- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
zoltanz #334470 üzenetére
Ahol megtaláltad, hogy tudja, ott nem írták? Mert egyébként szerintem nem tudja. A linkelt oldalról idéznék:
"A Személyes hotspot segítségével megoszthatja iPhone vagy iPad (Wi-Fi + Cellular) készülékének mobiladat-hálózati kapcsolatát, amikor nincs a közelben Wi-Fi-hálózat."
Wifi-t mi értelme egyébként tovább osztani (hacsak nincs MAC szűrés - de akkor pedig az alapból szokásos random MAC nem menne)?
-
MasterMark
titán
válasz
zoltanz #330649 üzenetére
Attól függ. Ha valódi type-c csatlakozós a DAC akkor működnie kell. Ha nem, és valójában USB 2.0 csak type-c-re szerelve, akkor speciális OTG kábel kell, ami megmondja a telefonnak hogy OTG módban kell működjön.
Rendes type-c implementációnál ezt az eszköz mondja meg. -
MasterMark
titán
válasz
zoltanz #293805 üzenetére
Nem teljesen értem amit írsz, de ehhez nem olyan kábel kell amivel a telefont dugod a gépre, hanem a fordítottja azaz OTG:
Nekem ilyen van, akkor nem kell több kábel:
FiiO LT-LT1 USB-C Lightning OTG kábel -
-
válasz
zoltanz #275799 üzenetére
Körülbelül az iPhone 6s óta használom rendszeresen a mobilhálózat megosztását. Azóta legjobb emlékeim szerint úgy van, hogy az akku kímélése miatt lekapcsolja egy idő után bizonyos esetekben. Azonban ha a telefon töltőn van, akkor nem kapcsolja le, ha jól emlékszek akkor mások is ezt írták itt a fórumban. Nekem szokott lenni fél munkanapos netmegosztásom telefonról, nem kapcsolja le. A dobálást nem tudom mire érted, itt arról volt szó korábban, hogy energiatakarékosság miatt a telefon lekapcsolja a hotspotot. Ha ez a dobálás valami más, akkor nem ugyanarról beszélünk.
-
-
válasz
zoltanz #275750 üzenetére
Ez kb hetente 5-10 alkalommal előjön, hogy ezt vagy azt miért nem lehet testre szabni, bekapcsolni, kikapcsolni. Ezt a gyártó így csinálta meg, nem lehet. Nem frissítéssel került bele ez a funkció, ha visszakeresel a fórumban, nagyon régen így van.
“Egyébként ha kábellel osztom a mobilnetet nem szakadozik”
Mint írtuk, ha töltőn van a telefon, nem kapcsolja ki a hotspotot. (Nem “szakadozik”, hanem kikapcsolja ha nincs töltőn.) Ha kábelen kötöd a gépre, akkor tölti, így nem kapcsolja ki.
-
kchris78
veterán
válasz
zoltanz #275750 üzenetére
"Miért nincs egy opció ahol ezt a energiatakarékossági baromságot kilhet kapcsolni?"
Mert ez Apple. Ha ilyen opciót beletesz akkor még 1000 ilyen testreszabási opciót is belevehetne -> ez pont az android kismillió opciójával lenne pariban. Ilyen opciókhoz az androidot tudom javasolni... (nem ellened szól de ez a két koncepció szerintem ami meghatározza a két oprendszert) Az Applenél kijött hogy sokezer százezer user szívott-szívna a bekapcsolva felejtett hotspot funkcióval így az kikapcsol ha nem lóg raja eszköz.
Illetve: macBook - iphone esetében szerintem ez a dolog szofisztikáltabb lehet mert ott nincs szükség a telefonon kapcsolgatni a hotspot funkciót, szerintem blutetoothon ledumálják ezt és a noti kibe tudja ezt kapcsolgatni.. Az Apple meg ezzel tervez, nem egy egyéb notebookkal. Az hogy benne van egy olyan opció hogy a kompatibilitás maximalizálása az kb maga a csoda.
-
Ragnar95
félisten
válasz
zoltanz #124561 üzenetére
Ha restore-olsz, akkor az .ipsw fájl letöltéséhez kell net, illetve a telefon aktiválásához is kell internet, de a backup visszaállítása offline történik.
A backup visszaállítása az USB 2.0 sebességétől függ leginkább, de ha több 10 giga adatod van, akkor eltarthat 1-2 óráig is. -
Ragnar95
félisten
válasz
zoltanz #124557 üzenetére
Az alkalmazásokat nem a backup tárolja, hanem azok szinkronizáláskor átkerülnek a gépedre alapból. A backup csak az appok beállításait/adatait tárolja.
Amikor aktiválod a telefont, akkor megkérdezi,h újként szeretnéd-e beállítani vagy visszaraksz backupot, ott kiválasztod,h visszarakod a backupot és onnantól magától megy minden, ha lefutott a folyamat, akkor pedig ugyanolyan lesz a telefon, mint a restore előtt. -
erdoke
titán
válasz
zoltanz #50263 üzenetére
Két lehetősége is van a fejlesztőnek:
Kiköti, milyen készülék a minimum, amire fel lehet tenni, a másik pedig, hogy megadja, milyen OS verziótól kompatibilis. Utóbbit éppen most lehet megkerülni a pár hozzászólással visszább linkelt korábbi OS verzióval kompatibilis program verzió hivatalos letöltésével.
Az AppStore-ban minden appnál a bemutató képek alatti szekcióban található mind a HW, mind a SW kompatibilitás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest