- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
válasz
BoneDragon #299483 üzenetére
És még így is ők adják az egyik legjobb csomagot a piacon. Csak Apple híreken a fél világ csámcsog, a többi gyártó terméke meg a kutyát nem érdekli.
-
Noukoum
veterán
válasz
merqree #296013 üzenetére
Ha 100-ról 90-re meríted és feltöltöd, ezt 10-szer egymás után megcsinálod, az egy ciklus. Azaz 100%-nyi akkumulátorkapacitás felhasználást tekintenek 1 ciklusnak.
Jól teszed egyébként hogy nem foglalkozol vele, bolond biztos a lítiumos akkumulátor. Amit szükséges megtenni azt egy olyan gyártó mint az Apple megteszi gyárilag. De szimpatikus (volna), ha a felhasználó lehetőséget kapna hogy még jobban kímélje az aksit. Lásd optimalizált akkutöltés.
-
Noukoum
veterán
Mintha az almások megértenék hogy androidon se számít a bekapcsolt wifi.
Ugyanez az alkalmazás "kilövésre".
Megszokták az emberek, ezért csinálják. Nem azért mert "kell" vagy "jó".És természetesen, már hogyne számítana hogy a telefon lte-n lóg vagy wifin mert az előbbi többet fogyaszt.
-
Noukoum
veterán
Icloud családi megosztás. Elvileg nincsenek megosztott albumok a fotó app szerint, gyakorlatban mégis látom másnak a régebbi képeit. Ha más megoszt egy albumot azt nekem is jeleznie kéne hogy meg van osztva nem?
-
Noukoum
veterán
Nem muszáj nullára meríteni, elég 10-20%-ra is. Csak lássunk valami összetettebb képet, ne csak ilyen 30-40% alatt ennyi meg annyi képernyőidőt. Nem hitted rosszul, a kijelző és a telefonálás elég energiaigényes. Viszont a kijelző elég kicsi és alacsony fényerőn takarékos is. Én szerintem a mobilnet a ludas, nálam az dobja meg a fogyasztást nagyon. Telefonálás is eszi az aksit, azt írtad nálad az i8 3 óra sotot tudott ez meg 4-et. Nem tudom szerintem reális. Bár nem rendelkezem a konkrét típussal, szóval tényleg lehet hogy csak valami szoftveres gond és lesz ez még jobb is. Ha viszont valós a feltételezésem és a mobilnet szívja le, azzal nem igen lehet mit csinálni.
-
Noukoum
veterán
Mutass már egy 100-0%-ot, mert már minden volt csak a lényeg nem. Valamint azt sem tudjuk hogy van-e dual sim, milyen fényerőn használod (kint/bent mennyit), használsz-e mobilnetet/mennyit/mindig be van-e kapcsolva, van-e hozzá párosítva valami bluetooth eszköz. A háttérben futó appok nem számítanak be a képernyőidőbe (spotify, viber). Simán lehet hogy nem hibás, csak a te felhasználói szokásaiddal ennyit bír. Nincs benne nagy aksi, kár csodát várni tőle. A szuper üzemidők általában wifin alacsony fényerőn jönnek össze böngészve meg videót nézve.
-
Noukoum
veterán
599$ lett az iPhone 12.
-
Noukoum
veterán
válasz
Wiz Khalifa #247782 üzenetére
Jól gondolod, nyugodtan mehet úgy.
-
Noukoum
veterán
válasz
szabonagyur #247753 üzenetére
-
Noukoum
veterán
válasz
szabonagyur #247539 üzenetére
Az aksit. Sony és Asus telefonon már láttam megoldást ahol közvetlenül a hálózatból szedi az energiát. De itt ez még nincs, valószínűleg nem is lesz.
-
Noukoum
veterán
válasz
FIREBLADE78 #247358 üzenetére
Jó de ha az istyleba ilyen munkát tudnak végezni akkor hova vigye az ember a készülékét? Követtem a történetet, erre nem lehet mit mondani annyira gáz. De valahol még is csak ki kellene cserélni egyszer az akkumulátort.
-
Noukoum
veterán
-
Noukoum
veterán
válasz
Major Lion #246006 üzenetére
Ez nem hit kérdése, hanem technológia adta adottság.
Ha találsz két készüléket melyben két pontosan ugyanolyan minőségű akkumulátort van, majd pontosan ugyanarra használod őket egy bizonyos ideig majd ezt követően leteszteled őket szintetikus tesztekkel akkor kifog jönni a különbség (már az első lépésen el fog bukni a dolog). Mint írtam használni kell az akkumulátort, de ha valaki kímélni akarja akkor ez egy jó módja. Persze az kérdés az az hogy elfogadjuk-e a tudományt vagy abban hiszünk amiben szeretnénk. Minden valószínűség szerint életciklusa alatt néhány százalékot jelenhet egy iPhone esetében, tehát nem mented meg vele a világot. De számolni lehet vele. És itt most nem arról a százalékról beszélek amit kiír a telefon. -
Noukoum
veterán
válasz
Sungoo #245995 üzenetére
Függetlenül attól hogy teljesen rendben van a százalék, nem kell vele törődni. A lényeg hogy akkor cserélj akkumulátort amikor kevésnek érzed, valamint akkor ha már “túl sok” ciklus lesz benne. Ne a százalék miatt, az lehetne kettővel több vagy kevesebb is. A töltési teljesítmény pedig nem tesz hozzá az akkumulátor degradációhoz. Ha védeni akarod az aksit akkor ne töltsd fel teljesen, na hagyd teljesen lemerülni (klasszikus a 20-80% közötti használat) és ne töltsd éjszaka. Egyébként használd nyugodttan, mert fogyóeszköz!
-
Noukoum
veterán
válasz
anderledani #245981 üzenetére
Az Apple 500 ciklusnál javasolja a cserét, természetesen a gyakorlatban ennél többet bírnak. 800 ciklus felett erősen érdemes megfontolni a cserét, 1000 ciklus után meg határozottan nyugdíjazzuk. Az ideális valahol 600 és 800 ciklus között lehet, az általános élettartamból és degradációból kiindulva.
-
Noukoum
veterán
válasz
TheMarci #244728 üzenetére
Főleg mikor rendszervisszaállítás után megnő az akkumulátor százalék..
De persze tényleg tud segíteni, abban is akár hogy volt-e már cserélve az akkumulátor. Amúgy is használt telefon vásárlása mindig lutri, bele kell kalkulálni hogy elromolhat valami. És az akkumulátor “kopóalkatrész”, nem is kerül egy vagyonba. Inkább azt kelljen cserélni minthogy elromoljon a face id vagy a kijelző.
Pistike1985: Istyleban 26e forint, hogy sok vagy kevés egy alapáron 380e forintos készüléknél.. Ha már 5-10ezerrel többért adod el friss aksival már nem buksz annyit. Vagy ha jobban tetszik, ez az ára a biztonságnak ha félsz az akkutól. Valamit valamiért.
-
Noukoum
veterán
válasz
#86564352 #233274 üzenetére
Nem szenvedek, te szenvedtél azzal hogy kimagyarázd miért nincs a cc-ben automata fényerő off. Szóval nem tudom miről beszélsz.
Azt nem tudtam hogy van egy olyan eldugott opció mellyel kilehet kapcsolni. Ezért már elnézést is kértem, el is ismertem azonnal.
De való nekem az ios, a szememnek nem való a sok személy írása aki képtelen objektív dolgokat megállapítani és ezzel átver embereket! Itt. Nem az iphone fan csoportban, hanem itt! Unalmas az hogy az összes iphone-os hsz-d elvakult. És azt hiszed nem az.
Csinálod itt a fesztivált, komolyan. Csak mert muszáj megmagyarázni a dolgokat hogy minden úgy jó ahogy van mert alma. Nem, egyáltalán nem tragédia hogy nincs cc-ben automata fényerő off. Máshol is vannak hiányosságok. De ne magyarázz már ki mindent azért hogy úgy tűnjön minden tökéletes.. -
Noukoum
veterán
válasz
#86564352 #233263 üzenetére
Ez meg nagyon unalmas tőled. Ha tudnál olvasni és szöveget értelmezni akkor tudhatnád hogy nekem egyáltalán nincs szükségem a funkcióra. Ne akard már megmagyarázni másnak hogy miért nincs benne egy teljesen alap funkció, és hogy nekem miért átláthatatlan a beállítások. Tucatszámmal írod így a hsz-eket, a semmire.
-
Noukoum
veterán
válasz
#86564352 #233245 üzenetére
Használom a spotlightot, arra amire való. Pl Amit ritkán használ az ember. Nem azt amit mindennap akar.
de akkor legalább ma is tanultál valamit: spotlight vagy beállítások fenti keresőbe beírhatod és kidobja
Nem tanultam ebből semmit mert ismertem a funckiót, gyors keresni meg esélytelen mert fene tudja minek mi a neve. Tudod a beállításokban is lehet keresni bármilyen hihetetlen nem csak amit szerinted ma tanultam meg spotlightban, azonban nehéz úgy keresni ha mindennek más neve van minden rendszeren.
így nem kell tudnod mi hol van
Mint mondtam,, gyors kereséshez kell. Elhiszem hogy 10 év ios után mennek a nevek fejből, de nekem még nem.
Vagy rákérdezhettél volna hamarabb
Szoktak amúgy kérdezni, csak válaszok nem jönnek. Gondolom azért mert a felhasználók sem tudják.
te inkább két évet töltöttél abban a hitben nem lehet kikapcsolni az automata fényerőt és iOS így meg úgy megjegyzések
Nem töltöttem, mert azt tudtam hogy értelmes helyen nem lehet elérni. Sehol máshol nincs így eldugva, ebből következtettem hogy nincs.
ez szerintem így user error.
Szerintem meg nem.Zárjuk le a témát, lényeg el lett mondva.
-
Noukoum
veterán
válasz
Tibee86 #233218 üzenetére
Valóban nem lesz tény az hogy nincs ott.
A te gonolatmeneteddel pedig minden szubjektív lesz.
twofatcat: valójában azzal hogy azt mondod ne androidos fejjel nézze az ember, azt akarod mondani hogy fogadd el ahogy vagy. Az a nagypofa hogy a világ végén van benne? ccben nincs kijelző beállításokban nincs. Ne haragudj hogy az apple eldug egy ilyen beállítást teljesen indokolatlanul. Nem véletlen nem találtam meg egyébként, 2 év folyamatos ios együttlét után sem tudom átlátni a beállításokat mert szerintem túl van bonyolítva. Ez viszont a fentivel ellentétben teljesen szubjektív.
-
Noukoum
veterán
válasz
#86564352 #233215 üzenetére
Az nem életszerű, hogy az egész beállítások rész minden elemét a CC-be tegyék
Így mindent kilehet magyarázniAnno pont ez volt a wifi bluetooth-nál is, aztán csak lehet már kezelni azt is onnan. Majd egyszer ezt is belerakják, biztos vagyok benne hogy még azt is tudják hogy melyik iosben.
Ja meg true tonet, nightshiftet, sötét módot lehet állítani cc-ből, azok elférnek. Basszus mondjuk már ki a tényeket, ez egy baromi nagy hiányosság és keressünk hülye indokokat.
Eközben nálam widget problémák megoldódtak aminek örülök, pedig nem jött új frissítés.
-
Noukoum
veterán
Elhiszem sőt, nekem is a legjobb az apple féle automata fényerő. De lehet nem mindenkinek jön be, és azért 2020-ban legyen már opció a teljes kikapcsolásra na. Lehet mondani hogy na de az ios egyszerű, de annyi számomra felesleges dolgot lehet állítani pont egy ilyen alap dolgot nem?
-
Noukoum
veterán
válasz
Razzul #233180 üzenetére
Lánya használja, kb mindig felold. Azt gondoltuk a 12-esnél már nem lesz ilyen gond. De ott is felold.
Természetesen nincs benne, hisz nem az anyjáé a mobil.
“Igen próbáltam, próbálgattam,a legtöbbet még iX-el annó, egyszer sem sikerült másnak feloldania a telefont, csak a tulajnak.”
Én nem más személyre gondoltam, hanem ikerre és hasonmásra. Nyilván nem mondtam, de az én említett “tapasztalatomba” az anya és lánya kb mint két tojás. Igazából 10/9 ember azt hiszi hogy az anyja a gyerek mikor mennek valahová. Amíg meg nem szólalnak persze. Ezért érdeklődtem mivel egyértelműen állítottad hogy rosszul tudom, gondoltam volt már ilyennel próbád. Két random férfiemberrel persze hogy nem játszod el, na de ezt a random 2d-s is tudja kevés kivétellel. Nekem ez anno csalódás volt, és most is az. Mert elvileg a face id mennyivel biztonságosabb, ehhez képest ujjlenyomatolvasóval más még sosem oldotta fel nálam és nem is tapasztaltam / hallottam ilyet. -
Noukoum
veterán
válasz
Gáben81 #233063 üzenetére
Nekem mindig 100%-ig tölti, 2th gen airpods. Ilyen jellegű beállítást sehol sem találtam.
Közben utána olvastam, csak a pro tudja. Végülis az én 1,5 éve megjelent fülesem már minek kapjon meg egy ilyen frissítést, igazuk van. Bár ha úgy működik mint iphone-on az optimalizált töltés akkor egy cseppet sem sajnálom. Én ugyanis olyanra gondoltam ahol fix 80%-ig tölti a füleseket és a tokot, utána megáll.pinnacle: Nem csak aksit nem lehet benne cserélni, szerelni sem lehet. Ha hibás csak cserélni tudják.
-
Noukoum
veterán
-
Noukoum
veterán
válasz
#40993792 #232971 üzenetére
Mert kiszámolták hogy akinek nagyobb kijelző kell és nagyobb aksi annak ott lesz az i11, az nem veszélyezteti a mini-t. Ellenben az i12 már jóval drágább mint a i11, akinek kevesebb pénze van az utóbbit vesz aki meg új iphone-t akar meg telik rá stb az megveszi az i12-et.
Ha bent hagyják az i11 pro-t az kinyírta volna az i12-őt. Illetve biztosan sokan vették volna a i11 pro/maxot i12 pro/max helyett. Mert nagy különbség azért nincs köztük. -
Noukoum
veterán
Arról tud valaki valamit hogy a widget hibákat mikor fogják kijavítani?
-
Noukoum
veterán
válasz
telefonmágus #229120 üzenetére
A hasznos dolgot kiszedjük a csomagból, de a teljesen felesleges matrica az kell.
-
Noukoum
veterán
válasz
Razzul #228440 üzenetére
Nem az enyém volt, csak a garit én intéztem. A panasz az volt hogy “gyorsan merül az aksi”. Szerintem szoftveres probléma lehetett, 1 nap alatt lemerült a cucc az addigi 2-3 helyett. De szó nélkül kicserélték. Gondolom az applenél azért nincs garis csere 1 év után mert 1 év világgari. De remélem fog változni ha bevezetik ezt a 3 évet itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest