Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
castiels #111108 üzenetére
Se kép se hang a szerviz szerint lehet bármi, mert az ügyfél nem túl okos.
Ha nincs kép de van hang, az inkább kijelző, de ettől függetlenül sérülhetett az alaplap is, bár ritka hogy képet nem de hangot ad és nem a kijelző a hibás.
Ha egyik sincs akkor pedig inkább alaplap, mert a fentebb leírtakból ez következik.
Aztán persze van olyan TV aminek külön tápja is van beépítve, ami egy külön panel, az is lehet rossz.
Beleugattam -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
castiels #111106 üzenetére
Amikor az alaplapon keletkezik egy hiba. Az egy alaplaphiba.
Nem vagyok illetéktelen (TV-szervizt üzemeltetek), de az adott kérdésre ezt tudnám válaszolni. Vagy akkor másképp kellene kérdezni! Ha tünetekre gondoltál, az lehet többféle és csak ránézésre (belső vizsgálat nélkül) nem mindig egyértelmű.
-
asdf_
veterán
válasz
castiels #105298 üzenetére
Nem elavuló az, csak itthon a szinkronosokat csak egy szabvány szerint keverik, és az a Dolby. Így az átlagnépnek elég az. A DTS-nek nem a magyarok meg a k európaiak a közönsége. Aki viszont eredeti nyelven nézne tartalmat, a Dolby-nál jelentősen kevésbé tömörített DTS hanggal, az pórul járt.
Ennek sajna vásárlás előtt k ellett volna utánanézni, vagy pedig online vásárolni és időben elállni. Sajnos nem alapvetés az, amit annak gonodlunk (lásd még az örök visszatérő 3,5-es jack), a Samsungnál már 2019-ben sem volt DTS. -
vargalex
félisten
válasz
castiels #105238 üzenetére
A múltkor is akartam már kérdezni a kolléga által berakott kép kapcsán: ez a kékség a fotótokon fekete háttér lenne, vagy tényleg kék? Mert nálam a 49UN74003LB esetén a fekete az fekete, pedig elvileg IPS...
-
-
TeeJay
félisten
válasz
castiels #104126 üzenetére
én UN-t vennék nekem a Nano nem kell
65UN80003LA van nekem és tökéletes
50/60Hz valódi RGB IPS panel, Direct LED és semmi local dimming meg egyéb "képjavító" hülyeség. Gyönyörűen viszi HDMI-n PC-ről tolva az UHD HDR filmeket
5év 100/120Hz LG IPS után fel sem tűnik hogy ennek fele annyi a képfrissítése panel szinten
Truemotion és ilyeneket nem használok
NANO-ból ha jól tudom a 793NE javasolt mert direct LED-es kb. az UN sorozat + NANO bevonat szinten van -
Diocles
aktív tag
válasz
castiels #104110 üzenetére
Nekem nem sikerult megoldani, mint mondtam, egyuttelek vele, sose vartam, hogy szep lesz a kep
Cinema modot hasznalok amugy, az viszonylag kevesse nyul bele a kepbe, de ott is megvan ez a savosodas. Asszem a felbontas felskalazasa nincs meg kikapcsolva.
De tenyleg az van, hogy indulj ki Cinema-bol, menj be a user kepbeallitasokba es a vilagon mindent kapcsolj ki, amit tudsz. Ha meg akkor is csinalja, akkor ez van.
-
-
deske76
csendes tag
válasz
castiels #102172 üzenetére
Szia!
Ha belemész a menübe (fogaskerék), összes beállítás, általános menü, a tv leírása, majd, értesítések menü, itt megkapod a választ a frissítés mit hozott a tv-re. Nézd meg mikor volt a frissítés, így kezdődik a sor: Üdvözli az új LG webOS TV!...könnyebb ott elolvasni, mint beírni ide..
Remélem segíthettem
-
válasz
castiels #100829 üzenetére
Nekem a legjobban a Lotus szélvédő tisztítója jött be.
Alkoholmentes,Mol kúton vettem.
Foltmentesre szárad,vagy minimális törlés kell csak,sokkal könnyebb vele tisztára törölni mint mással.
Próbáltam már monitor tisztítót is 2 félét,Clin-t,olcsó lidl-ös üvegtisztítót,Turtle Wax szélvédő tisztítót,mindegyik után kínszenvedés volt teljesen tisztára törölni.
Kocsin is ezt használom,szerintem nagyon jó. -
válasz
castiels #100401 üzenetére
Az én tapasztalataim azt mutatják,hogy sok esetben ez a kártyaolvasó+kártya megoldás nem az igazi.
Hiába ugyanaz elviekben mint egy pendrive,sokszor elég hektikusan működött nálam akkor,ha nem csak arra akartam használni,hogy mondjuk akciókamera felvételeit másoltam volna csak a pc-re.Autórádió hol lejátszotta a zenéket,hol nem,tv hol lejátszotta a filmeket/zenéket, hol nem,Windows telepítő nem akart róla sehogy se bootolni,stb. -
Milan24
aktív tag
válasz
castiels #99360 üzenetére
[Full fekete háttérrel]
[Netflix 4K]
[Ez a második]Az első 2 link az első TV. Az 1 napig volt nálam visszavittem, kicserélték szó nélkül. Második linken már a kicserélt készülék! Ezt is visszavittem mondtam hanyagoljuk ezt inkább. Elhoztam az SM8500-at! Az a durva, hogy a szervíz az elsőre azt írta valóban szar. Másodikra meg ezt: “Az elküldött fénykép alapján kérem törölgesse át a képernyőt egy antisztatikus kendővel úgy, hogy a készülék ki van kapcsolva. Azért van szükség erre a műveletre, mert előfordulhat, hogy a készülék mozgatásakor, a dobozából való kivételekor elmozdult az úgynevezett diffúzor réteg a kijelzőben, ami a törölgetés hatására visszaáll a megfelelő állásba. Ez a réteg felel a fény megfelelő eloszlásáért a képernyőn. ”
-
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
castiels #99115 üzenetére
Köszi! Nem járt hozzá, de nem is biztos, hogy nagy szükség van rá, ugyanis arra a kis időre, míg elindítják a filmet, amit lehet évente 3-4 alkalommal fognak megtenni
, megfelel a távirányító is vagy még a telefonra telepíthető alkalmazás is mondhatni jól funkcionál távirányítóként. Alapvetően IPTV-ről néznek műsorokat, egyébként nagyon szép a képe a HD csatornák műsorainál, de az SD sem vészes, ami engem meglepett, bár szerencsére a legtöbb csatornának van HD változata is. Volt szerencsénk éppen 1-2 természetfilmbe belenézni, abszolút rendben volt a látvány és a focira is igaz ugyanez.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
castiels #99094 üzenetére
A va paneles tv-m még vígan nézem abból a szögböl ahol az uh664 még a maradék feketéjét is elveszítette és beszürkült (függőleges irányon még rosszabb volt) de egy dekával sem rosszabb e téren mint az sm8500-am volt. Az már más kérdés, hogy egy gyagyi Vestel gyártmányú VA panel szemböl sem toletált semmi mozgást, de ott a gagyival volt a gond és nem a VA panellal. Persze extrém szögekből ez is invertálódik, de a VA csak szemből egy barokkos túlzás.
-
blakey
titán
válasz
castiels #99027 üzenetére
Nem tudom, 4 vagy 5 éve jelen van az RGBW, eleinte lehetett tudni, hogy melyik milyen de most csak akkor ha közelről megnézzük. Displayspecifications oldalán nem szerepel, tehát ugye lehet ilyen is meg olyan is. Korábban azon is ment a "lovaglás", hogy valós 10 bites a panel vagy 8bit+FRC, manapság más az utóbbi a gyakori és általános használat mellett nem venni észre a különbséget.
Most megnéztem és pl. a 49UM7400-nál feltűntetik, fene tudja, hogy mi miért van, az a biztos ha közelről megnézed. -
Kátai
senior tag
válasz
castiels #98961 üzenetére
Ezt próbáljátok ki:
"A hiba megoldása amire telefonon kaptam tanácsot:
Csatornákat kell újrahangolni, de nem szabad UPC hálózati azonosítót használni, hanem teljes keresést kell választani. 40 perc, de minden funkció hibátlanul működik. Változtathatók lettek a csatorna számok, menthető USB-re a csatornalista.
2. UPC magyar ékezet keveredését az indítás után csak nyelv beállítás Magyar, az ország csak (... ) a legalsó! A beállításoknál később átállítani az alapértelmezett nyelvet, stb."
Info innen [link]
Nekem sikerült. -
eastsider
nagyúr
válasz
castiels #98793 üzenetére
plex, - szerintem teljesen jó.csak mindig ki kell valasztani a hang és feliratsáv nyelvét, ez tök idegesítő.. amúgy rendben van. kell majd az amlogicos tv box coreeleccel...
spotify, teljesen jó
youtube, teljesen jó
xplay-t próbáltam,de transcodeolni akarja a magyar feliratokat... wtf... ezért számomra használhatatlanami szar: UPC media card nem támogatja az előnézetet, ezért nem lehet használni az epg-t, mert le kell ok-zni ezt. erre nincs semmilyen hekkelés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest