Hirdetés
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
tl-x
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Nekem ESR mágneses paperlike fóliám van Air 13-ra amit az ESR üvegfóóliára teszek rá amikor rajzolok. Amikor nem használom akkor a tartójában pihen a fólia. Biztos van mini-re is.
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Én Scribe-ot vettem bő egy éve, Prime Day-en 280 EUR-ért, annyit nekem nagyon megért. Nem ugyan azt tudja, mint a Remarkable, de nem kell előfizetés hozzá, a szöveges jegyzetelés nagyon jó rajta (de már angolul van átírás is) és olvasni is kényelmesebb nekem ekkora kijelzőn
Remélem megkapjuk a régire is az ideivel beígért OneDrive és OneNote szinkront, mert akkor még jobban használható lesz. Most nagyon fapados/macerás az eszközről kijuttatni a notebookokat. -
válasz
lugosi
üzenetére
Köszi, valószínűleg tényleg így is van a dolog mostanában is, ezért fogok majd venni egy USB-C pendrive-ot, ami exFat lesz és jó lesz majd a mobileszközöknek, a mostani exFat külső SSD meg átformázódik majd NTFS-be és így fogom tudni majd használni az új TV-vel, mivel az csak azt a fájlrendszert ismeri a drága, mint kiderült.
-
Atos23
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Teljesen új telepítés, de most megnéztem pontosabban.
A Tesco appot illetően igazad van, a sima Tesco app teljes képernyős, azonban van egy Teco Clubcard app, ez sajnos kicsi. A Rossmann még ami teljes képernyős (előbb rosszul írtam, a Penny is kicsi).
Szóval nálam így alakul:
Teljes képernyős: Tesco, Rossmann
Kisképernyős (iPhone méret): Tesco Clubcard, Penny, mySpar, Lidl Plus, Aldi -
-
HdRew
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
Az már egész jó. Megérte akkor a pro pencil? Én a sima usb-c pencilt vettem, de iszonyat zavar a csatlakozása, bár idáig olyan sokszor nem használtam.
Más: Valaki használt már One Note-ot gépen és iPaden? Sajnos a céges One Note nem akar működni tableten, valszeg nincs sharepoint? Így a jegyzeteimet majd Notabilityben/Goodnotesban fogom írni feltehetően..
-
tybsen
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Oktatásokon például nagyon praktikus iPhone-nal fotót csinálni egy prezentációról amit élőben csinál valaki éppen projektorral, a fotót pedig azonnal ipadra küldeni és beilleszteni egy saját jegyzetbe, ami mellé lehet írogatni tollal. Gyors és hatékony, én nagyon szeretem. Óriási előny szerintem sima papírhoz képest, én simán leköröztem ezzel mindig másokat és több információt sikerült megérteni (nem a lekörözés a cél, a szót csak a szemleltetés miatt használtam).
Gondolom MacBook is jó lehet, oda is be lehet illeszteni egy iPhone-nal készített képet; csak az már nagyon látványos talán vagy zavaró, ha valaki egy prezentáció alatt folyton ír, mint egy gépíró.
Mindentől függetlenül én nagyon ritkán használom a tollat, inkább csak úgy van és jó, ha néha kell. De inkább tíz ujjal írok gyorsan ha sokat kell írni.
Szerk: annyi kiegészítés, hogy tollal nagyon igényes és strukturált írásképet lehet elérni, mindig ugyanazzal a színnel és vastagságban - ezt nagyon szeretem. Kék Stabilo rost iront nagyon jól lehet hozni, ami az abszolút kedvenc nálam. 🙂
-
válasz
lugosi
üzenetére
Gyári Jegyzetekben történő ceruzás jegyzetelés nagyon meríti nálam az akksit. 1 óra 8 perc jegyzeteléssel 70 valahány %-ról 27%-ra esett, a beállításokban jelezte is a Jegyzeteket mint fogyasztót. Tegnap egy 3 órás előadást jegyzeteltem végig a Goodnotes-szal, egy teljesen normál akkufogyasztást produkálva (ez a 3+ óra, és az ipad mini összes többi használata jelentett tegnap 20+ százalék akkut, szemben a mai kb. 50% / 1 órával). Kár, mert kb. az összes jegyzetem amit gépeltem a Jegyzetekben van, szeretnék átállni oda a kézírásos jegyzetekkel is, de ezt még előtte ki kell nyomoznom, hogy mi okozza ezt az extrém merülést.
-
Parson
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Igazából ugye semmi sem tökéletes, tehát minden kompromisszumkész valamilyen szinten... kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben... én azt mondom, én soha nem vettem volna észre az iPad 8-ason sem, ha az iPad mini 6-tal kapcsolatban ez nem kerül ennyire látványosan elö... de végeredményben ki-ki maga kell eldöntse, mennyire zavaró / elfogadható számára az adott eszközön... valszeg apple is erre játszik, hogy sokan legyintenek egyet ezen, és úgyis megveszik, ugyanakkor ök is ´rzékelték, hogy az iPad 6-tal kicsit túlságosan alulra tették a lécet, így most emeltek rajta kicsit... költséget optimalizálnak ezen a paneles dolgon is, tesztelve a közönséget is közben - és erre az iPad mini-t vették elö.
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
+1. Az AP-nek azért volt köze hozzá, és maradt meg a köztudatban, mert a töketlen balf@sz magyar újságírók totál vakok és írták a hülyeségeket...Amúgy a valóság meg az, hogy az AP-nek ehhez semmi köze nem volt, sőőőt kicsit áttételesen az apple-nek sem, mert a fasza magyar OTP hibázott. Nyilván akit érintett az az apple-el van "kapcsolatban" és őt hibáztatja (valljuk be egy picit jogosan), de a hiba az OTP payment processorában volt (már ha hihetünk ennek is...). De nyilván aki emiatt váltani akar annak nyitva a kapu, de nem gondolnám, hogy egy kínai androidos cucc jobb lesz. Van egyáltalán nem kínai androidos termék a Samsungon kívül???
-
batmun
csendes tag
válasz
lugosi
üzenetére
Igen, legjobb tudomásom szerint úgy van megoldva, hogy a falak egymással összevannak kötve, és van egy “vezér” elem, amelyik megmondja a többinek, hogy mit kell csinálni. Így az Apple TV-be csak egy HDMI megy be, amin átadja a jelet. A gondom/kérdésem ott akad, hogyha 5db van így összekapcsolva, azt az Apple TV nem érzékeli-e úgy, hogy ez 5db különálló képernyő, és nem tudom milyen korlátozásai vannak.
Erről tudtok bármit?Köszi.
-
tybsen
addikt
válasz
lugosi
üzenetére
Én telefonnak is simán elhasználnék egy minit, vagy inkább olyan mindenesnek. Nagyon jó és mobil az a méret.
IPad pro-k nagyon izgalmasak, de őszintén szólva a jelenlegi ipad pro 2020 11 ami nekem van, tökéletesen működik es semmi ok a cserére. Néha vágyakozom a nagyobb méretre, de amilyen rosszféle vagyok utána meg a mobilitás miatt vágyakoznék vissza a 11-re. Meg persze most az újdonság miatt az embert izgatja, de inkább csak a fogyasztói társadalom hatása ez, mint a valódi szükség.
1550 EUR az új 13” elég sok, amazonon talan majd 1450 EUR lesz, ami szintén brutális persze, valahogy én a régi árakhoz vagyok szokva és sajnálok ennyi pénzt kiadni. Aki kihasználja a teljesítményt, annak biztosan megéri. A kisebbik lehet hogy majd ha kicsit olcsóbb lesz, értelmes utódja lehet a mostani 2020-nak, de tényleg annyira tökéletes ez is, hogy sajnálnék megválni tőle valahogy.
-
kchris78
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Van egy hatalmas elonye a mininek hogy meg egy kezben megfoghato, (atfoghato marokkal) ez 11-el mar nem megoldhato igy ugrik kezelhetosegben lefele egyet... De nekem mar a 11 pont pici arra amire szantam (kepernyon mar keves dolog fer el RDP hasznalattal, vagy 2cmrol kell vakoskodnom mini betukkel) úgyhogy marad a 11
. (plusz a pro elonyei nagyon jok ez is kompenzal a meret miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.