- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
parandroid #34642 üzenetére
A szerencsés én volnék, aki próbálkozna az újraélesztéssel - édesapám használta/ná.
Ahogy néztem nem bántóan könnyű az akku csere benne - még pulltabos sincsenek, logic board-ot is ki kell venni, meg melegítés.
-
válasz
parandroid #34637 üzenetére
Pont itt mondtad ki.. a sufni gsm, ott ez előfordulhatot szerintem.
"De egy év garanciát mindenképpen vállalnia kell az eladónak is, bármilyen műszaki termékre"
Tudod (és nyilván tudod, ebben biztos vagyok), hogy hányan dőlnek be ennek, hogy új és mégis van valami prücök. Pusztán azért mert olcsóbb 20-30%-al? Utána meg ez van, hogy jön ???? hogy nem annyi a gar stb. És ismétlem tudom, hogy tisztában vagy ezzel. -
telefonmágus
senior tag
válasz
parandroid #34629 üzenetére
Szerintem meg vettél egy viszonylag friss,nem több éve a polcon álló bontatlan Apple terméket,teljesen mindegy hol veszed
Ez a probléma 1 éven túl elfekvő cuccoknál problémás
-
hszilard666
veterán
válasz
parandroid #34629 üzenetére
Ahogy mondod!
Ez az egyik előnye a hivatalos vásárlásnak hogy nincs semmilyen fennakadás ilyen szempontból.
-
OCTAMD
őstag
válasz
parandroid #34621 üzenetére
Nem
A sufnibolt ugyanazt a bontatlan Apple terméket adja ám
-
OCTAMD
őstag
válasz
parandroid #34619 üzenetére
Ez így működik,hiába bontatlan,ha áll 1,5 -2évet,akkor az Apple gariból kifut.
Rengetegszer látom,hogy árulnak bontatlan 2-3 éves iPhoneokat,iPadeket és ígérik,hogy aktíválástól 1év gari,de ez felejtős,mert rég lejárt cuccok.Nem fog indulni már a gari
-
OCTAMD
őstag
válasz
parandroid #34616 üzenetére
Gondolod ha egy új iphone v iPad áll bontatlanul mondjuk másfél évig annak nem jár le az 1éves Apple garija?
De lejár
Ezért érdemes vásárlás előtt ezeket csekkolni,hogy mikori gyártás,SN megmutatja
-
válasz
parandroid #34598 üzenetére
A nyelvtanon javítok.
u.i.: nem vagyok felháborodva -
válasz
parandroid #34592 üzenetére
Figyi már hol írtam mást??!!!! Menj már végig a szálon te is. Skacok tisztában vagyok ezzel. Nem is írtam mást. Azt írtam, h eszembe nem jutott, hogy ez nem 3rd party. Tehát igen ezt nem wa írta!
-
szabonagyur
félisten
válasz
parandroid #34353 üzenetére
Koszi
-
g@bo
nagyúr
válasz
parandroid #34348 üzenetére
Ne legyen puha. Pōndōrōdik vetemedik nyúlik, borzalom.
a műanyag ad egy tartàst.
-
Noxy
veterán
válasz
parandroid #34209 üzenetére
Németeknél is divat,
Nálunk meg évekig a gariba cserélt, új ikütyük eladó hirdetések volt a divat. Ismerek olyant aki harmadik telefonját cseréltette, a gari lejárta előtt.
Na ezt megunta az Apple (jogosan). Nincs csere, hanem javítás lett 2-3 hetes idővel. -
nelsonmanian
senior tag
válasz
parandroid #33934 üzenetére
Hasonló van, ami mindig útban van a munkapulton, ezért kellene a tapadókorongos megoldás.
-
agy73p
senior tag
válasz
parandroid #33822 üzenetére
Milyen igaz.....
(De mondja már nekem vki legyen szíves, hogy a vezeték nélküli billentyűzet milyen technológiát használ. Előre is köszi
)
-
HardRic
addikt
válasz
parandroid #33775 üzenetére
Most őszi megjelenést jósolnak az új mininek, mint ahogy az Air 4 jelent meg tavaly.
Amúgy én a Pro 12.9 + részletfizetés párti vagyok
úgy nem fáj.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #33654 üzenetére
Vazze, ez nem az én topikom, félreolvastam, netet helyett nevet (felhasználónévre gondoltam).
p
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid #33654 üzenetére
Huuu, ezt most itt nem ertem.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
parandroid #33570 üzenetére
Excell annyira kell, hogy meg tudjak nézni ha valaki küld táblázatot, illetve a háztartási rezsi kiadásokat abban vezetem, nagyon nem kell scriptelni, de több esetben kapok emailen excellt kicsit megnézni, egy két cellába beírni. A cégnél azért van windowsos notim.
Nálam is HBO Go, Netflix, Apple TV+ van és ha valami kell a virágboltból, akkor azt tabletről is tudom nyomatni akár a synology-ra, onnan meg bárhonnan nézhető.
Sőőőőt, van most otthon egy APPLE IPAD PRO CELLULAR 10.5" 256GB (MPHG2HC/A). Amit netezni használ a feleségem és online tanulásra a gyerek. Lehet nekik kéne vennem egy tök alap sima iPad-et.
Kérdés, hogy szerintetek ez a régebbi Pro, amiben a Fusion 10X proci van, mennyire jó még? Meddig lesz támogatva? -
xhege
veterán
válasz
parandroid #33438 üzenetére
Én most adtam el nemrég az iPhone 12 minit. Tudnék mesélni ….
Tényleg nagyon sok hülye van.
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid #33432 üzenetére
Meg sok lehet a nepper is. Ha valamit meglat jo aron, lecsap ra, hogy 1. Ne rontsa az uzletet. 2. Hogy azon is nyerjen, majd ha eladja.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
parandroid #33427 üzenetére
Ahh ne is mond, ott olyan elvetemült árak vannak sok mindenbe. Bár azért tegyük hozzá, ha vmit el akarsz adni jönnek ezek a fajankók s olyan árat akarnak bealkudni, h majd leesek a székről
-
xhege
veterán
válasz
parandroid #33432 üzenetére
Nagyon össze vannak csúszva egyébként a használt iPad árak. Van aki a 6-os IPad -ot is 100-ért árulja. Nem vagyok naprakész a piacon, de szerintem sokáig kell így árulgatni mire valami hozzá nem értő megveszi. Na most ha van 100-ért mondjuk egy 7-es és 115-ért egy Air 3 nem kérdés melyiket veszem. Ahogy írtam én már decemberben is tudtam venni garis Air 3-at 115-ért.
tl-x: nem tudom megmondani. Nézd meg mikor fel akarod rakni milyen árak vannak és mindig ahhoz igazítsd a tiédet. Én úgy csinálnám hogy a pencil és a billentyűzet külön is eladó lenne. Egyben meg lenne egy kicsit kedvezőbb csomagár. Tényleg sokat számít milyen a kínálat éppen akkor. Én volt hogy vettem egy Pixel 4XL-t de amikor kerestem túlkínálatos volt a piac. 150-ért vettem. 2 hónap múlva mikor úgy döntöttem kipróbálok valami mást akkor volt egy darab eladó 185-ért. Feltettem 180-ért és másnap elvitték. -
Alex91
félisten
válasz
parandroid #33427 üzenetére
iPhone-nal eleg telitett a hasznalt piac, en is nehezen szabadultam meg a regi telotol, es szerintem nem en jartam jol
.
De ezek az iPad arak... Ez nem akkora arelony, hogy mondjuk nekem megerje hasznaltat venni. -
Semin
őstag
válasz
parandroid #33253 üzenetére
???? Ezt nem jól tudod...azt hiszem sound share a neve és sima. Lehet hallgatni egy iphone-ról 2 airpods-ot. Sőt még a hangerő is külön-külön állítható. Meg kell nézni a támogatási listában.
Valamint airplay2-es hangszóróból bármennyit tudsz egyszerre hallgatni akár különböző zenékkel.
-
consono
nagyúr
válasz
parandroid #33200 üzenetére
Ha ez az igényed az iPad-en, kell mellé iPhone, nincs mese. Nálam csörög a bejövő hívás az iPaden meg a Macen is, ha arról van szó
Lehet ezt szeretni, nem szeretni, de ilyen az Apple.
-
Noxy
veterán
válasz
azt el tudd intézni arról az eszközről, amin épp dolgozol? Akár headsettel, akár asztali kihangosítóval.
Ugyan má, nem ragadok le kőkorszaki eszközöknél. e-SIM-s AW használok.
-
Rage47
veterán
válasz
Bejövő hívást tudsz fogadni iPaden, ha ott a telód is
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid #33127 üzenetére
Hat, ha a 3%-os arengedmenyt akciosnak lehet nevezni....
-
g@bo
nagyúr
válasz
parandroid #33120 üzenetére
"a rekordközeli ft-árfolyam"
arra várhatsz h ez jobb lesz. a folyamatos leértékelés az irány.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid #33070 üzenetére
Anno iPadre vettem meg és szó nélkül engedte letölteni telefonra is - egy az account.
-
tuzpenge
őstag
válasz
parandroid #33070 üzenetére
Két különböző apple id-ra szeretnéd?
-
FerencF
kezdő
válasz
parandroid #33007 üzenetére
Nem tudom mi csinálja. Nekem wi-fi verzió van. És nekem is 14.4 van fönt.
-
g@bo
nagyúr
válasz
parandroid #33004 üzenetére
sorry, tablet volt.
gen1 gen2 a töltő csati változott, nem?
-
Divinity
őstag
válasz
Az lett a válasz erre a kérdésre, hogy még nem tudtak előállni az iPadOS-re teljesen illeszkedő időjárás és számológép alkalmazásokkal így inkább nem is érhető el.
persze ez egy bs de hát ezt mondta Craig szóval így van -
moleculez
veterán
válasz
Ezbisbolyan brainfuck hogy miért nincs számológép alapból
-
FerencF
kezdő
válasz
Az hagyján, de az időjárás vidget eltűnik minden újraindítás után Air 4-en 😀.
-
g@bo
nagyúr
válasz
parandroid #32997 üzenetére
Nem a miatt nem megy?
-
válasz
parandroid #32997 üzenetére
Ha nem sürgős, akkor várj a gen2-vel.
[link] -
moleculez
veterán
válasz
parandroid #32991 üzenetére
Nem működik az Air 4 a first gen pencillel.
-
FerencF
kezdő
válasz
parandroid #32920 üzenetére
Szerintem meg vicces volt, mert én nevettem. Az a poén, hogy csak azért állította valamiről, hogy jó, mert neki az van. Mindegy...
A témát pedig igenis előre vittem, hiszen új szemszögéből világítottam meg a kérdést. Én úgy vetem észre, hogy a kérdező akar iPad-et venni, amit navigációra is akar használni, de nem a navigáció lenne a táblagép fő profilja. Ha az lenne, akkor nem tett volna fel kérdést, hanem szó nélkül megvenné a cellular verziót.
#32921Noxy Ha neked ilyen gondod van, akkor át tudod állítani a hotspot beállításaiban.
#32923B.i.L Most kipróbáltam, nálam azonnal pozíciót talált mobil hotspotról. Bár nem navigáltam vele.
-
R a y
senior tag
válasz
parandroid #32884 üzenetére
De én arról beszélek, hogy a scribble funkciót itt lehet elvileg bekapcsolni. De a kollégának megy. Csak nem tudom, hogy ő ebben a menunpontban mit lát.
-
törölt tag
válasz
parandroid #32808 üzenetére
laptopot, pc-t meg nem tudja kiváltani.
A Duet 3 tartalmaz natív videó kimenetet, tehát közvetlenül tévére vagy monitorra csatlakoztatható és a teljes értékű Windows miatt számomra ki tudja váltani és nyilván sokak számára is.
Ez a mindenre egy eszköz dolog sajnos nem működik.
Igen, kettő eszköz mindenképpen kell, éppen ezért ott van az iPhone ami ugyanazt tudja mint az iPad csak kicsiben (Pencilt leszámítva, de azt én így sem úgy sem használok), és nekem az alkalmazásokat tekintve az iMovie az egyetlen “Apple only” app ami kellhet, az pedig iPhoneon is megvan.
Amikor bejelentették hogy külön operációs rendszert (iPadOS) kap az iPad, akkor elkezdtem örülni hogy rengeteg számítógép specifikus tulajdonsággal ruházzák fel. Sajnos eddig nem történt meg. Pedig nagyon örültem volna neki... -
válasz
parandroid #32738 üzenetére
Kár hogy az egy pro a képen
-
Kaba
veterán
válasz
parandroid #32717 üzenetére
Minimum 5 év.
-
ferikek
aktív tag
válasz
parandroid #32555 üzenetére
A rendszer 6 gb, az egyeb 7,23. Az uj szoftver mar rajt avan. Illetve ha nem olvastad volna: jjrahuzom kozt, a szoftver 6 gb, egYeb 3 gb!aztan az egyeb egyzser vsak, hazsnaalt nelkul flekuszi, 7gb-re...
-
_flamer
aktív tag
válasz
parandroid #32344 üzenetére
Rendben! Köszönöm nektek a segítséget!
-
_flamer
aktív tag
válasz
parandroid #32340 üzenetére
Esetleg Logitech Crayon? Valakinek van tapasztalata vele rajzolás terén? Vagy valami olcsóbb de jobb alternatíva mint az Apple Pencil?
-
nagysuhi
tag
válasz
parandroid #32340 üzenetére
Rajzolni nem tudok, csak azért voltam ötös rajzból, mert a tanár a rokonom volt
. Azért ennyiért vállalom a kompromisszumot, írásra, skiccelésre megfelel az ESR.
-
xhege
veterán
válasz
parandroid #32325 üzenetére
Hiszen a már a Xiaomi MI 10-e is iPhone árban volt, sőt!
-
amstaffer86
kezdő
válasz
parandroid #32292 üzenetére
Értem, csak azért kérdezem mert az iPhone 12-es szériánál is már 4-6Gb RAM-ot tettek bele, az iPad-eknek nagyobb a kijelzőjük... fura hogy egy tavalyi modellben csak 3Gb memória van.
-
consono
nagyúr
válasz
parandroid #31377 üzenetére
99-ről 69 EUR most... Várok még kicsit
-
consono
nagyúr
válasz
parandroid #31377 üzenetére
Köszi! Jó ötlet!
-
Carasc0
őstag
válasz
parandroid #30978 üzenetére
Hát ez az, de 230k egy 11 és 305k egy 12. Jó nálam a Lúd legyen félig kövér. 6 évig telcsi.
Csak hát mint feljebb írtam 305k-ért nagyobb képernyő kombót kapok.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid #30941 üzenetére
Hát ha valaki járna kint ilyen helyen és hozna nekem ennyiért annak hálás lennék
.
Egyébként igen, ami szar az úgy is romlik el gyorsan. Csak mivel a nagyszülőm a célközönség, és ha tényleg baj van akkor nekem kell rohangálni miatta. Emiatt pedig egyszerűbb az ügyintézés ha garis lenne.
Mindenesetre várok, hátha valami "gagyi" Black friday akciót kifogok a hónapban. Megmaradt készletet kiszórnak. Ha ez sem akkor marad a hardverapró. -
kkdesign
senior tag
válasz
parandroid #30941 üzenetére
Milyen kemény kezű asszonykád van
-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid #30936 üzenetére
így van, én is a "leggyengébb" verziót akarnám venni és úgy rémlik 100 körül voltak. Szomorú vagyok. Nem akartam használtat a garancia miatt, de úgy tűnik muszáj lesz.
-
Parson
addikt
válasz
parandroid #30808 üzenetére
A tartóból kivéve bámikor használható lenne ölben, ez természetes. De a tartónak pont az lenne a lényege, hogy ne lefele nézzenek, fölöslegesen és hosszantartóan terhelve a csigolyákat. Ahol lehet, ott jobb a bólintó tartás elkerülése.
Amúgy most nézem, hogy jelenleg egyáltalán nem kapható az iPad 8 itt egyik apple store-ban sem a környéken, ergo van idö morfondirozni hogy most akkor mégis 32 vagy 128 GB-os legyen-e.
-
Noxy
veterán
válasz
parandroid #30799 üzenetére
Igen, hülyén néz ki, mert van olyan is amit uan így kell felrakni de nem középre hanem a fejtámla alá a hátsó utas elé. + nem oldalról nézi, hanem pont szemből.
-
mr.tamasbiro
őstag
válasz
parandroid #30616 üzenetére
Akkor a 2020-as lenne szerintem.
-
SharpSA
veterán
válasz
parandroid #30345 üzenetére
Szerintem valamelyik naaaagy frissítés újítása lesz ez majd... Én sem értem iPad-en miért nem lehet kirakni és hogy álló módban miért nincs ott állandóan miközben van bőven hely... Látszik hogy rágják az almát a bizonytalanság közepette, hogy vajon mi is legyen a következő naaaagy "újítás"....
-
válasz
parandroid #30345 üzenetére
A widget már a beta 1 óta téma, az lehet a gond, hogy portrémódban más a mérete az alkalmazásrácsnak így a widgeteknek is eltérő lenne a mérete. Remélhetőleg a 15-ös ipados megoldja majd ezt is. Több féle megoldás is lehetne, de egyelőre nem tudni milyen irányba gondolkodnak almáék.
-
válasz
parandroid #30343 üzenetére
Ipaden nem lehet a widgeteket levenni a sávról ahol eddig is voltak, és amire gondol az app library ami jobbra van a legvégén és nincsen ipaden az sem. Tehát más egy kicsit, igen..
-
kentucky
őstag
válasz
parandroid #30292 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
parandroid #30292 üzenetére
De akkor vak lyukak vannak, vagy mindkét a négy rácsból jön hang? Nemsokára kiderül.
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid #30285 üzenetére
Air2-tol megkapták az uj OS-t, ami tegyuk hozza 2014-ben jott ki, es 2017-ben valtotta az iPad 5...
-
Jigoku
tag
válasz
parandroid #30213 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ! Megnézem majd akkor mindenképp az újat is, mielőtt döntök (most vagyok úgyis az utánanézős fázisban
). Az akkor már gen2 tollal is kompatibilis?
-
válasz
parandroid #30213 üzenetére
Hány éves? Nem akarna inkább egy Pro-t?
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
parandroid #30184 üzenetére
Nem csodálom, pesti aluljárókban is vannak olyan arcok ilyen pultoknál, hogy egy SIM tűt se mernék venni náluk.
Még annyit az előzőhöz, hogy túl a várható második hullámon, szerintem az is belejátszik, hogy a magyar piac jóval kisebb (és árérzékenyebb) mint a német, így nyilván később kap és kisebb készleteket. Az árakkal se nagyon tudnak játszani a boltok, mert egy korábbi Apple bolt üzemeltetője szerint nem sok hasznuk van a készülékeken.
Szerintem az újakból is majd a 32 GB-os iPad 8 lesz a sláger és nem az 512 GB-s Pro.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
parandroid #30182 üzenetére
Itt is az "olcsóbbak" mennek, bár itt ugye nagy hagyománya van a sufniboltos és használtpiaci vonalnak - érthető okokból.
-
kalanchoe
senior tag
válasz
parandroid #30128 üzenetére
+1, szvsz eléggé túlárazott, a 6. gen meg alapvetően sem sokkal többért van. (az eddig nézegetett hirdetések alapján)
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid #30072 üzenetére
Premium termek hasznaltan is premium aron
.
(Egyebkent a hasznalt NAS piac is nevetseges, csillagaszati arakkal...)
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
parandroid #29980 üzenetére
"Magyar árról meg ne is beszéljünk, most is 350+ a huf/eur, új termék árazásakor az életciklus alatti trendeket is kalkulálják, na most vajon merre fog változni az árfolyam, ha lesz változás?"
Ez a nagy kérdés nekem is, az elmúlt időszakból látszik, mi a helyzet, a 399$-os mini 5 155 ezer lett itthon, a 399$-os iSE fél évre rá 179 ezer.....
Mondjuk én csak egy némileg fejlesztett alap iPadben reménykedek, az remélhetőleg nem száll el 150 ezren túlra....
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
parandroid #29903 üzenetére
...Pro Max Ultra.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid #29790 üzenetére
Meglehet , wifin használom csak ott pedig nem számít az adatforgalom.
Mas: van aki használja már a Magic keyboardot? Hosszú távú tapasztalat ?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
parandroid #29468 üzenetére
Be kell állítanod, hogy családtag, aztán, hogy csak az engedélyeddel vásárolhat, végül a kártyádat és kész. Appokat meg lehet venni és meg lehet osztani a családtagoknak
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid #29467 üzenetére
Sztornó, az új bankkártyám csak az apple payhez volt beállítva, az app store-os vásárlásokhoz beragadt a régi.
Nyilván részben user error, de nem gondoltam volna, hogy ezt külön kell beállítani.p
-
tl-x
addikt
válasz
parandroid #29408 üzenetére
Én 10.2-esen
-
CharlieDrop
veterán
válasz
parandroid #28784 üzenetére
a minin egészen jól megy a Fortnite...
Airrel jobb lenne, na de egy Pro-val -
bigsee
addikt
válasz
parandroid #28766 üzenetére
A két év gari az valami akció? Nem csak egy év van Apple termékekre?
-
Alex91
félisten
válasz
parandroid #28768 üzenetére
Amikor itt a 256-512 GB-osokat szórták ki 200k-ert...
Teljesen korrekt annak tűnik, es tegyük hozza, hogy pár helyen le is van verve,,,
-
Norbi.
őstag
válasz
parandroid #28713 üzenetére
Nem ugyan az a kettő, Wifisként lehet szolgáltatói tiltás esetén használni.
-
btudos
nagyúr
válasz
parandroid #28710 üzenetére
A szolgáltató csak a mobilhálózati kapcsolatot tudja tiltani IMEI alapján, a WiFihez semmi köze, az továbbra is működik ilyen esetben is.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
parandroid #28706 üzenetére
Kétlem, hogy lehetne tiltani, minden iPad gyárilag független.
-
tibi206
tag
válasz
parandroid #28706 üzenetére
Ilyen esetben wifitől használva ugyanúgy menni fog igaz? Illetve apple garancia tovabbra is el vagy az is elveszik?
-
kalanchoe
senior tag
válasz
parandroid #28682 üzenetére
Egyelőre az Air mellett vagyok, 64 giga csak elég lesz.
A 128-as 7. gen és a 64-es Air között gondolkodom, a kettő között nincs egy olyan nagy árkülönbség, viszont az Airben jobb a processzor és a kijelző, hosszabb távra talán jobb. -
Serpiko
addikt
válasz
parandroid #28684 üzenetére
Ha valtanek valószínű a 10.5” lenne nekem az bőven elég fekve még pont kényelmes lenne a 12,9 már más kategória.
-
Serpiko
addikt
válasz
parandroid #28678 üzenetére
Felhasználó függő a dolog ez igaz ezért jó a sok méret. Az iPad 6 gen van nekem azt próbálta használni a feleség neki nagy vót. A lényeg mindenki megtalálja a megfelelőt magának.
-
kalanchoe
senior tag
válasz
parandroid #28670 üzenetére
Videókból csak azok lennének magán a készüléken, amiket aktuálisan szerkesztenék. Fotókból szintén. Nem durva mennyiség, videókból maximum ~10 perces, többnyire HD-FHD felbontásúakról van szó. Ezek mellett szerintem jó lenne a 64 is, de hosszú távon már lehet kevés lesz.
A 2019-es iPaddel meg a régebbi processzor miatt nem igen szeretnék tervezni, ha egy A11 lenne benne, akkor kevésbé kételkednék.
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
parandroid #28663 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, én is így látom.
-
NGA
addikt
válasz
parandroid #28594 üzenetére
Ez itten egy ipad topic. Az ipad 2019-en van 3.5 jack
-
kalanchoe
senior tag
válasz
parandroid #28524 üzenetére
Köszönöm!
Annyira durván nincs komoly szövegszerkesztés a pakliban, csak ha egy blogposztot, vagy egy pár oldalas dokumentumot össze kell tennem, ne hagyjon cserben. De szerintem rövidebb munkákra a smart keyboard/logitech billentyűzetek is teljesen jók. Nagyobb munkák, komplettebb prezentációk készítése, meg hosszabb videó szerkesztése alatt rákötném monitorra, meg nagyobb billentyűzeten gépelnék. Egyébként ezeket többnyire az androidos táblagépemen is el tudom végezni, de az a hardver, ram és tárhely mennyiség, és főleg a rendszer kezd kevés lenni, és akkor már inkább a laptopért nyúlok, amivel kényelmesebben el tudom végezni ezeket. Viszont az iPadOS funkciói tudják azokat - és még valamivel többet is, amit a jelenlegi táblagépemből hiányolok (többek között a jobb alkalmazások, normális multitasking, fluid os, pencil support), szóval főként ezért szimpatikus az iPad, mert szerintem esetemben képes lenne kiváltani a nootbookot 90%-ban, és még tartalomfogyasztásra is tökéletes.
Laptopot (vagy pc-t) egyébként nem igazán szeretnék venni, mert a programok, rendszer miatt főként az almás eszközök felé hajlok. Például a videószerkesztők esetében vagy Final Cutot, vagy LumaFusiont szeretnék használni, számomra ezek a legszimpatikusabbak, meg iMacen kell majd a későbbiekben néhány videót vágnom, szóval nem lenne rossz a kompatibilitás. Emellett egyre több ismerősöm, rokonom használ Apple készülékeket, ezért a Facetime/iMessage is szerepjátszó. Valamint harmadik "érvként", szeretnék belépni később az ökoszisztémába, mert nagyon szimpatikus a készülékek együttműködése egymással.
A jelenlegi laptopom viszont tervezem megtartani iPad választása esetén, még ha csak ritkán is használnám, de sosem tudhatom, mikor lesz rá szükségem. MacBookban azért gondolkodtam, mert még kételkedtem, mennyire használható iPad, mint fő device, de most, hogy megjelent a trackpades logitech billentyűzet is, és videók alapján amire kell nekem, a LumaFusion is használható, szerintem egy 128 gigás 7. gen, vagy 64 gigás Air 3 nem lenne rossz választás ezek alapján. -
Alex91
félisten
válasz
parandroid #28498 üzenetére
Megnezem, aki olben tudja ertelmesen hasznalni... Nekem az iPad sokkal jobban hasznalhato, mint egy notebook.
Van egy iMac+ az iPad. De van noti is, telo is. 90%-ban mar iPaden nyomom. Telot mar nem latom. Noti nekem kenyelmetlen az asztali gephez kepest.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
parandroid #28468 üzenetére
iPad mini 2-re kijött az iOS12 is.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
parandroid #28462 üzenetére
Most csak telefon van nálam, de szerintem nincs különbség, megnéztem app store-ban a skypeot, iOS 10 kell hozzá. Szóval olyan iPadet nézz amire felmegy az iOS 10 vagy újabb. Meglepődnék ha iPad 2-re felmenne.
Megnéztem még pár app kompatibilitását:
Viber iOS 10
Whatsapp iOS 9
Messenger IOS 9
FaceTime iOS 10iPad 2 frissíthető 9.2.1-ig
iPad 3 frissíthető 9.3.5-ig
iPad 4 frissíthető 10.3-ig
iPad 5-6 támogatja a legfrissebb rendszert
iPad Air frissíthető 12.4.6-ig
iPad Air 2 támogatja a legfrissebb rendszert -
Alex91
félisten
válasz
Szoftveres szopasok lehetnek, korultekintoen kell vasarolni!
-
bkiky01
senior tag
válasz
Telekomnál nálunk ez lett nagyszülőknek, csak viberre, 20 ezerért:
https://www.telekom.hu/shop/termek/Huawei+MediaPad+T3+10+16+GB--HUA+MP+T3+10+16GB++GRY?sku=jsku1754626975&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2910132 -
válasz
parandroid #28423 üzenetére
Air: Az is jó, de ott nincs promotion (120hz) amitől fluidabnak tűnik minden és ugye abból nincs nagyobb méret ami nem elhanyagolható dolog.
SP1-esem volt, a ceruzája nem volt rossz, de sajnos idejétmúlt gépek azok (sp6-7 más tészta, de kinek mi az igénye) -
válasz
parandroid #28420 üzenetére
Egyetértek smc kollégával.
-
válasz
parandroid #28420 üzenetére
Persze, nem kell kapkodni, jegyzetelésre is rengetegen használják megelégedéssel. Arra mondjuk szerintem egy air-nél többet nem érdemes költeni. A kicsinek meg érdemes megfontolni egy 2. gen 12.9-es pro-t használtan, olcsóbban ki lehet jönni és szinte mindent megkap amit a legújabbnál.
-
válasz
parandroid #28418 üzenetére
Intuos Pro van otthon, az Apple Pencil hozza a Wacom Pro Pen tudását, leszámítva a gombokat és a radírt, így szerintem jól döntöttetek. Később majd ami még pluszt jelenthet az egy ipad pro (120hz-es laminált kijelző)
Más: Rendelhető az új Magic Keyboard!
[link]
Jövő héten már lehetnek tesztek is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - 512 GB - GARANCIÁLIS
- Ipad Pro M4 Asztrofekete 256gb wifi+celular+ keyboard
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Amazon Kindle 7. Gen Paperwhite 3rd Edition DP75SDI kis szépséghibával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest