- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Macrodroid
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok,
Egy Ausztiában vásárolt használt iPhone 7 beszerzését tervezem. Jelent valamilyen hátrányt esetleges gatanciális ügyintézéskor, hogy nem itthoni vásárlás, valmint, hogy nincs a beszerzési forrást, időpontot igazoló számla? Próbált már valaki garancia idő lejárta után, szavatosság keretében telefont javíttatni?
-
kchris78
veterán
válasz Frozzy #164587 üzenetére
Részben béta miatt. Viszont az 1GB már kevéske kicsit. Régebben ennek a jelentősége kimúlt abban hogy a Safariban újratöltötte a weboldalakat, de mostmár komolyabb jelei is vannak ezek szerint (7-en nincs akadás vagy ilyesmi ahogy tapasztalom, 6sen sem olvastam). Viszont jelezném hogy ez szerintem nem direkt lassítás egyszerűen olyan funkciókat tesznek bele ami plusz RAM-ot foglal, minden applikáció illetve oprendszer által nyújtott funkció hízik, ez is plusz RAM... Kihasználják az újabb GPU által nyújtott lehetőségeket ami a régebbieken (ha egyáltalán lefut) brutál lassan megy.
6/6s között volt egy nagy váltás a háttértár sebességben is, ami megintcsak azt sejteti hogyha valaki abban a tudatban fejleszt hogy egy 7es-en ez jól megy mert az betölt X MB-ot 1 tized mp alatt az a 6oson már sokkal több lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz DonTuros #164595 üzenetére
"Mobilcorner.hu-n vásárolt iPhone-om esetén a 'megújulós' garanciám lesz, vagy milyen? 1 év után elveszik? "
Csak akkor indul újra a jótállás csere esetén, ha hivatalos viszonteladótól veszed a telefont, a mobilcorner nem az. 2. év szavatosság is csak ebben az esetben van, szóval ha lejár az 1 év akkor annyi volt. -
DonTuros
tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne hozzátok, remélem tudtok segíteni!
Mobilcorner.hu-n vásárolt iPhone-om esetén a 'megújulós' garanciám lesz, vagy milyen? 1 év után elveszik? Mivel most novemberben fog majd lejárni elvileg a garanciám a hivatalos oldalon nézett információk alapján.
Másik: Valahol a fórumon volt szó a neten vásárolható 3000+ mAh-s akksikról. Van megbízható? Valaki már használt ilyet? Az ötlet nagyon tetszik, bár őszintén én nem merném kicserélni.
Előre is köszi
https://www.akosturos.com
-
agabe
addikt
válasz koxkids #164589 üzenetére
Lightning csatissal gyárin kívül nincs tapasztalatom, de jobban jársz ha meglévőt (vagy bármilyen jack csatisat amit vennél) használod a kis átalakító adapterrel ami az I7 dobozában van a fülhallgatóval együtt
(#164590) anytime:
Játékmentések nem tudom visszamennek-e úgy, de max akkor van esély ha a kulcskarika is be van kapcsolva és úgy csinálsz egy biztonsági mentést icloudba.
A másik lehetőség itunes-al mented a mostani telót pc-re, és azt a mentést tolod vissza tabletre.[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
Sziasztok,
a következőben szeretnék segítséget kérni.
Van egy 6-os telóm, rajta adatokkal, appokkal.
Kaptam egy használt mini tab-ot és szeretném, hogy a telefonomon lévő adatok és appok, benne az adott alkalmazás mentéseivel (pl: játék) felkerüljenek a tab-ra.Ehhez mit kell tennem, miként kell eljárnom?
A telefonomról készítenem kell egy mentést a felhőbe és a tabot visszaállítani a gyári állapotra, majd használatba venni a telefeonomon lévő Apple ID-val?
Előre is köszi a segítséget, üdv:
A -
őstag
válasz agabe #164584 üzenetére
Köszi nektek srácok
Úgy érzem egy új fekete 128-as i7 lesz a GSM palotától. Mellé beszerzek egy jó kis sötét szilikon vagy Nilkkin tokot.Ti milyen fülessel használjátok? Nekem a gyári sajna felejtős, kiesik a fülemből. Van esetleg ajánlott, baráti árú lightning csatis füles?
-
Frozzy
őstag
Valaki felrakta i6-ra az ios11 betat? En azt tapasztalom, hogy brutálisan belassították. Mindenhol akad es lassú.. ez most csak beta miatt vagy ez az az ios verzio aminel szarra lassitjak h ne lehessen hasznalni..
ipad mini 3-nál kb majd h nem ugyan ez a helyzet.. :/ iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
agabe
addikt
válasz kchris78 #164585 üzenetére
Nem, dehogy APR.
Legolcsóbb GSM boltok mostani árai akkor kb annyira mehetnek le.
Augusztus vége 185ezer simán lehet, de azért ez is csak az eddigi (pl tavaly ilyenkor 6S árak) piaci trendek figyelembevételével kiötlött jóslás és nem 100%, és benne van ilyenben mindig 1-2 hónap eltérés lehetősége is, szóval lehet szept. végére vagy akár későbbre is ez az ár, de lehet augusztus végére is.
Most pl. jó az árfolyama is a forintnak, de ha romlik, akkor az árcsökkenés később lehet, vagy nem akkora mértékű, és ezt még kevésbé lehet megmondani hogyan változik.[ Szerkesztve ]
-
agabe
addikt
válasz koxkids #164575 üzenetére
Bolti ár a két hónap múlva eshet 15 -max 20ezret, 3 hónap múlva 20-25ezerrel lesz olcsóbb a mostaninál, és azután marad jó darabig megint úgy, de ha azt nézed hogy addig a 2-3 hónapig is használod akkor ennyit megérhet...én nem várnék.
Használt árak eshetnek kicsit hamarabb és jobban.(#164582) kchris78:
32 gigás még ok, de 128-asat nem kap annyiért, esetleg 175-180 között kifoghat egyet szerencsével. de arra kevesebb a gari mint az újra legalább fél évvel az tuti, és ha meg egyáltalán nem akar használtat akkor mindegy is.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz koxkids #164573 üzenetére
Ha megkérdezed hogy kitől érdemes használt telefont venni, akkor lejjebb lehet még menni.. Van itt a hw aprón 1-2 olyan ember aki nem ver át, és 150-170 körül is lehet új vagy minimálisan használt (Esetleg refurbished) i7-et venni. Nekem is van srác akitől már többször vettem használtat és soha semmi gond nem volt vele, most is vannak szerintem telefonjaik fenn. Meg itt van véleményezés is.
-
Clemi
veterán
válasz Ragnar95 #164572 üzenetére
A megoldást megtaláltam, bár lehet hogy ettől még jobban összezavarodtam.
A gmail kontaktok megjelenítése ki volt kapcsolva. Azt viszont nem értem, hogy ez a kontakt miért nem szerepel az iCloud-ba mentett kontaktjaimban, mivel egyszerre emeltem át a korábbi outlook címjegyzéket tartalmazó névjegyzékemből (WP) a többivel.
A beállításoknál az iCloud menüben az iCloudot használó alkalmazásoknál a kontaktok is be van kapcsolva, bár eddig az alapértelmezett fióknak a gmail volt bekapcsolva.Másik kérdés: A már létrehozott csoportot hogy tudom megszüntetni?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz koxkids #164573 üzenetére
Én a héten innen vettem egy 32-est, semmi gond nem volt az üzlettel. Felhívtam őket, elrakták, érte mentem, bontatlan volt, magyar töltős, aktiválás után a garancia is egyből megjelent a rendszerben, és az áraik is jók. Plusz hivatalos rendes számlát is adnak, persze ez inkább annak jó aki eltud számolni vele.
-
őstag
válasz B-L-A-C-K #164570 üzenetére
200-230 környéke max.
Tárhely terén 128-asban gondolkozom. Egyenlőre a sima 7 van kinézve, nem tudom a Plus méretével megtudnék e barátkozni hosszabb távon.
Tok gondolom mindenképp kell mert írtátok hogy szeret kopni a matt fekete..Amugy itt néztem ph-s felhasználóktól újonnan, nem muszáj hivatalos helyről csak az a lényeg hogy új legyen.
Kicsit meguntam már a droidot, az új S8-t is néztem, de félek a TW-től..iPad mellé tökéletes lenne egy iPhone. Teszi a dolgát ahogy kell, nem laggol ha fotózni akarok stb.
-
Ragnar95
félisten
válasz Clemi #164571 üzenetére
Eltűnni biztos nem tűnt el, mivel a Kedvencek fül a Kontaktok közül kiválasztott kedvenceket jeleníti meg, nincs olyan, hogy valaki csak kedven legyen, de a kontaktoknál ne szerepeljen.
Kontaktoknál bal fölül a Csoportok fület nézd meg, nem rejtettél-e el véletlenül bizonyos kontaktokat.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Clemi
veterán
Van egy érdekes jelenség, nem tudom valaki találkozott-e már vele.
A lényeg, hogy az asszony névjegye nem szerepel a kontakt listában, viszont a kedvencek között ott van. Mikor beüzemeltem a telefont (i7) én tettem be a névjegyek közül oda, de hogy mikor és hová tűnt a névjegyzékből egyszerűen nem jövök rá. Valaki találkozott már ilyennel? -
őstag
Tudni hogy mikor lesz az új telefonok bejelentése?
Addig várni akarok az i7 / i7+ vásárlásával.
Hátha esik picit az ára.. -
bzs73
őstag
elmulasztott eseményekre, hangjelzés ismétlésére még most sincs semmi lehetőség?
If a second or you are the first to lose.
-
buci30
addikt
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
col
addikt
válasz Aurig@ #164558 üzenetére
Készíts csengőhangot, amilyet csak akarsz és többet is természetesen. Erre jó a 3utools például, amivel fel is tudod tölteni a telefonra. Az ios nem mp3-at használ, hanem egyedi formátumot, de ezt elintézi a 3utools program. A kérdéses névjegynél tudod beállítani az egyedi csengőhangot a feltöltött csengőhangok közül kiválasztva..
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Iphone 5-nél (az iBackup szerint) 1200mAh-ás az akku.
Azt már érdemes cseréltetni, vagy ráér?
Köszi!Élj úgy, hogy.......
-
Aurig@
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy iPhone 6, 6S-től felfelé van olyan lehetőség, amikor névjegyenként különböző, akár mp3 formátumú (egyedi,saját magunk által szerkesztett) csengőhangot hozzá lehessen rendelni? Ha igen, hogyan oldható meg, hová kell másolni vagy honnan lehetne szinkronizálni?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm a telóját Telekom szervizbe küldte, nem kapcsolta ki az iphone keresést, de csinált egy gyári visszaállítást. Neten belépve az icloudba, és ott az iphone keresés-nél nincs ott a készülék.
A szerviz meg szólt kétszer is, hogy be van kapcsolva az iphone keresés funkció....Mit csináljunk vele..?
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
kchris78
veterán
válasz batai15 #164552 üzenetére
igen. persze CPU kell a kódoláshoz. de gondolj bele milyen régi a JPG.. (nem tudom mennyit reszeltek esetleg belső módosításokkal) Emlékszem általános sulis koromban amikor egy 500x800pixeles képet kellett kimenteni JPG-be kódolatlanból, 1-2 percet is igénybe vett.. Ma már felfoghatatlan ennyit várakozni ilyen műveletekre...
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Nem értek ezekhez , szóval akkor no para ha ennyi az egész . Csak elsőnek kicsit úgy lett leírva mintha ez gond lenne.
Mondjuk hogy fele helyet foglal valami minőség romlás nélkül elég jól hangzik[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz batai15 #164549 üzenetére
Nem feltétlen kell mac-ben gondolkozni otthoni felhasználásra. Átlaguser mit csinál a videóval/képpel? Megmutogatja haveroknak / ismerősöknek / rokonoknak vagy a készüléken, vagy feltölti valami népszerű oldalra. Ha készüléken mutogatja, akkor mindegy miben van, népszerű megosztók meg úgyis pillanatok alatt implementálják, hogy fel tudd tölteni oda is ezeket, mert Apple. Ha nagyon szerkeszteni akarod, az is van bőven iOS-re, de átlaguser úgyse fogja.
-
kchris78
veterán
válasz batai15 #164549 üzenetére
(consono) ha kimented iTunes-on keresztül vagy bárhogy akkor ha kell JPEG lesz belőle. Nem hiszem hogy most, amikor HETENTE kb automatikusan frissülnek a böngészők, meg minden, éveket kellene egy HEVC HEIC dekóderre... Videókat vágni meg az emberek töredéke akar... és addig is ha át kell kódolni fele annyi helyet foglal. nem 5-10-15%-al kevesebbet, FELÉT. Biztos megfelelő hardver nélkül jó lassú lesz (úgy tudom az idei procikban van hardveres segítség ehhez) de lejátszani biztos le lehet.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz kchris78 #164537 üzenetére
Ez a HEIC/HEVC még évekig nem lesz tényező, egészen addig amíg pl. a Windows, Photoshop, Lightroom, stb. illetve az összes böngésző nem támogatja
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
buci30
addikt
Tudom nem ide tartozik de hátha valaki tud segíteni gondolom többeknek van Mac is
Adott egy folyóiratszerkeszto a Scribus.
A bajom vele hogy ezt hiányolja amit letudok szedni külön de nem tudom hova kell másolni ebbe valaki tudna segíteni?Vagy pedig valami jó folyóirat szerkesztő ami ingyenes?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
kchris78
veterán
válasz B-L-A-C-K #164530 üzenetére
6S nemcsak azért olcsóbb mert 6S hanem mert nemigen van már rá gari a 7-esnek meg még mindegyiknek van? Ezt is érdemes figyelembe venni mikor az ember 6S-t vagy 7-est vesz.. Én nem vennék 6s-t:
-NFC-t nem tud
-Vízálló
-Nem tudja a fele annyit foglaló HEIC/HEVC-et
-picit jobb kameraUI: Nem Plusz-t szerettél volna?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
iPhone 6-ot mar ne vegyetek ARKit nem megy rajta...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
30z.Samu
félisten
válasz batai15 #164527 üzenetére
Van igazság abban, amit írsz. Eredetileg nekem is SE a terv, mert -ahogy kitárgyaltuk egy másik topikban- nekem is bejön a 4 collos megoldás, de azért nézegetem a 6S-eket. Ki tudja, lehet hogy szeptemberre olyan árban lesz a 6S, hogy benevezek egyre.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
batai15
félisten
válasz B-L-A-C-K #164530 üzenetére
az első kettőre nem tudok mit mondani, az valóban jó ár, bár ezzel aza baj hogy 16 giga, minden apple user azt mondja hogy 32 már az elég minimum szint. Illetőleg amelyik hírdetésnél nem pozitívval rendelkező ,user van, és képeket se rak fel nem veszem számításba
Az utolsó nagyon jó ajánlat, csak aza baj hogy ez az eggyetlen darab ennyiért , és mint írtam garancia sem nagyon van rá legalábbis a hírdetés nem írja.
Igaz hogy ki lehet fogni ennyiért, de átlagba nem ennyibe kerülnek ezek a modellek.
De ez csak az én meglátásom .A második gondolatodra meg én azt gondolom igazából hogy a 6s melett lényegében a jack csati szól,és a szinte hasonló áron nagyobb tárhely.
így kicsit másabb már, szerintem inkább 32-es i7 inkább
Privátba meg írnád honnan van amit most vettél?[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz batai15 #164529 üzenetére
1 perces kereséssel:
6S 16GB 90e
6S 16GB 100e
6S 64GB 120eÉs csak tényleg ez egy gyors keresés volt, és még ebből alkudni is lehet.
Amúgy tegnap vettem magamnak egy 32-es i7-et, zsír új (nem refurb) bontatlan EU-s 155-be jött ki (áfának egy részét visszakapom) így megérte ez is, de még ha használt i7-es árakat nézzük ami 160 ezer, akkor se éri meg szerintem a +40 ezer difit egy 6S 64-essel szemben (mondom ezt úgy hogy ez a 3. i7-em).
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz B-L-A-C-K #164528 üzenetére
akárhogy is nézem az aprót inkább 110-120 a 16 gigás..
független 32-es nem nagyon van ennyiért .
na meg mint írtam ez már nem 2 forint kiadás és már garancia sincs oké hogy ritka a meghibásodás , de azért kicsit rizikó.. 6s-t ha lehetne kapni már 100 körül függetlenbe 32-esbe , na jó 110 akor még esetleg lehetne rajta gondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz 30z.Samu #164526 üzenetére
Hát használt ára sem valami oké , gondolkodtam is rajta még az se tervezése előtt, és az az igazság hogy inkább 110-120 az amiért pénzt adna ki az ember legalábbis én, bár ebből nem is mindegyik független meg garanciális .
Így jutottam többek között oda hogy olcsóbban újonnan 32gigas se-t kapni . Úgy vagyok vele egyébként hogy az se most a legjobb ár érték arányban , hivatalos árak mellett is , utána meg a 7 ,6s meg pont kettő között van tudásba , viszont árban nem igazán a kettő közt van mert ennyi pénzt amit kérnek érte nem sokat kell pótolni a 7re sem
Szvsz most éri meg használtan 5s-t venni, 6-ot nem igazán ismét csak , mert annyiért se is van használtan , amiért a 6ot adják használtan, viszont se-t használtan nem nagyon éri meg mert nem sok difi van az új ár között.
a 4 coll meg már irtam hogy nagyon bejött ,a 4.7 már nem igazán lényeges ebből a szempontból[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Ugyan szeptemberben esedékes a következő iPhone vásárlása, de azért ránézegetek az árakra, a 6S ára is egész jól alakul már.
Sic Parvis Magna
-
bzs73
őstag
Üdv.
Zenelejátszóba borítót hogy lehet megjeleníteni? Van borító az mp3 számokba, gépen lejátszóba megjelenik, telón nem.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
batai15
félisten
most olvasom hogy 5s képes bootloop-ba menni. Házilag ilyenkor életre lehet kelteni , és ha igen hogy?
-
Ragnar95
félisten
válasz Kbali #164516 üzenetére
Egy szóval sem állította a kolléga, hogy ez feltétlen a K&H hibája lenne
Amúgy csomó inkompatibilitási probléma kiküszöbölhető, ha a fejlesztő nem használ olyan funkciókat, amiket az Apple bejelentett előre, hogy meg fog szüntetni, elég sok probléma ebből fakad. Persze vannak váratlan helyzetek is, főleg betak alatt, amik előre be nem jelentett változások miatt alakulnak ki, ezeket nyilván nem nagyon lehet fejlesztői szemszögből előre kiküszöbölni.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Kbali
nagyúr
válasz Totheground #164497 üzenetére
Szerinted hogyan lehet megoldani előre kompatibilitást? Lehet, fel kellene ajánlanod a tudásod mondjuk a KH-nak.
-
bnorci71
addikt
válasz d@vee #164510 üzenetére
nyafogásról rendeltem vagy 4hónapja, de ugye ott semmit nem lehet visszakeresni
jut eszembe szerelőkészlettel együtt volt 10e-tmás
SE-t át lehet költöztetni sima 5 házba
a Black azzal a kékes hátlappal szerintem a legszebb ház"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Ragnar95
félisten
válasz PsycHo88 #164486 üzenetére
Telefonon sehogy, de gépen iCloud control centerrel megoldható simán. Macen meg csak simán Chrome könyvjelzők export, majd Safariba import és fent is vannak az iCloudban.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok, ma delutan volt eloszor egy ismeros ajfonja a kezembe, lama vagyok
A problema, a kontaktok kozott nem talalhato meg nehany regen meglevo nev, ennek ellenere ha ezek hivjak az ismerosomet, a telefon kiirja pl. Kiss Feri, Nagy Jozsi stb.
De keresesre nem talalhatoak.
Mit csinaljunk hogy jo legyen megint? -
d@vee
őstag
Üdv. Behalt egy Iphone 5s kijelzője. Haverok már sok telóhoz rendeltek kijelzőt, de eddig minden rendelés bukta volt. Vagy törött volt az üveg, vagy nem érzékelte az érintéseket beszerelés után. A kérdesem az lenne, hogy tudtok valamilyen kínai oldalt, legyen az ebay vagy akármi más (lényeg a paypal fizetés), ahol működő kijelzőt (komplett előlap is jöhet, home gombbal) szállítanak?
Ja
-
kchris78
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest