- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
Parson #47940 üzenetére
Egyetértek veled, én kb sosem veszem le az iPademet a billentyűzetes tokról, mert nem akarom a kezemben tartani (kényelmetlen, nehéz sokáig tartani), mert sokkal jobb azon gépelni, mert ha nem használom csak lecsukom és kész, mert a "tácsped" is jól jön néha. Ezek mellett a képernyő tapicskolást is használom görgetésre és menük, egyebek kiválasztására.
-
Black83
tag
válasz
Parson #47700 üzenetére
Nos, igen a mini mérete tagadhatatlanul a legprkatikusabb természetesen celluar verzió lenne, de én is úgy gondolom, hogy vagy ipad 10 most havi részlet 7 ezer lenne a mini 7 meg 11 ezer de mondjuk a mini időtállób... ütni vágni viszont jó lehet a 10-es is nem sajnálnám, véletlen elenged a tartó és pofara esik stb..a minit jobban sajnálnám...de köszi a tippeket!
-
szabonagyur
félisten
válasz
Parson #47702 üzenetére
Ja persze, amúgy szerinte ami a legolcsóbb és méretben is jó azt kell oda rakni.
Ugye GPS egyikben sins, szóval magában nem sok mindenre jó ha csak Wifis.
Szóval akkor már inkább az a döntő melyik lesz Cellular verzió, a telefon mobilnetjén keresztüli helymeghatározás az olyan amilyen.
Mini 7 most
Mini 6 az 2021 elvben, 10-es iPad 2022, talán a 9es is 2021.
-
válasz
Parson #47651 üzenetére
Így van, igazából megszokás kérdése jobbrészt, végülis az írásképem kb így is ugyanolyan volt, mintha hagyományosan írtam volna “papír + toll”, csak mindvégig megvolt az a nagyon csúszós érzés, de ugye nem is adtam neki elég időt a megszokáshoz.
Ahogy te is említetted, tervezésekhez, modellezésekhez lehet teljesen okés szerintem is bármilyen fóliával is vagy csak csupaszon a kijelzőn, az olyan képesség miatt is, hogy szabályos vonalakat és formákat lehet vele gyorsan rajzolni és ez csak egy a sok közül az ilyen felhasználásban.
-
faki_
senior tag
válasz
Parson #47491 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Átgondoltam, veszek egy 10-est, de lehet, csak wifiset és mellé egy 4G modemet, a régit meg így eladom vagy megy a szekrénybe, nem cseréltetek akksit (kimenetel kérdéses, utánajárás macera, nem kell az nekem).
Jól emlékszem, nem nagyon szokták ezeket akciózni Black Fridayre?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Parson #47485 üzenetére
A kérdés mi éri meg. Ha megjavíttatja akkor használni kellene addig ameddig jó neki.
Ha megcsináltatja és eladja egyből akkor mondjuk nyer rajta 20-30e Ft-t.
Ha nem csináltatja meg akkor is elmegy szerintem 15-20e Ft-ért mint alkatrész.
És ki tudja milyen az utángyártott akksi meg, hogy tényleg vállalják e, vagy épp milyenre sikerül majd.
Arany középút lehetne egy használja valameddig majd tovább adja.
Mini4nél 2 éve jártam úgy, hogy hiába hozta árlista, senki nem akarta megcsinálni sem már.
-
Parson
addikt
válasz
Parson #47453 üzenetére
Érdekes kiegészités: Most ahogy olvasgatom az irodában ezt a fórumot a Portrait pozicióba állitott monitoromon (listák és hasonló dokumentumok olvasására a 3 [db] külsö monitorom egyike álló és nem fekvö), és scrollozgatok rajta, most látom csak, hogy bizony ez a jelly scroll értelemszerüen itt is látszik, csak itt is olyan minimális a késlekedés és ezzel a jelly scroll hatás, hogy tényleg koncentrálni kell, hogy lássa az ember... viszont amúgy egyáltalán nem zavaró, söt, nehezen érzékelhetö! Mindezt csak igazolandó a korábbi irással szemben írom, miszerint minden panelben van ilyen effekt kisebb-nagyobb mértékben (logikus is), hiszen sehol nem egyazon idöpillanatban frissül minden pixel, x [ms] kihagyással két teljes képfrissités között.
-
válasz
Parson #47453 üzenetére
Én amúgy egyáltalán nem olvastam erről előtte. Bementem egy MM-ba, ki volt téve, nézegettem. Behoztam rajta a PH fórumot (nagyon sokat olvasnám a minin, azért ezt), meg egy-két oldalt, amit rendszeresen látogatok, jellemzően szöveges tartalmak álló helyzetben. Elkezdtem görgetni a fórumot, és - nekem - nagyon zavaró volt. Ott is hagytam, utána olvastam a neten, a jelenség közismert, és mi a neve.
-
jaroslav
aktív tag
válasz
Parson #47383 üzenetére
A "Fájlok" mappán belül a felhő tárhelyekre és az iPadre feltöltött anyagokat látom és onnan meg tudom őket nyitni.
A "Fájlok" mappán belül a "Saját iPaden"-be valóban mentenek adatokat bizonyos app-ok (leginkább a jegyzetelő alkalmazások). Azonban azok az app-ok, amik igazán sok adatot tárolnak nem mentenek ide semmit.Rendben, akkor nem foglalkozok a dologgal, amíg nem okoz gondot a tárhely hiánya. Végülis van még tárhely azért bőven.
Az pedig valóban elképzelhető, hogy hosszútávon tényleg menedzseli a rendszer a letöltött és tárolt adatokat.Köszönöm a segítséget!
-
adalbert1
veterán
válasz
Parson #47313 üzenetére
Korábbi hozzászólásban linkeltem, hogy az apple ipad mini 7 smart folio tokja jó a mini 6-ra is a leírásuk szerint, így ez visszafelé is igaz lehet - igaz ez az oldalsó gombokat nem fedi mint pár bepattintós tok, így ha ott változott valami, akkor az olyan tokokkal lehet gond.
Ha már tok: valaki nem tud egy jó sleeve tokot mini 6-hoz, amibe belefér smart folio tokkal együtt? Otthon csak a smart foliot használom, de ha viszem valahova, bele szoktam rakni egy 10 éves gerilla márkájú általános sleeve tokba, csak azon már eléggé kezdi megadni magát a cippzár.
Pro 11-hez gyártanak nagyon jó sleeve tokokat, most vettem az alzán egy utolsó darabos leárazottat, ezt, de úgy vettem észre, hogy a mini eléggé hanyagolva van ilyen szempontból a legtöbb gyártónál.Ágyban olvasgatásra szerintem is jobb méret a mini 6, mint a pro 11-em, sokkal tovább tudom kényelmesen tartani - fotelben mondjuk a nagyobb képernyő miatt inkább a pro 11-et használom. Utazáshoz is jobb a mini 6, ha repülővel megyek valahova, általában a kisebb méret és tömeg miatt mindig ezt viszem magammal (igaz még egyszer sem mérték le a hátizsákom
).
Az általad említett jelly scrollt én még nem vettem észre (ennek örülök is, mert utána biztos csak erre lennék ráfixálódva
), viszont azt gáznak tartom, hogy egy 250k-s eszközt kiadnak ilyen hibával.
Kíváncsi vagyok, hogy a mini 7-nél ezt fixálják-e valahogy, vagy ha ugyanazok a panelek mennek bele, akkor ugyanúgy jelen lesz. -
bmakszim
őstag
válasz
Parson #47301 üzenetére
engem a te egyéni felhasználásod hidegen hagy
Ha tényleg hidegen hagyna, nem vergődnél miatta ennyit hozzászóláson keresztül…Miért olyan nehéz elfogadni, hogy vannak, akiket nem zavar, az ő felhasználásuk során nem jelentkezik olyan mértékben és boldogok vele?
Nem körülötted forog a világ! -
Drenadar
veterán
válasz
Parson #47293 üzenetére
Természetesen igazad van.
Szeretnék az összes ipad mini 6 tulajdonosa nevében elnézésedet kérni, hogy egy ilyen förtelmes eszközt mégis használunk nap mint nap, tudomást sem véve erről a teljes mértékben elfogadhatatlan hibáról.
Egyszerűen gyalázat hogy az apple eltusolta hogy egyet se adtak el, hiszen egy ilyen hiba totálisan ellehetetleníti az eszköz használatát...
-
SharpSA
veterán
válasz
Parson #47287 üzenetére
Húha, látom van baj. Először is kérlek vegyél magadhoz valami nyugtatót, aztán olvasd el újra amit írtam, mert nem írtam hogy jó. Csak a saját véleményem írtam le, amit sajnos (és már megint itt tartunk ezen a fórumon is) nem tudsz vagy nem akarsz elfogadni.
Egyenként én fekvő módban használnom az iPad 6-ot autóban és legfőképpen navigációra és ugye álló módban jön elő ez a képernyő probléma, így engem nem igazán érint. -
Drenadar
veterán
válasz
Parson #47287 üzenetére
közel se azt írta le amit kiforgatsz.
igen gáz hogy ilyen hiba van benne, de mikor én megvettem nekem se tűnt fel, csak mikor mindenki hosszasan magyarázta hogy mit hogy kell csinálni.
néha észreveszem, de közel se olyan bosszantó dolog, mint ahogy itt sokan lefestik.
szóval:
jó hogy megvan ez a jelly bug? - egyértelműen nem
mindennapos használatnál tönkreteszi e a használati élményt? - egyértelműen nem.
Lehet hogy ez egyéni preferencia? - lehet. -
mSchumi87
senior tag
válasz
Parson #47277 üzenetére
Igen ez tényleg megvan az enyemen is, modjuk az nem zavar hozzászokik a szem, a 64GB mar kevésbe tetszik
Drenadar: Hát en is tobbet vártam a 7-estol foleg kisseb kávakat es valami oled vagy miniled képernyot. Es az hogy ugyan annyiba kerul mint a mini 6, azon megse lepodok hisz a ház ugyan az, a belsok is megmaradtak az iphone-bol kb ingyen rakták ossze
-
válasz
Parson #46986 üzenetére
nem igazán sikerült értelmezni: senki nem a stabilitásról beszélt - én sem...
senki nem beszélt lefagyásról, kompatibilitási gondokról vagy esetleg bugokróla beta már nem igazán beta, csodákat már nem fognak tenni a rendszer fluiditása az fog maradni, amit most mutat a beta
főleg hogy egy 6 éves készülékről beszélek csodát nem vártam, és senki ne is higyje azt hogy az utolsó pár napban azért izzadnak a fejlesztők, hogy pont az én ezer éves készülékemet hozzák rendbe és optimalizálják...
semmit nem fog már változni, és erre most volt lehetőség kipróbálni még a hivatalos kiadás előtt, mert akkor néha csak napok/hetek állnak a rendelkezésre a visszatérésre -
HdRew
őstag
válasz
Parson #46986 üzenetére
Pontosan.
Én anno iPhone 5-ön 7.0.1-en voltam rengeteg ideig, amikor már 8.3.4 volt azt hiszem. Akkor kellett frissítenem, hogy kicseréljék garisan az akkumulátort. Brutálisan belassult utána a telefon természetesen.
Aztán jött az iPad Air 3, az is az utóbbi időkben már elkezdett nekem akadozgatni. Most az új Air-rel ugyanazt csinálom és teljesen fluid minden.
De ott az ellenpélda is, AW S5 érezhetően gyorsabb lett frissítés után és mintha az akku is jobban bírná.
Jelenleg i11 pro van, most volt 4 éves nekem, valójában ugye 5. Már gondolkodom rajta, hogy mikor kéne lecserélni, tavaly novemberben cseréltettem rajta egy akkut, szóval még jövő nyárig talán kibírom.
Szóval szvsz még max. 1 főverziót és annak alverzióit érdemes frissíteni, de utána pedig mivel főleg a legújabb hardverre optimalizálnak már nem lesz annyira smooth az újabb szoftverekkel az élmény.
-
válasz
Parson #46947 üzenetére
Nekem a szoftveres támogatás elsődleges, mert ha nem így lenne akkor itt lenne a 8/256 GB-os UFS 3.1-es Snapdragon 870-es 144Hz-es Xiaomi Pad 6 csak ott megjelenéskor megvolt mondva, hogy megjelent Android 13-mal, búcsúzik Android 15-tel, és egyébként 130K alatt meg is lenne.
Szóval esélyes, hogy alap iPad, mert nekem tényleg csak médiafogyasztásra kell.
Fura, hogy 2024-es sima iPad egyelőre nincs. Nem is lesz? -
válasz
Parson #46876 üzenetére
Nekem töltés közben folyamatosan azt írta és írja eddig még mindegyik iPad-em, hogy “Nem töltődik”, közben meg jól tudom, hogy az csak annyit jelent nálam, hogy kiröhögi a rendszer a töltőmet, de valójában meg mégiscsak mennek felfele szép lassan a százalékok.
A biztonság kedvéért inkább nem írom le, hogy milyen töltőt használok, de most rádugtam úgy, hogy 40%-on van a gép és ennek okoskonnektoros időzítővel adtam 5 órát, hogy kb 7-80%-nál majd kikapcsoljon a töltés.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45253 üzenetére
A legfrissebb, ami telepíthető. Nos négyből egy számra tudtam küldeni, a másik háromra nem sikerült ( két 30-as, egy 20-as) Egy Digihez hordozott eredetileg 30-as számra sikerült SMS-t továbbítani ipadről. Mondjuk ez a legfontosabb, ennek ellenére ez elég rapszódikus így. 25 %-kos valószínűséggel működik nálam jelenleg.
-
Parson
addikt
válasz
Parson #45243 üzenetére
+ Most olvasom, hogy a küldés / fogadásnál ugyanaz az azonositó (emilcim vagy telefonszám) kell kiválasztva legyen mindkét eszközön. De ez valszeg csak az iMessage-re vonatkozik, érdemes akkor is kipróbálni, mert soha nem tudhatja az ember, hogy nem ez okoz-e esetleg egy bug-ot
+ azt is, hogy a biztonság kevéért bizony az iMessage sem baj ha aktiválva van, még ha csak sima SMS-ekröl is van szó (apple irja, nem én találom ki) - és ehhez az iMessage-ben is értelemszerüen mindkét eszközön ugyanaz az apple ID van aktiválva.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45240 üzenetére
Egyazon Apple ID, iPhone-on és iPaden, az ipaden be van kapcsolva az iCloudnál az üzenetek szinkronizációja, iPhone-on is be van állítva az üzenettovábbítás iPadre. Akkor ha jól értem, így küldeni is tudni kéne SMS-t iPadról, vagy csak fogadni? Mert nekem csak egyik irányba, az utóbbi sikerül.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45231 üzenetére
Nem tudom, pontosan mely cikkekre gondolsz, de egyértelmüen marketingfogás is nem minden nehézséget részletezni, inkább csak a pozitivumokra kihegyezni egy közleményt.
Persze, ez egyértelműen marketingfogás az Apple részéről, hogy nem a gyengénket hangsúlyozzok ki, hanem az erősségünket, mégha az nem is tökéletes. Csak ezt még mindig nehéz megszokni.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45236 üzenetére
Ez úgy értem, hogy az iPadnek van telefonszáma, hogy az iPaden az iMessage beállításánál ez a szám, jó, akkor a SIM kártyához tartozó szám sohasem jelent meg. Sohasem tudtam még Androidra, vagy más telefonra SMS-t küldeni kizárólag az iPadről. Még az iCloud szinkronizáció is megvan, bár amikor az iMessage beállításainál kilépek az iMessage-ből az Apple azonosítómmal, megjelenik egy hibaüzenet, hogy az iCloud és iMessage azonosítók nem egyeznek meg. Mindkettőhöz ugyanazt az Apple ID-t használom, nincs más.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45231 üzenetére
Ezek mind be vannak állítva, de nem működik a küldés. Az iPaden az üzenetek beállításokban van üzenettovábbítási lehetőség, úgy mint az iPhone-on? Én ilyet nem láttam. Azzal kezdődik, hogy nem jelenik meg az iPad telefonszáma az iMessage küldési számai között, így ki sem lehet pipálni. iPadről kizárólag csak iMessage üzenetet tudok küldeni, mást nem.
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45228 üzenetére
Eddig oké, bár nem tudom, hogy a támogatási cikkekben ez miért nincs egyértelműen megfogalmazva, illetve az Apple felső támogatás sem tud egyértelműen erről.
Most már csak egy kérdés maradt. Hogyan lehet iPadről fizikai SIM-mel SMS-t küldeni nem almás másik telefonra, mert fordítva nyilván az üzenettovábbítással működik. -
Parson
addikt
válasz
Parson #45224 üzenetére
Kieg.: Lásd milyen jófej vagyok, remélem így már clean & clear:
https://www.apple.com/ipad-10.2/specs/
-
-
zoli62
addikt
válasz
Parson #45080 üzenetére
Apple ID-s e-mail címmel megy az iPhone-ról visstafelé küldés. Csakhogy egy olyan saját számra ami a kegelső iPhone-om el mentett száma, amit még használok, és ez szám is szerepel az iMessage beállításaiban fogadó, és küldő oldalon. Egyébként szerintem az iMessage kártya nékküli használatra van kitalálva Wifin, persze küldő- és fogadó oldalon ugyanazzal az Apple ID-vél. Azt nem tudom, hogy ilyenkor idegen telefonra lehet-e üzenetet küldeni, amely például más Wi-fi hálózaton van , és főleg más Apple ID-t használ. Gyanítom, hogy lehet, mert pont ez lenne a lényege az iMessage-nak.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Parson #44855 üzenetére
En meg minden honapban 2000km utazok,nyugodtan vegig ulom azt a 10-10 neha 12 ora utazast
Igy hat kell a mobil internet.Szerencsere 3 oraszog at utazva minden hol jo a lefedetseg,mos mar az 5G is elerheto a legtobb helyen.
Neked mondjuk jobb az a fele megoldas amit irtal.Olcsobb is mint lecserelni az eszkozoket. -
Roland861010
veterán
válasz
Parson #44758 üzenetére
Igazából el sem gondolkodtam volna a váltáson ha a Davinci menne az a15-el.
Viszont az M2 már jobb fajta alkalmazásokt tesz lehetővé használni.
Nagyon nem tudom.
Amúgy és az iPad Pro sokkal jobb kijelzővel, hanggal rendelkezik.
Mióta okostelefon van azóta nem igazán csipazom az egér billentyűzet kombót. -
kchris78
veterán
válasz
Parson #44459 üzenetére
Kis kiegészítés de már nagyon off: szerintem nem nagyon áll meg az hogy mindent IS gyakorlati formában kell tanítani.. 1-2 példa, relációs adatbázisok elmélete X. normálforma, matematikai logika stb.. valamilyen szinten be lehet hozni a gyakorlatiasságot, de ezeket nem nagyon lehet arra a most hájpolt oktatási formára átültetni (szerintem). Egyik közeli ismerősöm nagy támogatója ennek, lehet ez már generációs beidegződés de egy nagyon picit kétségbe vonnám hogy ha csak azt tanul valaki amit szeret.. egy csomó minden szeretem dolog nem-szeretem dologra építkezik.. Nehezen lehet sok mindent kihagyni.
-
kchris78
veterán
válasz
Parson #44448 üzenetére
igen, ezzel egyet tudok érteni... Két pont van:
a) önfegyelem kérdése, ne kalandozzon el az ember mindenféle programokra, és erre talán jó az iPad mert nincs az ember szeme előtt minden egyéb program (tipikusan az Instant Messaging), csak az ami kell
b) izommemóriában legyenek azok a műveletek amik a használathoz kellenek különben esély nincs... nekem egy évig volt pencilem 2020-21 környékén aztán elhagytam, most vettem egy klónt, hát tanulni kell valamennyire a dolgokat, gesture-üket, stb.. nem minden magától értetődő. (pont ezért is kell gondolom letenni a voksot egy jegyzetelő program mellé)
-
DanielLong
senior tag
válasz
Parson #44448 üzenetére
Én apám vállakozásába segítettem be, így a legtöbb vizsgámra koncertek alatt is tanultam. Sokan csodálkoztak, de én tartom, hogy tanulni akkor lehet igazán, ha az ember meg is akarja érteni az anyagot illetve meg kell tanulni kizárni a külső ingereket is. Ez utóbbit sokszor csak önfegyelem kérdésének tartom, persze kéne gyakorolni. Amúgy a túl hangos környezet arra is jó lehet, hogy az érzékszervek inkább lekapcsolnak és befelé fordul a fókusz.
Fun fact, hogy szakmai gyakorlat alatt a csomagoló gép mellett is próbáltam tanulni, ott minden percben volt 5 másodperc full sablon munka. Hát 4 órán keresztül olyan szépen tanultam, mint az angyal, mert a kis szünetek mindig felfrissítettek és ugyanakkor nem engedtek elaludni sem. Az igaz, hogy ott is mindenki hülyének nézett, de én spóroltam 4 órát...
-
merqree
őstag
válasz
Parson #44341 üzenetére
Én ezt az üveget vettem az iPad-emhez:
Spigen Glas.tR EZ Fit Apple iPad Pro 11" (2021/2020//2018) / iPad Air 4/5 Tempered kijelzővédő fóliaTokok, amiket vettem, és beváltak:
UNIQ Trexa antimikrobiális tok az iPad Pro 11 (2021) készülékhez, kék
Ez egy nagyon masszív és nehéz tok, de van, amikor ezt teszem fel.Epico Pro Flip iPad Pro 11" (2018/2020/2021/2022)/iPad Air 10.9/iPad Air 10,9" M1 tok
Könnyed kis tok. -
moleculez
veterán
válasz
Parson #44341 üzenetére
Pontosítsunk: most szó szerinti fólia kell, vagy mindem kijelzővédő megoldást (beleértve a tempered glasst) is fóliának hívunk?
Én pl semmilyen fóliát nem szeretek, mert max a karcoktól védenek, esés esetén az meg mitsem ér, ellenben pont annyira “tapadósak” hogy zavarják a tollas használatot (legalábbis engem zavar, kinek mi az ingerküszöb ugye) Szóval én tempered glasst javaslok. Jó tapasztalatom van az ESR termékekkel, néhány modellhez jár beépítő keret ami segít helyesen pozicionálni (avagy hülyebiztos).
-
Parson
addikt
-
szaszyka
senior tag
válasz
Parson #44317 üzenetére
Hali. Én fólia helyett csúnya magyar szóval üvegfóliát, "Tempered glass"-t vettem a gyerek ipad-jére, simán működik a pencillel. Már vagy egy évtizede csak üvegfóliát használok a telefonjaimon. Régebben azt mondták, hogy a leggagyibb tempered glass is jobb a legdrágább hagyományos fóliánál. Pár ezer Ft, ˇkb 20euro ipad-re 1 ilyen üveglap.
-
kchris78
veterán
válasz
Parson #44249 üzenetére
Titkon én is azt remélem hogy ha beválik jobban a mini6 a mini5 helyett akkor nem veszek majd pro-max-et csak Pro-t és akkor kezelhetőbb telefonom lesz, és egy 100-assal az is olcsóbb
. Pár éve megvolt hogy 7 számjegyeket költöttem el összességében.. Ma is megvan ez de 2 évesnél újabb eszközt igyekszem nem venni azzal sokat lehet fogni ha az ember kinézi a jól sikerült - mérföldkő jellegűbb generációt és arra szavaz, legyen az telefon vagy macbook.
Igazad van, végigéltem sulis gyerekként, mázlim van hogy a családban csak miattam volt egyáltalán PC így nem kellett érte veszekedni senkivel
.
-
kchris78
veterán
válasz
Parson #44244 üzenetére
Ez lutri... én ma lecseréltem a mini5-öt 6-ra. Nem teljesen boldog a szívem
, de a 3.gen Pro-val se lenne az mert nekem akkora batár.. Fogni hurcolni előszedni használni sokkal kényelmesebb, "telefon-szerűbb" az élmény mint 11"-os Pro-t. Megnyomkodtam mindegyiket, és ez jött ki. Szerettem volna a Stage-managert, hát, kihagyhatónak ítéltem azt is.. Dex-hez képest amim volt 1 évig elég vérszegény.. Android appoknál meg van már oldva a rendes átméretezés, ipad appoknál nincs, ez van. Az appoknak is támogatni kell.
5G pipa, gyorsabb proci RAM, biztosabb support (A12 vs A15) pipa, usb-c pipa, jobb kijelző pipa... Hiányzik nagyon a 120Hz de plusz 100ezer. Kell a pénz a 15 cserére inkább.
Elég jó árban van már a 11" 2.gen pro, de A12Z procival? Telefonban az XS-XR széria A12 ios18-at már kétesélyes hogy megkapja.. Ugyanez a bajom a mini5-el.
-
Skynet258
veterán
válasz
Parson #44233 üzenetére
Szerintem ez így ebben a helyzetben nem is kérdés… iPad 9 van most, szeretik, kell a vastagabb káva, legolcsóbb. iPad 10 vékonyabb káva, drágább, tudása sincs kihasználva. iPad 11: a káva biztos nem lesz vastagabb, az ára biztosan magasabb lesz mint egy 9-esnek, a még nagyobb tudás megintcsak felesleges. Szerintem elég egyértelmű a 9-es vásárlása…
-
balzs79
csendes tag
válasz
Parson #44235 üzenetére
Elég nagy a bizonytalanság, de Ming-Chi Kuo , az Apple elemzője szerint nem valószínű, hogy az év vége előtt új iPad modelleket vezetnek be (ha igen, akkor talán az Air esélyesebb). Leírásod alapján szerintem számotokra az iPad 9 kitűnő választás lehet...
-
moleculez
veterán
válasz
Parson #44233 üzenetére
A célközönséget tekintve nyugodtan ugorj bele egy 9-esbe. Sőt ha találsz refurb 8-at még az is overkill. Nálunk 2 db 7es van napi használatban, gyerekeknél (9 és 10). Na, ők sem panaszkodnak arra hogy valamire nem elég.
Amúgy a gyerekek vigyáznak ugyan rá, de ha töltőről használják (avagy kicsit is mozog a gép) az lassan kimozgatja a csatlakozót a helyéből. Szóval a csatlakozó rendben van, de maga a csatlakozó kezd el lötyögni a házban, és lesz kontakt hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest