- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaded
őstag
válasz
#26097408 #233948 üzenetére
Imádom 2020-ban azt hallgatni fő érvnek, hogy “sz.r az iPhone, mert nem lehet saját zenét beállítani csengőhangnak”. Holott rohadt könnyű és letölteni is lehet. Ha már nem fáj appot venni/előfizetni, akkor meg lehet venni a csengőhangot is.
Bocsi, nem igazán neked szól, de az elmúlt két hónapban ötödjére hallom ezt és már muszáj volt kiírnom magamból -
HardRic
addikt
válasz
#26097408 #233948 üzenetére
Hát igen vannak apróságok. Nálam a split screen nem játszik, alig használtam. Előfizetések tényleg drágábbak. Vannak régiók ahol 0% az adó, lehet trükközni vele, de nem feltétlenül éri meg a fáradtságot. YouTube Vanced helyett tudom ajánlani hogy indiában VPN-nel vegyél Prémiumot és akkor megúszod havi ötszáz forintból a dolgot. (Remélem lehet erről beszélni a fórumon ha már Vancedről lehet.) Így nem csak telefonon vagy reklámmentes hanem okostévén, PC-n, mindenhol.
Az értesítések kezelese nekem kifejezetten tetszik itt. 2014 óta nincs iPadem, ezzel iOS-em sem volt, azóta nem tapasztaltam, hogy milyen. Baromi sokat fejlődött, nekem nem hiányzik semmi. Groupolásra egyedül Messengernél van szükségem és ott szépen meg is teszi. -
insight
aktív tag
válasz
#26097408 #233864 üzenetére
az itt van, hogy melyik típusok támogatják a CarPlayt, ezen belül változó, hogy melyik vezetékes és melyik nem, de szinte bármelyiket vezetékmentessé teheted ezzel, a honlap alján ott a lista.
Azért nem egyértelmű, hogy melyik wireless és melyik nem, mert adott típuson belül is, bizonyos fejegységek már vezeték nélkül kezelik, illetve évjáratról évjáratra ugyanaz a fejegység is kaphat wireless kiegészítést. A CarPlay ugyanúgy teljesértékű persze, de nem mindegy, hogy kell-e dugdosni. -
aujjobba
addikt
válasz
#26097408 #233833 üzenetére
Jony Ive célja volt elérni, hogy a telefon egy darab tömb legyen mindenféle lukak nélkül. Lehet efelé mennek, eddig eltűnt a főgomb, a jack, még a töltő csatlakozó van hátra.
Töltésre ott a Qi, tárolásra felhő, átvitelre Bluetooth és wi-fi.
Én jelenleg se használom semmire a lightning csatlakozót. -
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
#26097408 #233603 üzenetére
Szerintem a 12. Idén a minit viszik - szerintem -, mint a cukrot, jövőre tuti kiszórják ezeket. Telekomnál is sima 11 volt még tavalyról.
Kérdezni szeretnék még
Nemrég felmerült egy iTunes-os kérdés, és abból indulnék ki, a kérdés pedig, hogy akkor mire érdemes használni az iTunes alkalmazást, mikor a 3uTools/Anytrans alkalmazást?
Esetleg valaki használ Anytranst? Bocsánat, ha alap dolgokat kérdezek, de ezek még annyira újak nekemIgyekszem felzárkózni.
-
válasz
#26097408 #233536 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek, sőt ! Kiegészíteném azzal hogy alapból location-ok pontokhoz nem is kötném ezt a dolgot. Inkább a ne zavarjanak és ébresztő menühöz társítanám a megadott időt figyelembe véve számolja ki és a végén akkor töltő fel az akkumulátort teljesen. Egyáltalán hogyan jött az ötletük hogy a ehhez kell kötni ilyen dolgokat
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
#26097408 #231098 üzenetére
"Eddig is feltoltotte teljesen csak a lenyeg hogy egesz ejszaka alatt tolti nem pedig par ora alatt. Huzza a toltest, lassabban tolt igy kimeli az akkut."
Pont nem így működik
Nézd meg a töltési grafikont a beállításokban. Amikor este töltőre dugod, akkor gyorstöltéssel feltölt 80%-ig, utána viszont megáll, egyáltalán nem tölt. És reggel mielőtt felkelsz belepumpálja -szintén gyorstöltéssel- a hiányzó 20%-ot. (Pont az a lényeg, hogy nem megy egész éjjel a 99->100% csepptöltés játék.) -
válasz
#26097408 #230489 üzenetére
Nem.
Amúgy nem kell félni ettől. Rohadt gyorsan megvan az icloudos visszarakás. Minimális erőbefektetés kell és cserébe megoldódik minden ilyen szar.
ios 14.2-t még meg lehet várni a héten, de 30-60 perc alatt megvan mindennel együtt az icloudos visszarakás és ki lehet legalább ezt szűrni.
-
törölt tag
válasz
#26097408 #230333 üzenetére
Gondolom letiltottad a helymeghatározás szolgáltatásokat, azért hiányzik nálad a napkelte-napnyugta. Egyébként szerintem megadott időpont ütemezés jobb az automatikus napnyugtához igazítottnál. Délután ötkor nekem ne kapcsoljon be még a night shift, mert kint már sötét van.
-
aujjobba
addikt
válasz
#26097408 #229997 üzenetére
A valószínűleg +1 év támogatás és az egyel újabb soc miatt biztosan nem cserélném le a Xr-t SE-re.
Biztosan szuper telefon, de számomra visszalépés lenne.
Van itthon régi SE, a gyerek használja, legújabb iOS fut rajta, 4.5 éves a gép.
Hol lesz már a Xr mire lejár a támogatása... -
Dany007
veterán
válasz
#26097408 #229553 üzenetére
Valamit akkor nagyon félreérthettél.
Pont, hogy nem féltem annyira a telefonomat. Ezért se érdekel a +1 év gari, és tokban se lesz az biztos, ahogy azt már itt párszor kifejtettem. Fóliát kap a kijelző, meg készülékbiztosítást, mert azért előfordulhat, hogy véletlen leejtem - bár nem szokásom - és azért mégis egy 440 ezer forintos cuccról van szó.Az élére a fóliát azért beszéltük, mert nem tetszik a csillogós, krómos felület. Egy matt fóliától pedig matt fémes felültet kaphatna az éle. De ez nyilván kivitelezhetetlen normális minőségben, így csak egy kósza gondolat volt.
-
válasz
#26097408 #228384 üzenetére
Én próbálkoztam ezzel korábban, hogy okosotthon keretein belül Raspberry Pi segítségével, wifin keresztül figyeltem a telefonok jelenétét.
Azaz ha a párom androidos telefonja hazaért és csatlakozott az otthoni wifire, akkor a Domoticz küldött Telegramon keresztül egy értesítést, hogy a telefon hazaért vagy távozott.
A saját iPhone-ommal ezt nem tudtam megtenni, mert ott energiatakarékossági okok miatt a háttérben a telefon kikapcsolja a wifit.
Így állandoan jöttek az értesítések, még akkor is ha otthon voltam. -
válasz
#26097408 #226762 üzenetére
Használom, töltögetem, legtöbbször 100%-ra, de arra figyelek, hogy lehetőleg ne hagyjam töltőn sokáig, ha már feltöltött, illetve nem merítem 20% alá.
Húzós, az akkumulátort nagyon horpasztó használat (komolyabb játék például) nincs, illetve ha töltöm, közben lehetőség szerint, pláne nem terhelném mérvadó használattal.
A gyárilag a készülékhez adott töltőfejet és kábelt használom, vagy néha autóban, Huawei fejjel és gyári iPhone kábellel töltöm.
A telefonon nem sűrűn nézegetem amúgy adott értéket, annyira nem érdekel, jól bírja még mindig és ez a fontos.
Más kérdés, hogy ritka az ilyen, egy évet nem sok telefon él meg nálam, sűrűbben szoktam cserélgetni, csak mostanság nem volt időm foglalkozni ilyesmivel, mert sok a munka. -
törölt tag
válasz
#26097408 #226188 üzenetére
Még nem frissítettem, csak figyelem a változásokat. Ha opciókat is adnának, még lehet használnám. Régi Lumiásként ott csempés rész volt a főképernyő, elhúztad akkor ABC lista.
Most iOS-nél maradok a megszokott ikonrács és a spotlight módszernél. Today view szoktam még kipipálni feladatokat.
App library új automata mappáknál rossz az Apple válogatja mi hova tartozik. Az ABC lista plusz lépés, úgy tudom nem lehet megadni rögtön az fogadjon. Windows Phone-hoz hasonlóan itt is rossz, ha mégis nekiállnál home screen variálásnak, nem lehet elmenteni a különböző arculatokat. Kikerült a kedvencek is, talán visszateszik.
Érdekes előbb jöttek widgetek a főképernyőre, mint az ikonokat szabadon rakhasd bárhova. Továbbra is felülről népesítik be a kijelzőt.
-
válasz
#26097408 #226181 üzenetére
"hatterben folyamatosan ha az ember mozog"
Úgy nem méri a véroxigén-szintet.
Egyelőre csak netes videók alapján mondom a fentieket, kíváncsi vagyok nagyon a 6-osra. A netes tesztek alapján (desfit, dcrainmaker) a gps és az optikai szívritmusmérés pontossága nagyot fejlődött az előző verzióhoz képest, a gps a legjobban. A 4-5 másik eszközzel történő összehasonlító tesztekben most már a pontosságot egy lapon lehet említeni az elsősorban fitneszóra-gyártók mérési pontosságával.
-
kushwavez
senior tag
válasz
#26097408 #226041 üzenetére
haha, nekem olyat csinál az i7, hogy felteszem tölteni és töltés közben még azért merül pár százalékot (akksi tavaly cserélve és már 87%), de közben tűz forró az akksi (ilyenkor mondjuk nem tudom mi van).
Az eredeti adapter és a kábel az oka egyébként, és szerintem eléggé gyász a minőségük. Már nem is tudom hányadik kábelt szerzem be... (vigyázok a telefonra is és nem használom töltés közben, mégis szereti megadni magát a töltő része a dolognak. érdekes, USB-C-s eszközeimnél soha nem volt ilyen problémám...nos, annyira nem magyarázok mert a micro-usb-nél minden jobb, de azért ez a töltőadapter és kábel minősége szánalmas egy ilyen drága terméknél). Szóval mostmár befejeztem, veszek egy 3rd party ugyanolyan volt/amperes adaptert és egy rendes kábelt hozzá.
Apple mentségére szóljon, hogy az EarPods-om már kb a megjelenése óta megvan és még mindig tökéletesen működik, szóval nem tudom...rossz napjuk volt az adapter/töltő kábel tervezésekor.
egyébként akinek érintkezési problémái vannak fogjon egy tűt és piszgálgassa meg a telefon csatiját, ha telimegy kosszal/porral akkor az tud problémákat okozni (velem több mint 3x megesett)
-
tboldi
nagyúr
válasz
#26097408 #225906 üzenetére
A sorozatszámból kiderül, valaki linkelt nemrég egy táblázatot.
Én viszont a tegnap kézhez kapott 11 Prót a Mac-es coconutBattery nevű programmal ellenőriztem, pontosabban az aksija gyártási dátumát (2020. május 18.), ebből már lehet következtetni. Illetve iOS 13.5.1 volt rajta, amit meg elvileg június 1-jén adtak ki. Örülök, hogy nem egy széria eleji darabot kaptam.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest