Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Billentyűzet
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem két ipad-em van, egy 11" pro és egy mini, a minit sokkal többet használom. Az egyetlen dolog amire a 11-et használom többet az a penciles jegyzetelés, de csak azért mert paperlike fólia van rajta és azon jobban tudok írni. Ha lecserélem a minin a fóliát, a 11-est szerintem nem is használom már semmire.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
1. szerintem nincs és nem is lesz (remélem utóbbiban tévedek). Azért nem mondom 100%-ra hogy tuti és soha, mert nemrég jelent meg Apple TV-n a több felhasználós használat kifejezett választásának a lehetősége (egy ideje minden bekapcsoláskor megkérdezi, hogy melyik user akarja használni, erősen csodálkoztam is).
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Manuálisan nem tudod. Az oprendszer elvileg automatikusan törli amikor kell. Ha manuálisan akarod akkor app törlése és újratelepítése, de ahogy használni kezded újra lesz benne cache, szóval lényegében ez a rendes működése.
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
App cache simán lehet.
-
válasz
batai15
üzenetére
Nem tudom, hogy ettől függ-e a dőlésszög érzékelése, a forgatás érzékelése pl.
De a dupla koppintás vagy a megnyomás érzékelése a tollon valószínű ilyen funkció, illetve a töltöttségét is ezen keresztül jelzi, meg a "hover" funkcióhoz is kell valószínűleg. De csak tippelgetek, szerintem ilyesmik. -
válasz
nonsen5e
üzenetére
Nekem 2 apple pencilem van 2 tablethez, egyik egy régi apple pencil az ipad 11 pro M1-hez (ami akkor a vezeték nélküli pencil volt), meg egy az új ipad minihez pencil pro. Az első úgy emlékszek olyan 4 éve van meg a másik 1 éve, ez alatt nem emlékszek olyanra hogy bármikor is bármelyik eldobta volna a kapcsolatot. Nem tudom, hogy ez esetleg a lightinges pencilre jellemző-e, olyanom nincs.
-
Én a Lumafusiont kezdtem el használni. Nekem nem volt egyszerű megtanulni, alap dolgokra gondolok persze. Amikor sikerültek az alapok, akkor már egész jól elhasználgattam onnantól. Én javaslom, sokminden beállítható, és jó a kimenet amit csinál. Itt a fórumon ajánlották, elég sok hozzáértő ember van, így lehet segítséget találni.
-
Jó lenne ha visszaállna a billentyűzet működése ipad-en. Régen sokat használtam gépelésre azzal a funkcióval, hogy felfelé swipeolok a magánhangzón, hogy az ékezetes verziót írja be, de az ipad os 26-on ez sajnos nem működik. Nálatok se?
-
válasz
consono
üzenetére
Egy barátomnál láttam a Reamarkable-t, kipróbáltam, nagyon tetszett, de mikor láttam hogy árban többre jön ki mint az ipad air, és még jóval többe mint az alap ipad akkor azt mondtam, hogy azért az ipad sokoldalúbb.
Most megint rákerestem, látom van az az ultrahordozható Move, csak ugye kötelező hozzá megrendelni valamelyik tokot, és így az alap cerkával együtt több mint 200e Ft, úgy az sok, egy kis méretű kiegészítő eszközért. A nagy meg még több. De tetszik a move, szerintem az egy jó rétegtermék, lehet hogy egyszer mégis rászánom magam, azzal a felkiáltással hogy a munkához kell

-
válasz
gabika0013
üzenetére
Én kiöregedtem már a tanulásból, óraadó vagyok, nálam inkább laptoppal jegyzetelnek, de nem tudom miért. Szerintem egy ipad-en sokkal természetesebb írni. Én is két ipad-et használok a munkám során (egy pro-t és egy minit) ha jegyzetelni kell. Tanulásra (költséghatékonyság miatt) egyiket se javaslom, a pro-t csak azért vettem meg mert akkoriban otthon nem volt rendes gépem csak az irodában, ezért külső billentyűzettel kvázi-laptopként használtam.
Mind a kettőhöz van apple pencil, sokkal jobban tudok jegyzetelni velük amikor kell, mintha gépelném. Emellett kutatások szerint a kézzel írott jegyzetekben leírt dolgokat az ember sokkal fogékonyabb megjegyezni, mint a begépelteket, tehát tanuláshoz való jegyzeteléshez kifejezetten jónak tartom az ipad-et.Tanuláshoz szerintem is az air az optimális egy ceruzával. Egy paperlike fóliát tegyetek rá, azzal a pencil sokkal természetesebb rajta. Nekem az egyiken van paperlike, a másikon sima, a paperlike-on sokkal jobb írni és rajzolni.
A Goodnotes app vált be nekem is.
-
válasz
eddie17
üzenetére
Én a 6-ost elindultam megvenni amikor megjelent, kipróbáltam előtte üzletben (a PH fórumot hoztam be
), nagyon erősen zavaró volt. Így nem vettem meg, mikor a 7-es kijött már kifejezetten figyeltem erre. Jelen van szintén a jelenség de kevésbé. Így a 7-est megvettem. El lehet viselni, de észrevehető. Akkor fogod látni, ha szöveges tartalmakat görgetsz a kijelzőn. -
válasz
Balu_74
üzenetére
Működik a korrektúra (megjegyzések is, és korrektúrázott szöveg is) az ipad os-es word-ben. Én ha úgy utazok, hogy nem viszek magammal laptopot, akkor táblagépen használom a word-öt, de ez inkább célmegoldás, ha nagyon kell a méreten, súlyon spórolni. Működni működik, de a laptop természetesen sokkal kényelmesebb.
-
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Nekem van mind a kettő, ha kézben akarod nézni a filmet (aránylag közelről) akkor a hordozhatóságot is figyelembe véve a mini 7 jó, ha leteszed az asztalra és kicsit távolabbról mint kézben tartott távolság, akkor a 11 jobb.
-
válasz
ULPIUS
üzenetére
"meg minden apple termék kínában készül"
Már egy ideje nem:
iphone: Kína, India
Mac: Kína, India, USA
iPad: Kína, VietnámDe ezeket csak netes infók alapján szedtem össze, arányokat nem tudok mondani. Valószínű a legjelentősebb gyártási volumen még mindig Kínában történik, egy olyan törekvést olvastam, hogy 2027-re szeretnék ha 50%-ban a telefonok Indiában készülnének.
-
válasz
pethob
üzenetére
Jegyzetelni, ha "mobil" körülmények között kell, arra az ipad mini is nagyon jó, ha adott egy jó asztal, akkor a 11 vált be nekem is. (Szoktam olyan előadáson lenni, ahol csak székek vannak, és a térdemen kell írni, vagy kézben tartva a tabletet, erre a mini nagyon jó.)
-
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Szerintem ezen a billentyűzeten a 0 fog hosszú í-t adni, de ez csak tipp. Van egy olyan billentyűzetem vezeték nélküliben nekem is, ami bár magyar kiosztású de nincs rajta í, annál így van, ezért gondolom.
-
-
válasz
Párduc
üzenetére
Nekem egy 11 Pro van, a stage manager nem tetszett egyáltalán. Teljesen idegennek érzem az ipad-től, próbáltam monitoron is, szerintem felesleges hozzá a stage manager. Ha simán kirakod a képét, akkor az ipad képét kapod meg nagyban. Én jó ideig használtam így, illetve csak simán az ipadet egérrel/billentyűzettel, amíg nem lett új laptopom, szerintem teljesen el lehet vele lenni, de a stage manager konkrétan nem kell hozzá, jó a sima felület.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ki kell előtte jelentkezni előtte szerintem az alap apple id-vel.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ahogy a többiek írják, nem csörög ki hang hívás ipaden. Csak akkor ha handoffban a telefonra érkezik a hívás, az pedig csak iPhone-iPad relációban fog menni, ehhez viszont nem kell sim az iPad-be. Amit a kérdező kérdez az nem fog menni.
-
Köszi. Ezek mind be vannak kapcsolva nálam is, egyedül a Firka van kikapcsolva (de ha bekapcsolom, akkor se változik).
Amire én gondolok, hogy az ipad minit úgy állítottam be, hogy a régi ipad promról költöztem, tehát ipadről ipadre. Emiatt lehet, hogy annak a beállításait átvette, és a régi pro-hoz csak sima apple pencil van (gen 2).
Arra gondolok, hogy lehet hogy a Goodnotes törlése és újra letöltése megoldaná a problémát, majd kipróbálom ha végeztem a munkával. A supportnak is írtam, hátha. -
Jelenleg azt mondanám hogy egyértelműen nem érte meg a pro pencil, de tetszeni tetszik. A töltési macera nem nagy faktor, mert nem hiszem hogy egy munkanap lemeríthető lenne bármelyik. Jópár funkció nem működik a gyári jegyzeteken kívül, tehát az a lebegő eszközpaletta ami nyomásra jön elő, GoodNotes-ban nincs (csak egy undo/redo jön fel). A lebegés működik, a haptikus visszajelzés is illetve a mágneses töltés, de ezek egyértelműen nem érik meg a felárat szerintem. A ceruza döntése, forgatása funkció sem működik GoodNotes-ban, a gyári jegyzetekben igen. Nem tudom, hogy ez idővel változik-e.
-
A múltkor írtam a gyári Jegyzetek akkufogyasztását ceruzás jegyzetelésnél, ma volt egy 2 órás előadás, amit végigjegyzeteltem Goodnotes-ban, 14% akkufogyasztás volt (100-»86%). Ezt érzem reálisnak. Viszont a ceruza is merült 70 valahányra ennyi idő alatt. Folyamatosan kézben volt, nem volt töltve.
A pencil pro legjobb funkciója nekem egyelőre a haptikus visszajelzés. Sokkal jobb, hogy pontosan tudom, hogy most átváltottam a radírra.
-
válasz
fery02
üzenetére
Hát döbbenet, de amiket írtam azok konkrét számok tegnapról. Plusz a fényerő se volt brutál és wifi alatt voltam. És melegedett is rendesen. Utánaolvasva a neten nem egyedi jelenség. Előtte voltam vele egy külső helyszínen előadáson, ott a GoodNotes-ba jegyzeteltem (az előzményei is ott voltak annak az előadásnak), ott teljesen más volt az akkufogyasztás. Viszont a GoodNotes-ban meg van egy kis lagja a ceruzának.
-
válasz
lugosi
üzenetére
Gyári Jegyzetekben történő ceruzás jegyzetelés nagyon meríti nálam az akksit. 1 óra 8 perc jegyzeteléssel 70 valahány %-ról 27%-ra esett, a beállításokban jelezte is a Jegyzeteket mint fogyasztót. Tegnap egy 3 órás előadást jegyzeteltem végig a Goodnotes-szal, egy teljesen normál akkufogyasztást produkálva (ez a 3+ óra, és az ipad mini összes többi használata jelentett tegnap 20+ százalék akkut, szemben a mai kb. 50% / 1 órával). Kár, mert kb. az összes jegyzetem amit gépeltem a Jegyzetekben van, szeretnék átállni oda a kézírásos jegyzetekkel is, de ezt még előtte ki kell nyomoznom, hogy mi okozza ezt az extrém merülést.
-
Goodnotes-ban nálatok működnek az új CerkaPro funkciók? Tehát a lebegés, a forgatás (ahogy azzal a sorkihúzó szöge változik) stb? Nálam nem, a teljes funkcionalitás egyelőre úgy néz ki, hogy csak a gyári jegyzetekben működik. (Ezt használom a legtöbbet, csak prezentálásra, közzétételre szánt jegyzeteket szoktam a Goodnotes-ban csinálni, de pont ott kéne jobban ez a formázási segítség pl.).
-
válasz
consono
üzenetére
Én nagyon rákaptam az ipad-en való írásra. Az egyiken paperlike fólia van, a másikon sima valamilyen fólia. A paperlike fólián sokkal jobb érzés írni, a sima fólián gyorsabb.
Nagyon sokáig papírra jegyzetelős típus voltam, olyannyira hogy azt a mai napig szeretem is. Van A4+ méretű jegyzettömböm, abban szépen vonalzóval, többféle színnel meg tudok csinálni egy jegyzetet, sokszor azt küldöm el szkennelve vagy fotózva ügyfeleknek, szeretik, természetesebb.
Viszont a több helyen lévő több jegyzetfüzet, a bennük kereshetőség hiánya oda vezetett, hogy most állok át ipad-re a jegyzetelés terén. Virtuális vagy fizikai billentyűzeten a legtöbb helyzetben nem tudok írni (amikor jegyzetet kell készítenem), így maradt a toll. Nálam működik, és nagyon jó a papíron nyilván nem értelmezhető undo-lehetőség, vagy a nagyon gyors törlés és javítás lehetősége.
De a papírra készített jegyzeteim egyelőre sokkal rendezettebbek, felkészültebbek és egyszerűen jobb rájuk nézni, de úgy érzem el kell engedjem őket. -
-
Tudtok már valami ipad mini 2024 kompatibilis cerkát? Még egyszer az apple pencilt nem vagyok hajlandó megvenni, miután a pencil 2 amit a 11 pro-hoz vettem, már nem kompatibilis az új minivel.
-
Mondja is a srác a videóban, hogy rengetegen nem veszik észre, vagy van akinél alig tűnik fel. Mindegy, idén biztosan kell egy új mini, úgyhogy megveszem úgyis. Az bosszant hogy az anno 50 ezerbe kerülő cerka2 nem fog vele működni, csak az új cerkapró vagy az usbcerka. Azt hiszem, itt az ideje hogy majd nézzek hozzá valami 3rd party pencilt, úgyis csak írásra és szövegkijelölésre használom mostanában.
-
válasz
Parson
üzenetére
Én amúgy egyáltalán nem olvastam erről előtte. Bementem egy MM-ba, ki volt téve, nézegettem. Behoztam rajta a PH fórumot (nagyon sokat olvasnám a minin, azért ezt), meg egy-két oldalt, amit rendszeresen látogatok, jellemzően szöveges tartalmak álló helyzetben. Elkezdtem görgetni a fórumot, és - nekem - nagyon zavaró volt. Ott is hagytam, utána olvastam a neten, a jelenség közismert, és mi a neve.
-
válasz
TrueGooner
üzenetére
Igazad van, mondjuk túlzottan nem sürgős.
-
Nem tudjátok esetleg múltbeli tapasztalatok alapján, hogy az új ipadeket a telekom mennyi idő múlva kezdi forgalmazni?
-
válasz
Lalikirály73
üzenetére
Akkor ez jó hír. Sajnos újratelepítés és / vagy újraindítást sok mindent megold. Azért sajnos, mert ez azért nem normális működés így. De legalább van megoldás.
-
válasz
Lalikirály73
üzenetére
Én használom, nem tapasztalok durva merülést.
Azok az értékek amiket tapasztalsz nem normálisak, esetleg töröld az appot és tedd fel újra, plusz egy force restart is jól jöhet. -
válasz
Drenadar
üzenetére
Igazság szerint én is arra számítottam, hogy az új Mini M chippel fog kijönni, a 120 hz-et szintén nem bántam volna, és eszembe se jutott hogy nem lesz kompatibilis a 2nd gen pencilemmel.
Az egész azt tükrözi, ahogy egy barátom is írta, mintha az Apple se tartaná túl sokra a Mini szériát, még csak nem is valami bemutatón debütált, hanem egyszer csak megjelent a store-ban. -
válasz
SharpSA
üzenetére
Én is kipróbáltam amikor megjelent, mert nagyon jól jött volna méretben az ipad mini. Én pont a fórumot hívtam be rajta próbaképp a boltban, és normál módon görgettem úgy ahogy a másik ipad-emen vagy a telefonon szoktam görgerni, és borzasztó volt. Úgy mentem oda, hogy megveszem, de akkora csalódás volt, hogy letettem róla.
Remélem ez az új széria már nem ilyen lesz. -
válasz
ittakary
üzenetére
Kerestem, találtam is több mindent. Pl ebben a videóban [link] azt mondják, hogy ugyanott ahol a telefonon, aztán ha elolvasod a kommenteket, leesik, hogy hiába keresed, a videóval ellentétben ipad-en nincs. Tök jó, hogy még a google első találata is az (abban amit linkeltél, hogy a tap to wake hogyan kapcsolható).
Amiért kérdeztem, hogy találtam ezt a cikket: [link]
Eszerint csak meghatározott modelleken van raise to wake funkció, ipad esetén a harmadik generációs ipad pro-t említik. Legjobb tudomásom szerint az enyém az pont a harmadik generációs ipad pro 11. Eszerint a cikk szerint a kijelző és fényerő alatt kell keresni, de ott nincs.Szóval ezért kérdeztem, hogy kb. ez volt az egyetlen olyan cikk, ahol nem keverték a tap to wake-kel, külön foglalkoztak az ipad-del, és leírták hogy kikapcsolható. Találtam korábbi support cikket, ahol azt írták, hogy ipad-en nincs, de gondoltam, hogy az régi, korábbi ipad os alapján született, ez a cikk pedig azt írja, hogy ott kéne lennie ahol telefonon, de nálam ott nincs.
Így jutottam el odáig, hogy megkérdezzem. Így tehát most az a kérdés, hogy a cikknek van igaza és ott kéne lennie ahol a telefonban és nálam nem jelenik meg, vagy ellenkezőleg ott nem kéne lennie, mert az ipad esetén nem kikapcsolható. Ezért vagyok némileg összezavarodva a kérdésben.
-
Előre jelzem, hogy nagyon butának érzem magam, de ipad-en (M1 Pro) hol lehet kikapcsolni a raise to wake funkciót? Ott nincs, ahol a telefonon. Akkor jól sejtem, hogy nem lehet?
-
Töröltem 12 hsz-t, légyszi a kérdezők nyílt vagy burkolt lehülyézését mellőzzétek. Aki nem tud/akar segíteni a kérdezőnek, az ne segítsen, görgessen tovább, de egymást ne piszkáljuk, ne vegyük el a kezdők vagy nem annyira hozzáértők kedvét a kérdezéstől, ez egy fórum.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nem az Apple pay volt (ezen már nevetek, 100x még biztos nem írtuk le, de lassan rákeresek).
A képek visszajövetele is egy olyan kérdés, amit elhiszek, de. Itt a fórumon egy eset volt amikor ilyen volt, amiről a végén kiderült, hogy úgy adták tovább a telefont hogy nem volt szabályos Apple id váltás és adattörlés.
Persze mindenki azt használ amit akar, de ha ezzel akarod megmagyarázni a váltást, akkor ez pont nem jó. Be kell vallani magadnak hogy unod és ki akarsz próbálni valami mást.
-
Nyugi srácok!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mozilla Firefox
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- OpenMediaVault
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Okos Otthon / Smart Home
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), nagyon erősen zavaró volt. Így nem vettem meg, mikor a 7-es kijött már kifejezetten figyeltem erre. Jelen van szintén a jelenség de kevésbé. Így a 7-est megvettem. El lehet viselni, de észrevehető. Akkor fogod látni, ha szöveges tartalmakat görgetsz a kijelzőn.