Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garada
őstag
válasz
waszabi07 #333771 üzenetére
Hivatalos apple szervizben csak gyári alkatrész kerül bele, tanúsítvánnyal rendelkező szerelőkkel és eszközökkel végzett folyamat, csak a sufni helyektől kell aggódni. A telefon értékéhez képest nem vészes árban és akksi cserét követően kap egy új vízzáró réteget is tehát továbbra is megmarad a gyári vízállóság sőt még jobb is lesz mivel az évek alatt az anyagfáradás és hideg meleg tágulás miatt amúgy is romlik ez a képessége a telefonnak. Az apple hivatalos szerviz hálózata és az ott nyújtott szolgáltatás szerintem kiemelkedő a többi gyártóhoz képest, főleg a kínai tömeg telefonok esetén van fejvakarás ha valami gond merül fel de nem talál hozzá az ember hivatalos helyet.
-
osonte
őstag
válasz
waszabi07 #333769 üzenetére
Úgy látom Budapesten van több hivatalos Apple szerviz. Én még Pécsről is rászánnák egy napot (mondjuk ingyen tömegközlekedek), hogy rendesen meg legyen csinálva. Azért ezt nem évente kell cserélni. Egyetértek a félelmeiddel kapcsolatban, amiket írsz (én sem szeretem a megbontott dolgokat, de ha már kell, akkor gyári állapotra legyen megcsinálva), ezért ahogy írom, így járnék el. Mondjuk nekem itt Pécsen is javasoltak olyat, ahol precízen dolgoznak. Azt a helyet viszont csak nagyon megbízható forrásból fogadnám el, már mint aki javasolja.
-
osonte
őstag
válasz
waszabi07 #333766 üzenetére
Szerintem ha hivatalos szervizbe és azon belül is olyan helyre viszed ahol jó tapasztalatok vannak, akkor nem lehet gond az akksicserével. Ott csak gyári akksit fognak beletenni és rendesen visszazárják körbe a házat (lepróbálják valamivel, hogy rendesen zár)… Ahogy olvastam a gyári akksi ára ugyanannyi, mint a munkadíj, de akkor rendesen megcsinálják. Egy random boltba viszont én sem adnám le a telefont. Igazából meg is tudnám csinálni, csomó laptopot szereltem, de inkább rábíznám olyanra, aki gyakorlottabb kifejezetten ebben + gyári szerszámai vannak.
-
Sasi001
senior tag
válasz
waszabi07 #333439 üzenetére
Valószínűleg kifogtál egy kicsivel jobb kapacitású akkut. IPhon 6-tól minden évben váltottam, mindig éjszaka töltöttem, és 1-évesen mindegyik telefonom 92-93%-on volt. Most a 16pm be van állítva 90%-os töltési korlátra, majd kiváncsi leszek, de pusztán azért állítottam be, mert ha teljesen fel van töltve, 2-napot nem bír ki egy napra meg sok. Ezért ha 90%-ra állítom, kb 30%-on teszem fel tölteni. Egyébként az éjszakai töltésnél az a baj, hogy reggel 4-re feltölti (optimalizált töltés) de 7-kor veszem le töltőről. Viszont a teljesen feltöltött állapotban töltőn tartást az tény, hogy nem szeretik az akkumulátorok. Kiváncsi leszek, hogy ez a max 90%-os korlát segít-e valamit.
-
válasz
waszabi07 #333216 üzenetére
Azért vettem Én is rendszeresen, mert vékony és a formáját, a szépségét megtartja a telefonnak, nem vastagítja, nem csúfítja el. De mégis legyen valami rajta, ami megvédi és persze mágneses legyen, hogy a kocsiban a töltőre tudjam tenni kényelmesen.
Ezt mostanra már elengedtem és megelégszem egy 2-3000 forintos YooUp tpu tokkal, ami szintén vékony, védi is és nem rontja el a formát. Jó, nem mágneses, de nem is érdekel. -
válasz
waszabi07 #333206 üzenetére
Így van. Megvédte. Egyébként ahol ki van vágva a gomboknál, ott nem véd ám semmit. És ha olyan a felület, amire leejted, leveri a szélét a telónak, így is jártam már Pitakával.
MagEz tok.Nagy tapasztalatom van a Pitakával, mindig azt (is) használtam. Autóstartó miatt is, meg mert jól néz ki, nem vastagítja meg a szép telót, jó a fogása. Most először nem vettem és nem is fogok szerintem. Tactical tokot is használtam párszor, az azért jobb egy kicsit a gomboknál, meg körben védi a tokot, meg olcsóbb is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
waszabi07 #333002 üzenetére
De senki sincs 60Hzre kötelezve, Te sem.
Ahogy burgatshow leírta 10-ből 8 ember észre sem veszi, Te vagy az egyik a másik kettőből.
Akit zavar tud venni mást, akár más márkából is.
Nekem párhuzamosan van i13 meg i13 Pro is, semmi különbséget nem veszek észre, de nem zárom ki, hogy mást zavar a váltás.
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
waszabi07 #332904 üzenetére
Sajnos az, hogy titán, nem jelenti azt, hogy nem karcolódhat. A nejemnek az SE-jét sikerült kb az első alkalommal végighúznia egy kerítés alján és a kijelző teteje szépen összekarcolódott (legalább nem kell már annyira vigyáznia). Én bátor voltam, nem tettem a saját 9-esemre (sima alu) fóliát, még nem látok rajta sérülést közel 1,5 év használat után.
-
batai15
félisten
válasz
waszabi07 #332723 üzenetére
Igazából már értem amúgy az apple logikát ...
És itt gondolok most főleg a pro motionra , a sima iPhone tudná legalább a 90hzt akkor pl számomra se sok minden indokolná a pro modellt . Így is kellemes volt a 15 használata . (Igazából a marginális törlesztő részlet miatt lett pro )
Szóval nekem eddig nagyon pozitív az a bizonyos mérleg. -
batai15
félisten
-
batai15
félisten
válasz
waszabi07 #332477 üzenetére
Ja pont s23 ultra van nálam , szép meg minden de 15on sem zavart napi használatban a 60hz ,nem azért váltottam. Leginkább a pro kamera (drónozas) meg akku miatt váltottam, kamera csalódás ,és az üzem idő sem sokkal jobb mint 15 volt. Nem volt tökéletes az iOS sem korántsem,de nem volt annyi gondom mint itt egy hét alatt, a face id hiánya meg fájóbb mint gondoltam.
Lehet megvárom a one UI updatet ,de nem hiszem hogy változni fog. -
xhege
veterán
válasz
waszabi07 #330888 üzenetére
Csoda már rég nem történik pláne nem éves viszonylatban.
2023 november óta nálam a 15 PM van, és nem éreztem szükségét ősszel a váltásnak. Mondom ezt úgy, hogy a 15PM előtt évente 10-15 telefon ment át a kezeim között és mind felső kategóriás. A 15PM mindenre is tökéletesen jó és szerintem még 2-3 évig jó lesz, csak időnként baromi unalmas.
Időnként jól esne egy Galaxy S Ultra, egy Pixel vagy egy Fold, de az ökoszisztéma nem enged (családban mindneki iPhonet használ, Apple One családi megosztásban, mellette MacBook, iPad, Apple tv 4K, HomePod…). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
waszabi07 #324283 üzenetére
"Nehogy már olyan hulladék legyen mint pl samsungon. Állandoan rányom az ember a vissza gesture-ra"
Te most a virtuális gombos vezérlésről beszélsz? Samsungon ez népszerű, de az összes többi gyártónál már az iOS-szerű swipe vezérlés a default hosszú évek óta, mondok pár példát:
1. Nem csak balról, hanem jobbról is működik a visszalépés, de ehhez az ujjadnak meg kell tennie egy bizonyos utat a véletlen visszalépés elkerülésére (haptic visszajelzés mutatja amikor már elég, 5 perc alatt simán megtanulható).2. Alulról felfelé ott is az alkalmazásváltó nyílik, de hozzárendelhetsz a jobb/bal alsó sarokból felfelé mozdulatra egyedi funkciót/shortcutot (gyártónként eltér alkalmazza-e).
3. Főképernyőn lefelé húzással is elérhető a vezérlőközpont/notifikációk, nem csak a kijelző tetejéről (de több gyártónál itt is a keresés indítása a default).
Az iOS ennek a swipe rendszernek a bemutatása óta nem igazán változott. Az Android eleinte egy az egyben lekoppintotta, de ott a gyártók versengenek egymással és szépen az évek alatt tovább is fejlesztették, miközben az alapok változatlanok. Persze az iOS messze sokkal jobb az egységes, szebb és érthető(bb) UI tekintetében, de UX-ben már lelépte az Android, ideje visszavenni az elsőséget ebben is.
-
Szabi®
addikt
válasz
waszabi07 #323968 üzenetére
Sztem ő arra gondolt, hogy a híváslista egybegyűjtötte a hívókat, és ha rámentél az egyikre, a híváson belül mutatta az összes hívást az adott számmal. Tehát volt egy alkategória. Most meg van egy idegen szám, azzal ha 5-ször beszéltél, akkor egymás alatt van 5-ször, szétszórva. Lehet rosszul emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Hobby rádiós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest