- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
-
faki_
senior tag
válasz zoli62 #37595 üzenetére
Safarinál a weboldal megosztás gombjára feljövő menübe épül be. Rákattintva lefordítja az egész oldalt. Kijelölt szöveg megosztásánál kiválasztva csak az adott részt fordítja.
Szerk.: Ha másmilyent keresel, az alkalmazások topikban esélyesebb választ kapni.
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz zoli62 #37608 üzenetére
Nálam ezt a Feedly saját böngészőjében csinálta többször, direkt a Safariban megnyitva általában jó.
Kicsit körülményesebb teljes oldalra, de emberközelibb eredményt ad a DeepL Translate.
-
VD
őstag
válasz zoli62 #40708 üzenetére
Szerintem bug lesz, mert nálam is előjött. Eddig gond nélkül váltott a saját hotspot-ra, ha elhagytam a korábbi wifi-t. Most viszont ha rányomok sem kapcsolódik. Azt dobja fel, hogy a hotspot nem indítható. Wifi ki/be és működik. Mindenhol a legfrissebb OS van, és mintha azóta csinálná.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
válasz zoli62 #41053 üzenetére
az első pár napban, de inkább 1 hétben nem érdemes foglalkozni az üzemidővel
főverzió váltásnál mindig eltart pár napig mire magához tér a sok háttérfolyamat miatt
#41056 kezo0
pontosan... akinek nincs legalább M1-es készüléke, az tényleg max annyit tud észrevenni, hogy elb_szták a zárt képernyőt ezzel a redva kinézetű félkövér órávalköszönjük szépen
[ Szerkesztve ]
-
Roland0224
senior tag
válasz zoli62 #41053 üzenetére
Nekem már korábban megjött (dev) így előtte lévőről nem tudok nyilatkozni
De amit ma észre vettem ,hogy jegyzet közben elindítottam a hangrögzítőt és 40p alatt merült 10%-ot (100-89 körülre) 40 percet ment kb a hangrögzítő
Ott elég drasztikusnak láttam máskor nem vettem észre,hogy ennyire merülne, 1,5 óra jegyzetelés alatt sem talán
Szóval az gyanús nekem szerencsére nincs sokat használva a rögzítő
Nem tudom h az ilyen vagy csak beakadt valami app a háttérben ez szúrt szemet
De mivel első iPad rögtön 16.1-gyel így változást nem is de ez a tapasztalat.
Háttérben nem merül szerencsére tétlenül de az időjárás app nagy + ,hogy végre bekerült 🤦🏼♂️🤣 -
Sordoran
addikt
válasz zoli62 #41058 üzenetére
Lehet az egymáson lévő appok méretét is módosítani. Fél percet nézegettem, aztán mikor feltűnt hogy ha új appot nyitok meg azt "kisebb ablakban" nyitja meg (oldalsó és alsó sáv megjelenik), és kézzel kell teljes képernyőre raknom, kikapcsoltam. Ha majd nagy monitora kötöm ott biztos hasznosabb, de nekem M1 Pro 11"-n nem jött be.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Semin
senior tag
válasz zoli62 #41542 üzenetére
Márpedig úgy van ahogy lugosi #41538 fórumtárs írta.
Magad is ellenőrizheted. Coconut Batteryvel irasd ki a ciklust, majd 50%-ról töltsd fel a mac-ed. Nem fogja számolni. Ha még 1x megismétled pontosan egy ciklussal fog nőni a számláló.
“Az öt éves Macbook Air( 2017)-ben összesen hatvan teljes töltési ciklus van”Ha nem használod -vagy csak kábelről- akkor persze hogy nincs benne ciklus.
De el kell keserítselek. Amint elkezded csak akkuról használni az ilyen gépeket szinte azonnal beesik az akku kondíciója.
Az én 2018-as macbook air-em 0 extra törődést kapott, 3 éves korában 94%-os akkuval adtam el. -
Semin
senior tag
válasz zoli62 #41545 üzenetére
"Az öt éves Macbook Air( 2017)-ben összesen hatvan teljes töltési ciklus van, az akkumulátor kapacitása jelenleg 90 százalék."
Ettől jobb iskolapélda nincs az akku degradációra.
Ha feltételezzük, hogy a macbook air 11 órát bír ki egy töltéssel, töltőn nem használtad csak töltés közben az összesen 800 órás használat. Majdnem bejáratós
És van 90%-os akku kapacitásod.Én így adtam el három évesen, 422 ciklussal mindenféle odafigyelés nélkül a gépem :
Az ott bizony 96.4%. (rosszul emlékeztem 94%-ra)És nem nézegettem mikor töltöm mikor nem, meddig és töltőn van -e használva.
És ez min. 6000 óra !! használat.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz zoli62 #41542 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy valaki így használja, 20%-onként, hanem hogy az ilyen kis mértékű merülések és visszatöltések mikor adnak ki egy ciklust. Egyébként valóban ahogy a többiek írják, ha csak akkuról és teljesen lemerítve majd visszatöltve használtad a laptopod, akkor lényegében a lehető legnagyobb terhelést adtad az akkunak és ez valóban kb a maximális akkuelhasználás jegyében lett használva. (De persze ha pl állandóan út közben használtad akkor nyilván más nem is volt opció.)
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz zoli62 #42121 üzenetére
Nekem rendes vezetékes net wifijén van az ipad, a két hét alatt szerintem heti 7 nap, 0-24-ben, legalábbis nem emlékszem, hogy az elmúlt két hétben elvittem volna magammal. Természetesen ez idő alatt töltőn is volt. Pedig amúgy kellene frissülnie az appoknak, bár újabban ez a telefonnál is problémás. Sőt ráadásul a több adat engedélyezése 5G-n is be van kapcsolva (cellular modell).
Én is úgy tudom, hogy wifin kívül csak 5G-n tud icloud mentést csinálni, de lehet, hogy ez azóta változott. iPad OS frissítésről szintén úgy tudom, hogy csak 5G-n lehet wifin kívül megoldani, de ha változott akkor lehet, hogy már 4G-n is. Értem ezeket úgy, hogy az iPad saját cellular mobilnetjét használva, mert hotspot alatt valóban tök mindegy szerintem is, hogy 4G-s vagy 5G-s, nekem is van mifi routerem, ami csak 4G-s, azzal is csináltam már mindkettőt, szóval azon működik, mint bármely más wifin.
-
NomAd_82
aktív tag
válasz zoli62 #44962 üzenetére
Nekem ipad pro M1 van digis kártyával és nekem olyan szokott lenni, hogy nem kapcsolódik a netre. Térerő 4 csík és nem jön be egy oldal sem, nem megy a spotify sem.
De volt olyan is mint amit te leírtál. Újra kellet indítanom nekem is.
Szerintem szimplán szar a voda hálózat. A digi felvásárlásáig semmilyen ilyen gondom nem volt. Hálózat lesz. -
Parson
addikt
válasz zoli62 #45078 üzenetére
'Ott kezdődik a gond, hogy az iPadbe tett kártya számát nem sikerül az iMessage beállításaiban elmenni.'
Valszeg itt lesz a kutya elásva - mivel az összes többi lépcsön a folyamatban én spec nem látok hibát a meglévö infók alapján.
Amúgy lehet megadni e-mail cimet is mint azonositót, én még azzal próbálkoznék.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
addikt
válasz zoli62 #45117 üzenetére
Akkor tudsz csak ha van az ID-n egy iphone is. Lényegében azt használja küldésre. A mac szintén. Ha nincs iphone társítva az apple id-hoz akkor nem érsz semmit ha jól tudom.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
l.skywalker
félisten
válasz zoli62 #45171 üzenetére
Össze kell kapcsolni a telefonszámmal az iPhone-on asszem. Majd megnézem pontosan hogyan, én sok sms-t küldök arról és hívást is intézek rajta
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Wise (ex-TransferWise)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest