy 55um7100-at és mellé tettem a "régit", ami 49uj635. Rákötöttem őket a vezetékes hálózatra és ugyanazokat a filmeket kezdtem rajtuk lejátszani 4k, 1080p, 720p verzióban. Gyári alap beállítással, mondjuk élénk módban(szeretem ha élénkek a színek) szemre sokkal szebb képe van az um-nek, még az sd tv-adás is szebb rajta. Valszeg sokat fejlődött a felkonvertálási technika 2 év alatt és az alap beállítás is sokkal nézhetőbb lett. Azért a háttérfényt mindkettőn lecsavartam, mert kisüti az ember szemét a 100%. Felfedeztem még valamit, amit eddig nem is vettem észre.
A 49uj 1080p anyaggal fura képhibát produkál, a kép alsó 15 centis sávjában halványan villódzik a kép, főleg sötét háttérnél látszik.
4k és 720p vagy sd anyag esetében nem csinálja, szép homogén a kép. Az sem segít, ha kikapcsolok minden képjavító opciót. Különösebben nem izgat, mert már nem garanciás és ettől eltekintve jól muzsikál. -
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #97445 üzenetére
Minden évben új széria jön ki, gyorsan veszíti az értékét, az 50 reális ár. 98-ban 160ezerért vettem 72 centis crt tv-t. Az megvolt mondjuk 15 évig, amikor kihervadt örültem, hogy ingyen átvették elektronikai hulladéknak. Most kb 2-3 évente cserélünk tv-t mert hamar avulnak és gyorsan meghaladja a technika. Viszont azt hallottam, hogy az lg lassan dobja az olcsó led tv szegmenst, a nanocellre és az oledre koncentrálnak. A pórnépnek marad a tcl meg a többi noném cucc.
Anyáméknak van egy 32 colos thomson hd-redi, annyira pocsék hangú tv-t még nem hallottam. Konkrétan elviselhetetlen, egy pc hangszórót kötöttem a beltérire, a tv-t meg némítottam, hifi minőség ahhoz képest. -
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #97438 üzenetére
Üdv!
Hát nem sokat, megnéztem a t-nél 87ezertől lehet új 43 colos smart tv-t venni, elég nyomott a használt piac. Ehhez hozzájön még az élettartam kérdése. Nekem is van egy 42lb tv-m, szintén 5 éves, de már javítani kellett. Esetleg a 3d képessége lehet vonzó, mert a maiakból az hiányzik. Viszont filmezni elég jól lehet még rajta, legutóbb felfedeztem, hogy van arra a webos-re is emby kliens( a benne levő smartshare csak ömlesztve mutatja a filmeket).
Én nem fogom eladni, megmérem, hogy befér-e a wc-be, a falra.
Vagy lcd képkeretnek egy csupasz falra. -
törölt tag
válasz
Forestjo #97311 üzenetére
Üdv! Egy cam modult kell kérni ( nem tudom van-e ilyen a t-nél, nekem digis van)ami a tv CI+ slotba illesztkedik, abba kerül a smart kártya és akkor a tv tunere kezeli a csatornákat. Akkor lehet külső eszközre rögzíteni, de inkább külső hdd vagy ssd javasolt erre a célra. A pendrive nem ilyesmire lett kitalálva. Van olyan tv amelyik nem is hajlandó pendrive-ra rögzíteni. A tv tunere ahogy néztem ezeket tudja: DVB-T2/C/S2, digitális földfelszíni/kábel és műholdas.
-
törölt tag
válasz
zaskar #97030 üzenetére
Üdv! Ahogy néztem ebben a méretben már csak 4k-k vannak. A 49um7000pla listaáron 120, gondolom kedvezményekkel még lejjebb mehet. Én 55 um7100plb-t vettem tőlük, az árához képest teljesen jó tévé. Persze megvannak az ips és direct led gyengeségei, a fekete inkább sötét szürke és enyhébb vagy durvább foltosodás is előfordulhat.
Nálam szerencsére az utóbbi nem feltűnő. A smart része pedig nagyon jó, villámgyors és jó a médialejátszója is.
Azért nézd meg valahol, de szerintem az árukhoz képest jó tv-k ezek. -
törölt tag
válasz
junior19 #96896 üzenetére
Köszi, majd elbíbelődök még a beállításokkal. Úgy értettem, hogy nem próbáltam azt a pár tré adót nézhetővé tenni, azokra koncentrálok, amiken van is mit nézni. Amikor megjött az új tv úgy szemre belőttem és megnéztem 4k verzióban az interstellar-t, ami egy elég látványos űr sci-fi és én szeretem az ilyeneket. A látottak alapján eldöntöttem, hogy ezen az áron ez egy elég jó tv. Persze nem rúg labdába egy oled mellett, de erre bukja. A smart része pedig még mindig az lg-knek a leghasználhatóbb.
-
törölt tag
válasz
subset #96894 üzenetére
Őszintén szólva, még sosem próbáltam usb-n lejátszani rajta semmit. DLNA-n nyomulok. Szerintem el kellene boldogulnia vele. Ntfs -re formázd a pendrájvot, fat32-t, exfatot nem ismerik. Olyan anyaggal próbáld, amit a leggyakrabban nézni fogsz rajta. Én biztos nem a fem3-ra fogom kalibrálni, még a historyn szokott lenni néha olyan tré anyag, ami kockásodik, de annyit nem nézem ezeket, hogy érdekeljen.
-
törölt tag
válasz
subset #96883 üzenetére
Üdv!
Nekem 55um7100pla van, mondjuk nem sokat vergődtem a kalibrálással. Eddig egész tűrhető képe van, digi műholdas tv van, cam modullal. Van néhány igazán tré minőségű adás, azok elég rondák tudnak lenni. Főleg a régi 4/3-as gagyi sorozatok. Azért 576x480-ból nem várok csodát. A minőségibb csatornák elég jól néznek ki, még a nem hd-k is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Opel topik
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Formula-1
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest