- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszyka
senior tag
válasz
Amilo02 #45173 üzenetére
Éppen ez az, hogy a kábelek nem melegedtek különösebben. Személy szerint arra gyanakodtam, hogy amikor rádugom a telefont a töltőre, a töltő hirtelen kitolhat az usb-porton 65W-ot, és az a löket tehetett be az mfi chipnek. Aztán ki tudja, mert egyik kábelt sem szedtem szét, de azóta a Lightning kábeleimet nem használom 25W-nál nagyobb teljesítményű töltővel. Egyébként marha jók ezek az Ugreen töltők, én legalábbis szeretem az enyéimet, ezt a 65W-os GAn-t is bírtam, macbook-hoz is biztos marha jó lett volna
. Bár az ipad pro Type-c csatis, lehet ott nem lenne ilyen probléma, csak olyan kábel kell, ami bírja az akár 100W-ot is.
-
kkp900
senior tag
válasz
Amilo02 #45165 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Inkább a 100W töltők felé hajlok a későbbiekre gondolva. De most valamiért iszonyat áruk van mindenhol még az amazon.de is. Ami legalább olyan márkás mint amit linkeltél. Eddig ez fele hajlok hátha lesz pénteken valami akció rá.
https://www.scom.hu/Ladowarka-sieciowa-UGREEN-CD226-3x-USB-C-1x-USB-A
-
kkp900
senior tag
válasz
Amilo02 #45153 üzenetére
Köszi szépen . Nem értem az almát miért nem találok róla semmilyen adatot sajnos. Igen olyanokat nézek ami külön külön is tud 50-60 w ot de ugye ha véletlen egyszerre mind a 3 töltődne akkor sokkal kevesebb . Annyit meg nem akarok kiadni érte ilyen 20-30 ezreket ez szaros töltőért. A mostani 30W is egész gyors a gyárihoz képest ami 20W -os . Egy vicc hogy 624 ezres géphez ilyen fost adtak ami már egy telefont se szolgál ki 2 éve mivel 27W tudnak a 14 Pro óta. Mondjuk azt se lehet tudni mennyit tud a gyári kábel pld?
-
Roland861010
veterán
válasz
Amilo02 #44865 üzenetére
Igazad van 100k felárat nem ér meg a cellural verzió.
Nekem csak új készülék játszott így vagy apple 1 évvel 399-ezer a 128-as Pro M2-es.
Vagy valamelyik itthoni bolt 3 év garanciával 40-50kval többért.
Majd az egyik boltba sikerült hivatalos 3 év teljes körű garanciával beszerezni a 128-as Cellural verziót 412ezerbe más opció nem is volt rá. A 256-os lett volna még de nem volt készleten és nem is tudták megmondani mikor lesz. Így maradt az.
Ennél jobb variációt nem találtam pedig már 1.5 hete vadászom őket.
Normális garanciával és állapotban az M1-es kerül használtan 330-350 körül.
Szóval nem kell ennyit rugózni rajta. -
kchris78
veterán
válasz
Amilo02 #44860 üzenetére
a megosztás tipikusan nagy áram felvétellel jár, mintha folyamatosan igénybe venned a procit és melegszik. főleg ha meg töltöd is közben hogy ne merüljön, a végén meg 100% meleg aksi, a legrosszabb. Ehhez képest egy ipad sokkal masszívabb, kevésbé viseli meg mint a telefonból is a legkisebbet.
netosztasnal az almás eszközökkel nem szokott gond lenni, de ha idegen eszköz csatlakozik rá ott vannak a gondok. egy apple idra bejelentkezett apple cuccaim nekem is látják egymást és akkor is tudok indítani macbookrol net osztást ha be sincs kapcsolva a telefonomon.
-
-
Carasc0
őstag
válasz
Amilo02 #44735 üzenetére
+1
Jól érzed! Én eddig még csak 60hz-es kijelzőket használtam, tehát a szemem még azzal a frekivel szinkronizál. Emlékszem tavaly volt fenn a Rambo 5 trailer 120fps/hz nem tudom pontosan! Na mondom itt az alkalom, milyen is az a 120hz/fps. Vajsima volt minden képkocka. Állati! Gondoltam, ha lesz új telóm, legyen már elsőként 120hz. Így lett 14P. Kiröhögtem!
Egyáltalán nem érzem a 120hz jelenlétét, de még játékokban sem. Sztem bullshit!
-
válasz
Amilo02 #44710 üzenetére
Apple egeret többet nem veszek, semmilyet. Két mighty mouse-om döglött meg a scrollozó görgő behalása miatt (tisztíthatatlan, koszolódik, szétszedhetetlen, majd összerakhatatlan), akkor azt mondtam, hogy soha többet. Ha ekkora design fiaskóval ki tudták adni, akkor hagyjanak békén az egereikkel.
-
zioncsabi
tag
válasz
Amilo02 #41558 üzenetére
Kicsit megszolitva erzem magam, mert amit en peldaken irtam a telefonom hasznalatarol (is), arra egy kicsit kisarkitva jelentek meg valaszok. Bar egyik sem direkt valaszkent a reszemre, de ez most reszletkerdes. Szoval arnayalnam egy kicsit a kepet.
1.5-2 ev hasznalat utan az elmult 10+ evben azt vettem eszre, hogy a reggel 100%-on toltorol levett telefonomat kb este 5-6 korul mar toltore kellett tennem es hol volt meg az este 10- fel 11, mire hazamentem. Ezek a telefonok eleinte alapjaban veve mindig boven kepesek voltak kiszolgalni ezt a fajta felhasznalast, aztan bezuhantak. Volt, hogy aksicsere lett, volt, hogy biztositason keresztul kicsereltettem az egesz telot. De valahogy azok is hamar bezuhantak. 3-6 honap… gondolom nem zsir ujat kaptam, hanem valami refurbished dolgot, akar csak az aksi, akar az egesz telo lett cserelve. Ha most elkuldenem az iphone 11-t, valszeg abbol is azt kapnek, nem egy vadi ujat. Szoval felesleges ebbe belemennem.
Azota, hogy figyelek a 20-80% kozott tartasra, azt meg nem ugy kell ertelmezni, hogy rajta fugg az ember, hogy lekapja, amikor 79%-on van, jajnehogynyolcvanlegyenhuhuhuuuu… Cdsak siman maskor toltom, nem az ejszaka alatt. Ezzel most egy olyan felesleges penzkidobastol vagy vasarlasi kenyszertol vagyok tavol, ami nekem nem okozott egyaltalan semmi kulonos odafigyelest.
-
Meridius11
aktív tag
válasz
Amilo02 #38918 üzenetére
Ipad 9 genhez tudtok ajánlani üvegfóliát? Lényeg hogy minél jobban hozza a gyári üveg érzetet.
(legyen rajta rendes oleofób bevonat) Spigennel szemeztem, telefonoknál jó velük a tapasztalatom, viszont elég drága esetleg van más olcsóbb alternatíva? Ha nagyon nincs, maradok náluk.
-
-
HardRic
addikt
válasz
Amilo02 #41260 üzenetére
Én is biztos vagyok benne, hogy abszolút csak marketing célok miatt nem kaptuk meg a hovert. Viszont annyira nem kell gyászolni, nem egy szuper hasznos dolog. Rajzolgatáshoz eléggé gimmick, böngészéshez lenne jó, pl hoverelni menüpontok, videó thumbnailek felett, de… eddig is elvoltunk nélküle.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Amilo02 #41260 üzenetére
Felesleges volt nyúlni a Pro készülékekhez.
Rendben van ,hogy a sima iPad módosult ,de az M1 még mindig és nagyon sokáig egy atom erő marad ,M2 - nek már megjelenéskor gyengébb volt az írás/olvasás sebessége az integrált ssd-n.
Parasztvakítás az egész ,nem hogy jobb ,inkább ellenkezőleg. -
moleculez
veterán
válasz
Amilo02 #41256 üzenetére
Minden bizonnyal igazad van, viszont azt is vegyük figyelembe, hogy az egy dev. beta volt. Amiből kaphattak feedbacket, és úgy döntöttek hogy inkább kiveszik. Mivel nem tudtad mi az, nem tudtad "tesztelni" ezt a featuret, lehet hogy valójában nem úgy működött ahogy az új gépeken, és ha belerakták volna akkor úgy lennél vele, hogy ezt most miért?!
Majd persze az is lehet, hogy az ünnepi szezon után(mikor mindenki bevásárolt az új vasakbol) "rájönnek", és hozzák a régebbi vasakra is. -
-
-
-
Sordoran
addikt
válasz
Amilo02 #39724 üzenetére
Csak hobbi szinten használnám, régóta tervezgetek pár posztot írni logout-ra ilyen-olyan dolgokról, de sose tudok rá időt szakítani. Viszont ezzel lehet kiülnék udvarra és a friss levegőn ihletet merítenék talán. De ilyen talán, meg a kétségek mennyit használnám eltántorít.
Fixen asztalhoz ülve ott a laptop, így csak ilyen mobilis használat miatt venném.
Inkább egy külső SSD-t veszek hozzá, már csak azért is mert a PS5 -> PC videófájl mozgatás is pendrive-on megy jelenleg ami elég lassú, így azon is segítene, na meg egy külső HDD elég lassú lenne szintén az iPad-nek. Sebességben nem tudom mi lenne ideális, elég lenne egy 500 MB/s, vagy mennyivel bírna többet az iPad? -
Sordoran
addikt
válasz
Amilo02 #39633 üzenetére
Köszi hogy megnézted. Lehet szoftveres akadálya van, de nem számít annyira, azért rendeltem 256 GB-osat hogy ideiglenesen elférjen rajta minden.
PaulDebr: Köszönöm, egyelőre én is így érzem, de mikor leperkálom az árát biztos meg fogok szédülni.
Viszont ha utána mosollyal tapicskolom a hétvégén, akkor már nem fogom bánni (minden nagy értékű beszerzésnél amíg nincs meg az eszköz, folyamat átfut a fejemben, megéri-e
)
-
consono
nagyúr
válasz
Amilo02 #39559 üzenetére
Amúgy ha ez IPS beégés, akkor azt elméletben ki lehet szedni (bár amit én láttam az nem így nézett ki, hanem ott volt halványan a beérett tartalom): egy nap, vagy egy hétvége full fehér képernyő kell hozzá. Pl. Egy hófehér kép a képnézegetőben full screen. Nálunk működött egy Acer tableten...
-
válasz
Amilo02 #39559 üzenetére
Szerintem mágneshez nincs köze, sokkal inkább az extrémebb hőhatások okoznak ilyet. Volt egy surface pro 1st genem aminek besárgult egy foltban a kijelzője, az pont a töltőcsatlakozónál történt.
Ezek a tabok tömve vannak mágnesekkel, nem tudom elképzelni hogy azok ilyesmit tudnának okozni, pláne nem a kijelző szélén.
A 2018-as pro például full fényerőn igencsak fel tud melegedni a kijelző alján (fektetett módban) mert ott van a kijelző vezérlője. Ha ezt még kiteszik egy jó napos és forró környezetnek simán megfőzi magát.
Persze ez csak az én feltételezésem.
Nem garis készüléknél én viszont ezért nem fizetnék 150-et egy új kijelzőért az fix..
Nyomott áron eladnám és jöhet az új pro szeptember/márciusban. -
válasz
Amilo02 #39403 üzenetére
[link] Van egy ilyen, bár ez szerintem nem most fog jönni, illetve nekem nem is tetszik, a mostani sem tökéletes, de ennél jobb design. A SW-es macOS része meg szerintem mese habbal, láthattuk mit kaptunk.
Mondják még a vezeték nélküli töltést az ipaden, de minek.Ehhez tökéletes lenne a 14.1-es kijelző, mert minden kiegészítőből újat kell venni. Ha ez kapja meg az M1-es procit, akkor én el is engedem és veszek majd egy használt M1-es, lehetőleg 1 terrás verziót és el leszek vele újabb 3-4 évre.
Annyit nekem jelenleg nem ér a nagyobb méret, mert biztos vagyok benne hogy árban is arányaiban legalább annyit fog nőni. Megvárom inkább a 16-os méretet.
-
R a y
senior tag
válasz
Amilo02 #39189 üzenetére
Ha online rendelted, és benne vagy a 14 napban, akkor a a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a kötelesek visszavenni a főnöknek a főnöke nélkül is. Természetesen, ha nincs avultatva az eszköz.
-
válasz
Amilo02 #39122 üzenetére
Ez egyelőre sajnos ilyen. Engem is meglepett mert egérrel használtam már évek óta és csak most vettem meg a magic keyboardot hozzá.
Szerencsére hamar megszoktam és nem zavar már, úgy hogy közben használok egy windows gépet is mellette folyamatosan ahol pont fordítva megy a görgetés most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Milyen monitort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest