- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
Rage47 #47621 üzenetére
Ja, ez karácsony előtt így szokás. Én ezért csináltam már 10 éve azt, hogy október-ben letudtam mindig a karácsonyi cuccokat. Főleg ha külföldről kellett valami. Csak most annyira nem volt ötletem, hogy csúszott novemberre, és végül Apple cuccok lettek belőle.
De így se voltam elkéskve sehonnan. Csak megszokás volt ez az október.
-
.LnB
titán
válasz
Rage47 #47549 üzenetére
Megrendeltem 6 napja az ESR honlapjáról az iPad tokot. Azóta se kép, se hang.
Fogadták a rendelést, ennyi. Furcsa kicsit. Ha Ali-ról rendeltem volna, ott minden lépésről jön tracking infó. Kíváncsi leszek, hogy mikorra fog megjönni. Van idő, mert karácsonyra kell. De manapság furcsállom az ilyet, hogy nem írnak semmit.
-
.LnB
titán
válasz
Rage47 #47547 üzenetére
Megvan. Azt hittem, hogy az ESR egy típus rövidítése, ezért kerestem az iStyle-on. De ahogy látom, ahhoz a típushoz amit kinéztem: [link] itthon nem nagyon kapni ilyen tokot. Vagyis én nem találok.
De a hivatalos honlap elvileg szállít ide egy bizonyos összeg felett, szóval szerintem majd onnan rendelek. Ez a mágneses akkor jó típus? [link] -
válasz
Rage47 #46691 üzenetére
Ha már egyszer telepítve van a parancs és úgy hagyod, ahogy van (mi okból is törölnéd le), akkor legközelebb már elég csak a második lépéstől kezdeni a műveletet, ha érdekel az akku állapot.
Az is lehet, hogy mire legközelebb érdekel az akku állapot, már eleve az iPadOS is tudni fogja a régebbi készülékekre vonatkozóan is a lehetőséget, de addig is nekem pl gyorsabb ez így, mint gépre dugni és megnézni 3utools-al (bár egyébként meg nem hasonlítottam még össze a kettő metódus eredményét).
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Rage47 #46247 üzenetére
Köszi, rendeltem is ilyet (persze iPad 9-hez valót). Még a bolt sincs túl messze
Ilyesmi tokokat vettem én is amúgy Ali-ról a srácaim tableteihez, de az egyik gyalázatos volt. Olyan merev, hogy hiába hajtottam be így háromszög alakba, kis érintésre kirúgja magát, és eldől a tablet. -
Gabesz87
veterán
válasz
Rage47 #46241 üzenetére
Ez is megfodult a fejemben, csak azért preferálom ezt az egyben cuccot, mert az lenne a cél, hogy kiváltsunk egy laptopot, amihez néha odaülünk, rendelni ezt azt, kaját, miegymást, utalást intézni, vagy csak netezni, Facebookozni. Úgyhogy nem szeretnénk kerülgetni, rakosgatni még külön egy billentyűzetet is. Aztán a fene tudja, lehet, hogy ez az elgondolás (kiváltani iPad-el a laptopot) zsákutca, és baromira nem lesz kényelmes.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Rage47 #46236 üzenetére
Köszi, de sajna pont ipad 9-hez nem látok ilyen billentyűzetes tokot a kínálatukban. Marketplace-n találtam egy Logitech Combo Touch-ot 30-ért, de Siófokon van, az eladó profilja sem látszik, így nem szívesen utalnék látatlanban ismeretlennek. Ali-n nézegettem még, vannak normálisabb márkáktól ilyen tokok, Nillkin, Baseus pl.
-
Shame21
tag
válasz
Rage47 #45875 üzenetére
Az akkor szopás azt hittem az ipad os is megkapja ezeket. mobil eszköz és sim kártyás verzió is van belőle. Én sose vettem észre különbséget ipad os meg ios között így mindig egy kalap alatt kezeltem a telót meg a tabletet. Akkor marad a mókolás csak jelenjen meg már az új pro mert ha sokkal jobb mint az m2 akkor azt veszek. Bár engem már az oled megvett.
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Rage47 #45323 üzenetére
ESR cuccaim vannak. De billentyűzetet gondoltam eredetit kellene venni de 90-120ezerig megy az ára még használtan is.. Annyit meg nem ér. Van egy pofátlan áron de német kiosztású, mondtam az eladónak ha vihetem az iPadet és kipróbálhatóm és számomra használható akkor érdekel.
Ráadásul ahogy néztem ez az ESR "csúcs" billentyűzete. -
Parson
addikt
válasz
Rage47 #44175 üzenetére
No most nézegetem az apple oldalán a kompatibilitási listákat, ezek szerint (mostani képek):
És eképpen el tudom képzelni, hogy évenként lépdelnek továbbra is, tehát:
2022 - iPadOS 16 - iPad 4 esik ki a támogatás alól (iPad 5 még kompatibilis)
2023 - iPadOS 17 - iPad 5 esik ki a támogatás alól (iPad 6 még kompatibilis)
2024 - iPadOS 18 - iPad 6 esik ki a támogatás alól (iPad 7 még kompatibilis)
2025 - iPadOS 19 - iPad 7 esik ki a támogatás alól (iPad 8 még kompatibilis)
2026 - iPadOS 20 - iPad 8 esik ki a támogatás alól (iPad 9 még kompatibilis)De persze ez csak a fenti képek alapján, ki tudja, hogy mi lesz pontosan... Viszont eképpen ha 2026-ban esik csak ki az iPad 8 a támogatás alól, és onnan még +5 (??) év benne van, az nagyon kellemes lenne, mivel ezt az eszközt nekem sincs kedvem sürün cserélgetni. Vélemények?
Kérdés, hogy melyiket nem lesz már érdemes telepiteni, mert h annyira belassul majd az iPad. De ennyire nem akarok most elöreszaladni, az itteni tapasztalatok is mutatják majd valszeg... erre ráérünk visszatérni...
-
sgery
őstag
válasz
Rage47 #43538 üzenetére
Nem értem az üzleti stratégiát e mögött. Van, aki ezért otthagyja az ios-t, mert a google direkt szivatja? Inkább pont ezért tér át mindenben az ios-re szerintem.
Így első körben amúgy a lighroom exportból eljutni odáig, hogy azokat a google fotókba feltegyem egy jópár lépcsős folyamat és nagyon idegesítő :/
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Rage47 #41054 üzenetére
Akkor ez az a SM funkció, ami még nincs benne a 16.1-ben?
-
Rage47
veterán
válasz
Rage47 #39589 üzenetére
Összekötöttem laptoppal is és ott sem működnek a gombok, szóval kaptam egy hibás darabot. Már ebben sem lehet bízni, ha rendelsz egy új terméket. Ma visszaviszem.
Amúgy nyomogattam a másik (touchpades) Magic Keyboardot is (ilyen sz.r elnevezést), szerintem nem ér 118 ezret. -
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Rage47 #39280 üzenetére
[Baseus HUB-al] és HDMI kábellel TV összekötve nem adja a teljes kiterjesztést (kivéve filmeknél, de ez eddig is így volt). Lehet, hogy a HDMI korlátozza és Thunderbolt verzió szükséges. Ezt TB kábel hiányában nem tudom kipróbálni. IPad Pro 12.9” M1
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Rage47 #39280 üzenetére
1-2 nap múlva gondolom pár youtuber kivesezi. Mondjuk én is “csak” hdmivel néztem mert a setup ezt tudja. Telora nem merem feltenni, mert a K&H app nem szokta szeretni.
Azert csak megnéztem mennyi egy air 5 256gb-os. Hat pont annyi amennyiért én vettem a 2018 pro-t 256gb-al. Most már abszolút kizart, hogy cseréljek
-
moleculez
veterán
válasz
Rage47 #39069 üzenetére
Affinity (Photo és Designer) az konkrétan production level cucc. Tesóm is azzal dolgozik (macbookon és ipadon is), közép-kelet európa jelentős divatcégei számára. Ja egy sima iPadon. Nem pro, vagy air. Sima iPad olyan szépen eszi csoportosan a 24mpx képeket mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
-
Hege1234
addikt
válasz
Rage47 #39011 üzenetére
kipróbálom azt is, köszi!
(csak itunes-hez kell a tesóm is, hogy bejelentkezzen..)még annó, amikor egyszer csatlakoztattam egy iphone-t itunes-hoz egyből
beszinkronizált mindent a telefonról a gépemre
ezt a beállításokban, hol tudom kikapcsolni?semmit ne tudjon szinkronizálni
nekem csak arra van szükségem, hogy azt a pár darab
videót feltegyem a vlc-be -
merqree
őstag
válasz
Rage47 #38894 üzenetére
Igen, az M1 chip ami különbség, amiből arra engednék következtetni, hogy ha "meggondolom" magam, és nem csak youtube-ra használnám, akkor nem kellene fejet vakarni, plusz a kijelző is "különbözik". A csatlakozó is USB-C az Air esetén. Nüaszok, én is érzem.
A chip-et abszolút nem tudom megítélni, főleg, hogy még csak december óta van az i13, előtte "robotoztam". -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Gaming notebook topik
- Mazda topik
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest