- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
Az mióta lett szokványos a szolgáltatóknál, hogy 20 havi részletet nem enged a rendszer, mert hitelképességi vizsgálat van (és hiába vagyok 4 hónapja előfizető otthoni szolgáltatásra), hanem teljesen eszement módon kiakarja fizettetni az egész készüléket (miért venném meg akkor itt, ráadásul sim zárral a One-nál) és még a havi részleteket is? Régebben ilyen nem volt, el is engedem a történetet ezeknél a szarházi hiénáknál.
-
Chereiose
addikt
A sima 16-os az már havi 3 ezerrel több azért, ami nálam már sok, tekintve, hogy amúgy sem szeretek 20 hónapig ennyit fizetgetni, de most így látom jobb opciónak, halálon van az i12.
Nekem is az a bajom a 15-tel, hogy már "régebbi", de a felár meg nem éri meg nekem annyira a sima 16-ot.
-
Chereiose
addikt
i15 és 16e között vacillálok jelenleg.
Nálam talán a legfontosabb az üzemidő egyébként és egész szép telep került a 16e-be. Kamerát túlzottan nem használom semmi fontosra, néha 1-1 kép. Dizájn és dynamic island (ha bár nem tudom érdemi hasznos funkciója van-e annak)jobban tetszene persze, ahogy a jobb kijelző is, de hardveresen meg megint csak a 16e nyer. Magsafe-et eddig sem használtam, éjjel töltöm lassú wirellesen most is, ja és egy sima i12-t váltanék. Árban amúgy havi 1 ezres lenne a kettő között 2 évre.Ezek alapján hülyeség lenne a 16e szerintetek? Elsősorban a 15-nél az üzemidőtől tartok, persze a mostani ramaty akksis 12-esem után biztos kihúzna az is jóval többet, de a 16e-nél valószínűsítem az egésznapot.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
válasz
Stauffenberg #337738 üzenetére
Ebben is van valami. Sajnos azért a Plus modell ára szerintem jelentősen több, a 15 plust várom, hogy legyen készleten, mert szerintem ha máshol simán kapható még akkor csak kifogytak jelenleg. Az AI nem érdekel, a RAM annál inkább, de nem tudom a 6GB mennyire nem elegendő még 2 évig, főleg egy i12 után.
-
Chereiose
addikt
válasz
mazsiii92 #337729 üzenetére
Akkor amúgy ezt a 16e vonalat elengedem, mert annyival nem is olcsóbb.
Plust szeretnék egyébként is, mert az üzemidő mellett néha jól jönne a nagyobb kijelző is. Igaz az már elég húzós a 16 esetén, de a 15 plus meg készleten sincs most a One-nál...Még azért megnyomkodom majd őket, persze a több havidíj megtérül jobban későbbre mikor elakarom adni, hiszen 2 év múlva többet fog érni egy újabb modell.
-
Chereiose
addikt
Biztos sokat volt már téma.
i15 vs 16e kettős közül mindenképpen jobb vétel a sima 15, azonos árban? Mivel azért 2 évre venném a hardver miatt nálam nem olyan egyértelmű, illetve talán üzemidőben is jobb a 16e, de a kijelző, notch, kamera meg olyan, mintha a jelenlegi 12-n maradnékIlletve a 15 Plusal szemezek még pont az üzemidő miatt. Valamint a sima 15 és a sima 16 között havi szinten 2k lenne a különbség, ott mi a helyzet, annyit megér akár a 8 giga ram miatt?
-
Chereiose
addikt
Külön paródia lett ez a gyors vezérlés, kb. a lényegét veszti el ha kicsit is testre szabod.
Valahogy én is ilyesmit próbáltam csinálni, mint amit linkeltél, csak nekem nincs ennyi gombra ott szükségem, de tényleg nem értem ehhez minek nyúltak hozzá. Nekem már a 17-ben ez a háttérképes szarakodás sem tetszett, hogy össze-vissza kell azt is beállítani, na most ezekre rátettek most még egy lapáttal. És tuti, hogy lassítják vele a régi készülékeket, mert azért 1 fokkal lomhább lett az i12 szerintem. -
Chereiose
addikt
IOS 18-cal valaki használ i12-t? Természetesen szerintem lassított a telefonon és az üzemidő is még rosszabb lett.
Másik, hogy a vezérlőközpont szerintem lett csak egy feleslegesen bonyolult szar? Lehúzom, és pl. pont az adatkapcsolatokat túlvariálták, ki lehet tenni egyben az egészet, vagy ha kis ikonokban hagyom akkor a wifit nem lehet külön kicsibe kitenni, a mobiladatot és bluetoothot meg pl. igen. Eleve minek ide is több oldal, tehát ha bármit nagyba (pont a mobiladat és egyéb kapcsolatokat) kirakom akkor már 2 oldal van ott és dupla annyi idő, mert ios 17-en már megszokásból lehúztam és volt 1 oldal, amire be volt állva az ujjam.Illetve még, hogy teljesen eltűnt pár widget, amit megint nem értek, pl. unicredit banknak is volt widgete, más azt se lehet kitenni, csak a gyári alap dolgokat.
Lassan már úgy érzem, hogy a régi egyszerű felületből lett egy android másolat, csak rosszabbul. Teljesen alap dolgok lettek siralmasak, de bezzeg a téma választó bugyuta kinézeteket marha fontos volt beletenni. -
Chereiose
addikt
SE 3rd genen normális, hogy pl éjszaka leteszem 80%-on, majd reggelre merül majdnem 10%-ot? Igaz, be volt kapcsolva a wifi meg nem volt energia takarékos módban sem, de akkor is elég vicces. Tudom, hogy nem egy akksi bajnok ez sem, de gondolom egy 14-esen pl. nincs ekkora merülés.
-
Chereiose
addikt
Airpodson hogyan lehet kikapcsolni, hogy miközben zenét hallgatok rajta, felolvassa az értesítéseket? Baromi idegesítő és felesleges, de nem találtam meg, hogy hol lehetne offolni.
-
Chereiose
addikt
Az Alza az hivatalos viszonteladó?
Az miért van náluk, hogy a 12 mini piros színben ott van 228 ezerért és 236 ezerért is? Gondolkodom rajta, egész jó árban van, csak nehogy valami újracsomagolt legyen, a sima fekete is 228k. -
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
válasz
Razzul #266436 üzenetére
Igazság szerint kis méretűt szeretnék, rövid ideig volt most egy nagy androidosom, hát ettől menekülök, azelőtt egy Xs volt, de az meg azért hardverileg elég régi volt már. Tehát egy mini vagy SE jöhet szóba, miniből se találok értelmeset, ami igazolt vásárlású, nem kopott és nem hulla az akksija, újonnan meg az az árkülönbözet van, amit írtam.
-
Chereiose
addikt
válasz
xhege #266434 üzenetére
Hát épp ezaz, hogy most kb ma kéne telefon, és pl a 2020-as SE kínálat borzasztó általában, lefingott akksisok, fóliásnak hirdetve közben élőben tiszta hajszálkarc (tegnapi eset), a 2022-es pedig ritka. 11-esből is 90% alatti akksik, stb. Nehéz kifogni jót és most napokat se tudok várni egyre. Bontatlanul pedig általában 15 ezerrel adják olcsóbban a szürkeimportot, annyit meg megér a nevemre 2 év garival hivatalos helyről (pl. media markt)
-
Chereiose
addikt
Szerintetek egy SE 2022 megér 185k-t? Kellene valami olcsóbb iphone, az SE a mérete miatt is bejön, de ha megveszem akkor kb kibontáskor 40k-val kevesebbet fog érni rögtön, és nem tudom ad-e többet mint akár mondjuk egy iphone 8...A 12 mini újonnan 50e-rel többe kerül, ami közel van hozzá az egy 11, az 15e Ft-tal kerül többe, de volt már Xr-em, ami ugye ugyanaz a ház, és annyira nem jött be, nehéz is, vastag is és ugyanúgy csak IPS, mint az SE, max az üzemideje ami ugye elég jó.
Mondjuk végső soron ha nem jön be az SE el lehet tőle állni 30 napig az emagnál, de nyilván nem ez az alap cél. -
Chereiose
addikt
válasz
MasterMark #259755 üzenetére
Úgy tűnik, hogy újra felvéve az arcomat neki jobban működik
-
Chereiose
addikt
Az face id hiba lehet, hogy nem ismer fel vagyis felismer de iszonyú lassan? Néha elsőre, néha másodjára, de van amikor csak kóddal akar beengedni. Egy X-ről van szó, vagy csak azért csinálja mert régi/legelső technológiás? Tudtommal mondjuk nem változott semmit a face is azóta sem. Vagy újra kéne telepíteni, eddig ez nem jött elő
-
Chereiose
addikt
válasz
Nordik #259600 üzenetére
Igen azon is gondolkodtam, de csak éjjel töltöm wirelles, nem tudom elképzelni, hogy a 90%-os beesne nagyon hamar 84%-ra.
Én szeretem, hogy benne van, meg mondjuk pont az apple 6/6s akksis botránya után illendő is, hogy benne van ez a funkció, most ha nem lenne "nyilvános" adat akkor engem bosszantana, hogy egy 75%-os akksis iphonet veszek meg ugyanannyi pénzért, mint egy 85%-osat.
-
Chereiose
addikt
Szerintetek egy 84%-os akksi és mondjuk egy 90%-os akksi kapacitás között van üzemidőben érezhető különbség? Xs-t szeretnék venni, és kicsit tartok a 84%-os akksitól, hogy az rohamosan beesik 80% alá akár, meg hát amúgy is az már gondolom kevesebbet bír jóval mint egy új akksi. Másképp kérdezve, a felárat megéri egy 90%-os akksis a rosszabbikhoz képest?
-
Chereiose
addikt
válasz
Vinous_89 #258342 üzenetére
Én is így vagyok már amúgy, ha újat vennék akkor maradna a 11, de mire ezt kinéztem addigra vége lett az akciónak és 215-re visszament az ára, így meg egyelőre vettem ideiglenesen egy i8-at, aztán ha esetleg hétvégén megint akciós lesz a MM-ban, akkor lehet, hogy veszek.
Sungoo: Sajna éjfélt átlépve 200k-ról 215 lett...
-
Chereiose
addikt
válasz
pecccccccca #258336 üzenetére
Nekem számítana a kicsit mérete, de így, hogy tesztek alapján is elég harmat a 12 mini akksija és drágább is azért egész sokkal így meg annyira nem vonzó.
-
Chereiose
addikt
Szerintetek újonnan hülyeség már Iphone 11-et venni? Media marktban pl. egész jó áron adják most, de nekem valahogy mindig Xr beütése van, amit már egyszer eladtam bár szerettem
Meg esetleg még egy 12 minin agyalok, az ugye drágább 35k-val de a 11-nek meg jobb az üzemideje, teljesítményben pedig nagy különbség nem észrevehető.
-
Chereiose
addikt
válasz
BigBlackDog #256368 üzenetére
Ja értem, érdekes, hogy ennél így furán hangosabban jelentkezik, igaz maga a teló is elég vékony, de akkor legalább ez normális
-
Chereiose
addikt
Iphone SE 2020-nál, meg aztán itthon egy 8 plusnál is kipróbáltam és hallható jelenség, hogy ha megnyitom a kamerát egy ilyen reccenő hangja van, tehát konkrétan a lencse felől egy kattogó hang jelentkezik, talán az SE-mnél még erősebben. Meg így megrázva is hallani, hogy valami hangja van a lencse körül, mintha mozogna benne valami, de ezt már régebbi almáknál is hallotam, ez vajon mi lehet, hiba?
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
válasz
herdsman12 #256262 üzenetére
Óó hogy odarejtették…jó tudni, de akkor minek van a kijelző beállításoknál is ott…mindegy így már okés, köszi!
-
Chereiose
addikt
Iphone 8/ SE-n másnak is bugos meg mindig az automatikus fényerő? Ios 15 óta a 8-on is, meg most SE-n is hiába kapcsolom ki a true tonal együtt, folyamatosan magát állítja..
-
Chereiose
addikt
válasz
anderledani #256234 üzenetére
Ahha, mondjuk ott már indokoltabb lesz egy akksi csere inkább.
fordjee: szerintem simán megveheted annyiért, ilyen felhasználásra szerintem egy 11 is elég lenne.
-
Chereiose
addikt
válasz
anderledani #256219 üzenetére
És mikor esik le a teljesítménye, 80% körüli akksival?
-
Chereiose
addikt
válasz
szabonagyur #256204 üzenetére
Akkor ez a normális, pedig régen nem ezt írta.
-
Chereiose
addikt
Imei szám alapján ki lehet deríteni, hogy mennyi idős az adott teló? (mikori első aktiválás pl)
-
Chereiose
addikt
Lenne egy bontatlan iphone SE, ami vodafonetól származik, de nem tudja az illető, hogy függő-e (4 éve bontatlan), és ha igen vajon azt tudom díjmentesen függetleníteni ingyenesen úgy, hogy nincs meg a számla? Tippek?
-
Chereiose
addikt
válasz
Tsebacsi #252896 üzenetére
Nem hinném hogy csak az, ezt tuti cserélték és azért nincs true tone sem, ilyen trágya minőség még egy lcd sárgulásnál sem lenne. Lehet ő se tudta de azt kétlem, “elfelejtett” szólni és hibátlannak hirdette. Na majd holnap intézkedem, ha csak le nem tilt, de innen repül az biztos.
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
Ma vásároltam egy használt 8 Plust, és kint napfényben nem tűnt fel csak itthon este, hogy valami nem oké, egyszerűen fakó/sárga a kijelző, linkelek pár képet nem tudom visszaadja-e (ipad kamera..). Lehet, hogy elhallgatottan, de ócska minőségű kijelző cserés darab? Night shift természetesen kivan kapcsolva. [link] [link] [link]
Vagy csak simán beégett nem tudom, gondolom azt lenyomozni nem lehet, hogy történt-e benne kijelzőcsere valaha. -
Chereiose
addikt
Ha kivan kapcsolva az automatikus fényerő + a true tone is, akkor vajon mi a fenéért állítja magától a fényerőt folyton? Pl. sötétebb helyeken teljesen leveszi, lámpa alatt vagy nagyobb fényben meg full felveszi, de miért ha én direkt kikapcsoltam? (i8) Valami újabb csodálatos ios 15 bug ez?
-
Chereiose
addikt
Arra vajon találni valamilyen ésszerű magyarázatot, hogy IOS 15.0.1-el is az iphone 8-am néha tetű lassú? Összehasonlítás miatt is mondom, van egy Ipad 7-em, amiben ugye az iphone 7 hardverje van, tehát még gyengébb és még sem csinál olyanokat, mint a 8, pl hogy laggos néha az animáció, dög lassan tölt be oldalakat, fáziskésve csinálja pl azt is, ha benyomom a vakut vagy youtube videó ablakot lehúzom, stb. Újraraktam már 1x úgy, hogy nem az icloudból töltöttem be az appokat, az sem segített. Nem értem a jelenséget, ios 14 repült ehhez képest.
-
Chereiose
addikt
válasz
*Mukeey* #251180 üzenetére
Ha már wifi, azt vajon miért csinálja már az Xr óta, most épp i8-on, hogy ha hazaérek szarik csatlakozni automatikusan mobilnetről wi-fi -re? Direkt kinyomom a mobilnetet, és folyamatosan magamnak kell manuálisan csatlakoznom a wifire, ja és engedélyezve van az automatikus csati.
-
Chereiose
addikt
válasz
BigBlackDog #251172 üzenetére
Mondjuk érdekes, mert előtte 14.8-al nem volt még azzal sem gond, ios 15-el nyírták ki, érezhetően lassabb a teló, az animációk is, szóval teszek vele egy próbát milyen nélküle, de alapvetően a szándékos lassítás a baj...Most szedem a 15.0.1-et, talán javul valamit.
Sgr_A: sejtettem mondjuk, mert androidos telókon is visszaveszi mert ott írja is, másképp nem is működne a dolog.
-
Chereiose
addikt
Amúgy az alacsony töltöttségű mód az visszavesz a proci teljesítményéből is, ezért lassabbnak érezhetem a telót? (i8)
-
Chereiose
addikt
IOS 14-et hogyan tudnám visszarakni iphone 8-ra?
-
Chereiose
addikt
Szerintetek az normális, hogy ipad 7-en az iphone 7 hardverével gyorsabb a rendszer, mint iphone 8-on erősebb procival? Ott olyan lassú, hiába raktam gyári resetről újra.
-
Chereiose
addikt
i8-at újratettem teljesen gyári beállításra és frissen felrakva mindent, egy ideig jó volt, de most megint néha tetű lassú, sokat gondolkodik, ios 14-el egyáltalán nem ilyen volt. Nem is értem, bírnia kéne pedig mert azért nem gyengusz hardver ez még, remélem jön lassan valami 15.1 féle.
-
Chereiose
addikt
Este csinálok i8-on egy gyári visszarakást és nem biztonsági mentésről betöltést, hát ha begyorsul az ios 15, de ha nem: akkor a 14.8-at hogyan tudom visszavarázsolni?
-
Chereiose
addikt
Én amúgy így elsőre i8-on lassabbnak látom az ios15-tel a telót, nem hogy gyorsabbnak
Remélem nem a kinyírásra megy, bár azt a 6s/7 félékkel kezdenék.
-
Chereiose
addikt
Szerintetek érdemes iphone 8 esetében leszedni az ios 15-öt? (És ipad 7 esetében)Félek, hogy lassítaná, kéne erről valami tapasztalat
-
Chereiose
addikt
Egy ismerősömnek átmentek az iphone-ján, és nem volt icloud mentése, a kijelző széttört teljesen. Valahogy lehetne mentést varázsolni mégis? Ha pedig gépre dugja rá akkor szerintem jóvá kéne hagyni telón ugye a csatlakozást, de így nem lehet ha nincs kijelző. Hogyan lehetne így lementeni az adatokat?
-
Chereiose
addikt
-
Chereiose
addikt
válasz
HoppMaster #240924 üzenetére
Igen ebből valszeg kijelző csere lesz szerintem.
-
Chereiose
addikt
Szerintetek hogyan lehetne rendbe hozni egy olyan 1st gen SE-t, aminek egy korábbi rossz akku kinyomta konkrétan a kijelzőt a helyéről? Tehát a mostani akku az jó (98%os), de jön ki az egész kijelző a házból a tetejénél, és már foltos a kijelző is, halványabb sok helyen. Menthető ez még egyáltalán, érdemes elvinni szervizbe mondjuk egy ragasztásra?
-
Chereiose
addikt
Nektek a gyári email appal nincs olyan gondotok, hogy nem jelzi a bejövő emailt automatikusan? Úgy értem, hogy csak akkor van alkalmazás jelvény ha manuálisan ráfrissítek, pedig nincs akksi kímélő üzzemódban sem, stb, viszont így elég zavaró, hogy nem kapom meg a leveleimet időben
-
Chereiose
addikt
96%-os akku kapacitásnál van már bármiféle üzemidő csökkenés? Vagy ez hány % alatt jelentős?
-
Chereiose
addikt
Egyébként ha január 1 után vennék új 11-et akkor arra már 2 év garit kapnék, akkor is ha cégre veszem? Mert alapból idén még ugye 1 év van, a +1 szavatossági gondolom cégre pedig nem él csak magánszemély esetén ha jól tudom.
-
Chereiose
addikt
válasz
Ron Swanson #234773 üzenetére
Éppenséggel iphoneból nem volt olyan, de egy P30 Pro után már elég fura az a káva
Viszont nagyon más opció nincs almánál, Xs sajnos túl régi.
-
Chereiose
addikt
válasz
Ron Swanson #234769 üzenetére
Igen engem is az üzemidő főleg ami a 11 irányába húz, csak ott meg a kijelző ami furcsa, hogy az ips miatt elèg nagy a káva rajta, de maga a kijelző annyival nem feltűnőbben rondább mint az oledes.
bigdady: na azt én pont nem cserélném le, vagyis nem SE-re
Nekem is SE van, ezért gondolkodok a váltáson, ez már túl pici is meg tényleg nagyon szerény az akku idő.
-
Chereiose
addikt
Ti mit vennétek, egy használt, de jó állapotú, jó akksi kapacitású Xs-et (bár az ilyen elég ritka), vagy egy új, vagy max pár hónapos 11-et?
Ezekben gondolkodok amik még árban is elfogadhatóak, viszont nem tudom, hogy melyikkel járok jobban. Az Xs az kecsesebb és oled, cserébe a 11 meg gondolom azért jobb üzemidőben, no meg hardverileg
-
Chereiose
addikt
Mall.hu-n ez a lightning kábel ez eredeti vajon attól függetlenül, hogy azt írják?
[link] Gyanúsan olcsó
-
Chereiose
addikt
Series 3 (42mm) apple watch hasznalható még szerintetek? Emagon viszonylag jó áron lesz holnap, csak nem tudom annyit is ér-e, ugye azóta már kijött a 6.gen. is, meg tűrhető áron a watch SE lehet erősebb már
-
Chereiose
addikt
IOS-en miért nem lehet mérni a google mapsel vezetés közben, hogy mennyivel megyek? Androidon alul magától írta, itt még beállítási lehetőség sincsen rá
-
Chereiose
addikt
Másnak is csinál olyat a navigáció (google, waze), hogy nem irányban mutatja az utat vezetés közben, hanem ferdén? Baromi zavaró, androidon nem csinált ilyeneket, mintha nem követné merre vagyok és így oldalra mutatja a pozícióm, SE 2020 amúgy.
-
Chereiose
addikt
válasz
Luck Dragon #229820 üzenetére
SE 2020, igen láttam van ilyen mód, majd kipróbálom
-
Chereiose
addikt
A rezgés némítás közbent hogyan lehet erősíteni, meg más rezgőmotívumra tenni? Gyakorlatilag semennyire nem hallani, hogy rezeg, meg ilyen aprókat is rezeg csak, tehát pl. androidos telóim hosszan rezegtek és hangosan, SE-nél meg sosem hallom ha hív valaki, beállításokban pedig nem találtam a rezgés erősségét
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest