- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
polonic #303760 üzenetére
A bal alsó sarokban lévő földgömb gomb válja vissza a gyárira (pontosabban rotálja a feltelepített billentyűzeteket), illetve ha jelszómezőbe írsz mindig visszaáll a gyárira (utóbbit biztonsági okokból).
Szerintem is bénább a gyári billentyűzet, mint a Gboard, de sajnos ez is elmarad attól, mint amit Androidon tud. Nekem legjobban az hiányzik, hogy egyik általam kipróbált billentyűzet sem tudja azt, mint az Androidos Gboard, hogy nem kell nyomva tartani a magánhangzókat az ékezetes verziókhoz, hanem rányomsz és jobbra/balra húzva az ujjad már a felugró popupban vagy. Ez sokkal kevésbé töri meg a gépelés lendületét.
-
magicbox
senior tag
válasz
polonic #303766 üzenetére
Célszerű mindenképpen SwiftKey-t használnod. Jelszavaknál meg ilyen helyeken automatikusan átvált a rendes billentyűzetre, tényleg idegesítő. Amire rákattantam, a diktálás, az viszont szépen működik, vagy legalábbis, sokkal sokkal jobban mint androidon. Nagyon szépen tesz pontot is vagy vesszőt, ha mondod neki. Tizenhárom év Android után váltottam én is. Nekem nagyon megvan a "hűha" érzés, de aztán lehet hogy elmúlik 🙂
-
válasz
Szerintem az objektív iPhone tulajok sosem mondták, hogy mennyivel jobb az ios.
Más,de objektíven nézve nem jobb.
Sokhelyen butább mint az android,ez tény,sajnos a régi legendás megbízhatósága sem olyan mint régen,de sokan mégis így szeretik.Én is.
Pont az egyszerűsége miatt,na meg kézreállóbb a UI (legalábbis én ezért).Persze vannak itt-ott anomáliák (de melyik rendszeren nincsenek).
Azoknak akik sokkal több extrára vágynak sosem volt az év biznisze egy iPhone.Én pl szeretem a gyári billentyűzetet.
Nem szótárazok,nem swipeolok,egyszerűen ősember betűnként gépek.Erre pedig nekem sokkal jobban bejön mint pl droidon egy Gboard.Sokkal kevesebbet ütök félre. -
madkiller
őstag
válasz
1 jó hónap alatt megszokhatô billentyűzetes dolog szerintem l. Nekem úgy adja a hudejó az ios, hogy az én app mennyiségemmel a Samsungjaim mindig akadtak, mint állat feleségem ugyanolyan specifikációjú Samsungjai viszont fluidok voltak, mivel azok közel nem voltak annyira megpakolva. Itt most fent van ugyanaz az app mennyiség sőt már inkább több is. Egyértelműen sokkal több gyári features van a samsungban, de nekem nagyon tetszik ez az i15 pm és ezt a billentyűzet dolgot is megszoktam már meg úgy mindent teljesen. Viszont a gyári bill az annyira lassú, h elalszok közben mindenképp a SwiftKey érdemes használni. Lehet az is közre játszik kicsit meguntam az androidot és azért is jön most ennyire be az ios. Magamat ismerve, ha 10 évig iost használtam volna most az android iránt éreznek hasonlót, főleg ha az én szokásaimmal teljesen jól működne.
-
válasz
polonic #303555 üzenetére
Akkor még fokozom annyival, és ez az eredeti kérdezőnek is fontos lehet, hogy időnként (általam eddig kideríthetetlen idő vagy esemény után) törlődik a GSM kóddal történő beállítás. Én egy beállítást használok, a foglaltság esetén sms értesítőt, ami a telekomnál úgy működik, hogy egy technikai számra át kell irányítani foglaltság esetére a hívást. Ez iPhone esetén ugye csak GSM kóddal működik, menüből nem. Ezt időről-időre, de kb hetente ellenőrizni kell, mert időnként törlődik. Ez nekem elég kellemetlen volt míg nem jöttem rá, mert nem tudtam a foglaltság alatt bejövő hívásokról. A “megoldás” az lett hogy elmentettem a kedvencekhez ennek a tárcsázását gyorshívásként, de mondjuk úgy hogy ez azért nem kimondottan korszerű megoldás.
-
válasz
polonic #303454 üzenetére
Sleep Focus bugos; billentyűzet bugos; random kikapcsol éjszaka a telefon; értesítések a lock screenen néha négyzetesen jelennek meg, nem lekerekítve. Szerk., ja még eszembe jutott, hogy csomó app elfoglalt tárhelye megduplázódott
Most ezek csak 2mp alatt jutottak eszembe -
válasz
polonic #303302 üzenetére
Nem tudom a pontos működését ennél mélyebben. Nálam itthon szinte alig van wifin, holott "pálcika" szinten nem túl jó a térerő (2-3), ellenben beltéren mérek néha 5-700 megabit között (telekom). Az irodában ellenben nagyon sokat van wifin, ott a térerőkijelzés pedig valamivel jobb.
-
aujjobba
addikt
válasz
polonic #303298 üzenetére
Uh, a szabvanyt nem olvastam
Egyebkent a te mondatod es az enyém nem ellentmondásos.
Ha gyenge a mobilhálózat átválthat wifi-re, de ez nem foglalja magában azt, hogy ha eros akkor nem megy wifi-re.
(tanultam matematikai logikat, meg is buktam belőle párszor, de valamennyi ram ragadt)
-
aujjobba
addikt
válasz
polonic #303293 üzenetére
'Ha a Wi-Fi-hívás funkció elérhető, akkor megjelenik egy „Wi-Fi” felirat a szolgáltató neve után az állapotsoron, és az összes hívás a Wi-Fi-re lesz átirányítva.
Megjegyzés: Ha a Wi-Fi-kapcsolat megszakad a hívások közben, a hívások automatikusan átváltanak a szolgáltató mobil adathálózatára a VoLTE (Voice over LTE) funkció segítségével, amennyiben az elérhető és be van kapcsolva.
(A VoLTE-hívások szintén átváltanak Wi-Fi-kapcsolatra, ha egy Wi-Fi-kapcsolat elérhetővé válik.)'
[link]Igy működik, amikor csak lehet a wifi-t használja.
Egyebkent miért számít ez nemnormalisnak, vagy miért problémás? -
formula01
senior tag
válasz
polonic #303250 üzenetére
Nem próbáltam még ki, de hirtelen ezt találtam: https://www.iphonelife.com/content/how-to-set-iphone-wi-fi-to-automatically-turn-when-you-leave-home
-
-
válasz
polonic #303069 üzenetére
Ezt találtam, elvileg az app beállításai között ki lehet kapcsolni.
Teams has always dumped its calls into the iOS recent call history leading to accidental miscalls.
Skype for Business uses to have a way to turn that off and this feature has now come to iOS (not checked Android yet)
In the Teams App goto settings, calling and toggle ‘Show Teams call in call log’.
This prevent calls appearing in your phones call history, it doesn’t remove calls already on the history.
Don’t know if a policy exists to force this out yet. -
mattheus
őstag
válasz
polonic #302965 üzenetére
Nézd meg a "Sound & Haptics menüpontban (nekem angolra van állítva a telefon nyelve és nem tudom mi a magyar pontos megfelelője), hogy ott hogyan van beállítva. Nekem legutóbb ki volt kapcsolva az az opció, hogy a hangerő gombokkal is állíthatom a csengés erősségét, így mindig halkan csörgött, csak azután javult meg, hogy ebbe a menüpontba betértem....
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
polonic #302452 üzenetére
Korábban nekem is furcsa volt az Alma évenkénti alapmodell kínálata, miként te is írtad, ilyennel más gyártóknál nem (vagy ritkán) lehet találkozni.
Itt viszont hosszabb távra gondolkodnak (ezért is a hosszabb termék-támogatás). A példánál maradva: a 14-es típust nem a 13-ról váltani szándékozó felhasználók számára tervezték, hanem a jóval korábbi TízR vagy S, valamint a 11-es típusok gazdáinak szánták. Ott pedig már van érdemi különbség.
Elsőre érthetően furcsának látszik ez, elfogadom; de van benne logika. -
herdsman12
őstag
-
buvartacsko
addikt
válasz
polonic #155562 üzenetére
de mit szeretnél mit kezdjünk ezzel? aki tud az segít azon az emberen aki feltette a kérdést.
azzal hogy ezeket ide posztolod mire megyünk?
érdemes lenne egy clean installt csinálni, vagy bug reportolni.
nekem is volt kirohanásom a Mac-es topicban, mert kiakasztóan szar a Sierra nálam, de küldtem erről bug reportot is az Applenek a hiszti mellé.
-
buvartacsko
addikt
válasz
polonic #155560 üzenetére
szerintem azért uncsi, mert pont hogy lehet bugos ez is, ahogy napi szinten az élet minden területéről lehetne 100 képet lőni ahol bugos valami.
amiket az elmúlt 1 hétben itt láttam képeken, élőben még soha, pedig jó ideje használok iOS-t. előfordul, felesleges egy-egy évente 1x feltűnő bugot feltölteni és tragédiaként ábrázolni.
kezd olyanba menni a dolog, mint mikor valaki szerint jaj de vicces ha meglátunk valahol egy kékhalált. nagyucc. (senkit se érdekel valójában)
-
DJosef
őstag
válasz
polonic #153618 üzenetére
Ez egy 10.2 feature!
(#153613)
Beallitasok-Kijelzo es fenyero!?
Huawei Mate7-nel ugy mukodott a kepernyo feloldas, hogy eleg volt csak ratenni a leolvasora az ujjamat es feloldotta a kijeltot nem kellett elotte megnyomni semmit, jol tudom, hogy itt mindenfelekeppen vagy a home gombot vagy a power gombot megkell elotte nyomni? Thx!
-
csacsi67
addikt
válasz
polonic #143950 üzenetére
Akko még 1 itt pontosan le van irva [link]
A Vodafone-nak azonban jelenleg nincs más lehetősége az LTE-hálózat kiépítésére, csak az újonnan szerzett 2,6 GHz-es blokkok felhasználása, ez pedig sokkal sűrűbben elhelyezett cellákat igényel, a piros szolgáltató 4G-s hálózata ezért alapvetően más lefedettségi paraméterekkel rendelkezhet majd a versenytársakhoz viszonyítva.
-
csacsi67
addikt
válasz
polonic #143944 üzenetére
"Fentiekből következik, hogy általánosságban elmondható, hogy a zsúfolt, nagy népsűrűségű helyeken továbbra is az 1800 MHz-es (Telenor, Telekom) és 2600 MHz-es (Vodafone) tartomány használata dívik a kapacitás miatt, míg elsősorban vidéken, kisebb településeken, falvakban a 800 MHz a nyerő "
agabe [link]
-
-Ben-
veterán
válasz
polonic #139290 üzenetére
Ezzel - sajnos - durván egyetértek.
Hatalmas csalódás volt az i6 iOS 8-cal... Most a 6S azért sokkal jobbnak tűnik, de amit írsz abban így is van igazság bőven. Az utolsó nagyon frankón összerakott iOS a 6-os volt. Az utolsó igazán jó párosítás (és egyben a személyes kedvenc is) az iPhone 5 volt iOS 6-tal...
-
sebesvarib
csendes tag
válasz
polonic #133003 üzenetére
Ugyanez. Se i6, se Air 2 nem nyit meg linkeket. Ahogy látom nem egyedi hibáról van szó:
Illetve úgy látom, hogy ez sokaknak nem csak a végleges 9.3-al együtt jött elő. Mindenesetre így nekem használhatatlan mind a telefon, mind az ipad....szerencsére megtartottam egy note 4-et cserének, amúgy használhatatlan lenne munkára így.
-
buci30
addikt
válasz
polonic #129861 üzenetére
A lényeg a használat!
A készenlét időt kilehet tolni ha fiókba teszem 1hétre is 😂
A használat meg attól függ ki mire használja nem lehet általánosítani aksi időt nincs kettő egyforma ember akinek ugyan az a szokása.
Nekem pl. 7-7:30h az aksi időm 6S-en es 1nap kb a készenlét.A lényeg inkább az, hogy aktív használat mellett is reggeltől estig bírja szépen!
De erre is lehet ellen példa ha jatszik valaki sokat vagy kamerázik az szívja rendesen.De szerintem este mindenki töltöre tudja tenni ha napközben nincs is olyan helyen.
Ha meg netán hosszabb hétvégi buli akkor van külső töltő 😊😉Szóval én teljesen elégedett vagyok, hogy reggeltől estig bírja! Mert ha tovább bírná akkor is töltöre tenném úgyis közbe (este) 😊
-
30z.Samu
félisten
válasz
polonic #119333 üzenetére
Ha csináltál biztonsági mentést, akkor az iCloud-ból visszatölt minden adatot. Le tudom neked írni a folyamatot, ha gondolod, de neten vannak részletes leírások. Én is az egyike alapján csináltam meg.
Apropó rendszer...gondolom azzal, hogy visszaraktam a régit, a hívás bug újra életbe lép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest