- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
esbii22 #330780 üzenetére
Wipr 2 újra lett írva, több szabály, report felület jó, extra modul több szabály, gyors! Elég részletes a leírás a honlapon. Persze általad nézett oldalaktól is függ, ha a simával elégedett voltál, akkor az újjal is. Szerintem megéri, hiszen egyszeri vásárlás, iPhone és Mac is és családi megosztás is. A sima változat feature-t már nem kap, csak filter frissítést.
-
Zoona
aktív tag
válasz
esbii22 #330117 üzenetére
A 15plus ha jól emlékszem a legjobb üzemidővel volt de az i16 nál meg variáltak valamit az akkukezeléssel és kimondottan jól sikerült. Fogós kérdés, lehet itt tényleg tesztekre illetve youtube videókra tudsz hagyatkozni.
személyszerint én a 16-ot venném, számomra jók lettek az idei szinek
-
válasz
esbii22 #329787 üzenetére
“Szerintem azért, hogy ne mentsél rá véletlenül a gépi mentésre.”
Mert az miért baj? Max annyi történne (logikám szerint), hogy készülne egy aktuálisabb mentés.
Annyira sokat nem szöszölgettem vele, meg amúgy időm sem volt rá, mert szülőknél csináltam a laptopjukon és nem akartam azzal időt húzni, hogy különböző beállításokkal futtassak le sorban egymás után bizt. mentéseket.
Az is fura volt, hogy a “Biztonság mentések kezelése…” gomb csak az éppen létrehozott bizt. mentést listázta ki, pedig nyáron is biztosan készítettem egy mentést ugyanarról a telefonról, gondolatom szerint annak is ott kellett volna látszódnia.Tesztelgethetném otthoni laptopról is saját telefonnal, csak ezen meg nem működik az egész, mert “ismeretlen hibával” indul az egész biztonsági mentési kísérlet, véleményem szerint azért, mert nincs annyi szabad hely a C-n, mint amekkora bizt. mentés akarna készülni, de ez azért könnyen “ismert hiba” lehetne és kiírhatná normálisan, hogy mondjuk “nincs elég szabad hely a biztonsági mentéshez”, de egyáltalán a biztonsági mentés helyét sem lehet változtatni, hogy akkor mondjuk a D meghajtóra tegye…
Csak annyival látom jobbnak ezt a progit az iTunes-től, hogy vizuális megjelenésre legalább ettől nem vagyok rosszul.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
esbii22 #329652 üzenetére
Időnként velem is előfordul, hogy rövid időre (pár órára) eltűnik az iikon hosszú megnyomásával elérhető frissítés. Az okát nem tudom, picit várj és újra ott lesz. Nem volt nehéz találkozni az eltűnéssel, mert kb heti rendszerességgel használom. Érdekes jelenség, de nálad is vissza fog jönni, ha jól gondolom a saját tapasztalat alapján.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
esbii22 #329604 üzenetére
Ezzel kapcsolatban meg sem merek szólalni.
Nem véletlen, hogy kb évente egyszer nyilatkozom róla. Nálam 2018. óta (iPhone 6S) remekül működik, nagyon gyorsan és kifejezetten kevés hibával tudok írni vele.
A többi billentyűzet mind elvérzett nálam, sehogy se tudtam őket megszokni. Az Apple-é viszont nekem tökéletes.Utoljára a Windows Phone billentyűzet volt ilyen jó… ez van, nekem bejön. Tudom, hogy itt talán én vagyok az egyetlen, akinél jól működik.
-
Janika(1982)
senior tag
válasz
esbii22 #329520 üzenetére
Kénytelen voltam,mert volt egy emberke itt-és nálam is eljátszotta (Appstore+Apple Music),hogy fogadjam el a felhasználási feltételeket,de csak akkor tudom elfogadni a frissítek.
Undorító hozzáállás Apple részéről!
No nincs gond,eladom a telefonomat,szórakozzon mással az Apple,még jó hogy nincsen semmi más tőlük. -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
esbii22 #329163 üzenetére
"a helyedben rendszerezném a kontakjaimat, hogy egy fiók alatt legyen mind"
Ez a megoldás, rendet kell rakni. Egyszer érdemes rászánni az időt.
"anno minden kontaktomat lementettem (Google és Outlook) és mindet az iCloudba helyeztem át"
Szintén, csak annyi eltéréssel, hogy a Google névjegyek maradtak a fiókban, másodlagos tárolási céllal. Évente egyszer frissítem a változásokat.
-
Zsolt,72
Topikgazda
-
FoLey-v
addikt
-
Pano
addikt
válasz
esbii22 #327410 üzenetére
Nem, teljesen újként állítottam be.
Nem akarom elkiabálni, de lehet sikerült megtalálni a gondot. Egyik fórumban említette egy emberke, hogy az apple billentyűzet + az ahhoz tartozó szótár is okozhat ilyet. Lecseréltem swiftkey-re, kikapcsoltam a szótárat és úgy néz ki eltűnt a jelenség. -
Ricardo
titán
válasz
esbii22 #326299 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy nem mindegy kinek a kezében van az eszköz. Én ismerek olyat, aki egy felső kategóriás dslr-er is képes pocsék képeket lőni, és olyat is aki egy "kaputelefonnal" is készít családi albumba elfogadható képet.
Egy jó fénykép nagyjából 70%ban a fotóson múlik.
Arról nem s beszélve, hogy nem mindig a technikailag legszebb kép a legjobb. -
addisabeba
lelkes újonc
válasz
esbii22 #321923 üzenetére
Elhiheted, én is bánom. Azért vettem, mert fotózom a lányomat, utazásokat stb. és nem akarok egy dslr gépet hurcolászni mindenhová. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a fotó része is egy nagy kalap … Igazából csak elcsodálkoztam, hogy ha ez ennyire elmaradott, akkor mire megy a hatalmas hype. Agyatlan tervezés és persze agyatlan rajongók.
-
törölt tag
válasz
esbii22 #324282 üzenetére
Egyszer az a baj az Apple korlátoz és előír dolgokat, amikor az Apple ad opciókat és ott a szabadság, de ezzel nem él a fejlesztő, akkor azért is az Apple a hibás? Egyeseknek semmi nem jó, és felmerül ha mindenre azt mondják "dE hÁt AnDrOiDoN" akkor talán venni kellene egy Android telefont.
-
Krethx
aktív tag
válasz
esbii22 #323794 üzenetére
https://ipsw.dev/product/iPhone
iP13Pro:
https://updates.cdn-apple.com/2024FallFCS/fullrestores/062-79095/E232F560-BF65-49C3-95F4-EACFCADDC3DB/iPhone14,2_17.7_21H16_Restore.ipswiP14 Pro:
https://updates.cdn-apple.com/2024FallFCS/fullrestores/062-79094/90CE304F-6C16-402E-96C9-89260D93CA82/iPhone15,2_17.7_21H16_Restore.ipswiP15Pro:
https://updates.cdn-apple.com/2024FallFCS/fullrestores/062-78878/B8001671-5BAE-49BB-808E-4F399454CE8D/iPhone16,1_17.7_21H16_Restore.ipsw -
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
esbii22 #322882 üzenetére
Nem neked, csak a témához hozzászólva:
Arról van már hír, hogy dolgozik-e az Apple egy rendes spam hívás szűrőn? Én a legjobbnak mondott TrueCallert használom, de semmit nem képes felismerni ezekből, ráadásul annyira nyakatekert bejelenteni egy spam hívást, hogy nem csoda, ha szar az adatbázisuk, mert mindenki úgy van vele, hogy majd más bejelenti, fene sem fog egy telefonszámot átmásolni egy másik appba és ott reportot írni róla.Mielőtt megjön az ügyeletes "a fasiszta EU és a kommunista DMA miatt nem lehet ilyen funkciót beletenni a rendszerbe", hozzátennék két adalékot:
1. A Google megoldotta és meg tud felelni az EU-s adatvédelmi szabályoknak, bármilyen hívást egy gombnyomással jelenthetsz Androidon, ha elég bejelentés jön, megjelöli a rendszer spam hívóként és eleve egy vörös háttérrel jelenik meg a hívás "potenciális spam hívás" felirattal, innentől egy lépés, hogy ezek ki se csörögjenek.
2. Az Apple már most is (!) alkalmaz ilyen funkciót az iMessage-ben! Ismeretlentől beeső random üzenetet be tudsz jelenteni szemétként. Ezt már csak a hívásokra kéne tudni kiterjeszteni. Csak akarni kell. Többet érne, mint egy AI generált banánkalapos kaki emoji. -
válasz
esbii22 #322882 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen hívásom, néztem az órán, mondom most nem érek rá kinyomom. Ahogy rányomtam a letevő gombra abban a pillanatban újra ívott. Mondom ez mi most nyomtam ki. Megnézem a telefonon és két külön hívás volt pár számban tért el a két telefonszám. A két hívás között nem volt 2 mp kb.
-
sztivo
őstag
válasz
esbii22 #321335 üzenetére
Nem rossz telefon, sokáig bírja 1 feltöltéssel, én májusban vettem, de azóta már inkább a sima 15-öt venném. A dynamic hidegen hagy, de az általánosabb USB-C és a kamera az valóban sokkal jobb.
Akkoriban nagyon vacilláltam a kettő között, mert egy árban adták, majd a Telekom egy 50-essel kevesebbért adta a 14 Plust (vagyis lement a sima 14 árszintjére) és végül ez lett. -
válasz
esbii22 #320945 üzenetére
Hm, én is iTunes-ban csináltam tegnap mentést, nem szólt, hogy van ilyen Apple Devices
De most látom, hogy van már ilyen, jó tudni...
Elkezdek én is rendszeresen lokális mentést is csinálni, mert nemrég elszállt 5 évnyi Watch aktivitásom a Health-ből (én töröltem a Health appból sajnos és aztán syncelt iCloudba is később). Bármi lehet, jobb, ha több mentése van az embernek. -
markknight
veterán
válasz
esbii22 #320614 üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy szüneteltetve lett a töltés mert a telefon forrósodott?
Amúgy nagyon komoly probléma ám ez a melegedés a mostani (15 Pro Max) telefonoknál. Én értem, hogy meleg van, de 90%-on elmentünk ma 6 után a gyerekkel és készítettünk 72 darab képet az árnyékban. Ennek az lett a következménye, hogy a peak brightnesst alapból letolta a telefon, a pro-motiont el is veszítettem és percekig kb izzott a zsebemben, hiába volt még a mobilnet is kikapcsolva.
Évről évre emelik a niteket, hogy outdoor jobban látszódjon a kép ha süt a nap, de kérdezem én, mit érünk vele ha 10 perc használat után bezuhan az egész és önmagát kapcsolja le? Ne a grönland meg a tél legyen a példa, szerény véleményem szerint nyáron is tudni kéne jobban teljesíteni ezeknek a telefonoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest