Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Igen közbe már én is láttam csak már nem tudtam javítani...
-
ck0kiE
csendes újonc
Kijöttek az új vasak, leginkább árban lett szép előrelépés...

Őszintén nem értem kinek éri majd meg az Ipad 10 az Air5-tel szemben, gyengébb config drágábban - érdekes koncepció.
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
Parson
üzenetére
Egyetértek, viszont az alap tartalomfogyasztásra, akkor ott van a sima Ipad. Pont ezért nehéz ezek alapján bekategorizálni az új Air-t szerintem. Nem picsogásnak szántam, sőt, értem az Apple árpolitikáját is hogy 150-200 USD felárért folyamatosan a drágább eszközök felé motivál. Nem tetszik, de régóta ez van. Nyilván ha lenne 128-as Air, szerintem az emberek nagyrésze meg se venné a Pro-t, mert a 256GBs Air felár meg nem ér annyit.
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
féldekás
üzenetére
Átérzem a dilemmát, mert én is pont ebben a helyzetbe voltam. Hetekig olvastam utána, merre dőljön a mérleg. Szerintem az Air 5 egy nagyon jó kis tablet lett, de ott cseszték el, hogy csak 64GB. Külső HDD-vel tudsz ugyan manipulálni, de ma már 128GB sztem alap. a Face ID, a 4 hangszoró és a 120Hz az olyan plusz, ami szép és jó ha van, de nagyon szubjektiv kinek mennyit ad extrába. A ProMotion 120Hz-en elviekbe jobban eszi az akksit, de egyrészt kikapcsolható, másrészt ha épp az appnak nem kell a 120Hz akkor akár lejjebb is veszi 60Hz alá is, cserébe az Air-rel, ami konstans a 60Hz-et hozza. Mind az USB-C és a Thunderbolt is visz Hubot, külső HDD-t és monitorra is tudod kötni, főleg ha kijön a IpadOS 16 teljes M1 támogatással. Októberben jön az új Pro, aminek köszönhetően valószínűleg a 2021-es széria árát is megint korrigálják (felfelé) ahogy eddig a tendencia mutatta (Macbook Air, Iphone)
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
PTomi92
üzenetére
Egy standard USB-C Hub elviekbe jó töltésre és külső monitorhoz, HDD-hez is, mint a Macbookoknál. Maga a WD15 elég Dell specifikus, Ipadnél sajnos nem tudom, hogy viselkedik, de Macbook Pro-nál jó külső monitorhoz, tápról veszi az áramot, viszont fontos, hogy nem tölti az akksit. Talán hasznos az infó.
-
ck0kiE
csendes újonc
Frissitések már nem nagyon lesznek 7 év után, de böngészni stb még jó lehet. Azt is kalkuláld azért bele, hogy ennyi idő után az akksi is szépen elhasználódik, illetve a proci is belassul. Van egy 1-es Airem, ami így 9 év után már inkább a papírnehezék kategória, tárhely, sebesség és akku miatt is.Ár/értékbe idősebb sima Ipad-et én már nem vennék.
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
lugosi
üzenetére
Igen, de az 5 AIr is M1-es, csak ott ugye az eredeti témához visszakanyarodva aggódom a 64GB tárhely miatt a basic confignál, a 256GBs verzió helyett meg akkor inkább már 128-as Pro.
Arról nem beszélve, ha októberben jön az 10-es Ipad és az új Pro-k nálunk megint korrigálják (felfelé) az árakat az előző szériánál...
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
zioncsabi
üzenetére
Jogos a felvetés, viszont az ökoszisztéma miatt nálam az icloud már adott, így emiatt a háttértár miatt annyira nem aggódok. Inkább az időtállóság nyugtalanit, hisz minden app folyamatosan nő és nő, plusz a frissitések, aztán ott van offline módban a sorozatok, zenék, a pencil miatt pedig megint tonna olyan app, amire gyorsan rákattan az ember. Folyamatosan stresszelni és törölgetni nem szeretnék. Az 11'-os M1 Pro 128GB-vel nagyon overkill a maga nemében? Sok portál arra húz inkább, nyilván más kategória és a jobban fáj anyagilag, de a jővőt illetően talán jobb megoldás? Köszi!
-
ck0kiE
csendes újonc
Sziasztok! Kinek mi a tapasztalata a 64GBs Ipad Air 5-el? Mire elég ez a tárhely? Olvastam már ezt azt, hogy inkább tartalomfogyasztás stb, de személyes véleményekre lennék kiváncsi, akinek van. A 256GBs felárnál már ott a 128-as Pro szóval ügyesen taktikázott megint az Apple. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD FX
- Autós kamerák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- További aktív témák...
- iPad 11 128GB Wifi Kék Karcmentes/2027.10.02.Gar./Akku 100%/p4662
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest