- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsiii92
senior tag
válasz
kalanchoe #39087 üzenetére
Én pont tegnap váltottam le a 6. generációs iPadem, ugye ez a tiédhez képest 1GB-tal kevesebb memóriával szerelt, ami azért nekem már kevés volt. Egy fél éves, hivatalos viszonteladónál vásárolt 4. generációs Airt vettem helyette, kaptam hozzá tokot és összességében 20k-val volt drágább, mint az új 9. generációs iPad ára, viszont annyival jobb is.
Én mindenképp megfontolnám a használt iPadeket a helyedben, hátha ki fogsz egy jó vételt.
-
-
hszilard666
veterán
válasz
kalanchoe #34922 üzenetére
Volt pár 12" es macbookom, szerettem mindet, de az apple notebook topikban nagyon nem ajánlják. Döglik bennük elvileg a proci az SSD, a töltőcsati, a kijelző szalagkábel és a billentyűzet. Pár hete pont ultra hordozható macbookot kerestem és majdnem megint 12" est vettem, de vágül inkább töredék áron vettem egy 11" es airt. Kapott nagy SSD-t és pokoli boldog vagyok vele. Nem beszélve arról hogy a 12" hez kell még egy USB-C adapter is hogy ha használsz külső eszközöket.
-
SharpSA
veterán
válasz
kalanchoe #31385 üzenetére
Most újra megnéztem a numberst... Tök jó, hogy a onedrive-val is együtműködik, de még mindig van egy nagy probléma vele: megnyitottam egy xlsx fájl, egy egyszerű táblázatot, majd azt természetesen numbers-ként mentette, csakhogy az eredetileg 23,15KB-os fájlból a numbers 909,04KB lett. Nekem van jó pár dokumentumom a onedrive-on és ha mindent a numbers és pages appokkal szerkeszetnék, akkor jelentősen megcsappanna 30GB-os tárhely. Így megy a kukába mindkét app...
-
MurdR
veterán
válasz
kalanchoe #31314 üzenetére
Igen, gondolom, hogy fapados lesz (ha egyáltalán működik
). Majd azért leírom a véleményemet a cuccról.
31318 consono
Mondjuk a jegyzetelés sem egy màsodlagos dolog. Na most már legalább annyira izgulok a toll miatt, mint amikor az iPadet vártam
Jahh, majd elfelejtettem, a leírás szerint ez a toll sokkal (számszerűsítették is, egész pontosan 50%-kal) jobb mint az Apple Pencil. Tehát csak irigykedtek
-
Parson
addikt
válasz
kalanchoe #30884 üzenetére
Nagy valószinüséggel kompatibilis, mert találtam egy youtube videot feltöltve 2020.10.05), ahol a srác az uj 2020-as iPad-det probálgatja a logitech combo touch-csal. Na most az uj logitech combo touch, ami elvileg az uj iPad 2020-ashoz kerül kiadásra, még nem kaphato szinte sehol, legalábbis én nem találok sehol példányt, csak év végi vagy még késöbbi kiszállitást. Na most ez a tavalyi combo touch viszont 1-2 példányban még épp van a helyi MediaMarkt-ban, tegnap belefutottam, csak utolag kezdtem el rajta agyalni, mivel elég szépen alacsonyabb volt az ára, mint amugy... Közben a Logitech saját honlapján se találok semmit az uj combo touch-ról.
Felmerül a kérdés, ha a régi combo touch kompatibilis az uj iPad 8-cal is, akkor mi a rák funkció/egyéb különbség lehet/lesz a tavalyi meg az idei combo touch között??
-
kezo0
addikt
válasz
kalanchoe #30758 üzenetére
iPad mini 5-ön nálam most 2160p@60Hz a max., de nincs HDR. Ami viszont érdekesség, hogy lejátszás közben bármire állítom át a felbontást, nem változik a képminőség. Pl. elindul 720p-ben (ami egy minin már azért elég jól néz ki), kiválasztom a 2160-at, és semmi sem változik, egyértelműen ugyanabban a minőségben megy tovább a lejátszás, amilyenben elindult. Ellenpróbaként, ha leváltok mondjuk 360-ra, akkor sem változik egy fikarcnyit sem. Fura.
-
Parson
addikt
válasz
kalanchoe #30739 üzenetére
Nekem is van egy olyan sanda gyanúm, hogy egyhamar még nem akarják elereszteni, lévén, azért mégiscsak beleinvesztáltak elég fejlesztést... no meg egyel több indok ha vki a premium kategoriat akarja élvezni, ahhoz a pencil gen.2 is magasabb szinvonalat ad - valszeg ha kihoznának egy gen.3-at, akkor menne a levesbe a gen.1, de ahhoz az alsó kategóriás tableteknek is at kell állniuk a gen-2 support-ra.
-
twi452
senior tag
válasz
kalanchoe #30208 üzenetére
A matt felület miatt ez elkerülhetetlen, egyszerűen látszik a fólia textúrája úgyhogy ezzel együtt kell élni ha valaki ilyet szeretne.
Én pencil használat miatt vettem rá matt fóliát mert az üvegen egyszerűen rettentő rosszul esett használni.
És igen ez csak karcolásoktól véd, bár szerintem ha egy ekkora üveg felülettel ellátott tárgy leesik akkor lehet rajta bármi csak a szerencsén múlik, hogy milyen kár keletkezik. -
bollokcs80
Korrektor
válasz
kalanchoe #30170 üzenetére
Az iPad7-re tényleg jó ajánlat (volt), korábban már akciózták, nem is volt készleten egy darabig. A mini kb. nyár eleje óta van náluk 139.9-ért.
Azon morfondírozok, hogy iStyle-nál lesz-e még Air3, vagy csak az utolsó darabokat szórták ki az újak megjelenése előtt. Félek, hogy most már nem fogják nagyon leakciózni, hogy ne vágjanak alá az új iPad 8 128 gigás verziójának.
-
btudos
nagyúr
válasz
kalanchoe #29133 üzenetére
Mivel ez nem telefon, hogy ezzel fotózz, videózz, és kevésbé kritikus a lokális tárolás, szerintem alap felhasználás mellett elég a 32 GB. Ha van több nagyobb játékod, esetleg filmeket/videókat is tárolnál az iPaden, akkor viszont biztosan a nagyobb tárhely mellett döntenék. Én mostmár több mint 5 éve elvagyok a 64 gigás Air 2-vel, tényleg ez a sweet spot.
-
tl-x
addikt
válasz
kalanchoe #29108 üzenetére
Én is meglepődtem a gyorsaságon. A logitech oldalán azt írták 7 nap is lehet mire feldolgozzák a megrendeléseket, azért rendeltem meg inkább innen. Gondoltam jövő hét közepén meg is érkezik. Remélem nem akad majd össze a tok az üvegfóliával. Bizom benne, hogy a keretnek van ennyi rugalmassága.
-
-
parandroid
félisten
válasz
kalanchoe #28669 üzenetére
Ha nem videózol, akkor elég lehet a 64gb. Az hamar fel tudja zabálni a helyet, főleg, ha 4k. Képek is neccesek, épp a kinap néztem, az új iphone-ok képei is lassan simán 8-10 MB darabja, pláne szűrőkkel, hdr-rel, portré móddal, kiskutyafülével. Mondjuk jól is néznek ki.
p -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
kalanchoe #28557 üzenetére
"Air frissítés szerintem annyira nem aktuális, a tavalyi modell durván jó."
Elnézve az Apple frissítési gyakorlatát, valamit fognak vele csinálni. Az iPad 6 és 7 gen között is alig van lényegi eltérés (+1 GB RAM és csak azért lett picit nagyobb, hogy a Smart Keyboard kompatibilis lehessen). Szerintem az Air 4 megkapja a legújabb billentyűzet támogatását, +1 GB RAM-ot és talán egy Type-C is kerül rá (komolyan mondom, utóbbi lenne a legértelmesebb fejlesztés, nem kéne a Lightning átalakítókkal szarakodni és ad elég tápot egy külső SSD meghajtásához is, rengeteg iPad Pro felhasználó így dolgozik igazán nagy fájlokkal, főleg itt a videósokat értem ez alatt).
A sima iPad meg miért frissülne éppen idén? Az iPad Pro 2020 érkezéséig ez volt a legfiatalabb modell, pár hónapos. De igen, rohadtul ráférne a 64 GB minimum tárhely, de amíg az Air nem lép feljebb, nem hiszem, hogy erre sor kerülhet. A Pro 2020 is még csak most váltott 128 GB belépőre, szerintem egyelőre nem akarnák ezt az előnyt elvenni tőle.
-
mazsiii92
senior tag
válasz
kalanchoe #28552 üzenetére
Szerintem idén nem lesz Air, semmi oka rá az Applenek, friss hardvere van, egyedül a RAM az ami csak 3GB. Ráérnek frissíteni ezt a modellt.
Sima iPad frissítést el tudok képzelni, ideje lenne feljebb lépni az A10-ről annak tükrében, hogy idén jön az A14 és az elmúlt 3 modellt A10 jellemezte, de valahogy az Air alá pozicionálni be árban és tudásban.Nyilván nem várok még A13-at sem, de egy A11-12 elférne benne 3GB RAM-mal. Illetve ha már marad az ujjlenyomat olvasó akkor abból lehetne a legfrissebb akár fizikailag nem benyomható, hanem Taptic engine megoldás.
-
parandroid
félisten
válasz
kalanchoe #28521 üzenetére
Tartalomfogyasztásra verhetetlen az ipad, ha a szövegszerkesztést komolyan gondolod (napi több oldalnyi szöveg bevitele), akkor tartsd meg a laptopod mellette, vagy vegyél mellé egy asztali gépet / dokkolót. Amúgy egy jó (dell/hp/lenovo) használt laptop is megáll 100k alatt (i5, 8gb ram, ssd). Szerintem prezentációkhoz is jobb a pc, de ezt még sose próbáltam ipaden.
p
-
-
BeZo81
csendes tag
válasz
kalanchoe #28163 üzenetére
Szerintem sokkal, de sokkal jobban jársz az Air változattal, minden téren!
A háttértár meg nem akkora deal hidd el, a kijelző, a processzor sebessége sokkal fontosabb (tapasztalatból írom, volt mindkét fajta kijelzőhöz szerencsém), soha többet nem laminált kijelzős változat! Nekem 256gb a háttértár jelenleg, de a negyedét sem használom ki, plusz több lehetőség is van a háttértár növelésére is pl. felhő szolgáltatás stb. Remélem tudtam segíteni a döntésedben. -
-
kátú
őstag
válasz
kalanchoe #27170 üzenetére
Gyakorlatilag ugyan erre használom a mini 5 öt, csak nálam nem annyira alkalmi a fotószerkesztés és a vektoros szórakozás, hanem hetente többször előkerül és szerintem teljesen jól használható ezekre. Néha jó lenne az Air +2.6" ja, azt aláírom, de az annyi kompromisszum lett volna a méretet tekintve, hogy inkább bevállaltam a néha jobb lenne a nagyobb érzést, mint sem, hogy többet vágyjak a kissebbre.
Valamint éppen kint a cikk PH-n, aholk a szerző egy Mini 5 el írja a cikkek egy részét ide PH ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest