- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
válasz
Relax420 #48571 üzenetére
Szerintem be lehet, de nem lesz "szép". Én ha normál A4 lapokat szkennelek, akkor az iPhone-t (Swiftscan, MS Lens) használom, de ha komolyabb mennyiséget és mondjuk könyvet kell digitalizálni, akkor előveszem a Plustek Optikbook-ot.
-
Alex91
félisten
válasz
Relax420 #48202 üzenetére
Tamogatja, egy Air 2 is hasznalhato meg, de ilyet mar ugye nem vennek. A 32 GB-os verziok mar sovanyak barmelyiket is nezzuk. Akksik tonkre mennek/mentek. A jelenlegi OS az iPad7-tol megy, de erdemes azert ennel fiatalabbat venni, valoszinuleg az iden kidobjak ezt is.
-
Parson
addikt
válasz
Relax420 #47939 üzenetére
Hehe, akkor szivjon az a digitális billentyüzettel egy hirtelen de hosszabban begépelt szöveg esetén, aki akar - pl te - de én nem. Az eszköz van értem, és nem fordítva! Majd én eldöntöm, hogy mihez jobb nekem tapicskolni, és mihez pedig felpattintani a mágneses billt egy pillanat alatt és már gépelni is. De hát ugye aki ezt nem érti és csak elvakultan néz a világba… annak ezt nehéz lesz megérteni, csak a kifogásokat keresi a saját életének megkönnyitése helyett.
Vagy más szóval: a cél szentesiti az eszközt, és nem az eszköz a célt ! Márpedig ha a célom a kényelmes gépelés, akkor az fizikai billenytüzettel jobban megy, mint tapicskolós digitálissal. (Ettöl még használom a digitálisat is, de nem hosszabb gépelésre.)
Kieg, nem fogod elhinni, de a képernyö érintö funkciója nem szünik meg azáltal, hogy van fizikai bill is csatolva… sok esetben - pl most is - tapicskolom a képernyöt, ha kell… mert így hatékony egér nélkül pl scrollozásra, vagy épp egy linkre rányomni, stb.
-
Peetey91
senior tag
válasz
Relax420 #47568 üzenetére
Igen. Nekem nem hátrány, sokáig bírja az akksi és gyorsan fel lehet tölteni, ha úgy van.
A másik opció a Logitech Combo Touch lett volna, de azt a kialakítása miatt ölben, vagy a kanapén fetrengve nem tudnám használni. Az ESR-rel kapcsolatban egy nehézség (már akinek az, én megszoktam hamar), nincs ISO kiosztás. -
lanszelot
addikt
válasz
Relax420 #47516 üzenetére
Kérlek olvassátok már el mit írtam.
Nem érdekel a frissítés.
A vásárolt programok érdekelnek, hogy 17 vagy 18 al működnek vagy egyikkel se, és maradjak 16 nál?A progik működnek a jelenlegi os-el, de így nem tudok mást telepíteni. Viszont ha nem működik az újabbal akkor nem érdekel az amit nem tudok telepíteni.
Goodnotes 5 az utolsó ami jó. Tehát elbukom a szoftvert és nem lehet az újat megvenni. Azaz nem lesz.
Tutira kell hogy lehet e frissíteni.
Mert vissza lépni nem lehet 16-ra ha egyszer tovább léptem. -
válasz
Relax420 #47123 üzenetére
Lokátor app-ban láthatod az eszközeid akku szintjét is.
Ha merülőben van egy eszköz, akkor külön mellébiggyeszt pirosan egy “akku” ikont is.Viszont ez azt gondolnám csak bekapcsolt eszközöknél működik, de hátha iOS eszközök között pl egy macbook esetében megoldott dolog ez.
@consolo: Nekem sem sürgős, amiket olvasok róla szerintem idén nem is akarom azt telepíteni. -
válasz
Relax420 #46941 üzenetére
Nekem sem rémlik, hogy anno a 2018-asnál be lett volna jelentve, hogy meddig lesz támogatott, ez amúgy zavaró vásárlás előtt.
A cikkben sem találtam utalást konkrétan, csak hosszabb támogatottság várható a PRo esetében.
Androidnal pl a nevesebb gyártók meg szokták mondani. -
válasz
Relax420 #46904 üzenetére
““kényelmetlen” lehet a nagy táblán mindig tapogatni az ujjlenyomat olvasót…”
Pontosan ezért is váltottam Air4-ről Pro-ra, mert pár kényesebb alkalmazást is igyekeznék használni táblán, mint ahogy telefonon is.
Erre most sűrűn azt az üzenetet kapom feloldásnál, hogy “A kamera le van fedve”, de ez csak az alkalmazkodás kérdése lesz. 😁Amúgy hordozgatós gépnek tényleg nem mindegy a méret, bár az én lapát kezeimmel teljesen kényelmes a 11” méret is és akár én is “utazásnak” tekinthetem azt is, hogy az asztalról elhurcolom magammal a kanapéhoz és ledöglök vele, mint ahogy a vonaton a táskából venném elő és úgy kezdeném el használni.
Utcán gyalogolva meg úgyis táskában lenne és simán vennék hozzá inkább nagyobb táskát, ha szükséges (több szendvics is fér mellé bizonyára). -
-
tybsen
addikt
válasz
Relax420 #46826 üzenetére
Már akinek van MacBook. 🙂
Nekem nincs, de kifejezetten jól elvagyok az iPad-del és különálló Logitech billentyűzettel, amit csak akkor használok, ha éppen praktikus. Ráadásul a távolság sem fix az iPad és billentyű között, ami igazán kényelmes. Így a forma is megmarad és billentyűzet is van, ha szükséges. 🙂
-
szaszyka
senior tag
válasz
Relax420 #46777 üzenetére
Szia. Letöltöd a 3utoolst, és telepited a számítógépen, elinditod a programot, és egyszerűen csak csatlakoztatod az ipad-et kábellel a géphez. Az ipad megkérdezi majd, hogy megbízható-e a számítógép, ráböksz, hogy megbízható, és már csatlakozik is a program, és megjeleníti az adatokat.
-
bostone
addikt
válasz
Relax420 #46732 üzenetére
Ha az elvárások nem változtak, szerintem gombokért be lehet szerezni régi tableteket.
Egy ilyen gépnek a javítási költségei nincsenek arányban valós értékkel. Fölösleges köröket futni, annyi többlet költséget jelenthet, ami már alapja lehet egy másik, nem új szerkezetnek. -
arn
félisten
válasz
Relax420 #46717 üzenetére
Elotte 6-7 evig hasznaltam egy ipadet, soha meg egyszer
olyan harom ev utan ugyis elkezd az akkuja doglodni, es a kezd belassulni az egesz. Azert koltok ennyit ezekre, hogy normalisan mukodjenek, amugy hol a premium erzet?
Az apple is folyamatosan pakolja teli uj ficsorokkel az iost, es folyamatosan gyilkolja le a regebbi masinakat, a gordulekenyseg nyomokban sem emlekeztet arra, mint amikor ujkent kibontottam. Erdekes modon macosnel nincs ilyen erzesem, a negy eves m1es air es pro is ugyanugy megy.
-
arn
félisten
válasz
Relax420 #46714 üzenetére
A valtas oka egyszeru, harom eves, es akkut kellene benne cserelni, ami az ertekenek jelentos resze - ez mar a sebessegen is erzodott. Amellett az m1 lesz a beugro szint nemsokara, ami meg frissiteseket fog kapni. Ez volt az ok a valtasra.
Az uj prot meg is vettem, es vissza is kuldtem az oled nem ugrotta meg azt a szintet, amit vartam, a tobbi ficsor meg szimplan nem tulzottan erdekel. A faceidt csak a mobilomrol hianyolnam, a 120hz meg addig erdekes, amig uj a gep, ahogy lassul az evek alatt, a laggolo 120hz csak az akkut eszi jobban.
A 22es prot is neztem, a miniled miatt erdekelt, de tul draga volt ahhoz kepest, hogy mar ki tudja milyen forrasbol van, ki tudja milyen akkuval (mikori gyartas, mennyit hasznaltak - es amugyse szeretem a hasznalt cuccokat).
Tartalomfogyasztasra meg fotofeldolgozasra hasznalom, ha keves, es jonnek uj tabletek majd lecserelem, de jelenleg ez volt a helyes valasztas szamomra. Bocs, hogy ezt igy leirtam, de egyszeruen zavaro, hogy hulyenek erzem magam a forum alapjan a dontesemmel.
-
consono
nagyúr
válasz
Relax420 #46685 üzenetére
Sokáig azt mondtam volna, hogy nem, de mióta van Logic iPadre, már nem annyira egyértelmű a dolog. Meg mondjuk én is gyakorlatilag ráköltöztem, nem nagyon zenélek már gépen, de leginkább csak soksávos "magnónak" használom Aum-mal, meg egy halom AUv3-as effekttel, hangszerrel.
-
DanielLong
senior tag
válasz
Relax420 #46673 üzenetére
Amúgy ki az, aki nem tud élni az Android 12 óta megjelent új funkciók nélkül? Ugyanígy ipadOS 15 óta mi jelentett érdemi előrelépést? Szerintem túl van lihegve ez a hány évig kap támogatást dolog, még a biztonsági oldala is olyan, hogy soha senkitől nem hallottam, hogy vírusos lett volna vagy feltörték az akármilyen eszközét. Ami inkább fontos, hogy 4-5 év múlva ugyanaz az app ugyanúgy fusson kb, mint most. Ez az, ami androidon el szokott bukni, illetve a random hibák fellépése.
-
bostone
addikt
válasz
Relax420 #46629 üzenetére
M1 pro-hoz tudom hasonlítani a minit, személyes tapasztalatok alapján.
Egetverő különbségek valóban nincsenek, viszont ha választani kellene biztos, hogy valamelyik M processzorral szerelt modellre mutatnék. Abból is egy frissebb példányra.
Befolyásolni senkit sem szeretnék, de nem venném meg a minit újra a jelenlegi kiszerelésben. Szerethető gép, de ár-érték arányban nem verhetetlen.
Ha a pro árazása nem szállt volna el, ahogy elszállt, bárkinek azt mondanám próbálja ki egy hétig és kíváncsi lennék mennyi felhasználó adná szívesen vissza. -
Pano
addikt
válasz
Relax420 #46560 üzenetére
Az Apple javíthatatlan... mármint, átvitt értelemben értem a vállalatra.
Én is belementem a játékba és megvettem a 13"-os iPad Air-t. Ráadásul 256-osba. A hét elején meg a pencil pro-t. De ez már legyen az én bajom.
Ennek inkább főként az az oka, hogy végre megengedhetem magamnak ezeket a cuccokat és ha már ennyit dolgozom, akkor veszek magamnak is dolgokat. S azt már csak remélem, hogy hosszútávon a drága lesz mégis az olcsóbb. -
válasz
Relax420 #46514 üzenetére
Szia!
Kevésbé ismerem a Pro szériát, de laikusan azt látom, hogy ha azt nézzük, hogy mindkét gép elég régi már, élményben nem biztos, hogy szembeötlő különbség lesz, ellenben ha szükséges a jóval nagyobb tárhely, akkor elgondolkodtató.
Pl nálam nem jönne ki az előny, mert jórészt cloud alapú felhasználásom van és inkább valami újabb szériát, de legalább 128gb-os modelleket nézegetnék.
-
csabiks
senior tag
válasz
Relax420 #46393 üzenetére
azért ez a nem használja ki erős túlzás… nem tudhatjuk mit hoz az új ipados…
csak 1 példa:
warzone mobile majdnem végig fix 120 fps (m2 meg inkább 70-80)És akkor ne beszéljünk a videó / képszerkesztő programok teljesítménynövekedéséről.
Böngészni nyilván elég az m1 is, de vannak programok amik kihasználják a nagyobb teljesítményt.
-
btudos
nagyúr
válasz
Relax420 #46331 üzenetére
Direkt linkeltem a hivatalos kompatibilitási listát, abban nem szerepel sehol, hogy az 1. generációs Apple Pencil használható a 11. hüvelykes iPad Pro bármelyik generációjával.
Az iPad 10-zel adapterrel valóban kompatibilis, az stimmel. -
btudos
nagyúr
válasz
Relax420 #46328 üzenetére
Mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonsz le, nézd meg kérlek, milyen töltőcsatlakozó van a 12.9-es iPad első két generációján, mi kell az Apple Pencil első generációjához, aztán nézd meg, mi van a 11-es iPad Pro-kon.
A 12.9-es iPad Pro eleinte még home gomb-bal és lightning csatlakozóval készült, így a lightning csatlakozós Apple Pencillel kompatibilis, a 11 Pro viszont a harmadik generációs 12.9-es Pro-tól érkezett a kínálatba, már USB-C csatlakozóval és mágneses Apple Pencil rögzítéssel, töltéssel, emiatt nem kompatibilis az első generációs Pencillel, semmi köze a mérethez. -
btudos
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest