- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezdő laikus
tag
Köszönöm a tesztet, azt külön, hogy ilyen részletekre is kiterjedt:
"Van két eszközzel multipont kapcsolat, ezek között a váltás valós időben történik, zökkenőmentesen, viszont ilyenkor AAC-re vált a fejhallgató, nem használja az LDAC-t."
A max két eszköz, és az Aac korlátozás tűnt kevésnek az M4ben, reméltem itt lesz előrelépés, így 4 év jótállással 79e-ért nekem egyértelmű már az M4. -
Szena67
aktív tag
Akkor újrahasznosítottad. Egy régi sony rádiós fülest én is recycling procedúrának vetettem alá. A fülpárnáról lesúroltam a vedlő műanyagot úgy olyan lett, mint egy puha szövet, azóta anyám nyúzza pedig már kb. 10 éves. Még a hordozható lejátszók (minidisk, stb.) idejében azt tapasztaltam, hogy a sony driverek igen jók voltak, azért mert már akkor neodimium mágnest használtak a driverben. Így amikor meglátok egy méregdrága fülest, mindenféle marketing hokuszpókuszt melléírva, de sehol nincs ez az igen fontos kulcsszó, akkor tudom, hogy éppen átverésnek vagyok tanúja. A design vonalon meg minden gyártónál vannak jobb és gyengébb szériák. Fülpárna sajnos made in china szinte mindenhol az a műbőr meg idővel vedlik. Egy Topping G5 dac-ot használok, van szimmetrikus kimenete dugóm is van otthon, de még nem gyártottam le a megfelelő kábelt vele.
-
ROBOTER
addikt
Sajnos a fülpárnák is hihetetlen rövid idő alatt lebomlottak, mint egy környezetbarát nájlonzacskó az Auchanból. És a fejpánt borítása is.
Azóta vettem más fejhallgatót, amit nem csak hallgatáshoz hanem szerkesztéshez is használok. Viszont a Sony nem veszett el, átalakítottam szimmetrikus bemenetűre, mert egy dual DAC-os, Pentacon kimenetű IBasso-t sikerült nagyon olcsón szereznem. Éjjel álmatlanságomban nagyon jó hallgatni a mobilról. -
Szena67
aktív tag
Valószínűleg azért hagyták el már pár generációval ezelőtt a fényezett műanyag felületet, mert borzasztóan kényes, lakkréteg védi a bevonatot, amit ha lekoptatsz vagy izzadság megtámadja akkor vége van. Használati tárgyakon a vitrinbe való design azon kívül, hogy eladja magát nem praktikus. Egyszer az oakley is csinált ilyet, hogy fémszínűre fényezte a műanyag napszemüveget, de aztán tanult belőle, jól nézett ki, de mindenki vitte vissza, mert a verejtéktől levedlette a bevonatot. Ha ennél áttértek a fém csuklóra és fejpántra, akkor szintén hallgattak a visszajelzésekre.
-
Szena67
aktív tag
válasz
viragdani01 #11 üzenetére
1000X mert az MDR-1000X leszármazottai ezek, itt is teszteltétek [link]
-
ROBOTER
addikt
Sajnos ez Sony betegség. Én 2012-ben vettem MDR-1R-t, csillivilli táska hozzá, amiben a fejhallgató ledarálta saját magát, mert az élei összeértek és lebontották a krómozott felületeket, 2 hónap múlva úgy nézett ki, mintha most turiztam volna a piacon. És ez nem egy alsókategóriás cucc volt. A korábbi Sony fejhallgatókkal is így jártam. Ma már nem veszem meg, pedig tudom, hogy hangban nem rosszak.
-
prolad
addikt
Nem az a baj, hogy tömegre könnyű, hanem nyeklik, hajlik az egész. Tapintásra se nagy szám, fülpárnák is vékonyak és érzésre is elég olcsók (lehet csak ez az anyag kedvezőbb ANC szempontból). Nem esik szét a kezemben, de pl a Bose 700 amit pár éve próbáltam, sokkal jobban egyben volt.
-
Szena67
aktív tag
Nagyjából 79 óta gyártanak fül/fejhallgatókat rengeteg féle és fajta típust. A névkonvenció elengedhetetlen visszamenőlegesen is egy ilyen cégnél ahol rengeteg típus van egyszerre gyártásban a belépő szinttől a csúcskategóriáig vezetékes és vezeték nélküli egyaránt. A vezetékeseket már évtizedek óta mindig mdr.... típussal illették. Míg a másik szereplő pár éve kezdett belekontárkodni az audio világába évente kb. 2 db eldobható tojáshéj műanyag valamivel. Illetve a fejesüknél a manapság szokásos kínai módi, ha a full műanyag cuccot vékony inox lemezbe csomagoljuk máris jobb minőségűnek néz ki és többszörös árat lehet kérni legyen az mákdaráló vagy éppen fejhallgató.
-
prolad
addikt
Kíváncsi vagyok összeszerelési minőségre milyen, főleg par hét/hónap használat után. Eddig az XM3, XM4 és XM5 is csalódást keltő volt ezen a téren, főleg azok a próbadarabok amiket itt-ott ki szoktak tenni. Jó az ANC, a hang is rendben, de kb egy 20 ezres füles szintje, nem a 100+ os árszintre való.
-
moma
őstag
"Olyasmi ez, mint amikor a Mercedes vagy a Volvo "túl jó" autókat gyártott és a vevők még 15-20 év után sem akarták azt lecserélni."
jah meg amúgy így kellene, hogy működjön a világ
Szóval, ha ez a Sony sorozat most a Volvo az nagy dolog. És innen nézve az ár is érthető tud lenni.
-
válasz
viragdani01 #11 üzenetére
Végülis, sokkal egyszerűbb mint az hogy Airpods Pro 3
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
A WH a Wireless Headphones rövidítése, a WF a Wireless Free-é, ha jól emlékszem. Minden, ami WH az fejhallgató, minden ami WF, az fülhallgató. Az 1000 (vagy más szám) a modellsorozat azonosítója, ez a legmagasabb szám, így csúcskategóriát jelöli. Az X vagy az XM a modellcsalád azonosítója, elvileg, de az M (mint Mark) + a szám a generációt is jelölheti. Ez nekem sem egyértelmű. Így olvasd a terméknevet: Sony vezeték nélküli fejhallgató, 1000-es sorozat, XM vagy X modellcsalád, 6. generáció. Tök egyszerű.
-
Bossyy
tag
Én a megjelenésekor éppen a Mobilaréna teszt hatására vettem meg az XM3 at.
A helyzet az, hogy mindig elolvasom az utódok tesztjeit, de egyszerűen nem tud bennem bekapcsolni a must have érzés, mert simplán csak annyira jó, olyan szépen szól még a jóval korábbi elődje is.
Olyasmi ez, mint amikor a Mercedes vagy a Volvo "túl jó" autókat gyártott és a vevők még 15-20 év után sem akarták azt lecserélni.
Azt gondolom az XM4 is bomba vétel lehet féláron, de nemrég láttam Münchenben MM ban az akciós polcom XM3 at is 69 euróért.
Mindenesetre szerintem ha valaki most vesz ilyet, akkor sok sok évre előre letudja a fejhallgató-kérdést. -
Patrik.Varga
tag
Eddig a nagy kedvenc az XM4 volt. Az XM5, szerintem egy értelmetlen verzió volt. Ronda, kényelmetlen és semmivel sem tudott többet / jobban a gyakorlatban elődhöz képest.
Még a repülő út is ezerszer jobb, annyira jó a zajcsillapítása.
Nagy elvárásokkal próbáltam ki az XM6-ot és úgy vagyok vele, ha nem lenne XM4, akkor zokszó nélkül megvenném, még ennyiért is.
A sonyszalonnál a srácok elképesztően segítőkészek és profik voltak, gond nélkül játszhattam A-B-C-D tesztet egy órán keresztül.
- Kis pénz kis foci, szerintem még mindig remek választás az XM4, az ára is lement.
- Nagy pénz nagy foci, szerintem jó vétel és jó fejlődés az XM6.
- Zsák utca: XM5, senkinek nem ajánlom. :-D -
Fall-N
veterán
Szerintem nem annyira nagy baj, hogy az aptX HD-t nem tudja, az LDAC amúgy is jobb minőségben. Viszont van pár telefongyártó, aki nem támogatja az LDAC-t, ott lehet gond a Qualcomm kodekjének a hiánya. Szerencsére a telefonom mindkettőt támogatja, jelenleg LDAC-t használok leginkább.
-
Polllen
nagyúr
Erre még sokat kell várni, mert az eszköznek el kellene tudnia dönteni, hogy mikor beszélsz te és mikor más, amit szűrni kell.
janeszgol
Ígéretesen hangzik, de fele ennyiért van más, ami megfelelne. A momentum 4 pl a btd600-zal, legfrissebb firmware-rel nálam EQ nélkül kellemesen hallgatható. Metálra mindenképpen. -
moma
őstag
Javult már a zajszűrés abban, hogy szűrje a beszédet körülöttünk? Korábbi verzió statikus zajokra nagyon jó volt, de erre nem. Én legközelebb akkor veszek majd, ha már ez is megy.
-
janeszgol
félisten
Én mindig a hangminőséggel kezdem az olvasást. És ha ilyeneket olvasok, hogy V karakterisztika, a mély elnyomja a közepet stb, akkor már abba is hagyom az olvasást.
Nos, ez a fejes végre nem ilyen. Nekem nem kell anc, nem akarok EQ-ban finom hangolni. Egyszerűen csak fel akarom csapni a fejest, eldőlni az ágyon és elindítani a zenét. 95%-ban metált. És a tesztből nekem az jön le, hogy ez a fejes alkalmas erre. Drága. De venni fogok egyet. -
Én tökre szeretném megérteni, hogy a Sony a termékeit mégis milyen megfontolásból látja el ilyen nevekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Goddess of Victory:Nikke
- Ford topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest