Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Olyankor mi van, ha az iPhone nem tud biztonsági mentést csinálni, mondván tele az iCloud storage....
Kitöröltem a képeket, most már van 4.5 giga, de továbbra sem képes rá, ugyanaz a hibaüzenet...
-
Ragnar95
félisten
válasz
SzalaiÁdám95
üzenetére
iTunesban restore-t nyomsz.
-
SzalaiÁdám95
tag
Beta 11rol hogy tudok vissza lepni rendes 10.3.3 ra?
-
oszy
veterán
Mitől lehet az, hogy az autóban lévő fejegység nem írja ki némelyik névjegyzékhez társított nevet, vagy számot? De csinál ilyet a viber alkalmazás is a telefonon és a minin a üzenetek is.

-
buci30
addikt
Olyan parkolási alkalmazás keresek amiről tudok indítani fizetés sms és xy idő múlva figyelmeztet, hogy állítsam le, mert mindig elfelejtem s nap végén jön az sms hogy leált. 😱
Van ilyesmi? -
Diokhan
addikt
-
Blackmirror
őstag
válasz
marcell2015
üzenetére
Minek, teli van vele YouTube

-
jani70
aktív tag
válasz
marcell2015
üzenetére
Biztos jó páran😃
Na de a viccet félre téve,rohadt idegesítő!
Először ott vettem észre mikor vettem ki a tokból és pattant egyet az üveg,aztán elkezdtem mozgatni jobban és kattog össze vissza.
Vidéki vagyok.Vihetem fel Pestre szervizbe ezzel a problémával?Cserélnek vagy javítanak az ilyen hiba miatt?Melyik szervizbe érdemes vinni? -
jani70
aktív tag
Üdv!
Tapasztalt valaki olyat,hogy ha két kézzel jobbra balra tekerve finoman a telefont akkor kattogás vagy inkább ilyen pattogó hangot ad?Olyan mintha a ragasztás elengedett volna az üveg és a hátlap között!
i7 plus telefon
1-hónapja van meg de előtte nem volt ilyen ezt most vettem észre ahogy kivettem a tokból hogy eltakarítsam.
Gondolom nem az a baj mint régen az i6 szériánál hogy elég meghúzni a két csavart alul. -
r3dsnake
nagyúr
Aki Gboard-ot használ, költöztetett már telót iClouddal, másik vagy ugyanarra a telefonra? Megmarad-e a tanult szótár? Pár hónapja még gond volt ezzel.
-
Diokhan
addikt
-
törölt tag
sziasztok. Vettem egy kültéri kamerát ami figyeli a kaput és telefonon látom ha jön valaki hozzánk. Eddig a netcam alkalmazást használtam csak az valamiért bedöglött folyamat jelszót kér de nincs jelszó beállítva, beállítani nem engedi. Ismertek olyan alkalmazást ami ugyan ezt a célt szolgálja csak nem a netcam? köszi
-
fredy88
újonc
Halihó!
Segítséget szeretnék kérni. Iphone 6-ról lenne szó. A telefonszámokat nem frissíti az icloudba pedig az van megadva alapértelmezettnek. Valaki tudna ebben segíteni?? Előre is köszi!

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Diokhan
üzenetére
Miért mi bajod vele? Évek óta oda viszem a telefonokat, hivatalos viszonteladók, és hivatalos szervizpartner.
G^zC^mp€r: Biztos 5S az, mert még csak szeptemberben lesz 4 éves...
Amúgy ha 5S-ről van szó, még tudnak adni refurbot, i5-nál már nem hinném, azt hogy ilyenkor hogy intézik ha nem tudnak adni olyat meg meg passz. -
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Ha 4. éve fizetem a biztosítást egy 5S-re, és már rég nem is lehet a Telekomnál kapni ezt a telefont, akkor ha cserélik, mit kapok helyette? Vagy attól, h nem lehet kapni, még tudnak refurbishedet hozatni?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Diokhan
üzenetére
Ezt se jól tudod sajnos, mivel létezik gyári alkatrész is amit megvehetsz bele gari lejárta után is, csak horror áron. Sőt ha betörik a kijelződ, és így cserélteted a garanciád is megmarad.
(#163466) 30z.Samu: Magadnak youtube videók alapján ki tudsz cserélni mindent, csak utángyártottnál is van jó meg rossz minőség (gyárit a fent mutatott linken tudnál venni, de mint látható abszolút nem éri meg).
Aksiban pl ezt nagyon tudom ajánlani, több 5S-be raktam már be (i5-be is van), feleségem is ilyet használ hónapok óta, nagyobb kapacitású mint a gyári, és érezhetően is tovább bírja. -
Diokhan
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nézd. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor hivatalosan nem létezik kereskedelmi forgalomban gyári Apple alkatrész, mivel a garancián belüli készülékeket cseréli az Apple, (ezeket lehet később refurbished-ként az apple gyárban felújított megvásárolni, vagy van olyan, is, hogy eleve ilyet kapsz csereként, a garancián kívüli telefonokkal pedig egyszerüen nem foglalkozik.
Szóval ha már a szervízben javítják a telefonod, biztos, hogy utángyártott alkatrészt kapsz bele, aminek nem feltétlenül kell rosszabb minőségűnek lennie, de én mindig is fenntartásokkal kezeltem a dolgot.Nemrég egy fórumtárs vett egy pesti boltból gyárinak mondott akkut, majd amikor a bolt honlapján lévő chat szolgáltatáson rákérdeztem, hogy ugyan árulják már el, hogy honnan van gyári akkujuk, akkor hirtelen minden kommunikációt blokkoltak velem az urak. A végén ki is derült, hogy a gyári az nem is gyári.
(#163467) Coc@s : Köszi, ez hasznos infó, lehet, hogy én is beszerzek egy ilyet.
-
Coc@s
őstag
válasz
Diokhan
üzenetére
Hát pl. ha a fullra - kikapcsolásig - merített iPhone 6-osom töltésekor mondjuk mér 1900 mAh-t, akkor kb. rendben van az akksi, hisz névelegesen 1810 mAh.
De ha mondjuk 1000-nél megáll, akkor sejthetd, hogy má csak közel 50%-os.
A telefon töltés közbeni működtetését is beleméri, ill. minden más veszteség is benne van, de talán (biztosan) pontosabb, mint a saccolós appok. -
30z.Samu
titán
Meg ami most eszembe jutott és foglalkoztat. Nektek mi a tapasztalataitok a szervizekkel kapcsolatban? Ha esetleg javításra kerül a sor (kijelző, akku, bármi), akkor megbízhatok az utángyártott alkatrészek minőségében vagy inkább a gyári?
-
30z.Samu
titán
-
Diokhan
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nézd, nem tudom pontosan milyen telefonról beszélünk, így nagyjából sem tudom megtippelni, hogy mennyi idős akku lehet benne és abban hány ciklus lehet. De ha 10% vagy az alá megy a töltöttség, akkor egy nagyobb hardverigényű folyamat is előidézheti, hogy kikapcsoljon a hirtelen energiafelvétel miatt. Egyébként ha akkut akarunk kímélni azt javasolják a szifonon is, hogy nem szabad sem teljesen le meríteni sem teljesen feltölteni az akkut, ezzel lehet a legjobban kímélni.
(#163462) Coc@s : Értem, és akkor ebből lehet következtetni az akku állapotára? Ha igen, nagyjából milyen pontossággal?
-
Coc@s
őstag
válasz
Diokhan
üzenetére
Ezt a kütyüt rakod a töltőbe, vagy pl. az USB portba, amiről töltenél.
A telefont (bármi mást) ebbe dugod bele.
A kütyü méri a feszültséget és az átfolyó - a pl. telefon által felvett - áramot, és ezekből számolja a felvett energiát és ezt jelzi ki a mAh-s mezőben.Amit linkeltem, annak ráadásul több memóriahelye is van.
Bár nem hiszem, hogy ez lenne a döntő szempont. -
30z.Samu
titán
válasz
Diokhan
üzenetére
Meg amit még észrevettem, lehet hogy szoftveres, de lehet hardveres. Lényegében annyi, hogy ha eléri az akku a 10%-ot, akkor kikapcsol a telefon és jelzi, hogy "enni kér". Ez valami új feature (az 5C-vel anno nem vártam meg az iOS10-et, amikor eladtam) vagy az akkuval kezd haldoklani? Nem szoktam mindig eddig meríteni, de sajnos néha előfordul, hogy nem tudok előbb töltő közelébe kerülni.
-
fredy88
újonc
Halihó!
Segítséget szeretnék kérni. Iphone 6-ról lenne szó. A telefonszámokat nem frissíti az icloudba pedig az van megadva alapértelmezettnek. Valaki tudna ebben segíteni?? Előre is köszi!

-
Diokhan
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nem kell bezárni az appokat, ez minden iPhone felhasználó első jótanácsa. Sok oldalon olvastam, hogy ha kell hely a memóriában, azt a rendszer megoldja magának, addig pedig ha újra használni akarsz egy appot, ami még benne van a memóriában, akkor nem kell elejétől kezdenie a rendszernek, így energiát is spórol. Szóval szerintem nem kell, én sosem zárom be őket.
(#163457) Coc@s : Ilyet még sosem láttam, ez pontosan hogy működik? Mi alapján mondja meg, hogy milyen állapotban van az akku?
(#163459) B-L-A-C-K: Írtam privátot, mert ez már sok...!
-
Coc@s
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Bocs, hogy belebeszélek, de van egy módszer, amivel elég pontosan meg lehe nézni az akku kapacitását.
Nekem pl. egy ILYEN van, d többfélét is találsz, ettől olcsóbban is.
Kikapcsolásig merítve a telefont és ezen keresztül töltve eléggé pontosan lehet vele kalkulálni.
Mondjuk beleméri a telefon működtetéséhez felvett energiát is, de ha pl. a töltés idejére kikapcsol a mibilne, WIFI és a telefont lezárod, minimális plusz fogyasztás jön bele a mérésbe. -
30z.Samu
titán
Sziasztok! Valahogy meg tudom nézni milyen állapotban van az akkumulátor? Találtam egy programot, de az csak OSX-re van megírva.
-
DonTuros
tag
Sziasztok!
A képeket honnan töltsem le, hogy a lehető legjobb minőségű legyen? (Volt valamikor egy hasonló rész a fórumban amikor a videókról volt szó.)
Netes iCloud? Gépes iCloud? Esetleg másféle felhúalapú rendszer (Google Drive, DropBox, OneDrive)? -
batai15
félisten
sziasztok! kerestem a szolgálati naptár nevű appot, ami droidon is van.
Esetleg ismer e valaki ilyen appot( 24/48 munka rend miat) vagy hogy lehetne megoldani a ciklizációt a naptárban esetleg? jó volna ha nem eggyessével kellene beírni mikor dolgozom. mind össze lényegében annyi kellene hogy a napok A B C jelölést kapjanak.
vagyis holnap szerda b csüt c stb..
köszi előre is ! -
hitchins
őstag
Ios-re letezik olyan program amivel youtube-rol le tudok tolteni videokat hogy azokat kesobb off line is meg tudjam nezni?
-
tboldi
nagyúr
válasz
Footballer
üzenetére
Gyanítom, hogy egyes esetekben megnöveli a kontrasztot is (a jobb olvashatóság érdekében), nem csak a fényerőt.
-
Diokhan
addikt
válasz
Footballer
üzenetére
Be van kapcsolva az automatikus fényerő?
(#163429) Footballer: Nem, de ha az be van kapcsolva, akkor a csuszka szerintem csak amolyan mankó. Kapcsold ki az automata fényerőt, ha nem akarod, hogy a telefon magától szabályozza.
(#163426) bigdady: Kapta Zukkerberg bácsitól, mert jár neki

-
Footballer
tag
Sziasztok!
Volna egy kis problemam a telefonom fenyerejevel. iOS 10.3.2 fut a telefonon (7 plus), a hiba pedig a kovetkezo:
Olyan, mintha ketfele maximalis fenyero lenne. Egyszer csak valt sotetebbre, vagy vilagosabbra ugy, hogy mindket esetben maximalis fenyeron van! Nem tudom minek a hatasara valt, szerintem random, amikor "o" ugy gondolja, de igen furcsa. A tenyleges maximalis fenyero mellett napsutesben is jol olvashato a kijelzo, viszont a visszafogott maximalis fenyero mellett teljesen remenytelen a dolog (ismetlem, mindket esetben teljesen fel van huzva a fenyero).
Tapasztalt mar valaki hasonlot?
Mi lehet a problema?
Elore is koszonom a segitseget!! -
Coc@s
őstag
Sziasztok!
Rég írtam, inkább csak olvasok.
Most egy tanácsot kérnék.
Tudtok-e olyan appot iPhone-ra, ami magyar nyelvű PDF-et (kép pdf, nem szerkeszthető) korrekten szöveggé alakít?
Az sem baj, ha fizetős, csak jól működjön. -
vasi89
őstag
válasz
Clemi
üzenetére
nekem mikor letiltották a telefont úgy volt h előtte hívott valaki aki ügyvédi szolgáltatásait ajánlotta fel. Mondtam h kösz de nem és leraktam, majd 10 perc múlva le lett tiltva. Teljesen para helyzet volt
de köze nem volt a 2nek egymáshoz, illetve 3 hónap után tiltanak csak. -
Clemi
veterán
MIndegy, már bevittem az iCare-be a Bécsi útra. Ott megvolt a rövid teszt és átvették. A SIM-et próbáltam másik telefonban, hibátlan volt, majd gyorsan vissza tettem és semmi.
Egyébként az előzményhez annyi, hogy volt egy bejövő hívásom, egyet csengett, megszakadt, próbáltam visszahívni de már nem sikerült. Szvsz ez telefon hiba lesz.
-
válasz
Clemi
üzenetére
Nekem ugyan ezt már csinálta 3 alkalommal (legutóbb tegnap).
Sokadszori újraindítás és reset után javult csak meg, de mások sem tudtak abban az időben érdemben telefonálni. Telekom. Amikor utoljára hívtam őket, akkor restore, vigyem az apple-höz. Felhívom az Apple-t, a szolgáltatóval van a baj, mert már többen jelezték nekik a problémát...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tibee86
üzenetére
Miért ne tudnák tiltani a telefont?
"Ha azt írja ki, hogy "nincs szolgáltatás" akkor a sim kártyád nem tud csatlakozni a hálózathoz, nem a telefon."
Telefon tiltás esetében is ugyan ez van, mivel nem engedi felcsatlakoztatni a sim-et a hálózatra, ezt nevezik annak mikor letiltották a telefont, szóval nem azt jelenti hogy nem tudsz belépni a készülékbe sem.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Clemi
üzenetére
A telefont tiltják az adott szolgáltató hálózatáról.
A te elméleted lenne igaz, akkor mindenki megvenné a legdrágább előfizetés mellé olcsón a telefont, kidobja a sim kártyát belőle (mert ugye csak azt tiltják le) és boldogan használja tovább a sajátjával.B-L-A-C-K: Hülyeséget írtam először de már javítottam.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Clemi
üzenetére
"Zárolás nem hinném mivel egy összegben lett kifizetve a telefon."
Az nem jelent semmit, számlatartozás miatt is tilthatják. Ha nem saját előfizetésedhez vetted hanem valakitől akkor én arra gyanakodnék első körben.
Bár 1 hónap után nem szokták még, inkább 3.-4.-ben a jellemző. -
Clemi
veterán
Hali,
Itt van előttem egy alig 1 hónapos i7 és egyik percről a másikra elvesztette a kapcsolatot a szolgáltatóval, vagyis azt írja ki, hogy "nincs szolgáltatás". SIM ki/be semmi. Újraindítás semmi. Áttettem a SIM-et másik telefonba, ott hibátlan.
Zárolás nem hinném mivel egy összegben lett kifizetve a telefon.
Mi lehet a hiba?
Ha szervíz, akkor Békásmegyerhez melyik a legközelebbi ajánlott garanciális szervíz? -
Diokhan
addikt
válasz
California1
üzenetére
Uram!
Ilyet én még i5-nél tapasztaltam, valószínűnek tartom, hogy az éjjel valami frissítési próbálkozás közben nagyon elálmosodik a szoftver és úgy marad. Szerintem nem fog sokszor előfordulni. Ha mégis, akkor visszaállítás segíthet, de azt már csak akkor ajánlom, ha heti/párnapi/napi rendszerességgel csinálja. Addig felesleges.
(#163410) B-L-A-C-K: Ritkán, de előfordul. Legtöbbször restart sem kell, 10-20/c készenkét után magától visszaáll.
-
California1
őstag
Urak!
Ma reggel telóm még töltőn volt, gondoltam megnézem jött e üzenet.
Benyomtam a home gombot és semmi , beakarom kapcsolni ,semmi.....
Home+bekapcs gombra indult csak el.
i3G óta használok szifonokat de ilyen fagyást még hál isten nem tapasztaltam.
Akksi szarakodhat? Másra nem tudok gondolni. Szombaton este volt újrainditva utoljára.
Bár eddig semmi jele nem volt ,hogy az akksival bármi lenne, rendesen lemegy 1%-ig stb...i6 15hónapos (10.3.2)
-
-
kispéé
senior tag
válasz
bilon73
üzenetére
Nekem is működik egy másik alfámban abba egy LG bt-s fejegység van.
Sejtem, hogy a loudlink-kel van a gond, csak azt nem tudjuk, hogy még mi. Mi alapján azonosítja be a telefon ,hogy az autós fejegység, vagy fülhallgató vagy hangszoró, stb. Ha ezt megtudnám, akkor a köv. firmware-ben javítva lesz. -
bilon73
aktív tag
válasz
kispéé
üzenetére
szerintem ott a loudlinknek kéne valami infot adnia a bt kapcsolaton keresztül.
nekem sem gyári bt fejegység van az alfában, hanem egy pio...de azt felismeri, mint autós egység, és működik a "leparkolt autó" funkció.
természetesen a bt füllhalgatómmal, és a bt asztali hangszórómmal ez nem működik, pedig használom az autóban is.

-
kispéé
senior tag
Sziasztok!
Keresek köztetek olyat, aki iOS fejlesztő, lenne egy kérdésem hozzá.
iOS 10-ben megjelent "leparkolt autó" funkció működését szeretném megtudni. Konkrét kérdesem az lenne, hogy a telefon milyen módon tudja meg, hogy a bluetooth-on csatlakozott eszköz autósrádió-e?
Ugyanis az én autómhoz nem gyári BT-s fejegység van, hanem gyári autós rendszerhez csatlakoztatott kütyü (loudlink) de ezt a loudlink-et nem ismeri fel mint autós eszköz, ergo nem működik a "leparkolt autó" funkció sem. A választ továbbítanom kéne a gyártó felé. Köszönöm. -
dmad
aktív tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Értem, bár nem értem...
Nekem az első dolgom az lenne, hogy utánanézek hol, mennyiért tudom megcsináltatni a készülékemet, de ezek szerint vannak akik nem teszik ezt meg.
Már a 60e is húzós, de 120e-ért már biztos nem csináltatnám meg.
Én is azt gondolnám, hogy a hivatalos szerviz a legdrágább, de ez így egy kellemes csalódás volt az árakat illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

lugosi
icecave
-secret-
Zsolt,72