Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Meddig kellene megjegyeznie?
#50136 lugosi: Ez nem inkább valami szabályozás lehet valahonnan?
Szintén egy ideje nálam (és másoknál is) Android TV-n a YouTube app is folyamatosan a fiókválasztási képernyővel indul, hiába, hogy csak egyetlen fiók van megadva neki.
Régebben rögtön belépve indult el a YouTube a TV-n. -
Nem lehet, csak thirdparty billentyűzettel.
Nekem az most a bajom 26-os rendszeren, hogy tegnap délután viszonylag sokat használtam a táblagépet, pötyörészésre is és annyira jól megszoktam az új viselkedést, ami a hosszú magánhangzók írását illeti…
…hogy aztán iPhone-on is úgy akarok írni és így ugyanannyira szerencsétlenkedek, mint előtte az iPad-en.
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Egyébként borzasztó mód szokatlan és ha írni kell valamit, akkor egyelőre veszem inkább elő az iPhone-t, mert ott ugyanúgy működik legalább, mint eddig.
Azért szokatlan ugye, mert most már elég csak nyomvatartani a hosszú magánhangzókhoz, viszont ugye az ü, ű, ö, ő betűknél, ugyanúgy felfele navigálás és kikeresés megy és még egyelőre rohadtul nincs ráállva az agyam, mert írás közepette nem mindig realizálom, hogy éppen milyen betű miatt kell majd nekem swipe-olgatnom, hanem egyszercsak észreveszem, hogy elcsesztem és mehet a visszatörölgetés.
-
válasz
cog777
üzenetére
Igen ez így működik ilyenkor, mivel a frissítést magára a számítógépre tölti le az iTunes és onnan kezdi el telepíteni az iPad-re.
Nem tudom, hogy iPhone specifikus funkció-e, de mostanában már úgy is tudnak muködni az OTA frissítések, hogy ha nincs elegendő szabad hely, akkor a rendszer ideiglenesen törölget alkalmazásokat, amiket aztán frissítés után automatikusan vissza is tesz (elvileg).
-
Én is ugyanígy.
Sokkal többet “méretezem ki” az appokat fullscreen-ből akaratlanul iPadOS 26 óta, aztán balfelső sarokba célozgathatok, hogy megnyomjam a zöld gombot az újbóli fullscreen-hez.A több ablakos mód a magam részéről iPad-es képaránnyal egyébként sem túl “élvezetes”.
-
Nálatok nem csinál olyat a Safari, hogy olykor normálisan színezi a fejléc hátterét, olykor pedig nem normálisan?
Normális:
Nem normális:
Stabil iPadOS 26. -
“Ha nem akarja az apple h egy ilyen nepszeru app jol mukodjon a rendszeruk alatt, akkor ij. Van gyanum, h ez is valami elbaxott ios korlatozas miatt lehet igy.”
Neked írhat bárki bármit.
Már rég eldöntötted, hogy nektek droidos táblagép a nyerő.
Mi értelme van egy szakmai topikban ezután még nekiállni fikázni a topik tárgyát? -
Azt mondjuk jó tudni, hogy az ilyenekről nem a gép tehet, hanem az app-ok fejlesztői.
Csomó app van, ami nem támogatja a táblagépes nézetet, pl ilyen a Jófogás-, a Vízcenter- és pl a Penny app is.
Sajnos csak annyit lehet tenni, hogy az appok fejlesztőinél lehet próbálkozni, hogy közöljük az igényeket és ha sok ugyanolyan visszaérkezés érkezik, akkor még akár csodák is történhetnek (legutóbbi ilyen ha jól emlékszem az Insta app-nál történt, hogy nem is olyan rég az kapott végre táblagép nézetet).De ha droid táblán pöpec a Facebook és az kritikusan fontos, akkor olyan gépet kell venni.
-
Billentyűzettel kapcsolatban én is ugyanezeket tapasztalom, bár én egyelőre csak iPhone-t használva, de akkor ezek szerint ugyanez vár majd rám iPad-en is (egyelőre csak lefrissítettem azt is, de még nem használtam).
Legalább nem fog majd meglepetésként érinteni a dolog.
-
-
válasz
lugosi
üzenetére
Köszi, valószínűleg tényleg így is van a dolog mostanában is, ezért fogok majd venni egy USB-C pendrive-ot, ami exFat lesz és jó lesz majd a mobileszközöknek, a mostani exFat külső SSD meg átformázódik majd NTFS-be és így fogom tudni majd használni az új TV-vel, mivel az csak azt a fájlrendszert ismeri a drága, mint kiderült.
-
Sziasztok!
Az még mostanában is ugyanúgy érvényes, hogy külső meghajtót NTFS-ként formázva, azt csak olvasni tudja az iPad?
Kipróbálni nem tudom sajnos, az egyetlen USB-C csatis SSD-m exFat-os jelenleg és ideiglenesen sem tudom a tartalmát átmásolni valahová, hogy átformázzam NTFS-re, kipróbálni.
-
válasz
soundsonic
üzenetére
-
válasz
Demertin
üzenetére
Erre a felhasználásra én is inkább egy régebbi gépre szavazok, akár ugyanúgy M1-vagy M2 chip-es Pro modellt, gondolom ezeket használtan érdemesebb mostanra már.
A kijelző valóban nem ugyanaz, de ez számodra lényegtelen.
Az alap iPad-ekben nem laminált a kijelző, hanem az üveg és kijelző között van minimális légrés, ami különbség inkább ott mutatkozik ki, ha tollal is használnád a gépet.
Az Air és Pro modellekben laminált a kijelző, plusz Pro modellekben 120Hz és jobb hangminőség. -
-
válasz
gabor2777
üzenetére
Esetleg kipróbálhatod, hogy gépre rádugva, Win-es 3uTools progival felmásolod a mappákba rendezett videóidat rendesen mappástul a táblagép táhelyén belül oda, ahol neked megfelelő.
Szokás itt valamiért olyanokat tanácsolni, hogy “VLC alá bemásolni”, de erre semmi szükség sincs, mert sok videót amúgy rendesen lejátszik a gép minden egyéb app nélkül is, amiket pedig nem, azoknál meg megnyitod a videót, majd fent ez a gomb.
-
Ezt az iPhone topikban sem értettem teljesen sose, hogy VLC esetében miért szükséges a VLC mappájába másolni.
Nálam szerepel iPad- és iPhone-on is pl “Videók” nevű mappa, mindkettő esetében ugyanazzal a tartalommal.
iPad-en ha innen megnyitok bármit, indul a videó a normál lejátszóban, de rögtön felül van is neki gombja, hogy “Megnyitás VLC-ben”, ami rendesen azt is csinálja, amit jelent.
iPhone esetében picit bonyolultabb, mert ott Megosztáson keresztül lehet elérni a VLC-s játszást, de itt nem is iPhone a téma.Vagy arról lenne csak szó, hogy azt az egyetlen plusz gombnyomást akarjátok megspórolni videónként?
-
Mivel 2 év van a két táblagép között, így mindenképp a 10th-ra voksolnék (valóban ugyanazok kb hardveresen is).
Esélyesebb az is, hogy az újabb táblagépnek kevésbé van lestrapálva az akkuja is, bár nekem volt Air 4-esem és imádtam az üzemidejét, vigyáztam is rá és még mindig világi az üzemideje. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elvileg minden app-ot meglehet osztani, ha akarja a fejlesztő, ha nem.
Családtagoknak fizetősnek írja ugyanúgy, de amikor meg akarják vásárolni, akkor rögtön felugrik egy ablak, hogy egyik családtag már megvásárolta és úgy már ingyen le lehet nekik tölteni. -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tudtommal mindig csak azon az ID-n keresztül tud működik a Store, amivel éppen be vagy jelentkezve, így marad lugosi megoldása.
-
válasz
SharpSA
üzenetére
Autós célra biztosan nem bíznék egy táblagépet kétoldalú ragasztózott MagSafe gyűrűvel, minimum leszedném róla és pillanatragasztóval rögzíteném oda, hogy örök legyen.
Saját tapasztalat, hogy egyszercsak úgy kaptam le az asztali állványról az iPad-et, hogy az állványon maradt róla a MagSafe gyűrű.
-
válasz
Parson
üzenetére
Így van, igazából megszokás kérdése jobbrészt, végülis az írásképem kb így is ugyanolyan volt, mintha hagyományosan írtam volna “papír + toll”, csak mindvégig megvolt az a nagyon csúszós érzés, de ugye nem is adtam neki elég időt a megszokáshoz.
Ahogy te is említetted, tervezésekhez, modellezésekhez lehet teljesen okés szerintem is bármilyen fóliával is vagy csak csupaszon a kijelzőn, az olyan képesség miatt is, hogy szabályos vonalakat és formákat lehet vele gyorsan rajzolni és ez csak egy a sok közül az ilyen felhasználásban.
-
válasz
consono
üzenetére
Többek között ezért adtam el a Pencil 2-őt.
Magamtól sosem vettem volna, mert előre gondoltam, hogy mire számíthatok vele, csak hozzám került.Olyan, mintha egy plexi lapra firkálgatnék egy vékonyhegyű alkoholos filccel, egyáltalán nem természetes érzés, jah.
De tudom azt is milyen a paperlike fólia, mint akár valami félfamentes rajzpapír, az érzés már úgy okés vele, cserébe darálja a toll hegyét, plusz fos lesz tőle a kép.
-
válasz
geri665
üzenetére
Az említett felhasználást tekintve valószínűleg kiváltja az iPad a laptopot (Macbook-okat nem ismerem).
Az említett app-ok látom elérhetőek App Store-ban is, viszont az SSD az egy kényes szempont sajnos, mégpedig iPhone oldalról.
Többen tapasztaltuk (köztük én magam is), hogy ami adott SSD-t vígan kezel az iPad, azzal közben egy iPhone semmit sem tud kezdeni és nincsen tuti ajánlás sem a fórumon, hogy mi a tökéletes választás, ami mindkét féle készülékkel működik.Viszont talán nem is lényeges, mert adott lehet az iCloud szinkronizáció a Fotóknak, de legalábbis Airdop tökéletesen működik tartalmak átküldésére iPhone és iPad között és fordítva.
Fotóalbumok gyártása nem lehet egy erőforrás igényes művelet, erre egy sima iPad is elég, főleg ha egyebekre (tartalomfogyasztás, játék) nem lenne használva.
Tárhelyet tekintve 64GB a minimum ajánlás.
Ha sok képpel dolgoztok, akkor érdemes lehet ettől nagyobb, főleg ha nincs vagy nem terveztek iCloud+ előfizetést.Ha csak otthon használjátok a gépet, akkor cellular modellnek kevéske értelmét látom, de ez amúgyis egyéni preferencia kérdése, viszont ugye szépen megdobja a vételárat, mint ahogy a nagyobb tárhely is.
Ha nem fontos az USB-C és a “divatosabb”, keskeny kávás kinézet, akkor 10th helyett 9th is ajánlott gép lehet.
-
válasz
zaskar
üzenetére
Köszi, hogy megnézted!
Nálam is tegnap csak úgy jött fel a téma, hogy eladtam tegnap egy iPad-et, amihez csatoltam 3uTools akksi adatokat is és a vevő, mikor nyomkorászta, meg szerette volna nézni maga is az akksi adatokat a szokásos módon, ahogy iPhone-olnál lehet.Mondtam neki, hogy iPad-eknél valamiért nincsen gyárilag ilyen funkció, de van Battery Stats parancsom és azt próbáltuk ott ki helyben és befürödtem vele.
Szerencsére ezen nem múlott az adás-vétel.
Aztán otthon is megnéztem és a másik iPad-en sem működött, iPhone-on viszont igen.Ismerős is megnézte, neki meg iPhone-on nem működik, iPad-en meg igen.
-
válasz
zaskar
üzenetére
Ezekkel tisztában vagyok és természetesen be van kapcsolva, mindkét eszközön már hónapok óta.
Másképp egyébként log sem szerepelt volna, amit ki tudnék választani.
De ha most kipróbálod és nem működik, akkor máris egyértelműbb, hogy esetleg nem-e használhatatlanná vált időközben a módszer. -
válasz
fery02
üzenetére
Nektek működik ez a Battery Stats parancsos akksi állapot kiolvasás?
Délután adtam el iPad-et, a vevő kíváncsi lett volna, hogy ott előtte is mutassak akksi adatot a gépről valahogyan és csak üres mezőket hozott ki a folyamat.
Aztán hazaérve másik iPad-en is megnéztem mi a helyzet és ott is ugyanaz…

-
Ismét egy jó áras gép, az Euronics kínálatában (MM-ben is ugyanennyi, ha valakinek az közelebbi):
Apple iPad 9 Wifi 10,2" 64GB Tablet, Ezüst MK2L3HC/A (120k)
Kicsit vicces, hogy átváltva a 256GB-os tárhelyre, szinte megduplázódik az ár.
-
válasz
kchris78
üzenetére
Kipróbálom majd mindenképp, csak jussak a telefon közelêbe valamikor. 😁
A consolo által közölt írás érdekes egyébként és nem csodálkoznám, ha ez ma is így tudna működni.
Még az jutott észbe, ha simán Airdrop-pal elkezdenénk rá küldeni dolgokat, amik nagyobbak, mint a szabad hely, hátha az is elég lenne, de ott lehet simán csak eldobná a telefon a fogadást a szabad tárhelyre hivatkozva. -
válasz
jaroslav
üzenetére
“Az pedig valóban elképzelhető, hogy hosszútávon tényleg menedzseli a rendszer a letöltött és tárolt adatokat.”
Ebben annyira nem bíznék.
Nálunk van a családban egy i11-es, amin kb a kora nyári beüzemelése óta egész ezidáig 29GB foglalt területet mutat a “Rendszeradatok” az iPhone-tárhely menüben, a 64GB tárhelyből.
Mondjuk az lehet, hogy valóban lenne benne dinamikus kezelés, mert végülis a szabad hely nem fogyott még el rajta és egyszer azt szeretném amúgy kipróbálni vele (ha megint a telefon közelébe tudok kerülni), hogy elkezdek legmagasabb minőségben videót felvenni és lerakom a telefont percekre az asztalra.
Ha videózás közben valóban csökkenteni fogja a Rendszeradatok méretét a videózás érdekében, akkor igaz lesz az állítás. 😁 -
válasz
ittakary
üzenetére
Igen, én is olyan helyen tárolom, ahol a mindennapok során véletlenül sem tudom megmozdítani.
Az akku állapotot is pont így szoktam csekkolni, hogy iPad-en mindig kint van az akku widget és ahogy megmozdítom a tollat, azonnal fel is ugrik az állapota a widget-en.Ezt a ki/bekapcsoló gombot teljesen el tudnám amúgy képzelni úgy, mint akár a hagyományos tollak végét is nyomogatjuk, szerintem tök praktikus lenne.
Arra meg eddig azért nem gondoltam, hogy manuálisan leválasztgatom bluetooth-ról, hogy aztán a folyamatos bluetooth párosítás módot is szintén akksievő dolognak gondoltam, de végülis ugyanilyen állapotban vannak a bontatlan dobozban is a boltokban és annak semmi értelme se lenne, hogy még a boltok polcain rommá merüljenek miatta, szóval innentől kezdve én is leválasztom bluetooth-ról, köszi a tippet! 👍
-
Nekem Apple Pencil 2 van és az a legnagyobb problémám vele, hogy ha 1 hétig hozzá sem nyúlok, akkor is képes lemerülni és nem tudom tokon keresztül tölteni, hanem csak a töltések miatt le kell veszegetni a gépről a tokot (nyílván az első problémából kiindulólag nem fogok külön másik tokot venni, hanem inkább eladom a ceruzát).
Ezt a kopogás dolgot nem is értem, hogy mire gondoltok, hiszen természetes fizikai jelenség. 😁
Tudom úgy csapkodni a kijelzőn, hogy hangosan kopogjon, de tudom úgyis, hogy finoman használom és akkor úgy csak enyhén kopog. -
válasz
ittakary
üzenetére
Kár, hogy szóbakerült az egész, mert nagyon szeretem a ChromeCast-omat (CCwGTV), ami abból az időből van nekem, mikor még csak droidok voltak a házban, viszont időközben meg már csak almák vannak és egyedül az AirPlay hiánya “zavar”, még úgy is, ha az elmúlt 1 évben nem hiányzott különösen, de amikor egyszercsak különösen jól jönne hirtelen, akkor jól jönne. 😁
Aztán ki ne derüljön olyan véletlenül, hogy simán jó akár játékhoz is, mert kb alig észrevehető késése van vezetékeshez képest, de remélem azért itt nem tart még a technika.
Azzal meg én is egyetértek amúgy, hogy jó kijelzős buta TV-t venni, én is direkt így kerestem a közelmúltban TV-t.
-
Én amikor úgy döntöttem, hogy eladtam a lelkemet az Apple-nek, akkor laptopon telepítettem valami iCloud bővítményt Chrome-ban és ott intézkedtem.
A népszerűbb böngészőknek gondolom megvan ugyanez a bővítmény.
Pontosan nem tudom most, hogy milyen bővítmény volt, meg a folyamat is halványan dereng már, de azután pl iPhone- és iPad-en egyből láttam Safariban az importált könyvjelzőket. -
Hátha valakinek pont kapóra jön ez az nem is mindennapi akció!
iPad 9. generáció WiFi + Cellular 64 GB - asztroszürke
149.999 Ft -
válasz
consono
üzenetére
Ez komoly történet! 😕
Elvileg iPhone-ok esetében nincs baj a Apple Devices-nél, mert másik topikból volt róla poszt, aki onnan frissített 18-ra.
Ha iPad esetében valóban nincs felkészítve erre az Apple Devices, akkor az nagyon szánalmas és az is a szomorú, hogy nem lepődnék meg rajta. -
válasz
Relax420
üzenetére
Lokátor app-ban láthatod az eszközeid akku szintjét is.
Ha merülőben van egy eszköz, akkor külön mellébiggyeszt pirosan egy “akku” ikont is.Viszont ez azt gondolnám csak bekapcsolt eszközöknél működik, de hátha iOS eszközök között pl egy macbook esetében megoldott dolog ez.
@consolo: Nekem sem sürgős, amiket olvasok róla szerintem idén nem is akarom azt telepíteni. -
válasz
consono
üzenetére
Ha PC-re dugva frissítesz iTunes vagy Apple Devices-ből, akkor úgy elvileg az se probléma, ha semmi szabad hely sincs a gépen.
Mondjuk ezt csak olvastam valahol és nem próbáltam, de gondolom azon elven folyik a gondolatmenet, hogy a frissítést olyankor a PC-re tölti le, szóval ott szükséges csak a szabad terület.
-
válasz
üzenetére
“Azalatt mit értesz, hogy az értesítést aszerint engedélyeztem, hogy milyen célokra szeretném használni a Lokátort?”
Legegyszerűbb lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy bekapcsolod az értesítéseket és ha úgy érzed számodra sok, feleslegesnek gondolt értesítés jön tőle, akkor kikapcsolod (vagy személyreszabod a Lokátor értesítéseit).
App-ok szokták kérni a helyzetmegosztást, de azt az app-ok is megkérdezik amúgyis, hogy miként engedélyezed vagy nem engedélyezed nekik, amúgy ismerősök közötti helymegosztás már ugye egy fix dolog, hogy oda kell a helyzetmegosztás.
-
válasz
üzenetére
Szia!
Illik a Lokátornak megadni minden engedélyt, hogy megbízhatóan tudjon működni, a saját helyzettel együtt (márcsak mert miért is ne).
Értesítést aszerint engedélyezd, hogy pontosan milyen célokra szeretnéd használni a Lokátort.Nálam mondjuk pont el van vele szaródva valami, mert ezt dobja az AirPods-omra, miközben itt van előttem az asztalon és pont az előbb töltöttem kb 80%-ra.
Gyakorlatilag ha ebben a pillanatban elveszteném az AirPods-ot, pont hasztalan lenne számomra a Lokátor app. -
válasz
üzenetére
Szia!
Nekem erről csak a saját esetem jut eszembe (és rendkívülien félmegoldás a dolog), hogy olyan tokot tettem a készülékre, ami a bekapcsoló gombot folyamatosan nyomvatartja és ezzel megakadályozza a hangerőgombok működését.
Ez persze olyan gépeknél működik, ahol oldalt helyezkedik a gomb és más úton is be lehet kapcsolni a képernyő (dupla kopp).Esetemben ez úgy volt, hogy egy 11” M1 Pro tokot tettem egy Air 4-re, valószínűleg elég kicsi lehet az esélye, hogy más gépek esetében ki lehessen fogni ilyen szituációt.
Normálisabb megoldásról nem tudok sajnos.
-
válasz
Shame21
üzenetére
Szerintem felesleges utánjárás, szimplán csak nem szabad egy valamilyen nevű gsm boltból többszázezres értékű terméket magánszemélyként vásárolni, mert az sem annyira hangzik jól, ha mondjuk 2 és fél múlva szűnik meg a bolt, miközben a készüléked rá pár héttel később szarik be és még volna pár hónap a (bolti) gariból.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Bárhová viheted 1 éven belül (ha valóban onnantól jelzi majd a készülék az aktiválást, ellenkező esetben Apple support rendbe tudja tenni a dátumot).
Aztán 1 éven túl Apple Care nélkül már csak a jóIstenke kezében vagy, ha egy ilyen boltból veszed és nem pedig hivatalos forgalmazótól.
Ez mind magánszemélyre értendő amúgy, céges vásárlásnál mindenképpen csak 1 év garid van ígyis-úgyis, szóval cégesként nyugodtan lehet venni bárhonnan. -
Ha már szóba jönnek ilyen árkategóriák, akkor a 120Hz-et semmiképp se dobd el, viszont ezzel így ugye mindenképpen Pro modell jöhet a számításba.
Nekem a 11 M1 Pro-t pár hete 200ezerért sikerült apróról szereznem (ami mondjuk valójában 230ezer volt, mert ragaszkodott az eladó, hogy a ~30ezres értékű Pencil 2-t is adja mellé).
128GB, Cellular verzió, 160 ciklussal, nulla garivalTáblát jellemzően hosszabb távra vesz az ember és mostanában már könnyebben lehet 120Hz-es telókat kapni és megtapasztalom, hogy csuda dolog az, mikor böngészgetek a telefonon és egyszercsak gondolok egyet, hogy ezt inkább iPad-en folytatnám és nem lök hirtelen oldalba, hogy sokkal (sokkal, mivel nagyobb kijelzőn jobban érződik) darabosabbak az animációk és a görgetés, hanem ugyanolyan kellemes marad minden.
A 4:3-as képarány a sima modelleken kívül egyedül a Pro modelleknél elérhető, de minimum a 12” méretek esetében.
-
Szia!
Mindenképpen valami árban hasonló vagy olcsóbb Pro modellt nézegessél, akár használtan is és ne foglalkoztasson, hogy a 8GB RAM mennyire elég, mert itt eleve másképp kezeli, mint androidon!
Pro modell esetén ugye alap a 120Hz, ami fontos szempont egy ilyen után, hogy “szanalmas 60hz kijelzo”, plusz Air-ekhez képest több hangszóró is (amiket én pl egy Air 4 után egy 11” M1 Pro-t használva annyira kiemelkedő előrelépésnek ugyan nem tapasztalok), plusz nem írtad, de Pro modelleknél ott a Face ID is, ami felhasználástól függően nagyon-nagyon jó és hasznos extra.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
MagSafe gyűrűket használok, amikből egy darab van ragasztva az iPad tokjának a hátuljára és iPhone tok hátuljára is.
Ha akarom, akkor ragaszthatnék egyet a kutya etetőtáljára is és úgy állványostul rakom le elé az ebédet, hogy magasabbról és kicsit felé döntött helyzetből tudjon hamikázni. 😁
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Töltheted bármivel, ami nem minősül elektronikai hulladéknak, nevesebb kínai gyártók ajánlottak, de az itthoni nagyobb boltok saját márkás cuccai is jó (IKEA, Lidl, Alza).
Én például egy nagyon régi Nokia (Microsoft Mobile) töltővel töltök szinte mindent, beleértve iPad-et is.36 hónap tuti nem nem vonatkozik az akksira, mert természetesen elhasználódó kategória, de ha komoly gond van vele, akkor 1 éven belül foglalkoznak vele.
Ágyból való használat nekem simán csak natúron kézbentartva használatot jelent, de kinek mi.
Én asztalon használom legtöbbet egy MagSafe asztali állványra helyezve.Eredeti kiegészítők mindig ajánlottak szerintem, fóliából meg én üvegre szavazok.
-
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Szia!
Ha hosszú évekre terveznéd a használatot, akkor sajnos közbejöhet olyan, hogy az említett felhasználás az app-okkal együtt egyszercsak kényelmetlenné alakulna, például, hogy az app-ok szép sorjában pár éven belül elkezdenének az újabb rendszerverzióért panaszkodni és emiatt használhatatlanná válnak, hiába hogy egyébként elbírná a hardver.
Én még tartom ahhoz magam, hogy iPad 8-nál régebbi, bármilyen iPad-et nem szabad már megvenni normál használatra.
-
válasz
Shame21
üzenetére
Pont nemrég volt téma ilyen “MVM-es átbaszás” dolog kapcsán a Megtak topikban, nem semmi, hogy mik vannak már manapság:
[link]
Tök validnak tűnik és még tapasztaltak is ráfuthatnak akár, nempedig átlagfelhasználó szülők, nagyszülők.
Édesanyámat is időközben remekül kioktattam már hogyan tudja magának befizetni iPhone-nal az elektronikusan küldözgetett számláit.
Ilyenkor érzem valamennyire, hogy ez hiba volt. -
válasz
Relax420
üzenetére
““kényelmetlen” lehet a nagy táblán mindig tapogatni az ujjlenyomat olvasót…”
Pontosan ezért is váltottam Air4-ről Pro-ra, mert pár kényesebb alkalmazást is igyekeznék használni táblán, mint ahogy telefonon is.
Erre most sűrűn azt az üzenetet kapom feloldásnál, hogy “A kamera le van fedve”, de ez csak az alkalmazkodás kérdése lesz. 😁Amúgy hordozgatós gépnek tényleg nem mindegy a méret, bár az én lapát kezeimmel teljesen kényelmes a 11” méret is és akár én is “utazásnak” tekinthetem azt is, hogy az asztalról elhurcolom magammal a kanapéhoz és ledöglök vele, mint ahogy a vonaton a táskából venném elő és úgy kezdeném el használni.
Utcán gyalogolva meg úgyis táskában lenne és simán vennék hozzá inkább nagyobb táskát, ha szükséges (több szendvics is fér mellé bizonyára). -
válasz
bostone
üzenetére
“Magamnak biztosan nem vennék.”
Aki egy pár éves Pro-t használ a mindennapokban, az könnyen gondolja így. 😁
Ha szülőknek megy a gép egy ősöreg androidot váltva, ott még az iPad 8 is csúcsteljesítményűnek számíthat.
Az ár meg egy másik dolog, hogy mi az aktuális piaci helyzet vagy milyen egyéb lehetőségek tudnak lenni. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az első két bekezdéshez talán majd másvalaki ír tapasztalati alapú hozzáfűznivalót is, nekem iPad 8-nál régebbi géphez sosem volt dolgom, viszont amit írsz az utóbbi bekezdésben, azzal a feltétellel mindenképp egy új, 9-es generációt választanék.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Anyum egy iPad 8-at használ teljes elégedettséggel jelenleg.
A fenti mentén megtippelve megfelelhet még talán az iPad 7 is, de annál régebbi modellt már azért érdemes elvetni. -
válasz
Parson
üzenetére
Nekem töltés közben folyamatosan azt írta és írja eddig még mindegyik iPad-em, hogy “Nem töltődik”, közben meg jól tudom, hogy az csak annyit jelent nálam, hogy kiröhögi a rendszer a töltőmet, de valójában meg mégiscsak mennek felfele szép lassan a százalékok.
A biztonság kedvéért inkább nem írom le, hogy milyen töltőt használok, de most rádugtam úgy, hogy 40%-on van a gép és ennek okoskonnektoros időzítővel adtam 5 órát, hogy kb 7-80%-nál majd kikapcsoljon a töltés.

-
válasz
feddel
üzenetére
Jó egyébként ez a logika és sok helyet is lehet vele átmenetileg elérni, ha sok fotód van, valamint abban az esetben, ha ténylegesen is a gépen vannak tárolva a képek, nem pedig csak bélyegképekként szerepelnek.
Nekem csak az a bajom a módszerrel, hogy ezt mindig meg kellene csinálni, ahányszor érkezik frissítés.Ha engem ez érintene, akkor inkább az appokat törölgetném, legalább ilyenkor a szemét is törlődik, amit felhalmoznak a hónapok során.
Esetemben ez pl úgy nézne ki, hogy kinézek 5 db általános app-ot, és a törlésükkel nyerek 4GB tárhelyet és még további gigákat tudnék elérni szintén tovább törölgetve app-okat és ezek ilyenkor legalább soványabb formában telepítődhetnek utána vissza.
-
válasz
sutyerák007
üzenetére
Szia!
Ez a gép bőségesen megfelel az említett célokra.
@cog777: Rendben, ha kiesik a mágnes (nem is hallottam még ilyet), akkor mindenképpen kikapcsoljuk majd a funkciót. 😁
-
válasz
f_sanyee
üzenetére
Nem kaptad el a kérdés lényegét, ellenben egy másik szálba kezdtél bele, ami teljesen emberfüggő dolog, hogy ki így, ki úgy. 😁
Ebben az esetben sem elsődlegesen VÉDŐtokról van szó, hanem a kijelzőfedeles féle, ami kb örökké csakis arra lesz használva, hogy a gép mögé hajtogatva álljon az asztalon a gép landscape módban. Van akinek erre van szüksége otthon.
Az már csak egy extra funkció, ha véletlenül leejtődne, akkor kisebbet koppanjon. -
Szerintetek az mennyire lehet “bűn” vagy pontosabban fogalmazva inkább káros, hogy amíg nem érkezik meg egy táblához rendelt tok (Kínálból jön, kb 1 hetet tippelnék a megérkezéséig), addig nem egy kimondott hozzávaló tokkal lenne használva?
A tok általánosan passzol a készülékhez, csak a fő gombot az oldalán folyamatosan nyomva tartja.
Ez igazából funkciót nézve nekünk nem hátrány, mert nem szükséges használni a gombot a táblagép mindennapi működtetéséhez és használat során is csak annyi hátránya van látszólag a dolognak, hogy a hangerőgombok is “inaktívak”, de a hangerőt ugye ControlCenterben is lehet vezérelni, szóval ez se gond. -
A második linkeden szereplő tokot használom most Air 4-hez, pillanatragasztóval a hátulján egy MagSafe gyűrűvel és pont a napokban lesz tervben, hogy plusz lyukakat fúrjak majd az oldalaiba, mert csak annyi híja van, hogy teljesen okés legyen a számomra új családtag, 11” Pro Gen3-hoz.

-
Egy érdekességre hívnám fel a figyelmet a korábbi akksi állapot kiolvasása kapcsán.
A nap folyamán kiolvastattam egyszerre a Battery Stats paranccsal is és a 3uTools progival is és a maximális kapacitás különbözik a két esetben és nem tudom melyik lehet a megbízható adat.- 3utools: 7544 mAh [kép]
- Battery Stats: 7877 mAh [kép]
- Google szerint: 7606 mAhNyílván nem a Google-t kell fixnek tekinteni, mert minden akksi különbözik, de ha azt vesszük alapul, akkor a 7544 ugye közelebb áll a 7606-hoz, talán az a valós adat…
… de mi van, ha valójában különleges akksim van és 7878 mAh 😁
Ha valaki tudja az igazságot, azt örömmel veszem.
-
válasz
TrueGooner
üzenetére
Ha használt piacon szétnézel, 150-200 között is van már 120Hz iPad téren, ha költői túlzás volt a “fél millió” kifejezés, úgy viszont értem.
-
Én is köszönöm, hogy Összefoglalóba helyezést megérdemlőnek tartottátok!
-
válasz
Alex91
üzenetére
Air 4-em kicsit több, mint 3 éves, van is benne ciklus rendesen, de a mindennapokban nem érzem meg a romlását, pár hete olvastattam ki belőle az adatokat.
Az igaz lehet még, hogy mivel táblagépekben nagyobb akksi van, kevésbé hat rájuk úgy az idő, mint a minden szempontból kisebb mobil akksikra.
Aztán ezzel most lehet, hogy nagy faszságot írtam, de amúgy korábbi iPad 8-asom még régebben vásárolt cucc és annak az akksija is jól érzi magát (mondjuk általában nem várom meg, hogy 20-30% körül merüljenek a cuccaim).Az meg bármit is mondunk, mindenképp egy pozitív dolog, ha egy hirdetésben eleve szerepel infó az akksiról, mert emberek nagy részét érdekli a dolog, főleg egy Hardveraprón, ahol tudatosabb a vásárló és eladó közösség, az mindegy, hogy mi mennyire látjuk értelmét az akksi infónak (egy kilencven valahány % körüli akksi állapot amúgy nálam továbbra is elmond valamit egy eszközről).
-
válasz
Sziltesa08
üzenetére
Szia, két lehetőséged is van!
1. Win-re 3uTools programmal.
2. Parancs módszerrel közvetlen a táblagépen: leírás -
válasz
Rage47
üzenetére
Ha már egyszer telepítve van a parancs és úgy hagyod, ahogy van (mi okból is törölnéd le), akkor legközelebb már elég csak a második lépéstől kezdeni a műveletet, ha érdekel az akku állapot.
Az is lehet, hogy mire legközelebb érdekel az akku állapot, már eleve az iPadOS is tudni fogja a régebbi készülékekre vonatkozóan is a lehetőséget, de addig is nekem pl gyorsabb ez így, mint gépre dugni és megnézni 3utools-al (bár egyébként meg nem hasonlítottam még össze a kettő metódus eredményét).
-
válasz
consono
üzenetére
Hátha valakinek hasznos lehet, hogy amíg akku állapot kiolvasásra natívan nem tartalmaz az iPadOS minden modellhez lehetőséget, gépre csatlakoztatás nélkül, addig is parancs segítségével könnyedén lehetséges a művelet.
1. Battery Stats parancs telepítése (iPhone-okon is működik igen).
2. Beállítások / Adatvédelem és biztonság / az iPad elemzésének megosztása ON (ha nincs alapból bekapcsolva, 1 napot lehet várni kell, míg készítsen egy log fájlt).
[kép]3. Alatta az “Elemzés adatai” menüben láthatóak a készült log-ok, nekünk az alábbi képen bekeretezett log-ok a lényegesek.
[kép]4. Mai vagy tegnapi dátumú log-ot megnyitva jobb-fent “Megosztás” gombon keresztül “Battery Stats” sor és ennyi.
[kép]Elvileg ilyen formában kell kiadnia kisablakban az adatokat az akksiról, mint ahogyan az Air 4-emet kielemezte:
[kép]Forrás: bostone fórumtárs korábbi bejegyzése, csak az ott linkelt videó leírásában már időközben másik parancs szerepel, amivel nem működik az egész művelet.
#akkumulátor #health #állapota #maximális kapacitás
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest