- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Relax420
junior tag
-
BB9000
senior tag
válasz
btudos #45956 üzenetére
Semmi extrát nem akarok rá telepíteni, webes böngészésre viszont használnám. Teljesen jól használható volt egészen addig, amíg nem jöttek rá az újabb és újabb IOS verziók.
A megjelenése óta eltelt 11 év nem indokolja azt az irdatlan belassulást, amit tapasztalok.
A "dobd ki", "használd ajtókitámasztónak", jellegű tanácsokat köszönöm, de sokra nem megyek velük. -
válasz
btudos #45029 üzenetére
májusban volt 2 éve, hogy egy iPad Pro 12.9 (3rd gen 2018) a kanapén nyomogatós eszközöm
egyáltalán nem túl nagy, nyugodtan meg lehet venni
viszont a 1st és 2nd gen 12.9ek brutál nehezek voltak, azokat tényleg eladtam pár hét/hónap után, mert azok tényleg kényelmetlenek voltak
ez a probléma a keret mentes Face ID-s iPad 12.9-nél már nem jelentkezett
-
válasz
btudos #41111 üzenetére
Van olyan gomb, hogy "launch meeting", de arra sajnos nem reagál, illetve nincs "átdobatás" funkció, de a hagyományos mód működik, hogy "copy link", majd safari megnyitása, beillesztés, aztán pedig felső sorban a megnyitás a zoom appban.
Reményledtem benne, hogy megy úgy, hogy klikk a linkre, és a zoom appban nyitja meg.Vajon hol érdemes ezen integritás hiányát jelezni? Messenger vagy zoom app fejlesztőinél, esetleg apple fejlesztőknél?
-
user112
senior tag
válasz
btudos #38147 üzenetére
Mielőtt megjött a PC-n csináltam egy ID-t előre. Megjött az email és az sms is (Csü 06:56).
Miután megkaptam a iPad-ot és elkezdtem beüzemelni (az első ID-vel) kaptam mégegy ID-t (11:13) sms-ben. Talán az iCloud résznél, habár nem is akarnám ezt használni. gondoltam ahhoz kell egy másik is. Később jött egy email is a számlázási adatok frissítéséről.
Hát nagyon macerásnak tűnt nekem az első találkozás ezzel a rendszerrel. Nem akarok se felhőbe menteni sem fizetős programokat letölteni. Most aztán azt se tudom, hogy mi az ID-m, mert a PC-n egyikkel sem enged be, az iPad-on meg nem is találom.
- Az App Store állandóan jelszót kér, csak legfeljebb 15 perces időkorlátot lehet beállítani.
- Tök fura ez az alap billentyűzet is. Ha magyar, akkor miért vannak nem magyar betűk. De majd teszek fel másikat.
- App Store fiókban "Megvásárolt" menüben látszanak a letöltött és néhány eredeti app is az Összes fülön. Ez hogy van, amikor nem is vettem semmit. A "Nincs az iPaden" fülnél írja ki, hogy nincs vásárlás.
- A böngészőnél is fura, hogy a bal felső sarokba kell felnyúlni a lapozáshoz. Az Operánál működik Androidon, hogy a nagyítás után igazítja a szöveget az oldalhoz, itt sajnos ez sem jó.
- A megnyitott appokat csak egyenként lehet bezárni?Szóval kicsit csalódott vagyok. Bízom benne hogy csak szokni kell a dolgokat és majd kialakul.
-
válasz
btudos #37107 üzenetére
Értem, végül is nincs nagy jelentősége a lényeg hogy nem tudok venni jelenleg. Már végig telefonáltam minden boltot amit a neten találtam, sehol nincs készleten. Az is megfordult a fejemben hogy lehet Némterországban kellene nézzek, vagy valahol úgymond a közelben. Itt a ph-án lévőek drágabbak mint az alapár, kicsit hasonló helyzet mint a ps5 esetében.
Ha nem karácsonyra kellene ,simán várnék januárig úgy megvehetném a 2db 252k ért. Vagy a másik opció, hogy veszek samsung tabot nincs mit tenni
-
mcsm88
senior tag
válasz
btudos #34083 üzenetére
De az appstore-ban az első app letöltéskor valamiért kért itunes regisztrációt.
Megoldottam úgy, hogy pc-n csináltam meg az itunes fiókot. Így már ment az ipad-ról az appstoreban a letöltés.
A szegényes kínálat annyira nem érdekes. Ios 9.3.5 van rajta, sok app nem települ, de csak filmet néznék rajta meg ebookot olvasnék. FBReader-t és VLC-t le tudtam így szedni, ezek meg bőven jók erre.Ios-en egyébként nincs lehetőség régebbi verziós appok letöltésére és telepítésére olyan módszerrel, mint androidon az apkmirrorr-al?
-
kalanchoe
senior tag
válasz
btudos #29134 üzenetére
Ez igaz, köszönöm a megerősítést.
Többnyire laptop helyett használnám, ezért gondolkodtam a nagyobb tárhelyen, de mint említettem, felhőben tárolom a fájlokat, ezért az alap is elég kell, hogy legyen. Szövegíráson, böngészésen, tartalomfogyasztáson kívül még a LumaFusiont használnám rövid videókhoz, de ez is tud felhőbe menni, ami jó plusz.
-
parandroid
félisten
válasz
btudos #28712 üzenetére
Apple rendszerében nem tiltják ilyenkor a készüléket? Ezt én sem tudom, kérdezem. Elvileg ugyanaz a státusz, mint lopott készülék esetében, amire, ha jól tudom, leltiltás után nem lehet már semmilyen apple id-vel bejelentkezni (amíg meg nem hackelik az imei-számot). Vagy ez már régen volt csak így?
p
-
HdRew
őstag
válasz
btudos #28267 üzenetére
Oh, köszi.
Láttam YT videót pedig, ahol fel lett ajánlva az email küldésének a lehetősége, de nálam előtte sem dobta azt fel, mindenképp az i5 jelkódjával akart azonosítani engem utolsó lépésként.
Csináltam egy új emailt, azzal regisztráltam az apple id-t, ha vissza akarok térni a régire, és mondjuk most vennék pár alkalmazást, ezalatt az 1 hét alatt, akkor saját magamat lőném tökön, mi?
-
HdRew
őstag
válasz
btudos #28262 üzenetére
Persze.
Az apple támogatás appban kértem visszahívást, beszéltem egy kedves hölggyel, tényleg nagyon segítőkész volt, de a weboldal kiírta nekem, hogy 7 nap múlva állíthatok be új jelszót.
Sajnos ő ebbe nem tud belenyúlni, úgyhogy várnom kell.
Nem is értem ezt az egész procedúrát, ezt ugyanilyen biztonsággal sokkal egyszerűbben le lehetne vezetni.
Apple ID beír, forgotten password, akkor beírod a telefonszámod majd azzal együtt küldenek neked egy linket az e-mail címedre ha egyezik a telefonszám, a linket megnyitod és a telefonon lévő kódot beírod a weboldalon. Kb. ennyi lenne és nem hiszem, hogy ez nem annyira biztonságos így.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
btudos #28171 üzenetére
Nekem ebben a laminált kijelzőben meg az fura, ha egy kicsit erősebben törlöm meg a kendőjével, akkor úgy meghajlik a kijelző az üveggel együt, mint a tér-idő szimulációk szoktak.. baromi látványos, de félek egy kicsit, mennyire strapabíró ez így
A tárhely valóban másodlagos, én minden szart feltelepítek, és még így is csak 150 giga foglalt.. [kép] Nem tudom, hány app ez, de legalább 100.. Meg lehet nézni valahogy?
Szerintem a Pro-t a hangszórók mennyisége és a jobb kijelző miatt érdemesebb venni tartalomfogyasztásra, mint az Air-t. Persze csak ha a pénztárca nem dönt helyetted..
-
Ádám16
addikt
válasz
btudos #28091 üzenetére
Azért az nagyon komoly előny az Apple részéről, hogy egy 6 éves cucc így teljesít. Van egy iPad 5-öm, és elég furcsa érzés, hogy nem késztet váltásra.
Szerintem a legtöbben nem használják többre az iPadjüket, mint én: szörf, üzenetek, zene, közösségi app-ok, fotók nézegetése, filmezés. És még az üzemidő is nagyon ott van. -
Downsampling
senior tag
válasz
btudos #27751 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Többféle módon is próbáltam a megosztást, mindig lefagy... De ahogy írtam, máskor is tapasztaltam már fagyást az iPadnél (amúgy még nincs egy hónapos), csak nem jegyeztem meg konkrétan, mert egyedinek tartottam a problémát. Csak ma úgy jött ki, hogy több emailt is kellett küldeném, különböző helyen tárolt fájlokat csatolva (iPad-en, OneDrvive-on, iCloudban, stb.)… A megoldás az lett, hogy a régi iPhone 8 Plus-szal csináltam meg mindent...
A "függetlenség" jó hír! -
Thewent12
aktív tag
-
Remus389
veterán
válasz
btudos #23739 üzenetére
Jó, köszönöm a részletes információkat. ArrayOfLilly-nek is!
Reméljük még egy jó ideig használható marad, mert hardveresen teljesen megfelelő még (kijelző szép, teljesen karcmentes állapot, az akksi is rendben van, jól bírja még). 4 éves.
Különben az akksi is olyan, hogy ott van a töltő, szóval, meg alapból hosszú az üzemideje, de szerintem jól bírja, talán meglesem hány %-on van, kiváncsiságból.
Csak működjön anyukámnak a youtube, a gmail, a Safari, a Viber kábé ennyi. Ja meg a Facebook. M1 híradó is.
De nem gond neki venni újat se egyébként. De ezzel tökéletesen meg van elégedve. Nekem is tetszik, asztroszürke változat.
-
Remus389
veterán
válasz
btudos #23736 üzenetére
Jó oké, akkor az iPad 3-asnak már lőttek? Ugyanis nagyon sok ember youtube nélkül, hát azért.
És az iPad mini? Az hogy van? Abból van a régi fajta, nem retinás, meg a retinás. Utóbbi van nekünk. Az is 2013-ban jelent meg, tehát régi, viszont a mai napig kapható, nem? Tehát innen kiindulva jó lesz még egy ideig, nem?
Hallottam hogy megjelent egy még újabb mini, mostanság, de attól még a régi retinás mini még jó lesz szoftveresen egy ideig gondolom, hisz még 2019-ben is gyártották.
-
Black Dragon
addikt
válasz
btudos #23343 üzenetére
Az egyes híreszteések szerint nem lesz semmi komoly update, gyorsabb proci meg ami még ilyenkor jönni szokott, változatlan formaterv mellett. Ne várj tőle sokat, ez a legolcsóbb iPad, nem fogja senki számára megváltania világot, ez a budget verzió az Apple termékvonalában (sajnos).
flimo: Ha jól rémlik tavaly október környékén jött ki az új Mac Mini, senki ne számítson márciusban updatere, ha amúgy egyébként előtte 5 évig hozzá sem nyúltak ehhez a vonalhoz...
Ami most márciusban várható a keynote alkalmával az az iPad 9,7" és az iPad Mini frissített kiadása, új AirPods és az AirPower, legalábbis a legtöbb maces oldal ezeket jósolja, szerintem pedig reális is.
Süvi: Az átmeneti készlethiány nem jelent új verziót, akadozhat az európai disztribúció is. iPad Pro bizonyos modelleiből is alig van raktáron valahol, szimplán logisztikai vagy gyártási probléma állhat a háttérben.
-
szmayer1
senior tag
válasz
btudos #18846 üzenetére
Köszi.
Mivel nem én használom rendszeresen, hanem a párom, ezért nem nagyon vagyok képbe, hogy mennyi újítás jött be az ios 11-el, ami valóban hasznos és többet ad mint az ios 10, és kárpótól az esetleges laggolásokért
Ő igazából csak totál alap dolgokra használja, facebook, safari, youtube, apple music, nagyjából itt ki is merült a felhasználói szint. Csak engem érdekelt volna jobban, hogy érdemes lenne-e frissíteni, mert az ő telefonján már ios 11 van (i7). Az ios 10-en nem nagyon voltak akadások, és az akksi idő is jónak mondható. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest