- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbela365
tag
válasz Big_Boss #303096 üzenetére
Kétségtelen tény, hogy napközben átállíthatnám az alvási ciklust aznapra egy új ciklusra, de egy alvási ciklus minimum 1 órás lehet csak, 1 óránál rövidebbre nem lehet állítai. Így például a jelen időponthoz képest 10-20-30, stb. perces ébresztések kizárva. Szóval én ezt elengedtem, ahogy niof is írta emiatt nem váltok, csak ahogy benneteket idegesí, hogy sokan emiatt reklamálnak, engem is idegesít, hogy egy ilyen alap funkció (vagy az alarm hangerejének a módosítása) nem működik a - hangsúlyozom - az én igényeim szerint. De azt hiszem, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
-
-
Sir Riccio
addikt
Az értesítések másnál is kezdenek meghülyülni? Samsungon a vérbe idegesített, hogy elolvastam egy Messenger üzenetet gépen és nem tűnt el, eddig csak az Instagram csinálta, de most már a Messenger is kezdi.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
legenda
válasz Morris #303061 üzenetére
Az a baj, hogy az "átlagos" jelző mindenkinél mást és mást jelent, ráadásul sok tényező befolyásolja a kapott értéket, ezért nehéz párhuzamot vonni átlagos és átlagos használat között.
Valaki leírja, hogy neki x óra, ami nálad lehet, hogy jóval több vagy kevesebb lesz, mert máként használod.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
niof
addikt
válasz kbela365 #303074 üzenetére
Ezt aláírom. Nekem is volt rá példa, hogy másik ébresztést kellett volna beállítani, és azt a választ kaptam, ahol kérdeztem, hogy miért nem állítom át... De én szerettem volna másikat. Miért nem lehet több ütemezést hozzárendelni az alváshoz, és azt kapcsolnám be, amelyik éppen kell? Az Apple-nél biztos senki nem dolgozik váltott műszakban, és elképzelni sem tudják, hogy erre lenne valós igény.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Topikgazda
„Szóval délutáni (vagy délelőtti, vagy déli, kinek mi tetszik) sziesztából való ébresztésre vagy szét kell gányolni az adott időpontra a sleep focus beállításait”
Miért kellenne „szétgányolni”? Az Alváson belül lehetőség van arra is, hogy csak a következő alkalmat szerkeszd.
és -
madkiller
őstag
Mintha jobb lenne a térerő a 17.1el. Legalábbis nekem ahol 2es volt most 3as a térerőm.
-
atala
addikt
Ugyan ez a bajom nekem is. 2 éve vagyok iphone-os, és az ilyenek kicsit zavarnak. Ezért biztos nem mennék vissza androidra, de tény, hogy nagyon sok esetben az IOS-t nem lehet szabadon testreszabni.
Szívesen látnék 2x1-es widget-etek is. Az is megoldható lenne, de ragaszkodnak a 2x2-eshez, mert a kamera szegély is ilyen alakú. -
emeron
tag
Sziasztok! Kicsit off, de nem találtam jobb topicot. Unokahúgom nemrég kapott egy iPhone 13-mat és mivel a szüleinek nincs semmilyen almás eszköze szívességből én lettem a gondviselő (mivel 13 év alatti) és bevettem őt a saját családomba.
Sajnos a kisasszony szinte az egész tárhelyet elhasználja és én nem akarok plusz tárhelyet fizetni emiatt. Normál felhasználás mellett nekünk még jó ideig elég lenne az alap tárhely.
Kérdés: hogy tudom csak és kizárólag az iCloud+ szolgáltatást elvenni tőle az Apple One előfizetésből?
Bármi alternatívára vevő vagyok, csak a többi családtagtól ne kelljen az előfizetést elvenni.
-
niof
addikt
válasz Roland861010 #303051 üzenetére
Nem, köszi. Herótom van a főképernyőn lévő ikonoktól. A Windows desktopjaimon sincs kint semmi, csak a lomtár. Telefonon se legyen! Nem ott a helyük.
-
aujjobba
addikt
válasz #31816946 #303063 üzenetére
iStyle-ost vettem az i15-re, jónak tűnik, könnyen felhelyezhető, tokbarát.
Adnak hozzá segédeszközt, amit bedugsz az USB portba és befogatod a fóliát is, ezzel pontosan be tudod állítani nem lesz ferde.
Nanobevonat képzésére használatos átitatott kis kendőt is kapsz hozzá, csak fel kell kenni.Ez a FlexiGlass nevű fólia.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kbela365
tag
Azt azért ne felejtsük el, hogy az "ébresztő" hangerőt külön csak a sleep focushoz kötődően lehet állítani. Ha létrehozok egy alarmot, mert például a délutáni sziesztából szeretnék felébredni, az ugyan úgy üvölteni fog, mint a csengőhang. Szóval délutáni (vagy délelőtti, vagy déli, kinek mi tetszik) sziesztából való ébresztésre vagy szét kell gányolni az adott időpontra a sleep focus beállításait, vagy third party app-ot kell használni. És azért ez így mondjuk úgy, hogy nem elegáns.
-
senior tag
válasz polonic #303069 üzenetére
Ezt találtam, elvileg az app beállításai között ki lehet kapcsolni.
Teams has always dumped its calls into the iOS recent call history leading to accidental miscalls.
Skype for Business uses to have a way to turn that off and this feature has now come to iOS (not checked Android yet)
In the Teams App goto settings, calling and toggle ‘Show Teams call in call log’.
This prevent calls appearing in your phones call history, it doesn’t remove calls already on the history.
Don’t know if a policy exists to force this out yet. -
polonic
félisten
Az be lehet állítani, hogy a skype és teams hívások ne legyenek benne a telefon híváslistájában?
-
esbii22
őstag
válasz #31816946 #303063 üzenetére
Ember, te aztán tényleg nem tudsz dönteni…újra és újra ugyanazokat kérdezed.
Többször leírták már a spigent mint ajánlott fóliát. Akkor mire
vársz? De tudod mit inkább vedd az istyle-ost, talán akkor nem kérdezed meg pár naponta ugyanazt.Btw én shein-es fóliát használok,és köszöni szépen a telefon sehol egy karc rajta, fél évig minimum bírja de volt hogy egy év után cseréltem csak mert akkor pattant el a sarka egy véletlen leejtés után.
iPhone 11 128 GB White, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
polonic
félisten
Köszi. Ez be van kapcsolva. És a linket is.
Gondolhattam volna a gombkombinációra, annyira egyértelmű. -
törölt tag
Sziasztok!
Melyik kijelzővédő fóliát érdemes megvenni?
Az iStyle-os vagy a Panzer Glass? -
Gubu0101
veterán
válasz Morris #303061 üzenetére
Mikor uj volt ~7,5 ora shot kijott.Most max 5 ora 97%-os akkumlator kapacitassal.Frissitettem 17.1-re de nem vettem eszre,hogy lassaban merulne.Napvegere kb ugyan azzal a %- al erek haza.
2 simel hasznalom 1 fizika 1 e-sim. + az oraval.[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
félisten
-
polonic
félisten
Béna kérdés, de hogy lehet képernyőképet csinálni?
A másik, hogy az akkuvédelem be van kapcsolva. De eddig nekem mindig 100-ra töltötte, nem állt meg 80-nál. Ez mikor fog változni? Gondolom még tanulja a használati szokásokat? -
Morris
veterán
Üdv.
Akinek sima 14 pro van, javult valamit a SOT a legutóbbi frissítéssel? -
Gubu0101
veterán
-
félisten
-
niof
addikt
Hogyhogy miért jó? Mert én így szeretem? Droidon is így használtam, és tökre megörültem neki, mikor itt is meg lehetett tenni ezt végre anélkül, hogy lenne még egy plusz képernyő (vagy több), ahol össze kellene tömöríteni az appokat. Amíg nem volt appkönyvtár, akkor is megoldottam, jobbra húztam mindent, a következő oldalra.
Egyébként ezzel szorosan összefügg, hogy azért szoktam sírni OS verzióváltásnál, hogy miért nincs még mindig egy olyan óra widget, mint ami a lockscreen-en is van.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
niof
addikt
válasz Zsolt,72 #303038 üzenetére
Szoktam használni a spotlight-ot is, meg a keresőt is, de leginkább az appkönyvtárat. Mondjuk valaki írta, és egyet is értek, hogy az appok elrendezése/csoportosítása egy agyrém. Pl. tök jó lenne, ha lehetne 1-2 saját csoportot létrehozni, és azokat kitűzni felülre, vagy max. a második sorba.
-
dud998
őstag
-
oba
addikt
Ha ennyire bosszantó és ennyire fontos az üres kezdőoldal (ami nem tudom miért jó), akkor itt az ideje az üres oldal és az appkönyvtár közé berakni egy plusz oldalt ahol a legfontosabb appokat kirakod. Azoknak a sorrendje soha nem fog változni.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
niof
addikt
válasz Zsolt,72 #302992 üzenetére
Hát, nekem amióta van, úgy van, hogy 1 üres oldal a home képernyő, ha balról húzok, két widget van, ha jobbra, akkor meg az appkönyvtár. És ezt minden egyes frissítéskor átrendezik. Ilyenkor beletelik vagy egy hét, mire megszokom, hogy hova tette az appokat, amiket megszoktam, hogy hol van az ikonjuk. Tök bosszantó.
-
dud998
őstag
válasz Oldman2 #303034 üzenetére
Na az majd kiderül. 😃
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dud998
őstag
válasz sgeza #303032 üzenetére
És végre benne lesz a Journal app is: [link]
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
sgeza
veterán
Kint a 17.2 beta.
-
-
FerNandor
őstag
válasz Aszpirin #303027 üzenetére
Nem, épp azt tervezem, hogy veszünk most két 15 pro-t és addig használjuk, amíg lehet. Ezért kérdeztem, hogy jelenleg egy 5-6 éves iphone-nal mi a helyzet. Hogy tudjam kb hogyan alakul majd az életút. Ezért vagyok rosszul, mert két telefont kell egyszerre venni, de az android vonalt nem tartom igazán érdemesnek már, vagyis nem az androidot, hanem a felhozatalt. De mivel mi nem cserélgetjük a telefonokat, ezért úgy tervezek vele, hogy ameddig csak lehet, addig használjuk.
Stauffenberg ezt a külső appot hogy hívják amúgy?
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz FerNandor #303021 üzenetére
A ProRAW nem hagyományos RAW, de a desktop Lightroom is viszi. Előre van gyurmázva, hasonló a képe a gyári Jpeg/HEIF fájlokhoz, de jobban húzható és nincs annyira fossá élesítve. Darabja 70-100 MB, ami masszív.
De tudsz hagyományos RAW-t lőni külső kamera appal (ezt a nem Pro iPhone-ok is tudják). Ott nincs zajszúrés meg HDR bűvészkedés.
-
senior tag
válasz M1995 #303026 üzenetére
Ugye érzékeled, hogy kb azt kéred, gondolja át, hogy kb 6-szor annyi pénzért vesz telefont, mint amennyit a leírás a alapján szánna rá (vagyis amennyiért az 5-6 éves iPhone-t megkapja)? Ha csak 1-2 évig használ egy most 80ezerért megvett XS-t (én annyiért adtam el, makulátlan állapotban, és 1-2 év még tuti benne volt az akksijában, mellesleg 2 hetet kellett várnom a vevőre, annyira volt nehéz eladnom), akkor is - objektíve- jobb gazdasági döntést hoz. Nem mindenkinek van fél milliója telefonra.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz FerNandor #303021 üzenetére
1.
Ez a pont megosztó lesz, sokan nem értenek velem egyet. XS-em volt szeptemberig, tehát 5 éves gép. 83%-os akksival, tökéletesen, gond nélkül, gyönyörű képel, stb, teljesen használható. Aki megvette tőlem, az ugyanaz az arc volt, aki a 2016 tavaszi SE-met is megvette, amikor é vettem az XS-t. Arról hívott fel, tehát az 7 éves, és használta még, kb két héttel ezelőtt. Szerinte teljesen jól használható, kutya baja - persze cserélt benne akksit.
Két dologra kell számítani, ha egy 5-6 éves iPhone-t veszel, és hosszabb távra tervezel vele:
a) hamarosan bejátszik egy akkumulátorcsere, ami 20-40 ezer forint közötti összeg, attól függően, hogy yárit vagy utángyártottat szeretnél.
b) kb a 5 éves lesz, amikor kijön az utolsó rátehető iOS-főverzió, és kb 7 évesen megszűnik mindenféle támogatás rajta, nem kap majd biztonsági frissítéseket sem.2.
a Pro Raw az egy DNG (Digital NeGative), tehát szerintem igen, egy "rendes" RAW-fájl, amit pl. LightRoom-ban szerkeszthetsz (már csak azért is, mert a DNG-t az Adobe fejlesztette ki), illetve "előhívhatsz" JPG-vé vagy egyébbé3.-4 passz, de biztos igen
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Lenne ismét néhány kérdésem:
1. Egy 5-6 évvel ezelőtti iphone megy még rendesen, használ itt még valaki olyat?
Gondolok itt a jövőre, mert hosszú távra vennénk telefont, így figyelembe véve azt, hogy addig használnánk, amíg csak lehet. (most már valószínű az Iphone 15 pro-t, mert az talán időtállóbb pl a jobb kijelző miatt. Mi tuti nem fogjuk lecserélni mostanában, ennyi pénzért se vettünk még soha telefont, ha belegondolok, akkor kicsit ki is hagy a szívem )
2. Nincs más apple termékünk és nem is volt még soha. A pro verziónál a proraw mit jelent fotóknál pontosan? Rendes raw file ez? Tudom mondjuk windowson lightroomban szerkeszteni vagy ez hogyan megy alapesetben?
3. Látom ez a magsafe nem egy rossz dolog. Van ilyen magsafe-es utángyártott, akár aliexpressről jó minőségű pl autós tartó, amit érdemes beszerezni?
4. Fülhallgatónak az itt ajánlott Anker soundcore-t gondoltam beszerezni. Az a helyzet, hogy az utóbbi időben szinte soha nem volt alkalom, hogy fülesen keresztül hallgassak bármit, így pl egy airpodsnak nem is látnám értelmét.Olvasom egy ideje a topicot, nagyjából kezdek képben lenni, de ha van bárkinek még valami fontos tippje vagy megegyezni való ténye androidról váltással kapcsolatban, szívesen veszem. De az összefoglalót is átolvastam már többször.
Ja még valami. A telefonnal tudok nfc-vel a hozzá társított Mastercard kártyámmal vagy revoluttal fizetni, ugye? Mert itt az nfc-ben is van valami korlátozás.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Norbi887
aktív tag
válasz Aszpirin #303018 üzenetére
Bejony, tökre első iPhone gen.-t idéző kijelzőméretet idéz
De sajnos SE-n még rosszabb amúgy, hogy ilyen.// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Norbi887
aktív tag
Jó lett az új Chrome frissítés egyébként, megnyitva friss, új oldalként a Prohardvert mindig van lennt egy szép nagy szürke csík. Csinos.
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
M1995
aktív tag
válasz Stauffenberg #303009 üzenetére
Keresés gombot azért rakták ki, mert sokan nem tudtak a gesztusról, hogy lehet keresni. Én ki is kapcsoltam a gombot. Amúgy sokan hihetetlen alap módon használják, új mobil és 20-30 percet se szánnak rá útmutatókat, tippeket, videókat átfutni. (és nem is a shortcuts féle összetettebb dolgokra gondolok)
-
Norbi887
aktív tag
válasz Norbi887 #302891 üzenetére
Valaki ehhez kapcsolódóan információ?
(SnapChatnél is előfordult egyszer, ha jól emlékszem.)// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz M1995 #303008 üzenetére
Ha már ujjtorna: Ha úgyis ott van a főképernyőn a keresés gomb, igazán jó lenne, ha a képernyő közepén lefelé suhintással is le lehetne hozni a vezérlőközpontot meg a notifikációkat. Teljesen redundáns, hogy ott suhogass a keresésért, ahol amúgy is van egy keresés gomb.
Ráraktam a hátlap kopogtatásra a vezérlőközpontot és a notikat, de mondjuk háromból két alkalommal meg is csinálja amit kérek és néha ha újrázok, mert nem vette be elsőre, akkor meg elfelejt számolni és a másikat adja be.
-
M1995
aktív tag
válasz Stauffenberg #302995 üzenetére
“App Library esetén meg ha fent a keresésbe belekattintasz, kapsz ABC sorrendben kilistázást”
Nem muszáj fent a keresés mezőben ujjtornázni, bárhol középen két oszlop között lefelé swipe. (mint főképernyőn a Spotlight előhívása) -
senior tag
válasz Stauffenberg #303002 üzenetére
"a MacOS-es logikát is tudom jól használni iOS-en, ott sem járkálok az appkönyvtárba, ami nincs a Dock-on, azt nem használom sűrűn és elég a Spotlightból indítani."
Pedig mind MacOS-en, mind iOS-en jól jön az az ABC-sorrendű lista nézet (MacOS-en Finderben), amikor tekerítani szeretnél az appok között. Én időnként megteszem, MacOS-en már csak azért is, mert mosztanában szinte mindegyik főverzióval "elavul" (kiszürkül) egy-két-több progi, amit már nem frissítenek, a rendszer karanténba teszi, nem lehet indítani, stb...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Stauffenberg #303002 üzenetére
Nem is hasonlítgatok semmit az Androidhoz.
-
norbertoth
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy az apple one számlázási dátumát lehet-e módosítani?!
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aszpirin #302996 üzenetére
"De az ABC-nézet nagyon rendben van."
Azon nem nagyon volt mit kitalálni. A többi kapcsán meg azt mondom, pont veled beszéltünk arról, hogy neked eléggé zéró közeli Android ismereted van, de mindegyikre van egy értelmes megoldás abban a rendszerben.
De én nem panaszkodom, mert mint írtam a MacOS-es logikát is tudom jól használni iOS-en, ott sem járkálok az appkönyvtárba, ami nincs a Dock-on, azt nem használom sűrűn és elég a Spotlightból indítani.
-
Gubu0101
veterán
válasz zoltanz #302999 üzenetére
Nekem nem volt ilyen.Esetleg nezd meg az icloudban,hogy elmenti-e a telefont.Eleg hulyen van megfogalmazva En mikor telefont csereltem,akkor az elozmenyeket is vissza toltotte icloudbol.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest