- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.i.L
senior tag
válasz
Downsampling #27757 üzenetére
A 10,5 próra gondoltam,bocsánat,igazad van...nekem jó fülem van,de láttam
4 hangszórót nemfogsz tudni lefogni,hacsak nincs lapátkezed.
Hol tudom ipaden megnézni a metaadatokat? Gondolok a film felbontás,stb csináltam telóról 4ks filmet,ahogy a kárászok a susnyásba túrnak,átküldtem ipadra,aztán semmi infó? -
btudos
nagyúr
válasz
Downsampling #27749 üzenetére
Honnan indítod a megosztást? Fájlokból, OneDrive-ból vagy az e-mailhez adnád hozzá? Próbáld meg többféle módon, gyanús, hogy nem konkrétan az iPad a probléma forrása.
És igen, az iPadek függetlenek, gond nélkül mennie kell bármilyen szolgáltató kártyájával.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling #27714 üzenetére
Mint mondtam a sima Wi-Fi 32 GB modellért is nagyon jó ár a 60 ezer forint, egy LTE verzióért meg főleg. A többi már csak a szokásos szolgáltatói hókuszpókusz kritikája volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling #27711 üzenetére
Nem mintha a 60 ezres ár gáz lenne érte, még az előző generációból sem találni ennyiért használtat, de ez a 211 ezres "listaár" eléggé meredek (és egyik szolgáltatónál sem láttam ilyen listaáron, de tudom tudnak pult alól elővenni ilyen árlistákat).
Újonnan, hivatalos Apple resellernél 130 ezer körül indul és az LTE verzió is 180 ezer körül megy, ez a hivatalos listaára (más helyeken, mint Media Markt még olcsóbb, de ezeket vegyük külön). Egy Air-t mennyiért raknak ki? 400 ezerért? És a Pro már 1 millió forint listaáron?
Nem veled vitatkozom, csak a szolgáltató könnyen számít be "adósságot" nagyvonalúan, ha előtte megszorozza kettővel a listaárat és abból engedi el. Ez elég gyakori náluk, sehol nem hirdetik a weboldalon a készülékek "listaárát", még ha hűség nélkül, feltöltőkártyásan is hozol ki valamit, annak sincs olyan ára, mint a pult alól elővett árlisták "listaár" oszlopában, ami csak arra jó, hogy a piaci árakkal képben nem lévő ügyfeleket megvezessék, hogy mekkora kedvezményt kapnak még a semmire is. -
válasz
Downsampling #27679 üzenetére
“...de te akarsz munkára és hifinek használni egy budget tabletek amit hozzád vágott a szolgáltató...”
Bocs, az iPad billentyűzete mindig okosabb akar lenni.
És budget, mert a lehető legolcsóbb ipadről beszélünk.
Nem vagyok szolgáltató célpont, de lehet én sem hagytam volna ki, viszont az igényeimnek megfelelő készüléket vettem és nincs is vele problémám, az eladás meg nem bűn, sőt lehet venni belőle jobbat is ha szerinted a tavalyi budget iPad 200-at ér. -
válasz
Downsampling #27660 üzenetére
Lehet játszani a sértődöttet, de te akarsz munkára és hifi nem használni egy budget tabletek amit hozzád vágott a szolgáltató.
(#27662) paulkaresz:
Amit próbálj meg még, újraindítás, app törlés és telepítés, hegy ki és becsavarása, pencil újra csatlakoztatása ( BT ki, majd bedugod a ceruzát )
Ha ezek nem segítenek, akkor gari, viszont nézd meg azért a gyári jegyzetek (Notes) appban is, hogy ott is van e hiba. -
válasz
Downsampling #27644 üzenetére
Add el és vegyél egy nagyobbat, nem tudom ilyen igények mellett minek kínlódni a 32 gigával.
-
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27644 üzenetére
Ha net van, akkor minden van...
. Akar a NAS-rol is nyomhatod...
-
Noxy
veterán
válasz
Downsampling #27640 üzenetére
Ha van NAS-d, akkor miért kínlódsz pendrive-l?
Bármit, bármikor, bárhonnan elérni a NAS-ról.
Bármilyen filmet, videót le lehet játszani róla.
Mobilnet sem gond, mert wi-fin előtte letöltöd a NAS-ról filmet az iPad-ra vagy a telefonra, ha meg már nem kell egyszerűen törlöd az iPad-ról. -
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27640 üzenetére
Alapban m4v, de lejatszo app fuggo...
-
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27636 üzenetére
How should you format a storage drive for use with iOS? Here are my recommendations:
MS-DOS (FAT): FAT is the most compatible file system if you need to share your storage drive between iOS, macOS, Windows, and Linux. However, it comes with some irritating limitations: files must be smaller than 4 GB, filenames must be eight characters or less, and all filenames must be in capital letters with no spaces.exFAT: exFAT is a newer form of FAT and has fewer limitations. It’s a good choice for portability between iOS, macOS, and Windows. Linux can also use exFAT, though you’ll have to install some system extensions. (Microsoft has promised exFAT support in the Linux kernelbut has provided no firm commitment to when that will happen.)Mac OS Extended (Journaled): The classic Mac file system, also known as HFS+, works fine if you plan to share a drive only between iOS and macOS.APFS: There isn’t much point to formatting a drive as APFS unless you’re planning to boot from it or want to play with containers and volumes. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling #27636 üzenetére
Ez alapján formázhatsz nyugodtan exFAT-re is: [link]
Megszabadulsz a 4GB fájlméret limittől és iPadOS, MacOS, Windows, Android alatt is tudod használni. Tök jó dolog az NTFS, de csak addig amíg Windows környezetben használod.
A FAT32 egy iszonyúan elavult fájlrendszer, ideje lenne tovább lépni róla.
-
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27628 üzenetére
Milyen file rendszer van azokon a pendrive-okon?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Downsampling #27615 üzenetére
Nem minden pendrive-val működik. Talán 2030-ra megoldja ezt is az Apple
-
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27615 üzenetére
Keress hozza kis fogyasztasu pendrive-ot...
-
zaskar
senior tag
válasz
Downsampling #27597 üzenetére
Nálam meg ez pont előny, mert az iPad mindig fent van az emeleten, a telefon meg többnyire a földszinten. Így az iPad-ről is tudok hívást indítani, ill. fogadni, holott az csak sima wifis verzió.
Tudomásom szerint ennek az a feltétele, hogy mindkettőbe azonos Apple ID-val legyünk bejelentkezve, ill. azonos wifi hálózaton legyen a két készülék. -
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27602 üzenetére
Mert gondolom neha a PC-re is radugjak...
-
Alex91
félisten
válasz
Downsampling #27597 üzenetére
Kapcsold ki a mobilodon az iPadet...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Downsampling #27512 üzenetére
Kicsit elővenném újra a kérdést, sikerült azóta esetleg megoldani a problémát, hogy az iPad 7 nem kezelte a rádugott pendrive-ot? Mondhatni fontos funkció lenne.
Bár nem erre venném az iPad-et, de itt az előző hozzászólásokban volt egy USB HUB linkelve, ez akár arra is alkalmas lenne, hogy fényképezőgép memóriakártyáról valami külső tárhelyre backupoljak? A kérdés általánosságban szól a topikhoz.
-
törölt tag
válasz
Downsampling #27510 üzenetére
Bejártam ezt az utat bluetooth fülessel és bluetooth billentyűzettel. Két vacak, folyton szakadozó füles és egy billentyűzet után részemről az a legolcsóbb, ha egyből a "rendes" cuccot veszed.
-
|AP|
veterán
válasz
Downsampling #27510 üzenetére
én egy ilyet fogok bepróbálni. Touchpad a 40ezres Magic keyboardon sincs, amennyit viszont én használnám, arra ez is jó lesz remélhetőleg. LEgfeljebb lesz még mellé valami apró BT egér is.
-
zaskar
senior tag
válasz
Downsampling #27509 üzenetére
Na ezt jó hogy mondod, majd kipróbálom. Nekem ugyanis csak USB 2.0-s pendrive van itthon, azokkal nem volt gondom. Én többnyire az alábbi adathordozókat használom: az említett kínai lightning -USB adapter, bele 3.0-s kártyaolvasó, abba pedig micro SD kártya, a legnagyobb 128 gigás volt eddig, azt is simán olvasta. Érdekes, nem hinném hogy ez az összeállítás kevesebb áramot igényelne, mint egy szimpla 3.0-s pendrive.
Annyit még hozzáteszek, hogy nekem iPad Pro 10.5 (2017) van. -
Cyberbeni
addikt
válasz
Downsampling #27458 üzenetére
Én ezt használtam: [link]
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling #27452 üzenetére
Nálam a gugli fiókban van mind, mert androidos voltam. Majd még kiderül, hogy később átrakom-e az iCloud fiókba. Lehet nem sok értelme van variálni...
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Downsampling #27452 üzenetére
Nekem is szét voltak szórva, felraktam egy appot, amivel kiexportáltam egy fájlba aztán újra behúztam őket úgy, hogy csak az iCloud volt bekapcsolva a névjegyekhez és továbbra is csak az van.
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling #27450 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni, hogy melyik fiókban vannak a kontaktok? Vagy netán vegyesen?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Downsampling #27448 üzenetére
Magától mennie kéne. Ha nem oda mentettél, nem lesz benne, kézzel kell hozzáadni. Nem tudod az egyik fiókból a másikba másolni. (Pl. google-ből iCloudba) csak webes felületen export/importtal. Azt lenne jó tudni hova mentetted a névjegyeidet.
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling #27444 üzenetére
Ahol a google fiókot hozzá lehet adni: Beállítások - Jelszavak és fiókok - Itt kellene lennie a már hozzáadott fióknak vagy ha nincs, akkor hozzá kell adni és ezen belül vannak:
- Mail
- Kontaktok
- Naptárak
- JegyzetekBekapcsolod amelyik kell és kész.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Downsampling #27443 üzenetére
Az iCloud backup és az iCloud névjegyek két külön dolog.
-
SharpSA
veterán
válasz
Downsampling #27438 üzenetére
Ezek szerint nem felhőben tárolod az adatokat (Google, iCloud, stb)
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Downsampling #27438 üzenetére
Akkor ezek szerint nem az iCloud fiókodban vannak a névjegyek, különben iPaden is meglennének. (vagy ki van kapcsolva a szinkronizáció)
-
SidCorky
őstag
válasz
Downsampling #27412 üzenetére
A Tidal zenéit nem fogod tudni külső tárolóra letölteni, még Apple Watch támogatása sincs, az órán Apple Musicot kell használom telefon nélküli futáshoz. Talán droidon ez megoldható memóriakártyával, de iOS-en nem készülnek erre a fejlesztők.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Downsampling #27410 üzenetére
Működnek vele, de kérdés mire akarod használni... Appokat pl nem tudsz oda telepíteni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Downsampling #27407 üzenetére
Nem lehet bővíteni.
-
válasz
Downsampling #27182 üzenetére
Havi 300 forint az 50 GB.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Ha csak saját használatra, akkor ugyanazt az Apple ID-t, ha meg családi/közös használatra, akkor külön Apple ID és családi megosztásba bevenni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Az icloud mérete az közös, jelen esetben ingyenesen 5gb, vagy lehet fizetni nagyobbért.
Fotó, videó megosztása megy persze, de az beleszámít az 5gbbe! Imessages megosztása, alkalmazásokat ha megvettél azok is közösek, hisezn egy account. Alkalmazáson belüli adatok alkalmazásfüggőek, h támogatja e az icloud syncet (a legtöbb igen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- Amazon Kindle 7. Gen Paperwhite 3rd Edition DP75SDI kis szépséghibával
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest