- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Én 10.2-ről váltottam most 13 Air-re. Hát szokatlan a méret de most már ha a régit kézbe veszem olyan picinek tűnik. Filmnézésre lehet nem a legjobb ha 16:9-es a film, de minden másra szuper pl.: rajzolni, zenét szerkeszteni, játszani, böngészni. Pl.: a multitasking nagyon jó rajta, a nagy képernyő miatt kényelmesen elfér rajta két alkalmazás is egyszerre.
-
-
forumpista
aktív tag
Ertelek, de meg ez esetben is fontos lehet a specifikacio.
Mert ha en azt latnam hogy az ipad 11-ben pl csak 3 GB ram van, akkor egyszeruen nem vennem meg.De talan egyezzunk meg abban, hogy abbol meg sosem volt baj ha tul sok specifikaciot tettek kozze egy termek kapcsan. Ha valakit nem erdekel/nem tudja mit jelent, az kihagyhatja, akit meg erdekel az hasznalja.
-
forumpista
aktív tag
Hogyne tudnal masik konfigot valasztani.
Ott az en peldam, van ipad mini 6 meg mini 7. Mindketto kaphato, mindketto hasonlo meretu, mindketto hasonlo aru.
Csak az egyiknel kapsz 4/64 GB ram/tarhelyet, a masiknal meg 8/128 GB-ot (alap kiszerelesben).Gondolom ha teged nem erdekel a specifikacio akkor megveszed a mini 6-ot mert az 20e forinttal olcsobb, igaz jovotallossag tekinteteben az mar 1-2 ev mulva keves lesz, a mini 7 meg 5 ev mulva is tablet lesz.
Ugyanigy vehetsz 10-11 colos apple tabletet is kulonbozo verzioban, legalabbis gyanitom hogy egy ipad pro nem ugyanazzal a specifikacioval erkezik mint a sima ipad. Pedig merete kb egyformak.
De ha semmit nem tudsz a specifikaciorol akkor egy lutri hogy mit veszel. -
janos68
aktív tag
"Tudatos" vásárlóként érdekel mire,mennyi pénzt adok ki,és szeretném látni a fő komponensek adatait.Nem csak tabletnél,hanem,többek között,telefonnál,számítógnél és egyéb műszaki cikknél is.
Eddig még soha nem vettem úgy laptopot,hogy ne néztem volna meg milyen proci,videókártya,RAM és háttértál van benne azért az árért,amennyiért árulják.
Elhiszem,ha másokat ez nem érdekli,de engem valamiért igen. -
jozsi252
veterán
A bill kiosztással nincs gond, egyáltalán nem nézem a billt gépelés közben. Most még mindig ott tartok hogy pontos képet kapjak hogy milyen a US UK kiosztás az ESR-nél. Hol melyik sorban mennyi billentyű van.
De a gyártó oldalán nem találtam ilyen képet. Nézek review-t meg unboxingot.btudos
Én is ezt a Magic keyboardot néztem ki az Apple-nek, ez tökéletes lenne méret terén meg úgy minden téren. Ha mást nem találok akkor maradok ennél a megoldásnál hogy külön tok, külön bill.kkdesign
A touchpad körül ez valamilyen szövet akarna lenni? Nem túl nehéz tisztán tartani? Igen ennél a verziónál minden sorba annyi bill van amennyi kell hogy legyen hogy a Magyar kiosztás tökéletes legyen. Az a baj hogy a sok sok év alatt megszoktam hogy mi hol van, így elég gyorsan is tudok gépelni, és nem szeretném azt hogy most iPad-en az ékezetek máshol legyenek mint szgépen. Ezért ilyen nyögvenyelős nekem hogy kiválasszam mi lenne a legjobb.
Köszönöm a képet! -
bollokcs80
Korrektor
Fura, mert az összes többi termékvonalon "felturbózták" a vasakat. Macbook Air-eknél is alap lett a 16GB RAM, a belépő Iphone is 8 GB-ot kapott. Szerintem itt se került volna sokkal többe a +4GB RAM miatt - csak lehet, hogy a haszonkulcsból nem akartak engedni.
Gondolkozom rajta, hogy erre váltok egy Pad5-ről, engem az AI hiánya annyira nem ráz meg. -
Atos23
senior tag
Sejtettem, hogy ez lehet a háttérben, pedig szerintem sok idős ember használja ezeket az appokat iPaden. Nekem több idős ismerősöm is a tabletes bevásárló appon írja össze a bevásárlólistát.
Nem mintha reménykednék a sikerben, de írok ezeknek a cégeknek, hogy terjesszék ki a kompatibilitást erre a képernyőméretre is. Pl. A "hatalmas" Lidl, Tesco, Spar appja kicsiben jelenik meg, míg a viszonylag szerényebb üzletláncnak számító Penny appja teljes képernyős. Legalábbis ez nekem meglepő, hogy éppen náluk működik.
-
consono
nagyúr
Ez van nálunk is... Én még elvagyok a 32-vel is, mert egyre kevesebbet használom az iPadet (kényelmesebb az ágyban a Logitech G Cloud), de lányom sokat rajzol, játszik rajta, már látom, hogy nem sokára cserélni kell nagyobbra... Jó, több mint két évig nem volt ez probléma
De nem örülök annyira, mert árban tényleg nagy ugrás a 128 is...
-
Pano
addikt
Ilyenkor mindig vágyódással lelkemben sóhajtok egyet, hogy mennyivel jobb lenne, ha a magyar embereket is érdemileg számba vennék a gyártók (magyar nyelvű billentyűzetek, magyar utasításokat értő AI asszisztensek meg egyéb dolgok).
El vagyok én angolul, de azért saját anyanyelveden használni a dolgokat sokkal jobb érzés. -
pethob
aktív tag
Annál is inkább lehúzás szagú az egész, hogy a Pencil 1 egy átalakítóval simán megy az iPad 10-el, ami ugye USB-C-s, de a új iPad Air-ek és Pro-k al nem párosodik, míg a 3rd party Logitech Crayon ami kb. pont azt tudja amit a Pencil 1 minden 2018 után gyártott iPad-al megy, a legújabbakal is. Tehát a tiltás valószínű szoftveres, nincs harver oka.
Ha csak írni kell toll, nem rajzolni, akkor a Logitech Crayon pont elég. Az új verzió már eleve USB-C-s, átalakító sem kell, csak ha régebbi Ligthning-es iPad-be akarod dugni. Persze a kényelmes mágneses rögzítésről, vezeték nélküli töltésről és parosításról le kell mondani. -
pethob
aktív tag
Miért nem jó a 64-es ipad, ha használsz icloudot ?
Mert mára csak az iPadOS + rendszeradatok elvisz 18-20 GB-ot (ebben nincsenek benne az alap alkalmazások.)
A legegyszerűbb alkalmazások is (adatokkal) általában 1GB felett vannak. Pl Duolingo 1,5 GB, zene vagy film streaming darabonként 5-10 GB, bármilyen productivity app 10-40GB, átlag játék 5 GB körül, de a lányom kedvence pl. 40 GB csak magában.
30-50 alkalmazás úgy fel szalad, hogy észre sem veszed, ha elkezded az iPad-et használni.
És hol van még a képfeldolgozás, videovágás, zenekészítés, AI....
Mindehhez hozzájön, hogy a működéshez feltétel, hogy legyen legalább 20-30 GB szabad kapacitás mindig, mert ugye a memóriát is kell valahova swappolgatni, ideiglenes adatokat valahova tenni.
Ebből könnyen látszik, hogy 64GB-al esélytelen vagy. A 128-ba úgy lehet beleférni, ha sakkozol, hogy mi nem kell épp. A Nagyit leszámítva, mindenki a 120-150 GB tartományban van, annak ellenére hogy van 2 TB közös i-cloud fényképeknek, videóknak, fontos fájloknak és mentésnek. (Telefonokat is beleértve)
Bár a gyerekeknek lényegében elsődleges eszköze 1-1 iPad, nem hiszem, hogy bármit le lehetne csak úgy törölni, ha a sulitól kapott számítógépük tényleg használható lenne valamire. (Na jó, a kedvenc 40GB-os játék futna PC-n, csak kéne alá egy alsó hangon fél millás config, de lehet, hogy még alá is becsültem.)
Mindehhez hozzá jön, hogy ha minden jól megy akár 5-6 évig is használni fogod a megvásárolt iPad-et, és a háttértár igény csak nőni fog. Már csak ezért is érdemes 1 számmal nagyobbat venni, mint ami most kell.
(Én most egy 2014-es iPad Air 2-re költöztem vissza, hogy karácsonykor a lányomnak adhassam az iPad Air 5-öt. Azért tudom használni a bő 10 éves masinát, mert anno 128 GB-al vettem meg, és ha nem kapok a melóból egy új iPad-et, máig azt használnám.) -
Köszi. Ezek mind be vannak kapcsolva nálam is, egyedül a Firka van kikapcsolva (de ha bekapcsolom, akkor se változik).
Amire én gondolok, hogy az ipad minit úgy állítottam be, hogy a régi ipad promról költöztem, tehát ipadről ipadre. Emiatt lehet, hogy annak a beállításait átvette, és a régi pro-hoz csak sima apple pencil van (gen 2).
Arra gondolok, hogy lehet hogy a Goodnotes törlése és újra letöltése megoldaná a problémát, majd kipróbálom ha végeztem a munkával. A supportnak is írtam, hátha. -
NF-
tag
-
Peetey91
senior tag
13-as Airhez vettem ESR Rebound keyboard caset. Nekem nagyon bejött, mágnesesen csatlakozik rá a tablet és simán le tudom venni, ha úgy használnám. Tok nélkül is rá lehet tenni, megfogja úgy is a mágnes!
Nagyon jó szívvel tudom ajánlani, plusz töredék áron van a gyárihoz képest! -
drzozo
senior tag
13-as M4-et használok, asszonynak 11-es M2-es proja van, kijelzőben ég és föld (az M2 12,9 ebből a szempontból azért még mindig jobb), egyébként overkill.
Én is egy 11-es M2-t cseréltem le erre, ezen olvasni (pdf-et kihúzogatni) és írni (munkához apple pencillel, goodnotes 6) a legideálisabb, a split view pedig szerintem ebben a méretben kényelmes, 11-en nekem kicsi volt, idegesített.
Hobbi szinten vágok vele túrázós videókat, arra is overkill, viszont az oled kijelző és a magas fényerő miatt a color grading sokkal "pontosabb".
A kijelző miatt mindenképpen jó deal volt a csere, de ezt most egy darabig biztosan nem adom el, egyelőre nem látom magam előtt, hogy miben tudna egy következő generáció többet adni ehhez képest.
-
cidalain
veterán
azt láttam, hogy annyiért előfordulhat használt. ebben van akku, ugye? az mennyire strapabíró, mert akkor az sem mindegy hogy milyen idős az a használt pencil...
az utángyártottak nem tudják azt a minőséget mint a gyári?
kb az a lényeg, hogy úgy lehessen írni, hogy a kézfejet nem érzékeli érintésnek.@consono:
értem, kb sejtettem, hogy a 12000 forintos valamit nem fog tudni, amit a gyári igen. -
-
Relax420
junior tag
Nem tudom milyen iPad-hez használnád, de ahogy képekről tudtam saccolni, a touchpad nagyobb a logi-n+azon van rendes műveletsor is (bár, az a legújabb magic keyboard-on is van, de az csak a 2024-es modellekkel működik)+a logi védi is, ha leesne+ ha szétszedve le tudod támasztani és tablet ként használni… ellenben nincs tartása, ezt mindféleképp a hajtókájával kell kitámasztani+gyárilag nem magyar (de az szokható, de ki is küszöbölhető, az iPad bállitásokban+matricával)
-
Rellind
senior tag
Én egy ilyet használtam. [link] Múlt időben sajnos, mert most már csak tartóként funkcionál. Egyik napról a másikra, megbolondult, elkezdte pörgetni az oldalakat magától, a billentyűzet villany random életre kelt, nem tudtam kikapcsolni aztán meg bekapcsolni. Most is ki van kapcsolva aztán tegnap magától életre kelt.
Szóval most én a ESR felé kacsingatok, a Rebound és az Ascend Lite között vacillálok. -
Rellind
senior tag
Akku szerintem hasonló üzemidőt tud, megmondom őszintén nem nézem, amikor lemerül feltöltöm
Nekem nem kényelmetlen, egyáltalán, igaz sokszor a billentyűzeten van és notebook üzemben használom
A kijelző szempontjából jó használni, nekem egy iPhone 11-em van, ahhoz tudom illetve a Air4-hez hasonlítani, igazából pörgetés közben veszem észre a különbséget.... szerintem menj el valahova ahol még ki van állítva és próbáld ki -
Rellind
senior tag
Air4-et váltottam rá most pár hónapja. Én nagyon szeretem a "gördülékenységet" ami a 120 hz ad bár a face ID-val meg szívok, bár szeretem, de mindig a kameránál fogom meg
, megszoktam hogy az Air 4-en, hogy rögtön teszem rá a bekapcsoló gombra az ujjam.
Amúgy nekem overkill amire én használom, de pld a lidarral jókat szoktam szórakozni.
Mi a kérdés? Én most is venném. -
Kapanyél
őstag
Akkor dobd ki régi szarokat. Nyilván amihez kell, ahhoz kell annyi töltőfej is. Nálam az asztalon inkább a sok rohadt kábel csinálja a dzsungelt, a töltők egy 6-os elosztóban szépen sorakoznak, az nem zavaró. Ha meg el tudod rejteni az egészet az asztal alá, akkor meg tökmindegy.
Plusz előny: ha beszarik egy, akkor nem hal meg minden töltése egyszerre és azt az egyet át tudod dugni ideiglenesen másikba. -
szaszyka
senior tag
Hali. Nekem olyan tapasztalatom van egy Ugreen többportos töltővel kapcsolatban, hogy sorozatban nyirta ki a Lightning kábeleimet. Ha a max 18W-ot tudó portot használtam iphone-hoz, akkor nem volt gond, de ha a max 65W-ot tudó USB-C portokat, akkor max 1 hónap, és cserélhettem a kábelt. Feltételezem, csatlakozáskor megkínálhatta a töltő a kábelt 65W-al, ami sok lehetett az Mfi chipnek, az pedig megadhatta magát. Jártam így gyári apple kábellel, Ugreen-el, Baseussal, noname-el, max 1 hónap és megadták magukat. Ha többportos töltőt akarsz, szerintem olyat keress, ami portonként max 20-25W-ot tud leadni, ha csak iPhone-t, ipad-et akarsz tölteni.
-
CharlieDrop
veterán
Nézd meg a specifikációt. Nekem 4-es Baseus van, de ugye annál többet nem bír tölteni árammal, mint a max leadási energiája. Avagy USB C-n tud akár 75W-al is tölteni, de ha mind a 4 portra rá van téve töltendő cucc, akkor negyedel (azt hiszem 100W max outputja van, szóval azt negyedeli (illetve ez se igaz, mert 2 USB C és 2 USB A portja van, az A portokon nem megy ki annyi delej))
-
Nekem van egy hasonló csak más márka. (Ennél szerintem egy kategóriával gagyibb van nekem.)
Annak van olyan “feature-je”, hogy ha a felülről a második és a legfelső is be van dugva, akkor a tabletet a felülről második nem tölti. Ha az első és a harmadik van használva akkor tölti. Ha csak a második, tölti. De végülis működik, csak ki kell tapasztalni. Nálam a legfelső PD szabvány. -
koma106
senior tag
Pencilből nagyon sok a jó minőségű hamis, ezek általában a nyomásérzékenységet illetve a dupla koppintást nem tudják. A billentyűzeten érdemes végigpróbálni többször is billentyűket, hogy működnek-e, illetve nem "túlérzékenyek-e". Tabletet szerintem le tudod tesztelni...(ott érdemes az akkut és a töltésszámot ellenőrizni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest