- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
batmun
csendes tag
válasz
Jano_023 #46301 üzenetére
Most kicsit változtattam a koncepción. Mindkettő újonnan vásárolt lenne, csak az a kérdés, hogy megéri-e a pluszt az M1-es.
Illetve itt hardveraprón az egyik kolléga árul új M2-es 128GB-os Air-t is, minimálisan drágábban (~10e Ft), mint az iStyle, viszont csak 1 év gyártói garanciával.
Akkor így a három közül ti mit ajánlanátok? Fő szempont a hosszú élettartam és támogatottság, felhasználása tanulás, jegyzetelés, videó/filmnézés, néha néha intenzívebb programok futtatása. -
Dr.NX
addikt
válasz
Jano_023 #36296 üzenetére
Tablet beárazós topik:
https://prohardver.hu/tema/tablet_tartozek_bearazas/friss.html -
Madwe
nagyúr
válasz
Jano_023 #24690 üzenetére
De ezt nem értem, már most is van egy valag remote desktop program iosre, ami támogatja az egeret... Minek vártok system wide egér támogatásra, ha csak a remote-hoz kell? ráadásul azok rendes egér támogatások, nem ilyen berhelt "accessibility" címszó mögé bújva félkész vackok...
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Jano_023 #24658 üzenetére
Sulihoz használom jegyzeteléshez - noteability appal. Meguntam, hogy százmillió füzetem van, meg rengeteg papír ami olyan mint egy saláta. Ezzel tudok hanganyagot is rögzíteni, frankón rajzolni és mp3-mat csatolni hozzá. Szerintem jó dolog, ha kell utána nyomtatom is amire szükségem van.
-
-
Ringman
félisten
válasz
Jano_023 #24224 üzenetére
pont azt néztem, csak dilemmázok, hogy kell-e cellular (van 25GB/hó mobilnetem, meg hozzá társ-simem is), ill. elég-e a 64gb.
tudom, hogy 10-10k a feláruk, de ha hozzáveszem hogy kell egy pencil, meg egy normális tok (uag metropolist néztem), akkor 180+33+15-nél járok
---
többieknek is köszi a választ -
Mr.C
őstag
válasz
Jano_023 #23866 üzenetére
azzal nekem az a problémám, hogy sose lessz system-wide. Pl androidnál, ha mgadsz egy billentyűzetet, akkor csak azt haszálod, iOS alatt pedig azt tapasztaltam, hogy vannak olyan szituációk, amikor a "gyári" klaviatúra jelenik meg > +2 billentyűzet layout-ot kell kegtanulnom a már meglévő 2 mellé (laptop + android), ezért inkább csak egyet sajátítok el (a gyárit)
-
tomi5244
őstag
válasz
Jano_023 #23668 üzenetére
Mivel 4 és fél éve nem cseréltem, faceID alá nem szívesen adnám. Ha megveszem pár évig tuti le lesz a gond megint. Nekem az ujjlenyomat nem jött be, telefonban pl ki is kapcsoltam. Tetszik a dizájn is, az új Airt néztem, de "csak" az erősebb hardver miatt nem váltanék. Telefonban pl 6S-t használok, de ott se látom értelmét X vagy XR-nél régebbit venni. De még az is várat magára.
Viszont az Air2 kissé öregecske a 16 giga is szűkös néha, de hardverben szerintem még mindig nincs miért szégyenkeznie. Amúgy megnézem a fent említett progival, 82%-os az akku kondíciója, ami egy ilyen idős gép esetén szerintem több mint derék.
Apropó faceid: külsős appoknak átadták már a használati lehetőséget? pl netbankba, paypal appba való belépés és miegymás?
-
Friczy
senior tag
válasz
Jano_023 #23490 üzenetére
A kis kávának tablet esetén megvan az az átka, hogy nehéz úgy tartani, hogy ne érjen bele az ujjad a kijelzőbe. Nekem van egy Sony Z3 tablet compactom, az is 8", és nagyon szeretem a mérete miatt, de ott az oldalsó káva sokkal vékonyabb, és jüpárszor futottam bele abba, hogy nem azt csinálta, amit akartam, mert a képernyő szélén is érzékelt tapintást.
-
Mr.C
őstag
válasz
Jano_023 #23499 üzenetére
Az apple pencilt én tuti nem tudnám kihasználni, ezért keresek olyan alternativát, amit nem kell tölteni se csatlakoztatni, kvázi egy kapacitiv felületű pálca, amivel már lehet jegyzetelni. Kár, hogy abszolút nem találok ilyet még alin se, ami nem ilyen bumpszli végű hanem normális "hegye" van.
Viszont ezt nagyon nehéz megmondani látatlanban, első tabletem lesz, fogalmam sincs mennyire lesz szükséges vagy mennyire működne jól (mondjuk palm-detection szinten).
BTW: hol érdemes megvenni? azt tudom, hogy az ár majdnem ugyanaz az ARP-kben is. Kérdés, hogy van valami előny (az ingyenes graviroztatáson kivúl) a hivatalos honlapról történő rendelés esetén vagy totál mindegy?
-
Süvi
őstag
válasz
Jano_023 #23495 üzenetére
A mini szerintem is akkor lenne tökéletes, ha kávamentes lenne és maradna a 8"
Ami miatt valószínű beszerzek most egyet:
4,5"-os telefonom van, amitől sokszor jobb lenne a nagyobb kijelző (email, doksit átolvasása stb.), sokszor pedig pont az a jó, hogy fizikailag nem nagyobb (sportolás stb.). A telóban kicseréltettem az aksit, így jó lesz megint vagy 3 évig, a mini pedig ott lesz mindig nálam nagyobb képernyőnek, jegyzetfüzetnek, öröknaptárnak, navigációnak stb. -
Mr.C
őstag
válasz
Jano_023 #23490 üzenetére
hát nekem nincs minim, igy én venni fgok egyet... ezzel az A12-vel nagyon ütős lett kijelzőből meg nem kell nekem nagyobb, csak kényelmetlen lenne számomra. A design nem izgat, mert tök jól meg lehet fogni a készüléket, viszont erről is csak akkor tudok biztosabbat irni, ha már meglesz. Jövőre szerintem nem lesz frissités, max utána, mikor már nem a pro privilégiuma lesz usb-c és a formatervezés. Viszont az, hogy ez az eszköz jó lesz minimum 4 évig az elég valószinű
-
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Jano_023 #17846 üzenetére
Van egy VPN mögött elérhető tárhely, amit egy adott programmal érek el (bármilyen dokumentum formátum lehet). Ezt a tárhelyet nyilván az irodában is más eszközről is látom, használom, tehát ide dolgozom, biztonságos helyen van. Ezen fájlok egy részét az a program kezeli, amivel elérem, de nem mindent megfelelő szinten és itt van az igény a másik programra. Nem tartom életszerűnek, hogy széttöredezzenek az adataim, különböző felhő alapú megoldásokkal.
Alapvetően nem támasztanék olyan elvárást egy appal szemben se, hogy önmaga mindenféle fájl típust kezeljen, ennél egyszerűbb és funkcionálisabb megoldás további adott fájlt értő programok használata. Ezt pedig maga az ios teszi körülményessé, vagy lehetetlenné.
Mondhatnánk azt is, hogy túl sokat várok el, de ha más platformok működnek rendesen, akkor már nem biztos, hogy az elvárásokkal van a gond.Tegnap az egyik apple fan informatikusunkat ki is osztottam ezen sz@rságok miatt, hogy nem működik rendesen. Nekem működő eszközt adjanak ide, ne egy cukormázzal borított hulladékot. Nem tudott megcáfolni. Sajnos.Provokatívan azt is megkérdeztem, hogy inkább adjam a gyereknek játszani a céges eszközt? Ez már kicsit trollkodás volt, de tényleg pipa voltam.
Lehet néha ég puffogni fogok mielőtt lehiggadok.
-
Rossi
addikt
válasz
Jano_023 #17587 üzenetére
Még csak 2 napja van meg, "terepen" még nem járt.
Egy apróságban lehetne jobb: amikor a kijelzőt védő részt hátrahajtom, akkor megtarthatná egy mágnes, hogy ne kelljen odafigyelni arra, hogy össze kell fogni.
De ez tényleg csak apróság.Védelem szempontjából szerintem kiváló, élére/sarkára ejtést biztosan nagyon jól védi. Ha sík felületre esik, esetleg lenyitott fedlappal, akkor is védi a kijelzőt egy kb. 3mm-es gumi perem.
Most egy olyan táskát keresek, amit vállin átvetve lehet hordani, hogy csak oldalra/hátranyúlok, és elő tudjam venni, meg el tudjam könnyen rakni.
-
Süvi
őstag
válasz
Jano_023 #16858 üzenetére
Azt nem ismerem.
Viszont van Generali Lakásbiztosításunk, amihez van Smart készülékbiztosítás.
Még nem kellett használni, de lopáson kívül benne van minden, és az egész lakásbiztosítás nincs annyiban, mint a linkelt oldalon egy készülék biztosítása. -
istvan170
aktív tag
válasz
Jano_023 #16835 üzenetére
Köszi, de az icloudban van fizetett tárhelyem. Szóval mindenképp onnan szeretném, meg ugye oda is töltődnek fel a cuccok automatikusan. Meg pc-t se szeretnék ezért bevonni az otthoni dolgaimba, bár a cégnél azt használok, és semmi bajom vele. Sőt! Ilyenkor azért vakarom a fejem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 512 GB - GARANCIÁLIS
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest