- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
lugosi #48791 üzenetére
Naja... Szerintem kár volt az Apple-nek belemennie ebbe az AI-nak nevezett izébe. Szerintem a jelentős többséget hidegen hagyja a téma. Ehelyett lehetett volna sok más valóban hasznos dolgot bele- és helyrerakni mindegyik rendszerükben.
Például működne a Push a Mail-ben mindegyik fiókkal ahogy más levelezőnél is működik, stb. -
Atos23
senior tag
válasz
lugosi #48219 üzenetére
Teljesen új telepítés, de most megnéztem pontosabban.
A Tesco appot illetően igazad van, a sima Tesco app teljes képernyős, azonban van egy Teco Clubcard app, ez sajnos kicsi. A Rossmann még ami teljes képernyős (előbb rosszul írtam, a Penny is kicsi).
Szóval nálam így alakul:
Teljes képernyős: Tesco, Rossmann
Kisképernyős (iPhone méret): Tesco Clubcard, Penny, mySpar, Lidl Plus, Aldi -
-
HdRew
őstag
válasz
lugosi #47710 üzenetére
Az már egész jó. Megérte akkor a pro pencil? Én a sima usb-c pencilt vettem, de iszonyat zavar a csatlakozása, bár idáig olyan sokszor nem használtam.
Más: Valaki használt már One Note-ot gépen és iPaden? Sajnos a céges One Note nem akar működni tableten, valszeg nincs sharepoint? Így a jegyzeteimet majd Notabilityben/Goodnotesban fogom írni feltehetően..
-
tybsen
addikt
válasz
lugosi #47657 üzenetére
Oktatásokon például nagyon praktikus iPhone-nal fotót csinálni egy prezentációról amit élőben csinál valaki éppen projektorral, a fotót pedig azonnal ipadra küldeni és beilleszteni egy saját jegyzetbe, ami mellé lehet írogatni tollal. Gyors és hatékony, én nagyon szeretem. Óriási előny szerintem sima papírhoz képest, én simán leköröztem ezzel mindig másokat és több információt sikerült megérteni (nem a lekörözés a cél, a szót csak a szemleltetés miatt használtam).
Gondolom MacBook is jó lehet, oda is be lehet illeszteni egy iPhone-nal készített képet; csak az már nagyon látványos talán vagy zavaró, ha valaki egy prezentáció alatt folyton ír, mint egy gépíró.
Mindentől függetlenül én nagyon ritkán használom a tollat, inkább csak úgy van és jó, ha néha kell. De inkább tíz ujjal írok gyorsan ha sokat kell írni.
Szerk: annyi kiegészítés, hogy tollal nagyon igényes és strukturált írásképet lehet elérni, mindig ugyanazzal a színnel és vastagságban - ezt nagyon szeretem. Kék Stabilo rost iront nagyon jól lehet hozni, ami az abszolút kedvenc nálam. 🙂
-
válasz
lugosi #47659 üzenetére
Gyári Jegyzetekben történő ceruzás jegyzetelés nagyon meríti nálam az akksit. 1 óra 8 perc jegyzeteléssel 70 valahány %-ról 27%-ra esett, a beállításokban jelezte is a Jegyzeteket mint fogyasztót. Tegnap egy 3 órás előadást jegyzeteltem végig a Goodnotes-szal, egy teljesen normál akkufogyasztást produkálva (ez a 3+ óra, és az ipad mini összes többi használata jelentett tegnap 20+ százalék akkut, szemben a mai kb. 50% / 1 órával). Kár, mert kb. az összes jegyzetem amit gépeltem a Jegyzetekben van, szeretnék átállni oda a kézírásos jegyzetekkel is, de ezt még előtte ki kell nyomoznom, hogy mi okozza ezt az extrém merülést.
-
Parson
addikt
válasz
lugosi #47452 üzenetére
Igazából ugye semmi sem tökéletes, tehát minden kompromisszumkész valamilyen szinten... kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben... én azt mondom, én soha nem vettem volna észre az iPad 8-ason sem, ha az iPad mini 6-tal kapcsolatban ez nem kerül ennyire látványosan elö... de végeredményben ki-ki maga kell eldöntse, mennyire zavaró / elfogadható számára az adott eszközön... valszeg apple is erre játszik, hogy sokan legyintenek egyet ezen, és úgyis megveszik, ugyanakkor ök is ´rzékelték, hogy az iPad 6-tal kicsit túlságosan alulra tették a lécet, így most emeltek rajta kicsit... költséget optimalizálnak ezen a paneles dolgon is, tesztelve a közönséget is közben - és erre az iPad mini-t vették elö.
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
lugosi #46640 üzenetére
+1. Az AP-nek azért volt köze hozzá, és maradt meg a köztudatban, mert a töketlen balf@sz magyar újságírók totál vakok és írták a hülyeségeket...Amúgy a valóság meg az, hogy az AP-nek ehhez semmi köze nem volt, sőőőt kicsit áttételesen az apple-nek sem, mert a fasza magyar OTP hibázott. Nyilván akit érintett az az apple-el van "kapcsolatban" és őt hibáztatja (valljuk be egy picit jogosan), de a hiba az OTP payment processorában volt (már ha hihetünk ennek is...). De nyilván aki emiatt váltani akar annak nyitva a kapu, de nem gondolnám, hogy egy kínai androidos cucc jobb lesz. Van egyáltalán nem kínai androidos termék a Samsungon kívül???
-
batmun
csendes tag
válasz
lugosi #46487 üzenetére
Igen, legjobb tudomásom szerint úgy van megoldva, hogy a falak egymással összevannak kötve, és van egy “vezér” elem, amelyik megmondja a többinek, hogy mit kell csinálni. Így az Apple TV-be csak egy HDMI megy be, amin átadja a jelet. A gondom/kérdésem ott akad, hogyha 5db van így összekapcsolva, azt az Apple TV nem érzékeli-e úgy, hogy ez 5db különálló képernyő, és nem tudom milyen korlátozásai vannak.
Erről tudtok bármit?Köszi.
-
tybsen
addikt
válasz
lugosi #46050 üzenetére
Én telefonnak is simán elhasználnék egy minit, vagy inkább olyan mindenesnek. Nagyon jó és mobil az a méret.
IPad pro-k nagyon izgalmasak, de őszintén szólva a jelenlegi ipad pro 2020 11 ami nekem van, tökéletesen működik es semmi ok a cserére. Néha vágyakozom a nagyobb méretre, de amilyen rosszféle vagyok utána meg a mobilitás miatt vágyakoznék vissza a 11-re. Meg persze most az újdonság miatt az embert izgatja, de inkább csak a fogyasztói társadalom hatása ez, mint a valódi szükség.
1550 EUR az új 13” elég sok, amazonon talan majd 1450 EUR lesz, ami szintén brutális persze, valahogy én a régi árakhoz vagyok szokva és sajnálok ennyi pénzt kiadni. Aki kihasználja a teljesítményt, annak biztosan megéri. A kisebbik lehet hogy majd ha kicsit olcsóbb lesz, értelmes utódja lehet a mostani 2020-nak, de tényleg annyira tökéletes ez is, hogy sajnálnék megválni tőle valahogy.
-
kchris78
veterán
válasz
lugosi #45045 üzenetére
Van egy hatalmas elonye a mininek hogy meg egy kezben megfoghato, (atfoghato marokkal) ez 11-el mar nem megoldhato igy ugrik kezelhetosegben lefele egyet... De nekem mar a 11 pont pici arra amire szantam (kepernyon mar keves dolog fer el RDP hasznalattal, vagy 2cmrol kell vakoskodnom mini betukkel) úgyhogy marad a 11
. (plusz a pro elonyei nagyon jok ez is kompenzal a meret miatt)
-
-
válasz
lugosi #44853 üzenetére
12promax/13promax/14peomax/15promax - ezekben mind volt 5G, mindegyik telefon megvotlt nekem
Kb szumma 1 napot hasznaltam ezt, sokkal stabilabb meg a 4G
ja es 4G mobilwifivel is tudtam 8-10MB/s tolteni torrentrol nyaraloban
Es igen en 10ezerert vettem, hasznalom 2-4 eve, annak az akkuja mar eleg tropa de van amikor hetekig kabelre kotve log a nyaralo sarkaban
-
Gubu0101
veterán
válasz
lugosi #44853 üzenetére
Jo az ha kepes halozatot is hasznalni.Utaztam kifele most es az allyra hotspotoltan az iphonerol.15-20 percenkent dobta a mobilhalozatot.Felkelett oldanom,hogy ujra elinduljon az internet.kb 2 orat kinlodtam igy,aztan hagytam is a fenebe.Xar ez mikor online jatekot jatszol.Ha adott minden,akkor menetkozbe nem kell szorakozni a hotspotal a tabeleten,hanem mehet a mobilnet,lehet nyugodtan filmetnezni stb.Nekem volt adatkartyam pluszban meg szolgaltatotol vettem az ipadot,mashonnan nem is szoktam venni semmit.Igy kb alap a cellular.
Ha adott valakinek,hogy egy helyben hasznalja joforman az ipadot,mindig van wifi elerese,akkor termeszetes,hogy folosleges mas verziot venni.Volt olyan eset,hogy a fonokom benezett egy szamlat idekint es lekapcsoltak az internetet amit 3 honap alatt sikerult elintezni,hogy legyen ujra,milyen jol jott ilyenkor is,hogy van mihez nyulni -
adalbert1
veterán
válasz
lugosi #44643 üzenetére
Erre kíváncsi leszek - igazából nem tudom, hogy mit változtatnának érdemben a minin, amitől ténylegesen jobb lenne mint a jelenlegi generáció, de még nem venne el vásárlókat a többi modelltől.
Pl. szívesen néznék 120 hz-es kijelzőt benne, vagy oledet, vagy a kettőt együtt, de 120 hz még az airben sincs, oled pedig még egyik ipadben sem.
Pencil 2-t már a 6 is támogat, így az is kilőve, mint újdonság.
Talán egy face id, erősebb soc (esetleg több RAM-mal), és 128-as induló tárhely, amit reálisnak látok.Mindenesetre itthon tartalomfogyasztásra családon belül még a mini 5 is bőven megfelelő.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
lugosi #44578 üzenetére
- Random kitöröl részeket írás közben, vagy átformálja a betűket és nem ott húzza ahol a ceruzával volt.
- Airdrops-al fényképet átvinni közvetlenül az alkalmazásba már nem engedi, mert kidob és át se viszi a képet. Korábban ezzel nem volt probléma.
- Ha táblázatot készít és bele ír akkor is hajlamos törölni bizonyos elemeket.
Most frissítette, reméljük jobb lesz.
Te milyen Ipad-en használod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest